An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Downton  Abbey:   The Complete Collection (26-disc) (DVD) Downton Abbey: The Complete Collection (26-disc)

Udgivet 11. marts 2016 af Universal (DK) 52GSD8306941 / UPC# 5053083069414

Downton  Abbey:   The Complete Collection (26-disc) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. ITV - 2010-2015
England - Farve
Ønskeliste
Drama
Filmens specifikationer
Original titel: Downton Abbey
Instruktør: Brian Percival
  Ben Bolt
  Brian Kelly
Medvirkende:
Robert Crawley   Hugh Bonneville
Edith Crawley   Laura Carmichael
Mary Crawley   Michelle Dockery
Countess Cora   Elizabeth McGovern
Violet   Maggie Smith
Matthew Crawley  Dan Stevens
Sybil Crawley   Jessica Brown-Findlay
Mr. Carson   Jim Carter
John Bates   Brendan Coyle
Anna   Joanne Froggatt
Vis alle medvirkende...
Stikord: 1. Verdenskrig
Downton Abbey
Historisk
Aristokrati
Familiekrønike
Kostume-drama
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark

Med danske tekster

Tekster: Dansk
Engelsk
Norsk
Svensk
Finsk
Sprog: Engelsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 9

Gennemsnit: 5.6 ud af 10

Du kan også stemme.   


Downton Abbey

Det overdådige kostumedrama Downton Abbey, som er skrevet af Oscar-vinderen Julian Fellowes (Gosford Park), har en stjernebesat rolleliste med blandt andre Hugh Bonneville, Maggie Smith og Elizabeth McGovern.
     Handlingen udspiller sig i England i tiden op til 1. verdenskrig, og filmen fortæller historien om et samfund med mange facetter. Herregården Downton Abbey har huset mange generationer af Crawley-familien, men det er også her, hvor tjenestefolkene lever, planlægger og drømmer. På trods af alle de lidenskaber, der raser under overfladen, er det en tryg verden med fred og orden. Men hverken familien eller tjenestefolkene har nogen anelse om, at krigens skygge sniger sig nærmere, og at den kommer til at ændre alt.
Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om Downton Abbey (TV-serie):

Anmeldt af Helle Kongevang, Fanø 14. oktober 2019
Den skønneste serie
Jeg så serien i TV, og blev straks trukket ind i familien, dramaerne og de spydige bemærkninger, der suser rundt i luften.
Det er en skøn, finurlig serie, med engelsk humor, når den er ALLERBEDST.
Skuespillerne spiller brilliant, og de er castet fabelagtigt.
det tog ikke mange afsnit, før jeg var helt solgt.
Alle historierne passer sammen og giver spænding midt i alle intrigerne. Jeg kan ikke se, at noget kunne være udeladt.
Alle skuespillere spiller med hele kroppen. Deres mimik er helt vidunderlig - og Maggie Smith er mester i den genre. Hun afleverer sine replikker med kærlighed, ærlighed og spydighed, og hendes samspil med mrs. Crawley udvikler sig gennem hele serien.

Jeg har set hele serien, tror jeg, 5 gange fra ende til anden. I går så jeg filmen, så jeg må nok hellere se serien igen.

Anmeldt af Holy diver, Skive 30. juni 2017
Starter så godt men slutter skidt.
Jeg har før skrevet en anmeldelse af denne serie hos laserdisken,men jeg har valgt at slette den gamle og skrive denne nye.Især nu hvor serien endnu engang genudsendes i Tv og jeg kæmper med at se den for 5 gang nu.

Først alt det gode som er at sige om serien:
Den er utroligt flot lavet og kunne ikke på nogen måde give et bedre visuelt billede af tiden som den foregår i.

Serien er yderst velspillet og jeg mener bestemt at man har valgt rigtigt med hensyn til skuespillerne og det mener jeg stadig,selv om jeg er på 5 omgang af serien.

Historien er sådan set velfungerende i sin basis form og især første og anden sæson fungerer ganske udemærket og serien giver efter min mening et ret plausibelt billede af,hvordan det var at leve i et upstairs downstairs samfund hvor de små i samfundet ikke blev regnet for noget som helst og hvor de fine som oftest ikke havde saltet til et æg og hvor den engelske overklasse som oftest
var domineret at uduelige,dovne og inkompetente snobber.

Mange af figurene i serien fremstår meget levende og man opdager at man som seer,faktisk knytter ret stærke bånd til figurene og udvikler endog stærke følelser for nogle af dem og det er efter min mening et tegn på kvalitet.

Serien har mange andre gode sider,men de er for mange at nævne her
så derfor vil jeg springe til det dårlige som er at sige om serien:

Det er især 2 og 3 gang man ser serien,at det begynder at blive klart at serien har en hel del store problemer hvad historien og især alle de små bi-historier angår og det virker som om man ikke rigtigt har udvist kærlighed til sit eget produkt,især efter 3 sæson.

