An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

  Emne: Back to the Future, Part II
 

Du er ikke logget ind, for at deltage i debatten skal du være logget ind...
Brugernavn:
Password:

Hvis du ikke allerede er oprettet som bruger kan du gøre det her. Forfatter Emne: Back to the Future, Part II
Holliday

Back to the Future, Part II (Blu-ray)
Se alle titler her
Sendt 2007/01/28 21:58:31 IP: Logget Svar...

Spielberg?

Hvad mener du med, at han ikke har succes med sine trilogier set i forhold til denne serie?
Thomas Aquinas

Sendt 2007/01/28 23:05:42 IP: Logget Svar...

Uheldig formulering

Jeg mente ikke trilogien som helhed, men den midterste film. Indiana Jones røg ind i en svag 2´er, og man ser det også her. Mon ikke det er fordi at han ikke som udgangspunkt tænker i en trilogi, men når pengene så vælter ind kommer motivationen? Ved du om "Back to the future" II og III blev lavet simultant? Det virker nemlig sådan.
vandelay

Sendt 2007/01/28 23:30:11 IP: Logget Svar...

"Back to the Future" II og III...

... blev optaget samtidigt. Er ikke enig med T.A. i, at Spielbergs trilogier har en tendens til falde "i midten". Men smag og behag...
Holliday

Sendt 2007/01/29 00:58:52 IP: Logget Svar...

Min undren gik nu mere på

at du ser det som et Spielberg projekt frem for Zemeckis?
Thomas Aquinas

Sendt 2007/01/29 10:06:23 IP: Logget Svar...

Spielberg/Zemeckis

Jeg kender ikke historikken omkring de to herrers samarbejde, så jeg ved ikke hvem der har haft mest at skulle sige. Så måske er min påstand lidt vovet, når jeg sammenligner med Spielbergs egne film. Men okay, jeg har så en formodning om, at Spielberg har holdt tøjlerne også i tilblivelsen af denne trilogi.
Holliday

Sendt 2007/01/29 10:14:57 IP: Logget Svar...

Zemeckis vs. Spielberg

Næppe tvivl om at Spielberg har haft et ord eller to at skulle have sagt, men han er executive producer på den og Zemeckis er både manuskriptforfatter og instruktør. Zemeckis virker generelt som en instruktør der ved hvad han vil, og ikke 'bare' en forlænget arm som feks. det var tilfældet for Irvin Kershner og Richard Marquand hos Lucas.

Thomas Aquinas

Sendt 2007/01/29 10:17:17 IP: Logget Svar...

Okay...

...jeg kapitulerer!
Holliday

Sendt 2007/01/29 10:43:38 IP: Logget Svar...

Unge mand

Ikke et spørgsmål om at kapitulerer, jeg skulle bare lige forstå dig korrekt
Thomas Aquinas

Sendt 2007/01/29 11:11:29 IP: Logget Svar...

De ord, de ord...

...det var bare ment som gas! Og tak for info´en om Zemeckis - jeg vidste ikke at han var så meget herre i eget hus. Tror lige at jeg tjekker hans biografi i "Who´s who in Hollywood"
Holliday

Sendt 2007/01/29 11:17:31 IP: Logget Svar...

Words don't come easy

Var skam heller ikke forstået i anden ånd
vandelay

Sendt 2007/01/29 15:55:27 IP: Logget Svar...

Bob Zemeckis...

... var nu ikke så meget "herre i eget hus", som det måske kunne fremstå når man ser diverse ekstramaterialer. Grunden til at Spielberg overhovedet kom til at producere "Back to the Future" var, at han var den eneste der fra starten kunne se en idé i projektet. Givet at Zemeckis er rykket ud af Spielbergs skygge, men generelt forbindes disse film mere med Spielberg end med Robert Zemeckis. Iøvrigt betragter jeg slet ikke Irvin Kershner som Lucas' forlængede arm. Kershner var Lucas' lærer på filmskolen, og det faktum at han har lavet den klart bedste "Star Wars"-film ("The Empire Strikes Back"), siger vel alt. Mht. Richard Marquand så er det bare synd, at Steven Spielberg ikke kom til at instruere "Jedi...". Den er lidt tandløs sine steder.
Holliday

Sendt 2007/01/29 23:38:07 IP: Logget Svar...

