An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Farvel, jeg hedder Kurt  (DVD) Farvel, jeg hedder Kurt

Udgivet 24. april 2007 af Nordisk Film 1685331 / UPC# 5708758670685

Farvel, jeg hedder Kurt  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Farvel, jeg hedder Kurt - 1969 Ønskeliste
TV-system: PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse: Danmark
- dansk film

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 5

Gennemsnit: 5.8 ud af 10

Du kan også stemme.   


Farvel, jeg hedder Kurt:

Alberte er 6 år, og 3 dage. Det er søndag og hendes mor og far sover længe, så Alberte skal være stille. Hun står op og vil spise morgenmad – franskbrødet er tørt, så hun beslutter sig for at bage et nyt brød. Mor kommer op og bliver sur over rodet i køkkenet. Alberte bliver vred, så hun beslutter sig for at flytte og vil hedde Kurt. Hun bygger hus på båden, der ligger ved badebroen. Hun får hjælp til byggeriet af damen i en anden båd, der måske er en tryllebåd. Mor og far savner hende og kommer tit på besøg – meget tit. Pludselig har de ikke så travlt mere, er ikke sure og vil gerne lege.
Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om Farvel, jeg hedder Kurt:

Anmeldt af René, Åbyhøj 18. februar 2011
De gyldne tressere
Perioden 1968- ca. 1971 var en særdeles frodig epoke i Danmarks Radios Børne & Ungdoms-afdelings historie. Begivenheder og fænomæner, som: Ungdomsoprøret, Hash, Fri kærlighed, Woodstock Festivalen, Beatmusik, Flower Power og Hippiebevægelsen var noget, der bevidst eller ubevidst gennemsyrede B&U-afdelingens produktioner i netop denne periode .... Som jeg selv husker det.

Det banede således vejen for 'rebelske' TV-serier og -film som "Tunakatikutli", der handler om en gruppe børn der beslutter sig for at tage kampen op mod en entrepenør og bygherre, der ønsker et jævne deres legeplads med jorden for at kunne opføre noget betonbyggeri. Eller som TV-filmen (som jeg desværre ikke lige på stående fod husker titlen på), hvor en skoleklasse gør oprør mod lærerne på skolen, og til sidst også får resten af eleverne med i revolten. Jeg husker især scenen på lærerværelset, hvor én af lærerne (inspektøren?) sammenbidt og med en sigende gestus med hænderne, dæmpet betror et par kolleger: "Jeg gad godt møde denne Hugo Knudsen en mørk nat!". Samt en lidt flad TV-serie - med titlen "Farlig sommer" - om en svensk teenage-pige, der stikker af fra sine plejeforældre i Danmark, og bilder alle hun møder ind, at hun er på flugt fra farlige gangsters der har kidnappet hende.

Det banede skam også vejen for dybt absurde produktioner, som f.eks. Jesper Klein's "Radio Tirana". Weird! Samt for et spøjst ungdomsprogram, der forløb over nogle uger og bl.a. havde Jytte Abildstrøm, Bodil Udsen og Olaf Nielsen med på rollelisten. Ét af de faste indslag i programmet hed "Blomsterpistolen", som handlede om en militær befalingsmand (Olaf Nielsen) og hans adjudant 'Hugo', der altid udspionerer en hippie-lejr og vist nok også forsøger at få de langhårede lømler indfanget til militærtjeneste ( ... som jeg husker det. Detaljerne står jo efterhånden lidt uklart, hehe). Hver gang 'blomsterpistolen' så aktiveres, sker der ting og sager med blomster i hår og geværløb, mens militær-uniformer forvandles til noget 'Sergeant Pepper'-agtigt dress. "Ding-dong, Super-duper, Zing-zong, Bini-mini Flowerpower-tøj ....." (Ulla Pia, Dansktoppen, omkring 1969)

En anden sketch som jeg husker fra dette program, var Bodil Udsen og Jytte Abildstrøm stående foran en hvid dør med et nøglehul i. De beslutter sig for efter tur at se igennem nøglehullet for at finde ud af, hvad der mon er på den anden side. Den ene ser en græssende hest, og den anden en græssende ko. Så går der lidt tid med at parlamentere: " - Det er en hest". " - Nej, det er en ko". " - En hest". " - En ko", mens de fortsat kigger igennem nøglehullet på skift. Ret absurd, syntes jeg déngang.

Så var der også det magiske trylle-univers, som var TV-serien: Super Carla's faste omdrejningspunkt. Carla kunne få ting og personer til at forsvinde, bare ved at dreje sig rundt et par gange med sin slængkappe på. Selv tror jeg, at den eneste grund til at "Super Carla" stadig huskes af folk fra min generation, mest er på grund af Rolling Stones' fængende intro-musik ("She's Like a Rainbow"). Der var også en TV-serie om nogen kjøwenhavner-børn, der byggede en rumraket omme i baggården og drog afsted på eventyr i universet. Til projektet fik de også lidt hjælp fra en vicevært, der vist også kunne mere end svinge med en fejekost.

Og så var der endelig de lidt mere jordnære børne og ungdoms-produktioner, som eksempelvis "Sonja fra Saxogade", "Alberte" og "Auto-ophuggerens børn". "Farvel, jeg hedder Kurt" tager så sit udgangspunkt i Alberte-serien, men involverer også lidt trylleri i form af en magisk dame, der kommer sejlende ind i historien i sin robåd (og også ud igen). Trylleriet er sikkert et helt bevidst genbrug fra "Super Carla"-episoderne. Den vanvittigt utopisk afsluttende pointe i DVD'ens tre afsnit er: Jamen, lad os dog stå af ræset! Lad os dog kvitte jobbet, sælge huset og sejle med robåd ind i solnedgangen! Så bliver der også mere tid til at lege og være sammen med Alberte, når vi ikke længere har så travlt med alt muligt.
(Sommer er det jo nok også altid)

Jo-jo, "Flower Power"-epokens fristende dagdrømmerier kan man stadig godt genkende lidt af, her i 1969-produktionen: "Farvel, jeg hedder Kurt". Men ud over lidt nostalgi for os, der kiggede med foran TV-skærmene déngang da det hele skete (og hvor Thomas Windings eller Jørgen Clevins stemme var hér, dér og alle vegne - næsten uanset hvornår man tændte for TV'et i dagtimerne), er der egentlig ikke meget kød på selve historien. Og overførslen til DVD er heller ikke specielt god. Men dog et vigtigt vidnesbyrd om en svunden tid i DR's historie, hvor producenterne i B&U-afdelingen (TV-byen, 2860, Søborg) havde ret frie hænder. Og hvor der florerede en anarkistisk "galskab" der nok ikke er set mage til, hverken før eller siden. Her i nyere tid er Poul og Nulle's: "Hullet i jorden" (Jul og grønne skove) fra 1980 er nok det tætteste man kommer noget tilsvarende.

Skriv din egen anmeldelse af Farvel, jeg hedder Kurt - klik her

Start en debat om filmen Farvel, jeg hedder Kurt - klik her

Start en debat om denne udgave af Farvel, jeg hedder Kurt - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45