An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Invictus  (DVD) Invictus

Udgivet 24. august 2010 af Warner Bros. (DK) DDVSY26279 / UPC# 5051895037669

Invictus  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Warner Bros. - 2009
USA - Farve - 133 min
Ønskeliste
Drama
Filmens specifikationer
Original titel: Invictus
Instruktør: Clint Eastwood
Medvirkende:
Nelson Mandela  Morgan Freeman
Francois Pienaar  Matt Damon
Jason Tshabalala  Tony Kgoroge
Linga Moonsamy  Patrick Mofokeng
Hendrick Boyens  Matt Stern
Etienne Feyder  Julian Lewis Jones
Brenda Mazibuko  Adjoa Andoh
Nerine  Marguerite Wheatley
Mary  Leleti Khumalo
Mr. Pienaar  Patrick Lyster
Vis alle medvirkende...
Stikord: Biopic / biografisk
Historisk
Sport
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark

Med danske tekster

Tekster: Dansk
Engelsk
Norsk
Svensk
Finsk
Tysk
Portugisisk
Spansk
Sprog: Engelsk
Tysk
Spansk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 6

Gennemsnit: 7.2 ud af 10

Du kan også stemme.   


Invictus

Nelson Mandela (Morgan Freeman) overtog i 1994 præsidentposten i Sydafrika, og han stod dermed overfor den enorme opgave at samle den apartheid-splittede nation. Selvom apartheid-styret officielt var ovre, var det en nation dybt præget af den mangeårige raceopdeling. Men da Sydafrika i 1995 skal være vært for VM i rugby, øjner Mandela muligheden for, igennem sportens universelle sprog, at samle den splittede nation, og dermed opfylde hans drøm.
     Men Sydafrikas eget landshold, The Springboks og deres uniform i grøn og guld, er for de farvede sydafrikanere et nulevende billede på, at apartheid stadig eksisterer i bedste velgående. Springboks har altid været de hvides hold, og der er kun én farvet spiller på holdet. Men Mandela ved, at ved at ændre Springboks vil kløften mellem hvide og farvede kun blive endnu større. Mandela henvender sig derfor til Springboks’ anfører Francois Pienaar (Matt Damon) i håb om at få hans støtte til at føre Sydafrika sammen til én nation og Springboks til sejr. Men Springboks er et uerfarent hold, da de i mange år på grund af apartheid-styret har været udelukket fra at deltage i internationale turneringer, og ingen regner derfor med, at holdet vil komme særlig langt i turneringen.
     Mandela og Pienaar begynder nu en fælles rejse mod deres mål. Men begge møder de modstand fra deres nærmeste. Mandelas nærmeste rådgivere fraråder ham på det kraftigste at bruge energi på sport, når landet står midt i en krise. Samtidig ser man, hvordan almindelige sydafrikanere oplever den nye samling af folket. En historie der bliver fortalt igennem Mandelas bodyguards; da Mandela starter som præsident, må hans hold af farvede bodyguards forene sig med, at han også vælger at beholde den tidligere præsidents hvide bodyguards. Pienaar derimod skal ikke alene overbevise sit hold om, at de skal og kan vinde VM, men han bliver også talsmand for det nye Sydafrika og forsøger at nedbryde ikke alene holdets fordomme, mens også sin egen families. Forude venter den sværeste opgave; at ændre apartheidens tankegang, der har fået lov at eksistere i 45 år.
Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om Invictus:

Anmeldt af lookalot, København K 30. januar 2019
God at falde i søvn på
Sympatisk men halvkedelig film fra Clint Eastwood!

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 2. juni 2011
Vær din sjæls vogter
Man vil gå fejl af denne film hvis man enten på den ene side forventer en bombastisk budskabsfilm eller på den anden en omgang rørstrømsk sødsuppe for Eastwood er ude i noget helt andet, hvilket først går op for en efterhånden som filmen skrider frem. Han fortæller meget mellem linjerne og filmen er grundlæggende en hyldest til menneskeåndens styrke og en undersøgelse af begrebet om integritet og forbillede. Det gør kun filmen bedre, at han ikke forsøger at overdosere og at de to stjerner holder igen med deres spil. Der er ikke gjort det mindste forsøg på at romantisere noget. Eastwood formår fortsat i en høj alder at lave vedkommende og interessante film og her har han igen overladt en af slagsen til publikum.

Anmeldt af Monkeyman, København S 21. januar 2011
Præsidenten og holdkaptajnen
Jeg kan godt forstå hvorfor nogen vil stå af undervejs i filmen... dels fordi det er en traditionel sportsfilm (hvor vi alle kan gætte os til det endelig udfald) og fordi filmens tempo er en anelse for langsom.
Men ikke desto mindre synes jeg at "Invictus" er et hæderligt værk fra Clinten, der bare ved hvordan man sammensætter og laver gode film. "Invictus" byder også på gode præstationer fra skuespillerne, og heldigvis prøver Morgan Freeman at lave sin egen version af Nelson Mandela, istendentfor at kopiere manden fra top til tå.
På trods af at filmens spilletid er for lang, så giver man sig hen, da historien er godt fortalt og budskaberne vigtige.

Hver sin smagssag.... men det ville ikke overraske mig, hvis mange herinde gav filmen 2 stjerner.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 19. december 2010
Nelson og Morgan
Clinten har øjensynligt ønsket at hylde Mandelas menneskelighed og gør det på god, traditionel hollywoodvis ved at skildre de spændinger, han arbejdede i som præsident, gennem verdensmesterskabet i Rugby. Et vanskeligt tema, som det lykkes Clinten at styre gennem ved at drosle historien ned, fortælle stramt og skolastisk, og fjerne al nonsence fra fortællingen. Filmen bliver derfor mere en sindstilstand end en egentlig handling, og den er god at se.

Ret din egen anmeldelse af Invictus - klik her

Start en debat om filmen Invictus - klik her

Start en debat om denne udgave af Invictus - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45