An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

  Emne: Highlander - The Director's Cut
 

Du er ikke logget ind, for at deltage i debatten skal du være logget ind...
Brugernavn:
Password:

Hvis du ikke allerede er oprettet som bruger kan du gøre det her. Forfatter Emne: Highlander - The Director's Cut
René

Highlander: The Ultimate Version (BRUGT) (2-disc) Highlander: 30th Anniversary Edition (Blu-ray) Highlander: 30th Anniversary Edition (2-disc) Highlander (Blu-ray) Highlander
Se alle titler her
Sendt 2002/04/15 22:32:11 IP: Logget Svar...

Highlander I (Old Version, nu udgået)

For nu bedst at udtrykke, hvordan jeg har det med ”Highlander”-serien, vil jeg nøjes med at citere motto'et derfra: ”There can be only one!”. Vi taler naturligvis om den ultimative ”Highlander”-film, hvilket vil sige: Etteren. De øvrige efterfølgere er (- med to'eren som en mulig undtagelse, idet den sagtens kan opleves som en selvstændig film, helt uafhængigt af den oprindelige historie -) en tynd gang suppe, der hver især er blevet kogt på det samme ben som forgængeren.

Jeg hører nu engang til den kategori af nærig-røve, der mener at 200 kroner eller derover er alt for meget at betale for en DVD-skive, og som hellere foretrækker at vente til filmene ryger på tilbud i butikkerne. Og jeg har da heller ikke været specielt utilfreds med min kode2 billig-udgave af filmen fra CANAL+/An Arteco Entertainment – den med de hollandske undertekster, der heldigvis kan slåes fra. Men filmen er i Letterbox-format, og det syner jo ikke af nær så meget på en bredskærm.

Så efter at være blevet dybt skuffet over den uskarpe billed-kvalitet på On-Air-DVD's 16:9 fuldskærms-udgave, var det en behagelig overraskelse at falde over denne ARTISAN-udgave, der på omslaget i søde toner lokkede med: ”Widescreen DeLuxe Collector's Edition”, ”Original 2.35:1 theatrical aspect ratio”, THX-lyd. Helt klart et fristende tilbud til en flad hundrede-lap, der ikke var til at afslå.

Men kære venner; de gyldne løfter lever desværre ikke HELT op til det lovede.
Uanset, hvad man ellers kan læse på omslaget, så er der STADIG kun tale om Letterbox-format. Og hvad mere er: Billedet står uskarpt - ja nærmest grynet - og med nogle underligt falmede farver. Det eneste der lever fuldt op til omslagets lokkende løfter er filmens lydside, som til gengæld også er særdeles god! Men lyden kan jo ikke bære en film alene, så jeg bliver nok nødt til et stykke tid endnu at holde mig til den gode, gamle hollænder-version af ”Highlander”, som ganske vist ikke har den samme dybde og fylde som THX-lydsporet på ARTISAN-udgaven, men som til gengæld har et rimeligt skarpt billede med naturlige farver.

Konklusion: Jeg synes man bør tænke sig om en ekstra gang, inden man evt. beslutter sig for at købe denne Highlander-udgave fra ARTISAN. Kode 0- og kode 1-film i 99 kroners-klassen er åbenbart et gråzoneområde, hvor man være både heldig og uheldig med sine køb. Personligt synes jeg ikke, at den relativt dårlige billed-kvalitet er noget særligt flatterende aktiv for denne udgivelse. Jeg ville i stedet anbefale, at man ser sig om efter en anden udgave i en lidt højere prisklasse. For i dette tilfælde lader det vist desværre til, at kvalitet og pris hænger nøje sammen.
Primalsage

Sendt 2002/04/16 16:44:39 IP: Logget Svar...

Highlander dvd

Det er selvfølgelig en skam at de ikke har lavet den anamorphic, men i den tekst du gengiver, står der jo ingen steder at de lover det. "Widescreen" og "Theatrical Aspect Ratio" betyder jo bare at det er i bredskræmsformat.
René

Sendt 2002/04/16 21:57:15 IP: Logget Svar...

Highlander (Old Version)

Okay, bredskærmsformat er åbenbart et "vidt" begreb.
For selv om filmen ikke - som jeg håbede - er anamorphic, så reklameres der jo immervæk med billed-formatet 2.35:1, mens man i stedet får 1:85:1 i Letterbox-udgave. Jeg synes derfor stadig, at der ét eller andet sted er tale om mis-information.
René

Sendt 2002/07/20 11:50:02 IP: Logget Svar...

Highlander - The Director's Cut

Endnu engang: Et stort ØV !!!
"Highlander I i en ny frisk master i anamorph 16:9 fra Anchor Bay, og med et lydspor fra THX, der sparker numse". Omtrent sådan lyder lovordene i Laserdiskens anmeldelse, men efter at have bidt på krogen må jeg desværre erkende, at jeg endnu ikke er blevet ejer af drømmeudgaven af denne kultfilm.

Ganske vist er billedet anamorph 16:9 (som jeg tidligere har efterlyst) og fylder derved hele skærmen ud på mit bedskærms-fjernsyn, men kvaliteten i billedskarphed er (synes jeg) til at overse. Næroptagelserne står egentlig fint og skarpt, men så snart kameraet zoomer ud bliver billedet straks mere sløret at se på. Farverne opfører sig også lidt underligt hist og her, og lydsiden var slet ikke den oplevelse, der i anmeldelsen var lagt op til. Måske der var tale om DTS-lydsporet(?), som jeg ikke har mulighed for at nyde - kun almindelig analog Dolby 5.1-lyd. Eller måske fordi der kræves et decideret 6-kanals surround anlæg?

Så jeg beholder lige hollænder-udgaven lidt endnu.
Primalsage

Sendt 2002/07/20 17:26:17 IP: Logget Svar...

Higlander lyd

kun almindelig analog Dolby 5.1-lyd


Dolby 5.1 er altid digital. Forkortelsen "DD5.1" står netop for Dolby Digital.


Forskellene mellem almindelig 5.1 og EX/ES med center bagkanalen er ikke specielt stor.

René

Sendt 2002/07/22 15:59:42 IP: Logget Svar...

Lyden på den nyeste Highlander-udgave

Hej Yenzu Chan.

Jeg undrede mig blot over, at surround-lydsporet lød så meget anderledes (i mine ører: "forkert") i forhold til den forrige Highlander-udgave (Old Version) med THX-lyd. Men jeg må nu blankt erkende, at min lydoplevelse fra dengang stammer fra før jeg fik Surround Sound inden for hjemmets fire vægge. Med andre ord: dét, som jeg huskede som en særdeles forrygende lydoplevelse var THX-lydsporet - afspillet over stereoanlægget.

Nu har jeg så for nylig genanskaffet mig 'Old Version'-udgaven for at kunne sammenligne med den nye udgivelse, og jeg må i sandhedens interesse give dig ret: Hukommelsen har spillet mig et puds, og der er - ud fra fra hvad jeg er i stand til at høre på Surround-anlægget - så godt som ingen forskel i lyden på de to THX-versioner.

Men jeg er altså stadigvæk ikke specielt tilfreds med lydoplevelsen, der i mine ører virker skuffende spinkel, hørt i forhold til eksempelvis lydsporet på Highlander 4 "Endgame".
 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45