An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

John Ford at Columbia, 1935-1958 (Blu-ray) (BD) John Ford at Columbia, 1935-1958 (Blu-ray)

Send mig en mail, når den udkommer

John Ford at Columbia, 1935-1958 (Blu-ray) (BD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.
Laserdisken (DK)
Pris: 799.00 kr Klik for at lægge i Laserdiskens indkøbskurv.

Udkommer 20/4-2020

Bestil filmen i Laserdisken!

Medierådets aldersgrænse. John Ford at Columbia, 1935-1958 (4 film) - 1935-1958 Ønskeliste
TV-system:  PAL Blu-ray-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse: England
Uden danske tekster

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 1

Gennemsnit: 7.0 ud af 10

Du kan også stemme.   


John Ford at Columbia

  • The Whole Town's Talking (1935)
  • The Long Gray Line (1955)
  • Gideon's Day (1958)
  • The Last Hurrah (1958)

Brugerne skriver om John Ford at Columbia, 1935-1958 (4 film):

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 24. februar 2020
Fantastiske Ford

The Long Gray Line ***

Af de mange film Ford instruerede er der ikke mange der kommer i nærheden af at være dét jeg vil betegne som et "hyggestykke", men denne film er faktisk lige præcis dét! Som anmelderen nedenfor er inde på, så er det uklart hvad protagonisten egentlig bidrager med og hvorfor han høster alle de mange roser, ligesom det forbliver en gåde hvad hans biografi egentlig rummer. Filmen er ellers baseret på mandens erindringer, så Ford burde nok have vidst det. Men måske har han koncentreret sig om at skabe en stemning omkring karakteren og det er sådan set lykkedes. Filmen har ingen kanter af betydning og det bliver selvfølgelig også jul til sidst. Maureen O'Hara er som altid selvlysende og et godt cast hjælper fint til, men det egentlige drama udebliver. Det er faktisk flot at give mere end to stjerner til denne her, Ford eller ej, men scenen med juletræet til sidst overbeviste mig og så kunne Ford jo noget med filmsentimentalitet som på mange måder var lidt enestående.

Gideon's Day ** ½

Efter hovedværket "The Searchers" holdt Ford et frikvarter med et par - efter ford'sk målestok - fordringsløse underholdningsfilm, hvor den ene var "The Wings og Eagles" og så denne lette kriminalfilm om en kriminalinspektør, spillet af Jack Hawkins, der i løbet af en enkelt dag har gang i en række forskellige sager som alle stort set er opklaret inden han er hjemme til middagsmad. Det er en meget udmærket film med fine detaljer, men det er lidt uklart hvad Ford egentlig vil med sin filmatisering af John Creaseys roman og filmen er relativt hurtigt ude af hukommelsen bagefter. På rollelisten finder man en række kendte engelske ansigter som Derek Bond, Laurence Naismith, Miles Malleson og Cyril Cusack samt en filmdebutterende Anne Massey som inspektørens datter.

The Last Hurrah ***1/2

Spencer Tracy er som vanligt på pletten i rollen som en borgmester der er på valg for en sidste gang og er oppe mod en uduelig modkandidat der ikke desto mindre har stærk støtte i oppositionen og kirkens repræsentanter. Denne usædvanlige Ford-film er både en komedie, men også en dramatisk historie hvor instruktøren fokuserer mest på politik kontra familieliv og ikke så meget rævekagerne der bages bag kulisserne. Man kan ikke sige at der er tale om egentlig satire og i en vis forstand er det en slags karikaturer Ford tegner her, specielt Tracys praktiske grise, spillet af James Gleason (i sin sidste filmrolle) og Edward Brophy er lige på kanten. Men som altid hos instruktøren så er det det menneskelige aspekt der er sat i centrum og selvom filmen slår over i rendyrket sentimentalitet henimod slutningen, så er det en ægte bevægende og fascinerende film som uden problemer må regnes blandt hans bedste. Man har lyst til at se den igen med det samme. På rollelisten ses John Carradine, Basil Rathbone, Pat O'Brien, Donald Crisp, Jack Albertson og Jane Darwell. Iøvrigt må Jeffrey Hunter fremhæves som den idealistiske journalist; han yder en fortrinlig præstation, måske i virkeligheden filmens bedste. Et must for alle der kan lide film om politikens verden og - naturligvis - for alle John Ford devotees.

Skriv din egen anmeldelse af John Ford at Columbia, 1935-1958 (4 film) - klik her

Start en debat om filmen John Ford at Columbia, 1935-1958 (4 film) - klik her

Start en debat om denne udgave af John Ford at Columbia, 1935-1958 (Blu-ray) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45