An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Sonja: Den komplette Sonja samling (2-disc) (DVD) Sonja: Den komplette Sonja samling (2-disc)

Udgivet 24. oktober 2005 af Nordisk Film DVD1525631 / UPC# 5708758663656

Sonja: Den komplette Sonja samling (2-disc) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Danmarks Radio - 1968-1969
Danmark - Sort/Hvid
Ønskeliste
Familiefilm
Filmens specifikationer
Original titel: Sonja fra Saxogade
Instruktør: Jytte Hauch-Fausbøll
Medvirkende:
Sonja  Sonja Sander Jacobsen
Sonjas mor   Jytte Abildstrøm
Frede   Freddy Fræk
Julie  Julie Wind Hansen
Heidi  Heidi Weber
Hr. Sommerfugl   Jesper Klein
Hr. Møller  Thomas Winding
Mutter Fit  Bodil Udsen
Søren  Søren Hauch-Fausbøll
Onkel Fusser  Poul Hauch-Fausbøl
Stikord: Kult-favorit
1960'erne
For børn
Mor/datter forhold
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark
Features:
Anamorphic (16:9) Trailer
Production Notes Music video
Documentary Music score
Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 2Denne udgivelse indeholder 2 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Standard Academy
DD 1.0
Dansk
Ingen
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
1,34 : 1 Keep Case DVD5 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 11

Gennemsnit: 8.7 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Mogens

Sonja fra Saxogade

Utroligt, men sandt: Det er mere end 36 år siden, at den storbrillede Sonja fra arbejderkvarteret omkring Københavns Saxogade huserede på sort/hvid TV i en af DR's populæreste børneserier gennem tiderne. Sonja hed Sonja Sander Jacobsen i det virkelige liv, og rollen som hendes mor, Norma, blev et gennembrud for Jytte Abildstrøm, der med humør og opsat 60'er-frisure spillede op til sin ven Frede, charmerende fremstillet af Freddy Fræk Poulsen.

Det er ikke nemt at være Sonja. Når hun selv skal købe ind og smøre madpakke. Når hendes mor råber efter hende ud ad vinduet: "Sonja! Sonja! Husk nu kaffen, husk nu cigaretterne!" Og når hun altid hænger på sin lillesøster, Heidi, og lillebror Bjarne. Men heldigvis har hun masser af venner. Annette, for eksempel. Og Lars. Og storbylivet på Vesterbro er faktisk ikke så tosset. For hvis de små bliver væk, hjælper alle med at lede. Og så kan det være, at Mutter Fit giver slik bagefter...

Sonja fra Saxogade handler om en lille, men stærk pige med kort, krøllet hår og hornindrammede 60'er-briller. Og på den beskrivelse vil de fleste genkende unge Sonja Sander Jacobsen i den uforglemmelige titelrolle. Jytte Hauch-Fausbøll skrev, instruerede og skabte i 1968 serien, der i dag holder som både unikt tidsbillede og fremragende, tidløst børne-tv. Nyd også Bodil Udsen, Freddy Fræk og ikke mindst Jytte Abildstrøm som Sonjas distræte singlemor med højt franskbrødshår og lårkort.
Tekst fra pressemateriale

Specielt om denne udgivelse:

Disc 1: Sonja fra Saxogade
  • Spilletid: 98 minutter
  • Audio: Dansk DD1.0 Mono
  • Ingen undertekster
Disc 2: Sonja på Bornholm / Sonjas jul

Et gensyn med 60'ernes børnestjerne Sonja fra Saxogade, der i denne film bliver feriebarn på Bornholm - og får besøg af sin mor (Jytte Abildstrøm) i høje hæle og højt hår på campingpladsen ved Gudhjem. Freddy Fræk er kæresten og Jesper Klein samler sommerfugle. Jytte Hauch-Fausbøll forfattede og instruerede løjerne.
  • Spilletid: 94 min (Bornholm) + 30 min (Sonjas jul)
  • Audio: Dansk DD1.0 Mono
  • Ingen undertekster

Brugerne skriver om Sonja fra Saxogade (TV-serie):

Anmeldt af René, Åbyhøj 11. december 2007
Sonja-ja-ja-ja!
Jeg er gammel nok til (lige akkurat) at ha' oplevet overgangen fra isskabet til køleskabet, og fra kakkelovns-fyring til radiator-opvarmning. Og dermed har jeg noget til fælles med Sonja fra Saxogade: jeg var nemlig selv barn i tresserne.

