An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Heimat   1: A Chronicle of Germany (1984) (6-disc) (DVD) Heimat 1: A Chronicle of Germany (1984) (6-disc)

Udgivet 21. juni 2010 af Second Sight 2NDVD3176 / UPC# 5028836031765

Heimat   1: A Chronicle of Germany (1984) (6-disc) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. 1984-2004
Tyskland - Farve
Ønskeliste
Drama
Filmens specifikationer
Original titel: Heimat - Eine deutsche Chronik
Dansk titel: Hjemstavn
Instruktør: Edgar Reitz
Medvirkende:
Maria   Marita Breuer
Hermann Simon   Henry Arnold
Clarissa Lichtblau  Salome Kammer
Marie-Goot   Eva Maria Schneider
Glasisch Karl   Kurt Wagner
Eduard   Rüdiger Weigang
Wiegand   Johannes Lobewein
Lucie   Karin Rasenack
Pauline   Eva Maria Bayerwaltes
Katharina   Gertrud Bredel
Vis alle medvirkende...
Stikord: Heimat
Historisk
Episk
Familiekrønike
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  England
Features:
Anamorphic (16:9) Trailer
Ja Production Notes Music video
Documentary Music score
Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 6Denne udgivelse indeholder 6 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Standard Academy
DD 2.0
Tysk
Engelsk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
1,34 : 1 Box Set DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 9

Gennemsnit: 9.4 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Mogens

Heimat: A German Chronicle

Heimat (på dansk Hjemstavn) er Edgar Reitz' internationalt meget omtalte og roste tyske TV-serie. Den er velsagtens for vores naboer syd for grænsen, hvad Lise Nørgaards Matador er for os danskere.

Heimat 1: A Chronicle of Germany er fra 1984 og består af 11 episoder. Her fortælles historien om livet i den lille landsby Schabbach i Hunsrück gennem perioden 1919-1982.
     Den centrale person er Maria (Marita Breuer), som vi ser vokse fra en 17-årig pige til en ældre kvinde. Vi følger hendes familie, der må tackle krisen efter 1. Verdenskrig, Nazismen, 2. Verdenskrig, genopbygningen af Tyskland og den efterfølgende stigende velstand i landsbyen, der kan ses som symbol for hele den mægtige nation.

Heimat 2: Chronicle of a Generation er fra 1992 og består af 13 episoder. Hvert afsnit foregår i en periode mellem 1960 og 1970. Længden på disse perioder varierer fra én dag til flere år. Heimat 2 var den hidtil dyreste og mest ambitiøse TV-produktion i Tyskland, og pengene var godt givet ud.
     Vi følger en gruppe unge mennesker (hovedsageligt musik- og filmstuderende) i 1960'ernes München, da ungdomsoprøret sætter i gang. Hver episode fokuserer på én fra gruppen, selv om den overordnede historie om hovedpersonen, den unge komponist Hermann Simon (Henry Arnold), fortsætter. Filmen fortæller sine historier om kærlighed, venskab, ulykke, tab, kunst og politik med væsentlige historiske begivenheder som baggrund.

Heimat 3: A Chronicle of Endings and Beginnings er fra 2004 og består af 6 episoder. Dette er ikke blot en fortsættelse til begivenhederne i Heimat 2, men samtidig en krønike over et meget afgørende årti for Tyskland - nemlig perioden fra 1989 til 2000.
     To af hovedpersonerne fra den anden serie, Hermann Simon og Clarissa Lichtbau (begge spilles af de samme skuespillere, Henry Arnold og Salome Kammer), genforenes efter næsten nøjagtig 29 år. Deres sidste kærlighedsnat i november 1970 afsluttede den forrige serie. Nu, den 9. november 1989, under Berlin-murens fald, mødes Hermann og Clarissa igen ved et tilfælde. De to tidligere elskende indleder et forhold, og Clarissa tager Hermann med hjem til sin hjemstavn, Schabbach, hvor han besøger sin familie og barndomsvenner (flere af dem er de samme skuespillere som i Heimat 1).

Husk også Die andere Heimat fra 2013.

Specielt om denne udgivelse:

 • Heimat 1: A Chronicle of Germany (1984)
 • 11 episoder fordelt på 6 DVD-plader.
 • Spilletid ialt: 925 minutter (ca. 16 timer)
 • Original 4:3 aspect ratio
 • Tysk tale med valgfri engelske undertekster
 • Materialet er blevet digitalt remastered, og boksen indeholder endvidere Heimat: An Introduction - en 84-siders bog med noter skrevet af filmhistorikeren David Parkinson
1. episode: Udlængsel
1919. Første verdenskrig er slut. Paul Simon vender hjem til sin landsby Schabbach i Hunsrück efter at have været krigsfange i en kort periode. Han genforenes med sin familie og gifter sig med Maria, men han har udlængsel - Amerika frister.

2. episode: Nye tider, nye idealer
1928-1933. Paul er forsvundet, og Maria indstiller sig langsomt på et liv uden ægtemand. Pauls bror Eduard er i Berlin for at blive helbredt for tuberkulose, og her møder han luderen Lucie. I Schabbach fejrer man nazisternes magtovertagelse.

3. episode: Vi kommer til at betale
1935. Eduard er blevet medlem af nazipartiet og borgmester i Schabbach. Han er ved at bygge byens største villa, der også kan benyttes, når højtstående nazister besøger byen; Lucie er mere end tilfreds.

4. episode: Den nye vej
1938. Flere tusind mænd er kommet til Hunsrück for at bygge en 120 kilometer lang vej mellem Koblenz og Trier, og blandt dem er ingeniøren Otto. Maria er nu 38 år, og det er ti år siden, at Paul forsvandt.

5. episode: Brev fra Paul
1938-1939. Man har det godt og man trives i smørhullet Schabbach, mens krigen nærmer sig dag for dag, men da Maria uventet får brev fra Amerika, bryder hendes lille private lykke totalt sammen.

6. episode: Hjemmefronten
1943. De fleste mænd fra Schabbach er blever soldater og sendt til fronten. Tilbage er kun nazistiske partifunktionærer og krigsuduelige landsbytosser. Marias og Ottos søn er nu blevet fire år.

7. episode: Soldater og kærligheden
1944. Otto kommer atter til Hunsrück, denne gang som sprængningsekspert, der skal demontere en ueksploderet bombe. Han genser Maria, og for første gang møder han sin søn Hermann.

8. episode: Amerikaneren
1945-1947. Krigen er forbi, og beboerne i Schabbach er ved at vænne sig til besættelsestropperne, som man jo også kan gøre forretninger med. En dag dukker Paul pludselig op. Den fortabte søn er vendt tilbage.

9. episode: Lille Hermann
1955. Mange gamle normer er ved at nedbrydes i Schabbach - en ny tid er på vej. Marias og Ottos søn Hermann oplever sin første kærlighed, og det ændrer afgørende hans forhold til familien.

10. episode: De stolte år
1967-1969. Velfærdssamfundet er hastigt på fremmarch, og det mærkes også i Schabbach. Hermanns første komposition bliver uropført - til hele landsbyens store forfærdelse.

11. episode: Festen for de levende og de døde
1982. Maria blev 82 år gammel, og sammen med hende slutter filmkrøniken om livet i Schabbach i Hunsrück - med en forrygende begravelse.

Skriv din egen anmeldelse af Heimat: A German Chronicle (TV-serie) - klik her

Start en debat om denne udgave af Heimat 1: A Chronicle of Germany (1984) (6-disc) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45  
testtest