An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

SE7EN (Platinum Series) (DVD) SE7EN (Platinum Series)

Udgivet 19. december 2000 af Warner Bros. NEWL4997 / UPC# 794043499722

SE7EN (Platinum Series) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. New Line Cinema - 1995
USA - Farve - 127 min
Ønskeliste
KriminalfilmThrillerFilm Noir
Filmens specifikationer
Original titel: SE7EN
Dansk titel: Seven
Instruktør: David Fincher
Medvirkende:
David Mills  Brad Pitt
William Somerset  Morgan Freeman
Tracy Mills  Gwyneth Paltrow
John Doe  Kevin Spacey
Police Captain  R. Lee Ermey
Dead Man   Andrew Kevin Walker
Detective Taylor  Daniel Zacapa
Officer Davis  John Cassini
Gluttony Victim  Bob Mack
Dr. O'Neill  Peter Crombie
Vis alle medvirkende...
Stikord: Neo Noir
De syv dødssynder
Detektiv
Mind Puzzle
Seriemorder/Massemord
Tragedie
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA
Features:
Ja Anamorphic (16:9) Ja Trailer
Production Notes Music video
Ja Documentary Ja Music score
Ja Commentary Fact track
Interviews Gallery
Ja Multi-angles Ja Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
Ja DVD-Rom features Ja Deleted scenes
Antal plader: 2Denne udgivelse indeholder 2 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DD 5.1
DTS-ES
Engelsk
Engelsk
Fransk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
2,35 : 1 Special DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 85

Gennemsnit: 9.5 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Niels Ole
Hans Kr.
Mogens
Thomas
Helle
Klaus
Lars
Søren

This isn't going to have a happy ending

David Finchers mesterværk om den bitre jagt på seriemorderen John Doe, der dræber med inspiration fra de syv dødssynder, skulle vise sig at blive en af filmhistoriens mest skræmmende fortællinger og en af de teknisk mest perfekte produktioner nogensinde. SE7EN har på få år opnået en velfortjent status som en moderne klassiker. Personligt har jeg det sådan med filmen, at hvis jeg blev efterladt på en øde ø og kun måtte medbringe én film, skulle det være SE7EN - uden konkurrence!
David

Specielt om denne udgivelse:

Disc 1 - filmen:

Darius Kondjis mørke billeder er en udfordring for et hvilket som helst format. Alligevel er det hér, boksen scorer flest point. New Line er gået tilbage til original-negativet og skabt en helt ny transfer (de påstår, at det er første gang, det sker). Den er så knivskarp, at man fristes til at tro, der er blevet blæst hul i éns stue, og at det, man ser på, ikke er éns TV, men et hul i væggen ud til den virkelige verden! Ja, så flot er den! Man tror faktisk, at det er løgn (Fincher siger det selv på det ene kommentarspor: overførslen er bedre end release printet!). Lyden har fået samme tur. Man er gået tilbage til de oprindelige spor og mixet filmen helt om fra grunden med hjemmebiffen specifikt for øje. Oven i det er der blevet tid til at lave yderligere ting ved mixet, som den oprindelige lyddesigner ikke nåede før biografpremieren.
    DVD nummer 1 indeholder endvidere hele 4 kommentarspor med titlerne The Stars, The Story, The Picture og The Sound. Her optræder stort set alle filmens nøglepersoner. Desværre er de alle, med undtagelse af David Fincher og Brad Pitt, optaget separat. Det gør, at der ikke er noget samspil mellem de involverede (de gentager sommetider hinanden), og at kommentarerne ikke bliver “screen specific” - dvs. relateret direkte til det, der sker på skærmen - men istedet bliver det nogle overordnede betragtninger, der ganske vist er interessante, men lidt svære at komme igennem. Spor 4 indeholder bl.a. filmens musik og lydeffekter isoleret, og de er virkelig værd at opleve i 5.1.

