An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

  Emne: Bridge, The (Die Brücke)
 

Du er ikke logget ind, for at deltage i debatten skal du være logget ind...
Brugernavn:
Password:

Hvis du ikke allerede er oprettet som bruger kan du gøre det her. Forfatter Emne: Bridge, The (Die Brücke)
Per

Bridge, The (Die Brücke) (Criterion) (Blu-ray) Bridge, The (Die Brücke) (Criterion) Bridge, The (Die Brücke)
Se alle titler her
Sendt 2007/08/29 17:58:21 IP: Logget Svar...

Ikke unge mænd

Die Brücke handler ikke om en gruppe unge mænd, men om en gruppe store skoledrenge i 15-16 års alderen, som i krigens sidste dage går på en gymnasieskole (for de 12-19 årige) i det vestlige Tyskland. I praksis er de de ældste drenge i skolen, da dem fra de ældre klasser er er sendt i krig.
I starten ser man en by, der er tømt for unge og midaldrende mænd; de er alle sendt i krig. Kvinder og gamle mænd er hvad der er tilbage, og så børnene i skolen.
Og så lige før amerikanerne kommer, bliver drengene indkaldt. Officererne kan dog godt se galimatias'en i det hele, så de sættes til at forsvare en ligegyldig bro, under kommando af en sergent, som skal sørge for at de overgiver sig så snart amerikanerne kommer. Men han bliver desværre skudt af andre tyske soldater, der tror han er desertør - og så er spillet gående.
René

Sendt 2007/08/29 20:20:22 IP: Logget Svar...

Die Brücke

Ja, i filmen bliver deres Feldwebel ganske rigtigt skudt ned af tysk militærpoliti, der antager ham for desertør. Og drengene er dermed overladt til deres egen skæbne.

I Manfred Gregor's roman ER han derimod en gemen desertør, der på vej bort fra broen støder på militærpolitiet - men bluffer sig igennem situationen ved at komme med en historie om, at han er på vej til depotet for at hente noget materiel. Derefter spadserer han uantastet bort.

Lidt unødvendigt med denne form for 'kunstnerisk frihed', efter min mening.
Holliday

Sendt 2008/06/16 15:41:49 IP: Logget Svar...

Bog vs. film

Jeg kan forstå René, du både har læst bogen og set filmen? Jeg har læst bogen, godt nok i min skoletid og husker den som fremragende. Holder filmen vand og er der en stor forskel på de to?
René

Sendt 2008/06/16 15:51:38 IP: Logget Svar...

"Die Brücke"

Jeg læste også bogen som en del af dansktimens skole-pensum, og klassen fik så efterfølgende filmen forevist i skolens biologi- og filmlokale.

Jeg husker, at en stor del af bogen var blevet udeladt i filmen. Og enkelte ting fra bogen, som kom med i filmen, havde man så ændret en smule på. Men filmen fanger dog stemningen ganske udmærket, og fungerer da også fint nok på dens egne præmisser. Men, jo - der ER forskel. Det, der betyder noget er, at de heldigvis har medtaget det væsentligste fra bogen.
Holliday

Sendt 2008/06/16 15:54:53 IP: Logget Svar...

Anmeldelse?

René

Sendt 2008/06/16 16:26:17 IP: Logget Svar...

Donnerwetter!

Jamen, jeg skylder jo allerede T.A. et par anmeldelser.
Meine Güte, jeg er da vist på vej til at oparbejde en ganske anseelig skyldner-liste ..... men jeg skal se, hvad jeg kan gøre ved det, med dén film.
 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45