An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Macahans, The: The Complete Collection (14-disc) (DVD) Macahans, The: The Complete Collection (14-disc)

Udgivet 28. november 2013 af Soul Media 93442IN / UPC# 5709165934421

Macahans, The: The Complete Collection (14-disc) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Warner Bros. - 1976-1979
USA - Farve
Ønskeliste
DramaAdventureWestern
Filmens specifikationer
Original titel: How the West Was Won
Dansk titel: Familien Macahan
Instruktør: Burt Kennedy
  Daniel Mann
Medvirkende:
Zeb Macahan   James Arness
Kate Macahan   Eva Marie Saint
Luke Macahan  Bruce Boxleitner
Laura Macahan  Kathryn Holcomb
Josh Macahan  William Kirby Cullen
Jessie Macahan  Vicki Schreck
Chief Claw  Richard Angarola
Sheriff Aames  Parley Baer
Ivie  G.W. Bailey
Mr. Jones  David Clarke
Vis alle medvirkende...
Stikord: How the West Was Won
Amerikanske Borgerkrig
Familiekrønike
Immigration
Indianer
Tog / Jernbane
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark
Features:
Anamorphic (16:9) Trailer
Production Notes Music video
Documentary Music score
Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 14Denne udgivelse indeholder 14 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Standard Academy
DD 2.0
Engelsk
Dansk
Norsk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
1,34 : 1 Box Set DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 8

Gennemsnit: 8.1 ud af 10

Du kan også stemme.   


Sagaen om Familien Macahan

De imponerende omgivelser tilføjer denne serie en ekstra dimension. How the West Was Won (Familien Macahan) er filmet i Colorado, Arizona, Utah og det sydlige Californien. Producent John Mantley var også producer på Gunsmoke.
     Det er en klassisk amerikansk westernserie om en familie fra Virginia, som i 1861 drog vestpå, væk fra en truende borgerkrig. En dramatisering af et stykke pioner-historie baseret på historisk dokumentation fra den folkevandring, som fandt sted efter borgerkrigen.

Familien Macahan er en fortælling om, hvordan mændene i bjergene udforskede landet, hvordan jægerne udryddede bisonflokkene, hvordan minearbejderne ledte efter El Dorado, hvordan kvægfolket opbyggede personlige imperier, og hvordan mennesker på samfundets bund flygtede fra forfølgelse - alt sammen set med Macahan-familiens øjne. Og det er historien om de amerikanske indianere, der var både tapre og modige, men håbløst i undertal, og endte som de store tabere i forbindelse med erobringen af det vilde vesten.

Serien er en fri fortolkning af filmeposset fra 1962, How the West Was Won (Vi vandt vesten), som blev instrueret af den legendariske John Ford med John Wayne i hovedrollen.

Tekst fra pressemateriale

Specielt om denne udgivelse:

  • Indeholder både "pilotepisoden" The Macahans fra 1976 plus hele serien fra 1977-1979
  • Audio: Engelsk DD2.0 (Mono)
  • Sæson 1: Undertekster på dansk, norsk, svensk, finsk
  • Sæson 2: Undertekster på dansk, norsk
  • Sæson 3: Undertekster på dansk, norsk, svensk, finsk
  • Sæson 4: Undertekster på dansk, norsk, svensk, finsk
  • Sæson 5: Undertekster på dansk, norsk
  • Samlet spilletid: ca. 40 timer
The Macahans

Zeb Macahan vender tilbage til Macahans farm for at ledsage familien til Oregon. Borgerkrigen truer, og familien har besluttet sig for at rejse vestpå til Oregon, så sønnerne Seth (senere Luke) og Jed (senere Josh) kan undgå at blive indkaldt. Onkel Zeb indvilger i at tage med familien på den farefulde rejse, men borgerkrigen får større konsekvenser for familien, end de kunne have forestillet sig.

Sæson 1, afsnit 1:

I takt med at de hvide drager mod vest, vokser modsætningsforholdet til indianerne. Zeb Macahan fører oberst Caine til en Arapaho-by i den tro, at Caine skal forhandle med indianerne. Da Caine forklarer, at soldaterne planlægger at angribe byen, gør Zeb alt, hvad han kan, for at forhindre en massakre.

Sæson 1, afsnit 2:

Luke er efterlyst for at have deserteret fra hæren. Han tvinges på flugt med en dusørjæger i hælene. Zeb vil fortsætte rejsen mod Oregon sammen med Kate og barnet. Kate vil det anderledes, til trods for at deres farm nu ligger i et område, hvor to indianerstammer bekriger hinanden.