De fire audiokommentar-spor:
 1. The Stars - Instruktør David Fincher i selskab med Brad Pitt og Morgan Freeman
 2. The Story - Instruktør David Fincher i selskab med Andrew Kevin Walker (manuskriptforfatter), Richard Francis-Bruce (film editor), Michael De Luca (New Line Cinema's President of Production) og Richard Dyer (Professor of Film Studies)
 3. The Picture - Instruktør David Fincher i selskab med Richard Francis-Bruce (film editor), Darius Khondji (director of photography), Arthur Max (production designer) og Richard Dyer (Professor of Film Studies)
 4. The Sound - Instruktør David Fincher i selskab med Ren Klyce (sound designer), Howard Shore (composer) og Richard Dyer (Professor of Film Studies) - med isoleret 5.1 music & effects
 5. DVD-ROM: Det originale manuskript med links til filmen
Disc 2 - supplerende materiale:

Anden disc bliver indledt af 7 deleted/extended scenes, kommenteret af Fincher. Optakten til SWAT-angrebet på Victors lejlighed (“Sloth” mordet) findes i en længere udgave og demonstrerer godt, hvordan der sommetider kun skal småændringer til, for at en scene falder på plads. Den version, vi præsenteres for her, har slet ikke den endelige udgaves energi og timing, på trods af at den kun afviger i en lille håndfuld klip. Bedst er den udvidede “Pride” introduktion. Billedet af en hvid vask overhældt med blod og en barberkniv i midten er svær at få ud af hovedet. Ligeledes er skriften - i blod - på væggen: “I did not kill her, she was given a choice”.
    Der er også blevet plads til en detaljeret gennemgang af den klassiske credits-sekvens med 3 vinkler og 2 lydspor. Still-billeder er en vigtig del af SE7ENs univers. De indgår i historien på en helt speciel måde. Men i stedet for at skulle “steppe” gennem flere hundreder af slagsen, har man valgt en anden løsning: Billederne bliver præsenteret som montager kommenteret af diverse fotografer og med Howard Shores stemningsfulde musik i baggrunden. Således bliver vi ledt gennem John Does billeder af sine ofre (15 min), polaroid billederne, som bliver fundet ved “Sloth”-ofret (2½ min), politiets gerningssteds-fotografier (5 min) og billeder fra bag kameraet (11 min). På samme måde gennemgås scenografen Arthur Max’ stemningsfulde tegninger (8 min) og produktionen af John Does notesbøger (8 min).
    Trods ovenstående er højdepunktet faktisk demonstrationen af, hvordan den nye overførsel er blevet til (22 min). Meget detaljeret forklarer Color Corrector Stephen Nakamura og New Lines President of Video Post Production Evan Edelist om deres arbejde med den ny transfer. Den ny og gamle DVD-version bliver omhyggeligt sammenlignet, og vi får lov til at se Nakamura over skulderen, mens han arbejder på en sekvens. Meget spændende! For yderligere at demonstrere forskellen er det muligt at se tre sekvenser med ny eller gammel lyd- og billedside (der kan skiftes med “angle” og “audio” knapperne). Alt i alt er boksens materiale omfangsrigt omend en smule tørt (der var Fight Club mere levende).
    Det havde været rart med en mere sammenhængende dokumentar, der fokuserede på filmens indflydelse på den moderne thriller. Men New Line har trods alt virkelig gjort sig umage for at lave den ultimative SE7EN DVD udgave. Derfor er det synd, at de ikke formåede at sikre sig rettighederne til Criterions LaserDisc materiale, for det savnes. Specielt Rob Bottins syrede kommentarer til en montage af makeup-effekterne. Der mangler også de dailies, der viser en cool Morgan Freeman forblive “in character”, mens Brad Pitt igen og igen laver kludder i sine replikker. Men endnu mere frustrerende er det, at når man kigger traileren igennem, kan man se, at der er klip og scener, der ikke endte i filmen, og som vi stadig ikke har fået at se. Det får vi måske aldrig. Men under alle omstændigheder er konklusionen simpel: Hvis du ejer Criterions LD boks, så hold endelig fast i den, men få for alt i verden fingrene i denne DVD-udgave. Den er et absolut must!
 • Slettede og forlængede scener
 • Alternative slutninger med animerede storyboards
 • Udforskning af åbningssekvensen fra forskellige vinkler med forskellige lydmix og to kommentarspor
 • Animerede gallerier med production designs, stills, crime scene-fotos benyttet i filmen, "John Doe's" notater og fotos
 • Theatrical trailer
 • Electronic Press Kit
 • DVD-ROM: Et omfattende "John Doe" website med links til hans fotogalleri, adskillige af hans "Fan sites", "Reading List" og udforskning af De Syv Dødssynder

