An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Det lille hus på prærien:  Sæson  8 (6-disc) (DVD) Det lille hus på prærien: Sæson 8 (6-disc)

Udgivet 7. september 2010 af Universal (DK) DSD8277747 / UPC# 5050582777475

Det lille hus på prærien:  Sæson  8 (6-disc) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. NBC - 1974-1983
USA - Farve
Ønskeliste
FamiliefilmDramaAdventureWestern
Filmens specifikationer
Original titel: Little House on the Prairie
Dansk titel: Det lille hus på prærien
Instruktør: Michael Landon
Medvirkende:
Charles Ingalls   Michael Landon
Caroline Ingalls   Karen Grassle
Laura Ingalls  Melissa Gilbert
Mary Ingalls   Melissa Sue Anderson
Carrie Ingalls   Lindsay & Sidney Greenbush
Nelson Oleson  Richard Bull
Lars Hanson   Karl Swenson
Reverend Alden  Dabbs Greer
Jonathan Garvey   Merlin Olsen
Grace Snider   Bonnie Bartlett
Vis alle medvirkende...
Stikord: Det lille hus på prærien
Based-on-a-book
Immigration
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark

Med danske tekster

Tekster: Dansk
Norsk
Svensk
Finsk
Sprog: Engelsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 21

Gennemsnit: 9.6 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Mogens
Lars

Det lille hus på prærien

Pioner-livet er hårdt i 1870'ernes Walnut Grove, Minnesota, men hos familien Ingalls sikrer sammenholdet også sjov og romantik.

En af de mest elskede familieserier gennem tiderne er Little House on the Prairie. De voksne, der var børn og unge fra slutningen af 1970'erne, har den som et kært minde, og deres børn har en oplevelse til gode, for sådanne serier er vi ikke forvænt med. Det lille hus på prærien er den ægte vare fra de gode gamle dage med en varme og charme, der er lige så frisk i dag som dengang.

Det er ude på landet, hvor der er dejligt, ligesom i Danmark. Og der er næsten lige så dejligt som i Danmark. For vi er i Minnesota, hvor de fleste skandinaviske indvandrere slog sig ned, og hvor folk stadigvæk siger "laks" og "kirke" og "just det" midt i det amerikanske, og hvor den skandinaviske accent også hænger ved. Familien Ingalls' bedste venner hedder såmænd Olesen og Hanson.
     Der er nu ikke bare dejligt, men også hårdt ude på landet. Høsten slår fejl, naturen viser tænder, ulykkerne vælter ind, og der er ikke til salt til et æg. Selv om vi er i det vilde vesten, så er serien altså ikke en western.
     Det er snarere som en dansk hverdagsrealistisk roman, og serien er da også baseret på Laura Ingalls Wilders selvbiografiske roman-serie, der gik rent ind hos et dansk ungdomspublikum og netop skiller sig ud ved sin blanding af realisme og poesi.

Teenage-pigen Laura er ligesom i bøgerne også fortælleren i serien. Desuden består familien af søstrene Mary og Carrie og forældrene Caroline og Charles. De er flyttet fra Kansas til Minnesota for at begynde på en frisk i et ungt og håbefuldt samfund, hvor de hurtigt bliver venner med Nels Olesen, landsbyens købmand, og hans kone og børn samt fabriksejeren Lars Hanson og den noget brøsige Isaiah Edwards på nabogården.
     Senere i serien, der kørte ni år i USA, bliver pigerne voksne og forelsker sig og bliver gift og får børn med alle de historier, der følger deraf.

Den lille Carrie blev spillet på skift af to tvillingesøstre, Lindsay og Sidney Greenbush. Laura og Mary spilles af Melissa Gilbert og Melissa Sue Anderson. Men oven over alting stråler Michael Landon, seriens stjerne, som spiller far og også var seriens "far", dvs. ophavsmand, instruktør, manuskriptforfatter og gennemgående producent.
    Landon var blevet kendt for sin rolle som lillebror Little Joe gennem 14 år i western-serien Bonanza (Brødrene Cartwright), men det var Det lille hus på prærien, der gjorde ham til en af TV's mest elskede og respekterede skuespillere.
Tekst fra pressemateriale

Specielt om denne udgivelse:

Nellie og Percival skal flytte til New York, og familien Oleson adopterer Nancy. Dr. Ledoux flytter til Walnut Grove og beviser helt tydeligt, at han fortjener de lokales respekt. Charles og Nels bliver bekymrede, da en vovehals lokker børnene i byen til at udføre farlige stunts. Mr. Edwards mister sin søn og får Charles til at hjælpe sig med at undersøge omstændighederne bag sønnens død. Familien Ingalls og familien Wilders deler gode minder, da de sner inde juleaften. Charles og Caroline risikerer at miste James og Cassandra, da en onkel søger om at få forældremyndighed over børnene. Laura og Almanzos nye ægteskab står over for alvorlige problemer efter Almanzos frygtlige sygdom. Da James bliver skudt og ligger i koma, søger Charles trøst i sin tro for at redde sin adoptivsøn.
Skriv din egen anmeldelse af Little House on the Prairie (TV-serie) - klik her

Start en debat om denne udgave af Det lille hus på prærien: Sæson 8 (6-disc) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45