An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

  Emne: Flammen og citronen
 

Du er ikke logget ind, for at deltage i debatten skal du være logget ind...
Brugernavn:
Password:

Hvis du ikke allerede er oprettet som bruger kan du gøre det her. Forfatter Emne: Flammen og citronen
René

Flammen & Citronen (BRUGT) (2-disc) Flammen & Citronen (engelsk omslag) Flammen & Citronen (Blu-ray) Flammen & Citronen
Se alle titler her
Sendt 2008/07/24 00:05:55 IP: Logget Svar...

Dårlig research?

Jeg har endnu ikke selv fået set "Flammen og Citronen".
Men én af mine bekendte - der selv var barn under besættelsen - fortæller, at modstandsfolkene i filmen kører rundt i biler. Er det rigtigt? På det tidspunkt under besættelsen var benzin nemlig rationeret, og min bekendte mener helt bestemt, at kun tyskerne, deres danske håndlangere, samt læger havde tilladelse til bruge personbil.

Han ærgrede sig selvfølgelig lidt over, at man i en stort anlagt film som "Flammen og Citronen" ikke også havde sørget for at ha' bedre styr på de historiske facts. Men som han også lidt lakonisk tilføjede: "Det er nok gjort af hensyn til publikum. En biljagt vil jo altid være lidt mere spændende at kigge på, end en cykeljagt". (Og ikke et ondt ord om Tour de France. )
Holliday

Sendt 2008/07/24 18:00:29 IP: Logget Svar...

??

Hvem påstår den er episk?
René

Sendt 2008/07/24 19:32:13 IP: Logget Svar...

Episk? Det ved jeg ikke .....

Autentisk, måske? ... Men så ER der vel i det mindste blevet indlagt en god gang biljagt? Nå, jeg må nok selv en tur i biffen, for at få syn for sagen.
Holliday

Sendt 2008/07/24 21:27:25 IP: Logget Svar...

Hej René

Ah, lidt uklart, nu var det henvendt til Monkeyman som siger at den ikke er episk også blev jeg nysgerrig efter at vide hvem der havde defineret den som sådan.

Og nej, der er faktisk ingen biljagt i Flammen & Citonen

Svend Erik

Sendt 2008/07/24 21:28:35 IP: Logget Svar...

Autencitet...

...kan jo lige så godt ligge i stemningen som i den fotografisk nøjagtige gengivelse af scenerierne - synes jeg. Men bortset fra dét, så kørte mange jo bil selv i krigens sidste fase. Blot havde de fleste kun tilladelse til at købe ganske få dråber benzin efter ansøgning og tysk visitation. Benzinen måtte suppleres med gas fra en brændegenerator, som jeg ikke husker at finde på bilerne i Flammen og Citronen. Det havde da bidraget yderligere til stemningen med et par gasgeneratorer.
Der er dog næppe tale om dårlig research, snarere om bevidste valg og fravalg.
Monkeyman

Sendt 2008/07/25 11:46:09 IP: Logget Svar...

Epic movie

Hey Holliday. Da denne film var under produktion nede i filmstudierne ved Berlin, beskrev både Tv-avisen og andre bladmagasiner denne film som en episk fortælling omkring Danmark under besættelsen. Og efter eget syn kunne jeg dog selv konstatere, at dette værk var langt fra episk på nogen måde, men alligevel er det en god film.
Så jeg venter stadig på den hel store dansk historieske filmoplevelse, hvorfor ikke lave en stor dyr film omkring: Christian den 4's liv, slaget på reden, Tordenskjold eller angrebet på Shell huset under besættelsen. Ja, det kan være mange idéer til en underholdende danskproducret film, men er der så overhovedet nogen i udlandet, der gider at se dem med mindre man propper Hollywood liste A skuespillere ind som hovedroller?
Holliday

Sendt 2008/07/26 01:19:10 IP: Logget Svar...

F & C

Ahh, okay...nej, enig. Episk er næppe den rette betegnelse for F&C, men mon DR overhovedet ved hvad en episk film er?

Ang. Slaget på reden, kunne blive en fremragende film.
Karina

Sendt 2008/07/26 14:58:21 IP: Logget Svar...

Dansk historie

Der er en del dansk historie, som burde kunne lægge ryg til en god film. Christian II har potentiale både politisk og romantisk, Christian IV burde man - som nævnt tidligere ovenfor - bestemt kunne få noget interessant ud af, og det politiske drama omkring ophævelsen af stavnsbåndet og udstedelsen af grundloven samt de personer og intriger bag må man da også kunne få noget ud af. Guderne skal vide at vi har haft nok krige, ambitiøse politikere og tossede konger til at skabe en film eller ti.
 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45