An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

  Emne: Europa
 

Du er ikke logget ind, for at deltage i debatten skal du være logget ind...
Brugernavn:
Password:

Hvis du ikke allerede er oprettet som bruger kan du gøre det her. Forfatter Emne: Europa
Jesper TK

Europa (Lars von Trier) (Criterion) Europa (Lars von Trier)
Se alle titler her
Sendt 2002/07/27 17:01:48 IP: Logget Svar...

hva snakker i om?

det er fint nok at "Europa" kommer på DVD. Men jeg bed nu mere mærke i den underlige kommentar, der var vedhæftet denne nyhed. Det skulle efter jeres mening være Trier's sidste "rigtige" film, og filmen gav beviser for DEN filmkunstner han KUNNE ha været blevet, hvis han ikke havde opfundet dogme begrebet....hva er det lige i prøver at sige...?? Trier er dansk film, uden ham havde dansk film stadig været "walter og carlo" "Krummerne" og dødsyge kostume film. Dogme er klart det bedste der er sket dansk film ever...lige meget om man kan lide filmene eller ej, så satte det Danmark på verdenskortet igen, og gav dansk film et nyt tiltrængt liv.

jeg synes personligt, at Trier stadigvæk kan overraske og imponere. "breaking the waves" "dancer in the dark" "riget 1+2" "idioterne" og nu "dogville" hvor han for alvor, vender op og ned på det hele.

David (Laserdisken)

Sendt 2002/07/30 23:59:01 IP: Logget Svar...

dogmens pris

Det var bestemt min mening at skabe lidt debat med min kommentar til Hr. Trier, men pga af en lille fejl på vores site så kunne man ikke se hvem der stod bag kommentaren. Det skulle være rettet nu. Trier har, efter min mening, skabt de 3 bedste danske film der nogensinde er lavet: Europa, Epidemic og Element of Crime. De kan måle sig med de bedste udenlandske film. De er både originale og fantastisk flotte. Derfor kom Dogme ideen som en stor skuffelse for mig. Jeg har selv prøvet at lave film, så jeg ved godt hvor frustrerende de tekniske aspekter af en film kan være og jeg ved også hvor meget skuespiller drømmer om at få lov til at give alt hvad de har og være hudløst ærlige. Men som en klog mand engang sagde: "just because it's honest, doesn't mean it's interesting". Jeg mener godt man kan skære ind til benet og lade en skuespiller få frit løb uden at de hele skal ligne en hjemmevideo. Dogme var et interessant eksperiment, men det var mere rettet mod frustrerede instruktører og skuespiller end det var rette mod hr. og fru. Danmark. Jeg tror ikke jeg har mødt en eneste der ikke kunne lide Festen, men næsten hver eneste jeg har snakket med om filmen, siger i samme åndedrag: "bare den dog ikke var filmen så dårligt". Dansk film er kommet på landkortet og det er godt, men nu må vi se mod fremtiden. I et tid hvor amerikanerne er ved at miste kontrollen over markedet, der bliver indvaderet af interessante film fra det fjerne østen, fra skandinavia og fra andre fronter, er det vigtigt at vi ikke står tilbage som det land der bare laver videofilm. Jeg tror ikke på Dogme ideen i længden... Jeg vil også lige bemærke at jeg kritiserede hans SPILLEFILM. Jeg synes den håndholdte kamerastil egener sig godt til en TV-serie som Riget (der på ingen måde ellers overholder Dogme reglerne).
Munkholt

Sendt 2002/11/04 11:47:52 IP: Logget Svar...

Jo, men Dogme er som sådan ikke nogen hindring for at lave en flot film, hvilket Christian Levrings The King is Alive er et bevis på. Det sagt, så synes jeg også, vi har set de Dogme-film, vi skal (når lige Anette K Olesens næste er ude).

/thomas


Sendt 2003/08/13 19:00:33 IP: Logget Svar...

Dovenskab

I virkeligheden er der ikke så meget at rafle om! En visionær filminstruktør, som giver efter for sine frustrationer: Lars Trier. Der ikke meget "fun" ved hans film længere. "Element of crime" var ganske forfærdelig, men dog original. "Breaking", "Idioterne" og "Dancer", de får ikke mange stjerner i min bog (hvis det betyder noget). Mens "Epidemic" "Europa" og "Riget" alle er mesterlige. Han er en fornyer, som efterhånden er blevet grebet af sin egen stardom. Den feterede instruktør, som har svært ved at bevæge sig væk fra sin egen ugidelighed. "Dogville" giver løfter som kun kan fortolkes positivt. Den var ikke så "triersk" at det gjorde noget, men han skal snart finde på noget. Ellers ender han som en forkvaklet vidoemand, hvis film er ekkoer af, hvad det kunne have blevet til.
Thomas Aquinas

Sendt 2008/11/08 00:02:30 IP: Logget Svar...

5 år senere...

...må man da sige, at manden er røget ind i nogle vanskeligheder. Men det er der måske heller ikke noget at sige til? Dog synes jeg godt, at han kunne ha´ skånet sit publikum for "Direktøren for det hele"!
 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45