An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

  Emne: Festen
 

Du er ikke logget ind, for at deltage i debatten skal du være logget ind...
Brugernavn:
Password:

Hvis du ikke allerede er oprettet som bruger kan du gøre det her. Forfatter Emne: Festen
Christian

Festen (engelsk omslag) Festen Celebration, The (Criterion) (2-disc) (Blu-ray)
Se alle titler her
Sendt 2002/07/10 15:48:18 IP: Logget Svar...

Flot og dybt tragisk film

(Anmeldelsen vedrører den DANSKE version)


Ja, den rystede jo i den grad Danmark, dette mesterværk af Thomas Winterberg. Det forstår sig, når emnet er noget så følsomt som incest. Den berører emnet uden hæmninger, og ved en hel del af scenerne sidder man virkelig og krummer tæer.


Derudover skal vi ikke glemme de pragtfulde skuespilspræstationer af Paprika Steen, Birthe Neumann, Ulrik Thomsen og Thomas Bo Larsen men især Henning Moritzen som faderen.


DVD'ens kvalitet kan faktisk slet ikke vurderes takket være det afskyelige Dogme-koncept. Vel synes jeg at filmen er fantastisk (og jeg ELSKEDE Riget!), men hvorfor det hele skal ligne p*s og belysningen nærmest med VILJE skal være dårligt, det ved jeg ikke. Det har ikke rigtig noget at gøre med at vende "tilbage til rødderne", og lade personlighederne afgøre filmens kvalitet, som de instruktører der indgik dogme-samarbejdet i 1995 blev enige om at stræbe efter (bl.a. Thomas Winterberg og Lars von Trier). Nu hvor jeg alligevel HAR gang i de sure opstød, kan jeg også spørge, hvorfor f*nden alle kameramændene i dogme-filmene absolut SKAL have Parkinson-syge! Ét er håndholdte kameraer, men jeg kan sgu lave ti gange så rolige film med mit eget videokamera derhjemme .


Ekstramateriale er det også meget sparsomt med. Skriftlige biografier og et skriftligt interview med Thomas Winterberg, det er stort set det det, men der er EN virkelig guldklump at finde hér: en 22 minutter lang "2. cut", dvs. alternativ måde at klippe det sidste af filmen på. Her er klip man aldrig har set før. Bl.a. vises Trine Dyrholm sammen med den lesbiske kvinde, der bagte på hende i starten af filmen(!!!), og Thomas Bo Larsen, der bryder sammen senere på aftenen i selskab med sin kone. Derudover er der mange andre klip, der enten er forlængelser af eksisterende klip eller som man aldrig har set før, og det er altid vildt spændende.


Alt i alt synes jeg den bestemt er de 100 kroner værd, og prisen taget i betragtning skal den have et 10-tal!Sendt 2002/08/09 21:52:08 IP: Logget Svar...

forsinket svar

Du har ret; dogmekonceptet er et plat popfænomen blandt de elitære filminstruktører i DK. Selve filmene har jo været af en overlegen kvalitet, men dogmen ødelægger en del af nydelsen. Det konstant rystende digitalkamera giver blot fornemmelsen af at det man ser er iscenesat, og at der står et helt filmhold bag skuespillerne. Hvis man er Kubrickfan falder det jo tungt til jorden, ikke sandt? Den mest fatale side ved dogmekonceptet er nok, at man ikke får passende lydeffekter med. Riget er jo netop ikke en dogmefilm; der er de lækreste lydeffekter i den; og af en eller anden grund passer det håndholdte digitalkamera perfekt til Rigshospitalets gange.
 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45