An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Historie og baggrund

Laserdisken er et semi-filantropisk familieforetagende styret af 3 brødre med mig som den ansvarlige indehaver. Jeg er Hans Kristian Pedersen. Jeg er uddannet på Aalborg Universitetscenter. Mine brødre er Svend og Niels Ole. Vi fik filminteressen, da vi som børn lavede film sammen (læs omtalen her eller se filmen her). Filminteressen blev større end ønsket om en karriere.

Laserdisken blev født i protest mod den danske branches jernhårde kontrol og ensidige satsning på verdens ringeste videosystem, VHS. Denne super-kommercielle holdning fortjente et seriøst modstykke, og det har vi været siden 1984. Som uafhængig filmformidler drevet af fans adskiller Laserdisken sig fra mange andre butikker.

Formålet med Laserdisken er

  1. At give filmelskere oplevelser, de ikke ville få uden Laserdisken.
  2. At kæmpe for kulturel frihed på trods af den danske tradition for monopolstyre.
  3. At højne respekten for filmværkernes kunstneriske egenart og promovere teknisk kvalitet.

1. Udvalg, hjælpsomhed og information
Det er vigtigt for Laserdisken at hjælpe filmsamlerne med at få de film, de selv ønsker, og vi søger efter dem i den ganske verden. Vi står til rådighed telefonisk, og vi hjælper med at finde frem til film, du ikke kender titlerne på, og vi hjælper dig med at håndtere bestilling og betaling.

Laserdisken er Danmarks eneste uafhængige filmformidler. Vi giver så mange informationer som muligt - herunder både vores egne og andre brugeres uforbeholdne mening - så du kan træffe dit eget valg. Vi har ingen eksklusive aftaler med nogen og tror i øvrigt også på, at ærlig rådgivning virker bedst, når det gælder om at få dig til at vende tilbage til Laserdisken.
    Laserdiskens hjemmeside er vores hobby. Den er i høj grad styret af vores interesse i at lave det bedste filmsite i Danmark - også selvom industriens chikanerier gør det vanskeligt.

Klik for en præsentation af Laserdiskens jubilæumsskrift2. Kulturel frihed og et frit filmvalg
I dag håndhæver industrien et selvbestaltet monopol trods internationale regler. Det går ud over filmsamlernes ret til selv at vælge de film, de ønsker at købe. Udvalget kontrolleres af industrien. Folketinget er principielt modstander af kulturrestriktionerne, men politikerne ignorerer problemet. Laserdisken er den eneste organisation i Danmark, som kæmper aktivt for kulturel frihed på filmområdet.

Til kamp mod regionalkoderne:
Laserdisken bruger mange ressourcer på internationale retssager for at fjerne ulovlige politiske restriktioner. Laserdisken fjerner selv de tekniske restriktioner i form af regionalkoder. Se udvalget af kodefri afspillere.

3. Respekt for filmværkernes kunstneriske egenart
Oprindeligt handlede det om respekt for filmkunsten. Mens filminstruktørerne kæmpede i retten mod lemlæstelsen af deres værker, kæmpede Laserdisken i retten for de gode udgaver. Sammen-slutningen af Danske Filminstruktører støttede op sammen med filminstruktør Sydney Pollack. De blev ignoreret af domstolene, som valgte at støtte industrien (læs Laserdiskens jubilæumsskrift).

Laserdiskens enorme udvalg

Der kan for tiden søges på mere end 94.000 dvd'ere og 26.000 Blu-rays og allerede omkring 1.000 udgivelser på det seneste 4K UHD format på Laserdiskens website, som er det suverænt største filmsite i Danmark. Vi har over 35.000 film på lager.

Ikke alle udgaver har danske tekster eller dansk tale. Hold øje med flagene i oversigterne, hvis dansk er er vigtigt for dig, og vælg i så fald kun film med dansk flag. Det store antal film kan gøre det lidt uoverskueligt, men avanceret søgning og de mange søgemuligheder gør det nemmere.

Laserdiskens øvrige unikke tilbud

Billedgalleriet - en virtuel shoppingoplevelse

Laserdisken er den eneste internet filmbutik, der scanner alle omslag. Vi giver dig en slags virtuel shoppingoplevelse. Du kan læse både forside og bagside ved at klikke på billederne i det unikke billedgalleri, der ofte også omfatter filmstills og ekstra information om den enkelte udgivelse.