Brugerne skriver om SE7EN:

Anmeldt af ch, Odense C 12. april 2013
Negativ overraskelse
Jeg må være en af de få, som aldrig havde fået set Se7en, men nu skulle det være, så jeg fik Criterion CAV laserdisc-boksen hevet frem fra gemmerne, og forventningerne var store for filmen er jo blevet rost til skyerne i tidens løb. Laserdisc'en står faktisk rigtig flot og gengiver den specielle CCE silver retention proces, som kun nogle få hundrede prints blev tildelt ud af de ialt 2500 biograf prints. Det giver billedet et flot, mørkt look og lydsiden er også fantastisk god. Men filmen skuffede mig i dén grad...måske den havde virket stærkere, hvis jeg havde set den i biografen anno 1995, men der er mange ting som ikke fungerer, og jeg sad med en fornemmelse at det kunne være lavet meget mere spændende. Jeg synes heller ikke at Morgan Freeman og Brad Pitt er det mest interessante par, men det er især filmens opbygning som aldrig formår at fænge mig, den virker for ordinær og mangler overraskelser, og det faktum at morderen, John Doe, melder sig selv bidrager heller ikke til spændingen. Der er dog en god forfølgelsesjagt på morderen og nogle mishandlede kroppe og et afhugget hovede, men det er ikke nok til at trække Se7en op på et mesterværksniveau, dertil er opbygningen og det generelle spændingsniveau ikke god nok.

Anmeldt af Tiggara, Slagelse 1. august 2012
De Syv Døssynder.
Da jeg i 96 købte den gyser/triller højt pumpet spændningsfilm og satte den i min gamle VHS maskine var jeg ikke helt med på hvad jeg gik ind til.
Blot af jeg havde hørt rygter om at den skulle være meget uhyggelig og klam, og jo efter jeg havde set den kom blot de samme ord på min mund, filmen har en uhyggelig underhånds tone hele vejen igennem.
Den er tip top klam, spændende på den indrelin pumpende måde, samtidig med at man er holdt fast til stolsædet af bar spændning hele vejen igennem.
Det eneste jeg bare ikke kan få ind i min verden er hvorfor skal den idiot melde sig, ja han har fuldend sig værk OG, han kunne da stadig havde spillet kittepus med dem i meget længer tid, og AVVV slutningens plottet er lidt for tamt for den havde jeg på sin vis regnet ud.
Ellers en ganske fornem triller der er fyldt med godt krimi stof, så den bevirker på den måde at man selv skal sidde og tænke på hvem er han ?.
Og det mættende skuespil er i høj top man æder Pitt,s og Freeman,s skuespil råt, samt alle birollerne, hele rup og stup funger bare, undtagen slutningen vis man er stor film kritiker som mig.

Anmeldt af Fjernbetjening, Kolding 16. maj 2011
It seems that envy is my sin
God Thriller.
Slutningen er det bedste.
Alt fungerer her - Syntes jeg.
Mesterværk - Mere kan og skal der ikke siges.