Sæson 1, afsnit 3:

Luke vil gerne blive hos Erika, men atter tvinger skæbnen ham på flugt. Pludselig dukker Erika op igen. Zeb hjælper en gammel ven, hvis søn er blevet kidnappet af indianerne. Dusørjægeren Grey venter med spænding på, at Luke og Zeb skal vende tilbage til farmen.

Sæson 2, afsnit 1: Bisoner

Zeb mægler mellem hæren og en sioux-stamme, der er klar til krig, efter en gruppe russiske adelsfolk har slagtet bisoner i deres reservat. I mellemtiden ankommer den forældreløse pige Molly Culhane fra byen.

Sæson 2, afsnit 2: Mormoner

Zeb er på sioux-indianernes side, da en russer dør i forbindelse med en strid over et brud på en traktat. Laura siger ja til den polygame mormon Jeremiah Taylors frieri.

Sæson 2, afsnit 3: Mellemspil

Luke slår sig sammen med en tyvebande, bestående af tidligere konføderationssoldater. Zeb udleverer høvding Satangkais lig til general Sheridan, efter sioux-høvdingen har ofret sit liv for sit folk.

Sæson 2, afsnit 4: Orville Gant

Luke forsøger at afværge, at de tidligere konføderationssoldater røver en sending guld. Gruppens leder og Lukes ven, Curt Grayson, bliver dræbt. Zeb redder en kvinde fra et knivoverfald og opdager, at kvinden er hans tidligere kæreste Beth. Laura aflyser brylluppet med Jeremiah Taylor, mens Jessie svæver i livsfare efter at være blevet stukket af en flok bier.

Sæson 2, afsnit 5: Amnesti

Zeb opdager, at Beth er gift med en "krigshelt", som angiveligt er død. Lægen kan ikke hjælpe Jessie, så Zeb tager hende med til en Arapaho-medicinmand, som redder hendes liv. Zeb og Luke opdager, at de lokale indianere sulter og beslutter at købe en kvæghjord og får dyrene rfrem til indianerreservatet med hjælp fra indianske kvægdrivere.

Sæson 3, afsnit 1: Robber's Roost

Molly og Jessie er på vej hjem, da deres diligence kører galt, og Jessie omtumlet vandrer ud i ørkenen. Molly bliver reddet af Josh og Laura, hvorefter hun hyrer Deek til at finde Jessie. Zeb og Luke hyrer Tap som kok på rejsen til indianerreservatet uden at vide, at han er med i et slæng af kvægtyve. Jessie bliver fundet af Navajo-indianeren Teel-O. Deek er interesseret i Molly, men hans følelser er ikke gengældt, og hun afviser hans tilnærmelser.

Sæson 3, afsnit 2: Gold

En taknemmelig dommer Rensen tilbyder at benåde Luke, efter at han har reddet ham fra en flok indianere.

Sæson 3, afsnit 3: Brothers

Tap slår Otter Belt ihjel for at forhindre ham i at fortælle Zeb om kvægtyvene. Deek bestikker en ejendomsforvalter for at få ejerskab over familien Macahans bæk og det guld, den indeholder. John ankommer til Las Mesas for at hjælpe Luke og forelsker sig i Doreen. Stillman hyrer Francis, Doreens chef, til at hjælpe med at få Luke dømt. Tap tilstår over for Zeb og bliver efterfølgende dræbt i en skudveksling.

Sæson 3, afsnit 4: Cattle Drive

Lukes retssag begynder, og det ser sort ud for ham, da Frank Grayson fremlægger beviser for, at Luke var medlem af slænget af fredløse, og dommer Rensen bliver fundet myrdet.

Sæson 3, afsnit 5: Deek

Doreen fortæller Zeb om Francis og Stillman, Josh bliver overfaldet af Stillman og hans folk, og Molly må forsvare sig mod Deek.

Sæson 4, afsnit 1: The Gunfighter

Ranchejeren Henry Coe hyrer en professionel revolvermand til at drive familien Macahan væk fra et stykke land, som han betragter som sin ejendom. Frank Grayson indynder sig hos familien Macahan, men Josh genkender ham som den revolvermand, der engang blev hyret til at dræbe Luke.

Sæson 4, afsnit 2: The Rustler

Jessie falder pladask for en flot, ung fremmed ved navn Bob, som redder hende fra en ubehagelig type, der gør tilnærmelser. Senere stikker de to af til en lille by, hvor en præst går med til at vie dem.

Sæson 4, afsnit 3: The Enemy

En regelret løjtnant kommer på kant med familien Macahan, da han forfølger en indianerhøvding, som er mistænkt for at overfalde karavaner.

Sæson 4, afsnit 4: The Innocent

Josh bliver indblandet i en rivalisering om færgedrift, da han bliver venner med Cora Johnson og hendes børn, som driver en færgerute. Opgøret når nye højder, da hendes udviklingshæmmede søn Willie bliver anklaget for mord.

