An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

  Emne: Seventh Seal, The
 

Du er ikke logget ind, for at deltage i debatten skal du være logget ind...
Brugernavn:
Password:

Hvis du ikke allerede er oprettet som bruger kan du gøre det her. Forfatter Emne: Seventh Seal, The
René

Det sjunde inseglet Seventh Seal, The: 50th Anniversary (Blu-ray) Seventh Seal, The: 50th Anniversary Seventh Seal, The (4K UHD)
Se alle titler her
Sendt 2007/09/04 20:34:13 IP: Logget Svar...

Rasmus Lundberg:

Hehe, det var en modig anmeldelse af "Det syvende segl", må jeg sige. Og mon ikke også dine betragtninger over film-ikonet Ingmar Bergman vil afstedkomme et løftet øjenbryn, eller to? Jeg afventer i al fald reaktionerne med spænding.
Thomas Aquinas

Sendt 2007/09/05 15:56:50 IP: Logget Svar...

Om "Det Syvende Segl"

Jeg er sjovt nok enig i at spillet mellem Døden og Von Sydow virker tungt. Filmen er langt mere interessant i sine humoristiske afsnit, og som periodeskildring emmer den helt enkelt af atmosfære. Er selvfølgelig ikke enig i karakteren, men filmen kan godt betegnes som tung visse steder.
Rasmus F. L

Sendt 2007/09/08 17:03:11 IP: Logget Svar...

René

Ja, modig kan man vel godt kalde mit kritiske syn på Bergmans vel nok mest ikoniske bedrift. Jeg har dog bare svært ved at se gennem fingre med, at "Det syvende segl" i høj grad mangler nerve og er en, for mig at se, ikke rigtig brugbar filosofering over livets størrelse. Film som "Den Tynde Røde Linie" og "Lost In Translation" syntes jeg sætter livet i perspektiv langt mere rørende, dybtfølt og ikke mindst vedkommende. Så ud over en mægtig start og et par flotte billeder hist og her, mener jeg ikke "Det syvende segl" er nogen mærkbar filmoplevelse.
vandelay

Sendt 2007/09/10 00:14:03 IP: Logget Svar...

Anmeldelse af "Det Syvende Segl":

Altid interessant når der bliver pillet ved ikonerne. Folk der ikke har den store kendskab til visse, i dette tilfælde instruktørers, arbejde synes ofte at sige det mange ikke tør: nemlig at de ikke synes så godt om det, der i umindelige tider er blevet skamrost på det groveste. Jeg er ofte blevet mødt med uforstående blikke, når jeg har anbefalet film som "8½", "On the Waterfront" og "The Hustler", som den almindeligt filminterreserede, uden de store forhåndskendskaber, ganske enkelt har fundet for kedelige. Måske har de i virkeligheden ret. Men til syvende og sidst handler det jo om smag. Faren kan dog være at man bare kører på automatpilot og citerer den vedtagne smag.
Læser man f.eks gamle anmeldelser af The Beatles' albums, vil man finde at langt fra alle anmeldere var begejstrede. Men hvem ville idag turde underkende albums som "Sgt. Pepper", "Abbey Road" eller "Rubber Soul"? Hvem snakker idag om Michael Laudrups, ganske mange, ringe landskampe nu hvor han er ophøjet fodboldgud? Det gælder for kunst som for alt andet: Hvis man bliver hængende længe nok, skal folk nok synge din pris.
Indrømmet: Bergman er en hård negl. Alle hans film er krævende, og det er ikke alt fra mandens hånd jeg er lige vild med. Men det er dog med ham som med al god kunst, at det tager tid at komme ind i. De fleste mennesker forventer at man skal kunne få alt med i en film ved første gennemsyn. Hvorfor forvente det af filmen, når dette ikke gælder snart sagt alle andre kunstarter? Man bruger rask væk gerne uger på en god bog, og lytter velsagtens hundredvis af gange til en cd. En film bør kunne ses mange gange, og alle gode film vil altid pirre nysgerrigheden for op til flere gennemsyn. Da jeg så "Citizen Kane" eller "A Clockwork Orange" første gang, havde jeg virkelig ikke høje tanker om de film. Idag figurerer de i min absolutte top.
Så Rasmus: Tak for anmeldelsen. Altid godt at få et friskt syn på sagen. Mit råd til dig er bare, at give filmen et par chancer til. Der skal arbejdes med Bergman, og det er det værd.
Thomas Aquinas

Sendt 2008/02/28 14:56:39 IP: Logget Svar...

"Det Syvende Segl" - til syvende og sidst ;)

Nu er det ikke fordi jeg har set filmen mere end et par gange, men der viser sig stadigt mere af Bergmans subtile humor i den. Hvis man ikke er modtagelig for den, så kan jeg godt forstå, at man kan synes den er tung at danse med!
 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45