Anmeldt af lookalot, København K 11. august 2009
This isn't going to have a happy ending!
SE7EN Serie-morder-krimiernes-moderfilm anno 1995 - det er ganske enkelt genialt dét dér! :O)

Anmeldt af Jan, Viborg 27. juli 2009
Become wrath
På top 5 over verdens bedste film. Helt igennem topunderholdning. Med en historie der bare fænger fra start til slut.

Anmeldt af Monkeyman, København S 18. august 2007
TOPPEN AF SERIALKILLERMOVIE'S
En sand perle af én film. Mesterligt skrevet og udført, med mørk og støvet stemning som giver filmen et ekstra spark. Godt gået David Fincher.

Anmeldt af Kasper, Aalborg 13. maj 2007
Seven
Fantastisk.
Jeg synes helt sikkert dette her er Pitt og Freeman bedste præsentation jeg længe har set.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 20. marts 2007
Ny stil
Underholdende og intelligent skildret serimorderfilm, der overrasker med sin stilmæssige nytænkning. Man falder øjeblikkeligt for dens samlede koncept.

Anmeldt af AT, Herning 20. marts 2007
MESTERVÆRK!
Intet mindre.

Anmeldt af windfeldt, Nørresundby 29. januar 2007
Uhygge af format.
Ja denne her film er som jeg skriver i overskriften uhygge af format.

Den handler om en seriemorder som slår folk ihjel fordi de er faldet for en af de syv dødssynder, og så handler den om det efterforknings arbejde som der bliver lavet.

Filmen er original som bare pokker, og ejg ser det stadigvæk i dag som en af finchers bedste film.
Samtlige af filmens skuespillere spiller med stor indlevelses evne og historien er super genialt fundet på.

Anmeldt af Kalle Marx, Esbjerg 5. januar 2007
Gammelt og nyt
Simpelthen en utroligt vellykket thriller, hvor alt synes at klappe. Hvor står Brad Pitt og Morgan Freeman godt til hinanden, præcist ligesom deres roller som henholdsvis helt friskudklækket og pensionsklar detektiv udgør en interessant og fremdrivende faktor for plottet. Der er enkelte twists man næsten er fristet til at kalde Hitchcock'ske og atmosfæren er så passende for den mørke og mystikfyldte historie, der i høj grad også er meget distinkt og interessant med sit dødssynds-tema. Seven har et fængslende udseende og er nærmest modbydeligt effektiv. Alle basisingredienserne for en klassisk thriller er til stede, men man har ikke været af vejen for at tilføje friske komponenter. Det kan meget muligt være den bedste thriller lavet i 90'erne?

Anmeldt af Karina, Søborg 24. august 2005
Lidt for forudsigelig
Den starter rigtig godt op, og både Freeman og Pitt giver den hele armen. Men den taber pusten og bliver en mere almindelig aktionagtig film, og slutningen er altså for forudsigelig. Jeg var ikke rigtig imponeret.

Anmeldt af Pintoz, Herlev 3. januar 2005
Jeps èn af de bedste i genren!

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 27. december 2004
Angreb på alle sanser!
Suveræn serial-killer thriller med alle genrens elementer intakte. Massivt "eerie" og med Freeman og Pitt der udgør et perfekt makkerpar. Fremragende og vedkommende! I det hele taget gik der inflation i denne type film midt i 90´erne og denne er top-notch!

Ret din egen anmeldelse af SE7EN - klik her

Deltag i debatten om filmen SE7EN - klik på "svar"

 Forfatter Emne: SE7EN
Holliday

SE7EN SE7EN (Blu-ray)
Se alle titler her
Sendt 2005/08/24 13:39:42 IP: Logget Svar...

Forudsigelig?!?

Hold da op...kunne du forudsige hovedet i kassen og at John Doe vil blive skudt? Du er absolut kvikkere end mig så, hvad der i sig selv ikke nødvendigvis er specielt imponerende

Jay Lee

Sendt 2005/08/24 15:15:38 IP: Logget Svar...

hmmmm......