Sæson 4, afsnit 5: Hillary

Luke begiver sig ud for at gøre skaden over for sin gamle og forsømte flamme Hillary god igen og tvinge en tilståelse ud af den mand, der mistænkes for at have begået det mord, som Luke i sin tid blev anklaget for.

Sæson 5, afsnit 1: L'Affaire Riel

Zeb forsøger modstræbende at hjælpe den amerikanske hær med at fange en fransk-indiansk oprører, der har stået i spidsen for en voldelig opstand blandt fransk-canadiske halvblodsindianere, der havde til formål at tilbageerobre landområder fra Canada.

Sæson 5, afsnit 2: The Scavengers

Zeb, Molly og Laura nyder en sejltur på floden, da de bliver angrebet af pirater, der sænker deres skib.

Sæson 5, afsnit 3: The Forgotten

En mystisk fremmed i bjergene viser sig at være en tidligere officer i sydstatshæren, som påstår, at han ikke havde nogen anelse om, at krigen var forbi.

Sæson 5, afsnit 4: Luke

Luke slår pjalterne sammen med en køn, men dødbringende røvertøs, som har sine helt egne romantiske grunde til at være interesseret i ham. Samtidig gør han alt for at undvige dusørjægere i et desperat forsøg på at få renset sit navn for en mordanklage.

Sæson 5, afsnit 5: China Girl

Macahan-klanen tager en ung, kinesisk immigrant under deres vinger, da hun er blevet gravid som følge af en voldtægt om bord på båden fra Kina, og nu kræver hendes far, at barnet skal dø.

Sæson 5, afsnit 6: The Slavers

Zeb og Josh rejser til Mexico for at afsløre en flok hvide slavehandlere.


Brugerne skriver om How the West Was Won (TV-serie):

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 7. september 2019
De drog vestpå
Sæson 1 *** ½

Glem alt om "Det Lille Hus på Prærien" for her er en beretning der på ingen måder lægger fingrene imellem i skildringen af en families prøvelser i Missouri ca. 1860. Den er højdramatisk fra første færd med drabelige sammenstød mellem familien og lovløse og Borgerkrigen skaber de første tragedier der sender dem ud vestpå til en ny tilværelse. Serien er på ingen måde romantiseret og kun delvist sentimental og det er frem for alt en fortælling der eminent knytter det episke og dramatiske sammen. James Arness er seriens forankring i rollen om Zeb Macahan der tager hånd om den lille familie og bliver dens beskytter i de første vanskelige år og Eva Marie Saint er god som moderen der bliver tvunget ud i en ny forståelse af sin egen rolle. Bruce Boxleitner virker noget fersk i udtrykket, men det fungerer sådan set meget godt som kontrast til Arness' robuste spil. Det er klassisk historiefortælling fra øverste skuffe og utroligt spændende formidlet og for en serie med over 35 år på bagen fremstår den stadig potent og frisk. Den går til den amerikanske historie uden forbehold og dét i sig selv er en bedrift for en TV-serie.

Sæson 2 ***

Den lille familie er efterhånden spredt for alle vinde og særligt Luke bliver ved med at ryge ud i vanskeligheder. Livet er blevet stadigt hårdere for dem allesammen og drømmen om det gode liv er efterhånden slået helt i stykker. Den usentimentale beretning er stadig fængende omend ikke helt på højde med den første sæson, men henimod slutningen bliver den faktisk ret spændende efterhånden som både Luke og de øvrige familiemedlemmer kommer stadigt mere i klemme på hver deres måde. Mange gode skuespillere medvirker i gæsteroller heriblandt Michael Conrad, Ed Lauter, Jack Elam, Harris Yulin og Fionella Flanagan.

Sæson 3-5 ***

Selvom de sidste tre sæsoner af serien ikke er helt på højde med den første, så er den stadigvæk ganske spændende og en god blanding af det episke og det dramatiske. Historien tager nogle afstikkere undervejs og har ikke den samme indre styrke som prægede både første og anden sæson, men underholdningsværdien er alligevel stort set usvækket. Det er stadig James Arness' portræt af Zeb Macahan der holder serien sammen; en sej og frygtløs mand med en tragisk fortid der ikke desto mindre nægter at bukke under og uophørligt vedbliver at være en støtte for retfærd og god vilje. En karikatur kunne man mene, men karakterer fungerer uanset. "Familien Macahan" er her over 40 år senere stadig ganske seværdig.

Skriv din egen anmeldelse af How the West Was Won (TV-serie) - klik her

Start en debat om denne udgave af Macahans, The: The Complete Collection (14-disc) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45