Who's who?

Jeg har aldrig postuleret, at Spielbergs touchs ikke er ind over trilogien, men historien taler til fordel for Zemeckis som (om man så kan lide manden eller ej) har bevist eget værd, og faktisk krone øre mæssigt er en af Hollywoods bedst forrentet filmmagere (Romancing the Stone, Who Framed Roger Rabbit, Death Becomes Her, Forrest Gump, Cast Away).


At folk forbinder Back To The Future med Spielberg, frem for på det tidspunkt en forholdsvis ukendt Zemeckis, er der vel ikke noget overraskende i? 80'erne var vel om noget hans årti. Alt han stod på plakaten af, var i den brede offentlighed hans; Gremlins, The Goonies osv.

I øvrigt er der også mange mennesker der tror, at Alfred Hitchcock Presents har manden selv som instruktør af samtlige 266 afsnit, samt at han har skrevet bogserien De Tre Detektiver. Omvendt er der ikke mange, der forbinder Lucas med Indy filmene, selv om hans andel i dem er stor (historie) og han har instrueret en hel del af trilogien.

Mht. Kershner og The Empire Strikes Back, så var det jo netop et af de væsentligste punkter for at Lucas valgte ham. Han kendte ham. Hans udtryk og profil som instruktør, var ikke overskyggende for Lucas vision (det er feks. ikke Lynch, eller Scott). At det så er den klart bedste i sagaen, kan der ikke være to meninger om, og en del af den ros skal selvfølgelig også gå til Kershner MEN det er også ubestridt den stærkeste af de tre historier.
vandelay

Sendt 2007/01/29 23:52:03 IP: Logget Svar...

Jamen jeg er skam Zemeckis-fan...

... og hvis jeg har udtrykt mig på en måde så dette ikke fremgik, så lad mig da straks rette det. Både film som "Bag Facaden", "Cast Away", "Forrest Gump" og "Roger Rabbit" kvalificerer manden til (næsten) at være på niveau med Spielberg (dog får Zemeckis et lille ekstra point, idet han ikke er forfaldet til den kvalme humanisme som Spielberg, qua film som "Schindlers Liste" (der jo var "ad" som du nok husker, hehe) og "Amistad", engang imellem kan falde i.
Kershner er ikke nogen auteur, forstået på den måde at han ikke har en umiskendelig stil, og selvfølgelig er "Empire" en stærk historie. Det er dog den af "Star Wars"-filmene Lucas havde mindst med at gøre. Tankevækkende ikke?
Holliday

Sendt 2007/01/30 00:04:08 IP: Logget Svar...

Og sjovt nok, er jeg er ikke

den store Zemeckis fan. Verden er underlig ik'?

I min lille verden løfter Close Encounters, Jaws og Raiders Spielberg op på et andet niveau. Men så igen, det er ved at være længe siden og manden har haft en mere end uheldig hånd siden.

Zemeckis var også bedst i hans unge år, så det var måske kombinationen af de to, der gjorde udslaget?

At Lucas var fraværende ved The Empire Strikes Back, bekræfter jo i aller højeste grad fornuften i hans instruktør valg, som må betegnes som sikkert. Var det i øvrigt ikke forholdsvis tidligt at Marquand døde?
vandelay

Sendt 2007/01/30 11:25:45 IP: Logget Svar...

Vidste ikke han var død...

Ja selv den bedste kan have huller i sin viden. Richard Marquand blev født d. 17. april 1938 og døde 4. september 1987. Der kan man bare se.
 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45