Laserdiskens nyhedstjeneste

Laserdiskens nyhedstjeneste omfatter regelmæssige opdateringer om nye udgivelser på både DVD og Blu-ray fra Danmark, Englang og USA. Dertil kommer særlige nyheder og tilbud og fokusmails, ikke mindst den store årlige quiz om uddelingen af Oscars. Den forestås af David Bjerre, Laserdiskens medarbejder og manden bag Dobbelt Ds Definitive DVD Podcast (stort og småt til alle mere eller mindre nørdede filmfolk).

Debatforum og brugeranmeldelser

Som registreret bruger har du adgang til anmelde film, give filmene karakter og at deltage i debatterne. Du behøver ikke engang at være registreret for at få adgang til al den uvildige information, som stammer fra alle de andre brugere.

Laserdiskens priser

Laserdisken følger filmselskabernes vejledende priser, men vi runder ned, så film til 99,95 kr kun kommer til at koste 99 kr., så vi er som regel en lille smule billigere. Alligevel hører vi af og til: "Hvorfor koster den film 199 kr. i Laserdisken, når den koster 179 kr. i Brugsen?". Der er to mulige forklaringer:

  1. Brugsen kan ikke matche Laserdiskens service, men alle kan sælge discount. Hvor ellers kan du bede om "filmen, hvor Ebbe Rode fisker" og få den rigtige film? Discount-butikker er nødt til at være billigere, men du må selv finde rundt i de film, som tilfældigvis tilbydes. Laserdisken bruger mere tid på hver film end nogen anden butik.
  2. De danske distributører giver ikke Laserdisken de samme tilbud. Det er deres straf for, at vi kæmper for kulturel frihed. Leveringsnægtelser og udelukkelse fra tilbud har været en del af chikanen mod Laserdisken siden 1992. Af og til er vi nødt til at svare: "Ja, Brugsen har fået et bedre tilbud på den film".

Til gengæld betyder Laserdiskens uafhængighed og import, at Laserdisken har helt andre tilbud udover de film, andre butikker slet ikke har. Så du kan som filmsamler vælge fra det bedste af to verdener. Der findes visse tilbud i Brugsen, og der findes andre tilbud i Laserdisken.
    Hvis du ser et tilbud i Brugsen og checker Laserdiskens pris, vil Laserdisken en gang imellem være dyrere. Det indrømmer vi. Hvis du derimod ser et tilbud i Laserdisken og checker prisen i en anden butik, vil den anden butik ofte være dyrere - hvis butikken overhovedet kan levere filmen.

Prisbevidste filmsamlere ser især efter følgende:

  1. Laserdiskens kampagnefilm til 29 kr., 49 kr., 59 kr. og 79 kr.
  2. Ugens tilbud: 300 tilfældigt udvalgte film, som er nedsat netop i denne uge.
  3. Lagerudsalg: Udvalgte film, som sælges billigt for at undgå, at lageret bliver for stort.

Laserdiskens fremtid

Discount-udviklingen øger fokus på pris. Butikker med service har det svært. Næsten alle internet-butikker er tilfredse med at levere de aktuelle kommercielle film så billigt som muligt til dem, der har et betalingskort og selv kan finde ud af at bruge det online.
    I Laserdisken bruger vi megen tid på at hjælpe folk, som ikke har betalingskort, eller som har svært ved at bruge det. Vi bruger også megen tid på film, der sjældent eller aldrig sælges, men som vi synes bør være en del af de kulturelle tilbud i Danmark. Skæbnen er lunefuld, for samtidig bebrejdes vi leveringstiderne på sjældne film, som andre butikker slet ikke vil røre, fordi det er alt for besværligt.
    Hvis du synes, at der også i fremtiden bør være en uafhængig filmformidler i Danmark, skulle du prøve at handle i Laserdisken en gang i mellem - og gerne anbefale os til dine venner.

Støt Laserdisken - og støt dig selv

Spar penge ved at støvsuge de særlige tilbud. Hvert lille køb hjælper også Laserdisken.
    Prøv også afsnittet "Særligt dansk". Vi støvsuger det engelske marked for film med danske tekster, som ikke udgives i Danmark. Laserdisken tilbyder på den måde hundredvis af film, som har danske tekster, men som alligevel ikke findes i de andre danske butikker.

Lær mere om Laserdisken via Lars Hegnets blog: Aalborg & Folket

Trailer til Aalborg & FolketInterview med Hans Kristian Pedersen

Glem ikke at anbefale Laserdisken til dine venner.
God fornøjelse på hjemmesiden.

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45