Har dog godt nok heller aldrig hørt slutningen af seven beskrevet som forudsigelig før!!! vil da påstå at man skal være mere eller mindre synsk for at kunne backe sådan en udtalelse up!
Rasmus

Sendt 2005/08/24 17:58:57 IP: Logget Svar...

Totalt Uforudsigelig!

Con Air er forudsigelig. Top Gun er forudsigelig. Pretty Woman er forudsigelig. Seven derimod er nok noget nær den mest uforudsigelige film, som Hollywood har spyttet ud i de sidste mange år. Jeg nægter simpelthen at tro, at nogen havde gættet, at David Mills ville få sin kones hoved leveret af en fragtmand.
Karina

Sendt 2005/08/24 22:22:15 IP: Logget Svar...

Ikke desto mindre...

Der var så meget lagt op til, at hun skulle dø. Hele stemningen omkring hende, deres forhold, samt det faktum at hun var gravid. Nej, jeg havde ikke på forhånd gættet, at der ville komme en fragtmand, men jeg vidste, at hun skulle dø, jeg vidste, at det var hendes hoved, da kassen blev leveret, og nej, jeg synes på ingen måde det var fedt. Alternativt tænkte jeg, at det måske ikke var hovedet, men fosteret, men det var det så ikke - dog.
Thomas Aquinas

Sendt 2005/08/24 22:40:51 IP: Logget Svar...

Må give Karina ret i...

...at det var en smule oplagt. Men filmen er jo super-cool alligevel og undervejs aner man ikke hvad der skal ske i næste scene.
Karina

Sendt 2005/08/24 22:47:25 IP: Logget Svar...

Ødelagt af aktionsekvens

Nu skal det lige siges, at da jeg så Seven i biffen, sad der en eller anden idiot den første halvdel og lyste med en af de der laserpegepinde. Det gjorde naturligvis, at det var lidt svært at nyde filmen. Men på trods af det, så syntes jeg, at første del var spændende, stemningsfyldt og mystisk, men jeg tabte det hele, da der pludselig indtraf en aktionsekvens (da de er lige ved at fange skurken, som skyder på dem og Pitt drøner efter ham og alt muligt). Jeg kan ikke helt sige hvorfor, men det ødelagde altså stemningen for mig. Måske gav det mig mere tid til at sidde i vrede og gennemskue resten af filmen...?
Holliday

Sendt 2005/08/25 09:46:25 IP: Logget Svar...

Godt gennemskuet

Og når jeg tænker nærmere over det, så er den faktisk temmelig forudsiglig for en Hollywood mainstremfilm. Det sker jo temmelig ofte, at den yndige kone bliver slagtet, helten skyder den forsvarløse skurk, som er lænket og på knæ. For der efter at ryger i fængsel på livstid (eller dødsdom?). Jeg nævner i flæng...

Er der nogen der ved om Mensa forbyder laserpegepind ved tests?Sendt 2007/01/30 17:54:29 IP: Logget Svar...

Forudsigelig - ja!

*Slutningen bliver afsløret*

Jeg havde hørt så meget om denne film. Den skulle være så fantastisk, og ikke mindst slutningen!! MEN, da jeg så den, så var den da også rigtig god og spændende, men slutningen blev jeg slemt skuffet over...! Jeg havde forudset det "hele" også...! Lige fra første gang jeg så papkassen, så tænkte jeg, at hendes hovede lå nede i... Og for mig var det "naturligt" at han blev skudt til sidst, jeg ved ikke hvorfor... Der var ingen surprise-effekt at hente hér for mig...

Stadig super god film
Holliday

Sendt 2007/01/30 21:32:21 IP: Logget Svar...

Lørdagens LOTTO tal

..please?

Start en debat om denne udgave af SE7EN (Platinum Series) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45