Da serien om Sonja og hendes venner første gang blev sendt på TV i 1968 og '69 var jeg dengang 10-11 år, og kiggede selvfølgelig også med. Dengang var jeg nu ikke specielt imponeret over serien: "Hvad særligt er der dog ved en serie, der i virkeligheden bare handler om alt det, jeg stort set selv oplever til daglig?" var min holdning déngang. Vi lærte dog til gengæld alle hurtigt at gå rundt og sige: "Ja-ja-ja-ja!" Men Jytte Abildstrøm var dog ganske sjov, husker jeg. Meget sjovere, end den dødkedelige serie om pigen Alberte, der vist også var TV-aktuel på omtrent samme tid som "Sonja fra Saxogade" - men som min lillebror og jeg til gengæld konsekvent boykottede. Lige så snart Thomas Windings søvndyssende, mørke stemme begyndte: "I dag skal I høre om Alberte. Alberte er alene hjemme. Hun keder sig. "Hvad skal jeg dog finde på?", tænker Alberte .... " var vi ude af stuen på rekordtid.

Nu har jeg så endelig fået genset serierne, om Sonjas oplevelser hjemme i Saxogade og på 'Bornhölm', her 38 år efter. Og - WOW - sikken et forrygende nostalgi-trip, der gemmer sig på denne dobbelt-DVD. Her får man et virkelighedstro tidsbillede af 1960'erne, og jeg genkender det ALT sammen: (salmevers havde vi dog - Gud-ske-tak-og-lov - aldrig for i skolen, som Sonja har det i ét af afsnittene)

Også jeg blev som dreng sendt på rundfart med en dosmer-seddel i hånden (og dén kunne nogen gange være lang!) til de forskellige småbutikker i kvarteret: Først til ismejeriet, så købmanden, dernæst gartneren, ostehandleren, slagteren. Måske skulle man også lige et smut hen i "Schou's Sæbehus" og bladkiosken, eller hen i trikotage-forretningen. Det startede altid vældig uskyldigt med: "Årh, kan du ikke lige gå over til købmanden for mor, og hente 10 Prince og et halvt pund kaffe?", men endte pudsigt nok næsten altid med, at man skulle ud på en længere ekspedition. Og dér, hvor man købte dagligvarerne skulle man naturligvis også altid huske at sige at det var til mor, og skulle 'skrives'.

Hvis man forestiller sig dialogen talt på bredt århusiansk, i stedet for Nørrebro-københavnsk, kunne meget af det godt være taget ud af min egen dagligdag i kvarteret omkring Frederiksbjerg i Århus. Bortset fra, at vi ikke havde faldefærdige baggårde, men velholdte karréer med grønne områder. Jytte Abildstrøm er perfekt castet som den fortravlede fru Norma. Helt fortjent, at Sonja-serien banede vejen for hendes gennembrud som Danmarks ubestridt sjoveste dame. Også den fregnede, krølhårede, kalveknæede og bebrillede Sonja er et sandt fund. De fire afsnit i S/H om "Sonja fra Saxogade" er i en lidt skuffende billedekvalitet. De fremstår generelt lidt sløret, og derfor får udgivelsen heller ikke 'fuldt hus' i karaktergivningen. Episoderne i farver på disk 2 ser dog noget bedre ud, med "Sonja på Bornholm" som topscorer på billedekvaliteten.

Skriv din egen anmeldelse af Sonja fra Saxogade (TV-serie) - klik her

Start en debat om denne udgave af Sonja: Den komplette Sonja samling (2-disc) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45