Det som virkeligt irriterer i serien er hele Bates/Anna historien,
eller Bates/Anna problemet skulle vi hellere kalde det.
En ting er at de 2 figurer i det hele taget finder sammen,for jeg kan ikke se at de på nogen måde passer til hinanden,men nu vel,de finder altså sammen.
Men at ufattelige grunde bliver man ved og ved og ved med at tærske langhalm på deres lille side-historie.
Bates ryger ind og ud af fængsel og man hører konstant om hvor synd det hele er for ham og da han så endeligt kommer og man kunne have afsluttet hele den side-historie vælger man ved alle guder at
nu skal Anna voldtages,noget som jeg i øvrigt syntes var et modbydeligt twist i deres historie og en yderst unødvendig ting at gøre imod Anna figuren.
Da hun er blevet voldtaget starter hele cirklen op igen omkring Bates/Anna og endnu engang ryger ikke kun Bates men nu også Anna ind og ud og ind og ud af fængslet og man er simpelthen ved at brække sig at hele den historie som i øvrigt fylder alt alt for meget i serien og tager tid og handling væk fra de andre figurer i serien.
Netop Bates/Anna cirkusset er en af grundene til at jeg ikke længere mener at serien er så god som den blev gjort til da den kom frem.

Så er der Lady Mary historien.
Hun spæner konstant rundt imellem den ene bejler efter den anden igennem hele serien og da hun endeligt vælger bare en lille smule rigtigt,vælger man at aflive ham i et biluheld.
Og så kan det ellers begynde forfra igen med den ene bejler efter den anden som alle som en er lige usympatiske og uduelige.
Til sidst vælger hun den aller mest åndsvage af dem alle,en mand som overhovedet ikke er til at holde ud at se og hører på og som jeg meget stærkt tvivler på at en person som Lady Mary ville have valgt i virkeligheden.

Så er der også hele side-historien omkring Marygold barnet som er
det uægte barn af en affære imellem Marys søster Edith og en mand som hun faktisk agter at gifte sig med,men som bliver dræbt at nazierne i tyskland.
Hele tiden kører man i ring omkring den ufattelige skam det dengang var at blive enlig ugift mor og selv om det bestemt er historisk korrekt,så behøvede man ikke at kører den historie så langt ud,så det faktisk går hen og bliver direkte latterligt til sidst i serien,og faktisk sidder man i de sidste 2 sæsoner og krummer tæer over hvor dum hele den historie er.

Her er så seriens helt store problem som netop er affødt af at man vælger at fokuserer så extremt meget på så få af figurene,så man
rent ud sagt glemmer alle de andre figurer i serien.
Der er så mange personer i serien som jeg så gerne ville have hørt mere om og set mere til og som jeg især gerne ville have set have fået en bedre afslutning end de fik.

Man vælger også at smide alt alt for mange uvedkommende figurer ind i serien.
Noget som bliver meget klart og tydeligt da man ret tydeligt kan se at seriens skabere fortryder at de aflivede den yngste Datter,som dør i barselssengen og derfor forsøger at erstatte hende med en ung pige i form af Rose som er en slægtning af Crawley familien.
Der er også lige pludselig nogle russiske adelige med i serien,som forsvinder lige så hurtigt som de kom ind,samt en masse andet fnidder fnadder omkring figurer som intet har med selve den oprindeligt handling at gøre.

Alle disse irriterende ting som man lægger mærke til allerede ved 2 gensyn,gør simpelthen at serien bare ikke holder i længden og ikke er (ældet) særligt godt.

Men når alt det er sagt,så vil jeg dog stadig mene at serien på en
måde bestemt er et mesterværk i stil med den gamle Herskab og tjenestefolk serie,for der er meget der fungerer godt i Downton,
men desværre er der altså også meget som ikke gør og hold da op hvor er det synd.

Nu går der desuden rygter om at man genopliver serien,enten i form
at en eller flere nye sæsoner eller i et langt spillefilms lignende afsnit.

Skal jeg så se det nye der kommer?
ja det skal jeg,for der var/er mange figurer i serien som jeg stadig holder utroligt meget af og som jeg gerne vil se igen.
Blandt andet Kokkepigen Daisy,Miss baxter,mister molesley og Lady Mary,selv om jeg er ved at brække mig at tanken om at skulle se på den figur som hun blev gift med til sidst.

Man kunne jo håbe på,at man har lært at den kritik serien fik angående bates/Anna og alle de andre bi-historier som man kørte i cirkel med og vælger at satse på de historier som er kernen i
Downton Abbey.Ret din egen anmeldelse af Downton Abbey (TV-serie) - klik her

Start en debat om denne udgave af Downton Abbey: The Complete Collection (26-disc) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45  
testtest