An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Rescue Dawn (DVD) Rescue Dawn

af MGM/UA MGMV109357 / UPC# 027616093578

Rescue Dawn (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. M-G-M - 2006
USA - Farve - 126 min
Ønskeliste
ActionDramaAdventureKrigsfilm
Filmens specifikationer
Original titel: Rescue Dawn
Instruktør: Werner Herzog
Medvirkende:
Dieter Dengler  Christian Bale
Duane  Steve Zahn
Squad Leader  Zach Grenier
Adm. Berrington  Marshall Bell
Spook  Toby Huss
Norman  Pat Healy
Farkas   GQ
Jet Pilot  James Oliver
U.S. Navy Pilot  Brad Carr
Pathet Lao Guard  Mr. Saichia Wongwiroj
Vis alle medvirkende...
Stikord: Vietnam
Flystyrt
Jungle
Overlevelse
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA
Features:
Ja Anamorphic (16:9) Trailer
Production Notes Music video
Ja Documentary Music score
Ja Commentary Fact track
Interviews Ja Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Ja Deleted scenes
Antal plader: 1Denne udgivelse indeholder 1 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DD 5.1
Engelsk
Fransk
Engelsk
Spansk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
1,85 : 1 Keep Case DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 9

Gennemsnit: 8.8 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Thomas
Lars

When Dieter learned to fly

Wow! var min første reaktion efter at have nydt dette mesterværk, hvorefter jeg tog mig selv i at sidde med åben mund og stirre på rulleteksterne.
9 år efter at Werner Herzog lavede sin dokumentar, Little Dieter Needs to Fly, har han nu lavet en spillefilm om den sande, men utrolige, historie om Dieter Dengler.

Filmen starter på et hangarskib, hvor vi følger en flok unge ambitiøse og overgearede mænd, som skal sendes i krig. I sådan en flok er der selvfølgelig en ’komiker’, som letter stemningen ved at lave sjov med det hele. En sådan type, som man enten elsker eller hader. Og selvfølgelig er man en smule irriteret på ham, men det er umuligt ikke at falde en smule for hans charme. Dette er blot et af mange virkelighedsnære indtryk, som man får pumpet direkte ind i nervesystemet gennem hele filmen.

De unge mænd drager af sted på en hemmelig mission til Vietnam, og vi bliver kastet ind i flyet til Dieter Dengler, spillet af Christian Bale. Dieter Denglers fly bliver ramt, og vi følger hans intense kamp for at rette flyet op. Det lykkes ikke, og Dieter havner nu midt i fjendens baghave. Her sidder man og krummer tæer og fingre sammen, mens man trækker sig tilbage i sofaen og holder vejret i bare spænding. Og grunden til at det bliver så intenst er, at det egentlig bare skulle være en hurtig mission: ’skyd og træk jer tilbage’. Og pludselig står Dieter der midt i junglen med et ansigtsudtryk så skræmt, at man skulle tro, at de rent faktisk udsatte Christian Bale for det (så giv dog den mand en Oscar!!). Man får en indtrængende lyst til at skrige LØB, da man hører vietnameserne komme, og Dieter styrter af sted.

Derefter handler filmen om Dieters kamp for at overleve i junglen. Han bliver ret hurtigt taget til fange, hvor han møder andre fanger, som har siddet fængslet i flere år. Heriblandt Duane Martin, spillet af Steve Zahn, som leverer sit livs præstation. Igennem dette fangenskab lærer vi fangerne lidt bedre at kende, og vi kommer virkelig ind på livet af de fleste, og vi forstår dermed deres handlinger.

Rescue Dawn er den mest realistiske krigs- og overlevelsesfilm, jeg nogensinde har set. Man kan ikke andet end blive betaget af de utroligt smukke billeder og den gennemførte realitetssans. Den bliver ikke kedelig eller langtrukken på nogen tidspunkter, for der springes direkte ind i historien. Og det endda uden at gå på kompromis med karaktererne.
Det er store ord at bruge, men Rescue Dawn er, uden sammenligning, den bedste film, der er lavet i dette årti. Du kan umuligt blive skuffet.
Thomas

Specielt om denne udgivelse:

 • Kommentarspor med Werner Herzog, interviewet af Norman Hill
 • Dokumentar: Making of a True Story:
  • Unfinished Business: Telling Dieter’s Story
  • Strength of Character
  • War Stories
  • What Would Dieter Do?
 • Fraklippede scener
 • Foto galleri

