An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

  Emne: Gone with the Wind
 

Du er ikke logget ind, for at deltage i debatten skal du være logget ind...
Brugernavn:
Password:

Hvis du ikke allerede er oprettet som bruger kan du gøre det her. Forfatter Emne: Gone with the Wind
Svend Erik

Gone with the    Wind: 75th   Anniversary  (2-disc) (Blu-ray) Gone with the    Wind (Blu-ray) Gone with the     Wind (2-disc)
Se alle titler her
Sendt 2013/04/16 23:28:50 IP: Logget Svar...

Mytologi

"Gone With The Wind" er i flere henseender en stor film. Men før vi lader os gribe af populærmytologi, kunne man stille et par spørgsmål med relation til nogle af de påstande Laserdiskens kyndige filmnørder fremsætter om filmen i deres ovenstående omtaler.
Er den verdens første "Blockbuster"? Selve begrebet Blockbuster blev faktisk først taget i anvendelse i 1975 ved fremkomster af "Jaws". Men hvis man vil anvende det om tidligere film, må man konstatere, at filmen "The Wizard of Oz", er set af flere mennesker end GWTW.
Og hvis man vil fastholde anvendelsen af Blockbuster-begrebet tilbage i tiden før 75, kommer man ikke uden om den mere end 3 timer lange "Birth of a Nation", som allerede i 1915 skabte lange køer ved billetlugerne trods meget høje billetpriser. Den var et virkeligt tilløbsstykke.
Er det historisk korrekt at hævde, at "Gone With the Wind" var Hollywoods første featurefilm i farver?
Faktisk ikke. Der var fra 1909 et mylder af farvefilm, hvoraf de fleste dog er gået i glemmebogen, og mange er forsvundet. Men af kendte farvefilm før GWTW bør da nævnes: "The Toll of The Sea" 1922, "A Star is Born" Wellman 1937, "Snow White and the Seven Dwarfs" 1937 (den er også blevet set at et anseligt publikum!), "The Adventures of Robin Hood" 1937 ( veritabel publikumsmagnet) samt ikke at forglemme "The Wizard of Oz" - en farvefilm fra 1939, der er set af flere mennesker end GWTW og tillagt større betydning for Hollywood af såvel den faglige som den mere populære kritik.
Det betyder imidlertid alt sammen ikke, at GWTW ikke har begejstret en og anden undervejs. Det har den tydeligvis. Men hvis man vil lade begejstringen følges af et mål nøgternhed, så kan den ikke bære al den tillagte mytologi.
Holliday

Sendt 2013/04/17 08:12:39 IP: Logget Svar...

Mytologi og fakta som vinden blæser.

Taler vi mytologi i moderne tale, er Gone With the Wind vel om noget en film som er omgæret af mytologi – og der med en masse postulater, anekdoter og udsagn som nødvendigvis ikke har megen hold i virkeligheden eller i de fakta som du opremser. Så på den baggrund er omtalerne på laserdisken jo spot on
Svend Erik

Sendt 2013/04/17 12:19:45 IP: Logget Svar...

Moderne mytologi

Ja Der er ikke mange film, som omgærdes af så megen mytologi som GWTW - eller in plain speak: nonsens.
Det kunne i øvrigt være morsomt at se i denne tråd, hvor megen mytologi, der egentlig kan diskes op med.
 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45