Brugerne skriver om Rescue Dawn:

Anmeldt af Extract, Dyssegård 1. april 2013
For ordinær
Herzogs film om krigsfanger i Laos er ikke nogen dårlig film, med mindre man sammenligner med hans 70'er film. Så er den meget ordinær. Fangelejren med de lede laoter og VietConger og om den tyskfødte Dieter Dingler, som er hovedperson og hans flugt fra lejren sammen med de andre krigsfanger. Herzog har åbenbart en besættelse af Dieter Dingler, fordi i 1997 lavede han en dokumentar om manden og nu en fiktionsfilm. Det er en "by the numbers" film, der ikke overrasker på nogen måde, omend den underholder så længe den varer.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 3. august 2010
Scratch what itches
Herzog fortsætter i "Rescue Dawn" sin skildring af hin indtil besættelse determinerede ene. Denne gang leverer Christian Bale portrættet, og Herzog billederne fra junglen, hvor vi har været sammen med ham før. Filmen og fortællingen ligger faktisk i forlængelse af de bedste WWII-Pacific film, og har netop så megen traditionel fortællestil over sig, at Herzog kun befinder sig nogle få skridt fra Hollywood. Alligevel bevarer mesteren nogle af sine varemærker: den meget tætte jungle, som han placerer os midt i, den næsten dokumentaristiske spillestil og dialog og den hårde eksercits af de afmagrede skuespillere. Bale, Zahn og Davies gør det rigtigt godt og medvirker i meget høj grad til at give den spinkle historie sin dynamik. Trods Hollywood-lighed og en underligt ukarakteristisk slutning en fin sag, der medvirker til at styrke Herzogs position som en af tidens bemærkelsesværdige instruktører.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 6. oktober 2008
Fortabt i Laos
Werner Herzog hører til én af sin generations mest produktive filmkunstnere, og samtidigt er han også én af de mest interessante. Hans særlige gemyt og stærke humanisme, der altid er forankret i en stærk kritisk tilgang til det moderne samfund udgør en sjældenhed i europæisk filmkunst, og det er derfor heller ikke lige Herzog man forbinder med en amerikansk krigsfilm. Men han er altså manden bag dette drama om en tysk flyver der i amerikansk tjeneste skydes ned over Laos og må overleve i junglen sammen med nogle andre soldater. Virkelig en spændende og medrivende film, med stjernespil fra Bale, Zahn og i særlig grad Davies. Helt fantastiske billeder.

Anmeldt af Jan, Viborg 27. januar 2008
Oscarkandidat
En utrolig velspillet film om menneskets ukuelige vilje til overlevelse trods hårde odds. Christian Bale er endnu engang uforlignelig, ( Så giv dog den mand en oscar)og Steve Zahn giver sit livs præstation. Stor filmkunst som giver meget til eftertanke

Anmeldt af Monkeyman, København S 10. januar 2008
Kamp for overlevelse
Er fuldstændig enig med Thomas'es anmeldelse omkring denne film, det er et bund solidt mesterværk.

Den tyske stor meister Werner Herzog har igennem sin lange instruktørkarriere lavet mange store og små mesterværker (mange i samarbejde med skuespilleren Klaus Kinski), og med Rescue Dawn har han igen gjort sig attraktiv. Selvom dette efter min mening må værer hans mest Hollywood'ske værk, så har det absolut ikke hæmmet hans sans for skønne billeder, stærk skuespil instruktion og opbygning af historie.

Christian Bale viser hér endnu engang, hvor dygtig og en eminent skuespiller han er, ved fuldstændig at gå ind i hans rolle som Dieter. Andre skuespillere som Jeremy Davies og overraskende nok Steve Zahn, som jeg aldrig sådan har brudt mig om, gør der ligeledes fantastisk som fangerne Gene og Duane.

Rescue Dawn er en unik filmoplevelse man ikke bør gå glip af, den giver et råt og efter min overbevisning et realistisk billed af den tysk-amerikanske pilot Dieter Dengler, brutale oplevelse under vietnamkrigen.

SE DEN !

Ret din egen anmeldelse af Rescue Dawn - klik her

Start en debat om filmen Rescue Dawn - klik her

Start en debat om denne udgave af Rescue Dawn - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45