An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Gosford Park  (DVD) Gosford Park

Udgivet 18. juni 2002 af Universal MCA22281 / UPC# 065935141556

Gosford Park  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. USA Films - 2001
USA - Farve - 137 min
Ønskeliste
DramaKomedieKriminalfilm
Filmens specifikationer
Original titel: Gosford Park
Instruktør: Robert Altman
Medvirkende:
  Camilla Rutherford
  Bob Balaban
  Derek Jacobi
  Alan Bates
  Richard E. Grant
  Kristin Scott Thomas
  Charles Dance
  Eileen Atkins
  Natasha Wightman
  Claudie Blakley
Vis alle medvirkende...
Stikord: Afpresning / blackmail
Utroskab
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA
Features:
Ja Anamorphic (16:9) Ja Trailer
Ja Production Notes Music video
Ja Documentary Music score
Ja Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Ja Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Ja Deleted scenes
Antal plader: 1Denne udgivelse indeholder 1 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DD 5.1
Engelsk
Spansk
Engelsk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
2,35 : 1 Keep Case DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 9

Gennemsnit: 7.9 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Søren

Gosford Park:

"Tea at Four. Dinner at Eight. Murder at Midnight". Sådan står der på plakaten til Robert Altmans Oscar-nominerede mystery/drama/komedie, der foregår i 1932, hvor vi på et idyllisk landsted i England følger de rige gæster og de knap så priviligerede tjenestefolk under et "weekend shooting party". The man of the house, William McCordle (Michael Gambon), er ved at komme op i årene, og efterhånden som folks hemmeligheder afsløres, ser det ud, som om alle er ude efter den gamle rigmands penge. Men hvor langt er man villig til at gå?

Specielt om denne udgivelse:

2 x Audio kommentarer
1) Instruktør Robert Altman, Stephen Altman og David Levy
2) Screenwriters Commentary med Oscar®-vinder Julian Fellowes
Fraklippede scener med valgfri kommentarer
The Making of Gosford Park dokumentar
Keeping Gosford Park Authentic featurette
Q&A Session med skuespillerne og filmholdet

Brugerne skriver om Gosford Park:

Anmeldt af Monkeyman, København S 16. november 2013
Et unødvendig mord ?
"Gosford Park" er fantastisk velspillet og giver en ganske interessant vinkel på samspillet mellem tjenestefolk og overklassen, og deres hver især indbyrdes stridigheder og problemer. Men desværre så ødelægges filmen en smule (NEJ IKKE EN SMULE !) af et mord, der lige pludselig gør filmen til et unødvendig mordmysterium, der træder ind i baggrunden uden at efterlade indtryk eller en syndig nysgerrighed i ´´hvem der gjorde det´´, så derfor falder "Gosford Park" af på den... cirka halvvejs! Så to STORE stjerner, og der er med små tårer i øjnene at jeg må give dette, men det mord føltes bare så malplaceret!

Anmeldt af Rasmus, København S 8. september 2007
Det mangelagede overklasseløg
At "Gosford Park" blev rost til skyerne af diverse anmeldere da den i sin tid fik biografpremiere er ikke op til diskussion - men var det rimeligt? Eller var dette blot en cementering af den evige relevans i H.C. Andersen-eventyret "Kejserens Nye Klæder"?
Efter at have spenderet omkring to timer og et kvarter af sin dag på "Gosford Park" må svaret umiddelbart siges falde på sidstnævnte mulighed. Efter at have nydt et par gode skuespillere, et par pikante ordvekslinger fra den engelske overklasse og en række stemningsrige billeder står man nemlig overraskende tomhændet tilbage med ”Gosford Park”, som en film der hverken gør til eller fra.

Til at starte med gælder det om at holde tungen lige i munden, når filmens instruktør, Robert Altman, slynger et omfangsrigt persongalleri i synet på os og navne, ansigter og forfatninger inden længe synes at flyde sammen. Problematisk er det deraf at omtrent halvdelen af ”Gosford Park” går i forsøget på at klargøre de menneskelige relationer på kryds og tværs af filmens farverige karakterpalet og forsøge at få sat ansigter på filmens mange personligheder. Først efter vi har lært størstedelen af rigmandsgodset at kende, deriblandt skuespilleren og storcharmøren Novello, tjenestepigen Elsie, Hollywood-filmproduceren Weissman, Butleren Jennings og ikke mindst den spydske gammeltante, Trentham, kan man nogenlunde tilbagelænet nyde filmens sarkasme og lune æstetik, hvilket desværre fremstår som en kende for sent.

Visuelt er "Gosford Park" dog faktisk en ganske glimrende forestilling, og på trods af at der naturligvis er sparet på det billedtekniske isenkram føler man tydeligt en usvigelige professionalisme bag kameraet. Belysningen er bevidst hovedmedvirkende til at fremme fornemmelse af tiden og tonen vi færdes i, og sender med sit gennemgående matte linseslør og stemningsfulde lyskilder klare minder om Stanley Kubricks visuelt enestående "Barry Lyndon" og denne films fortryllende trip til 1700'tallet strikse luksusklasse. En ligeså gennemført film er der med ”Gosford Park” dog langt fra tale om, for udover en række fine filmtekniske færdigheder fremstår Robert Altmans ensemble-projekt som en lettere flad og ufarlig film.

Selvom Altman udmærket veksler mellem mordplot, humor og interne intriger sidder man tilbage med en noget tom overbevisning om, at et gennemsnitligt afsnit af den fremragende 70’er-krimiserie ”Columbo” snildt kunne resultere i omtrent samme - om ikke større - mængder grin og seeroverraskelser. Tilbage står ”Gosford Park” altså som et halvhjertet udfald, der grundet sin nonchalante indstilling klasker sammen mellem to, tre stole. Det er en ofte fin film med fine skuespillerpræstationer til rådighed, men i sidste også en ret så fesen og let forglemmelig filmoplevelse, der dybest set aldrig rigtig magter at være vedkommende.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 23. december 2004
Svag Altman
Lige et par indledende kommentarer til ALtmans status. Det er rigtigt at hans seneste arbejder, dette inkluderet, er overvurderede. Men en mand der har skabt film som M*A*S*H, TRE KVINDER, MCCABE OG MRS. MILLER, VEJEN TIL NASHVILLE og SHORT CUTS er altså ikke nogen underordnet figur i amerikansk film! Bare lige så det er på plads!
Jeg er ret skuffet over GOSFORD PARK. Den knækker da mordet bliver begået og afvikles som halv farce, halv krimi. God miljø- og tidsskildring, men filmen er for langtrukken og ligner en manér. En skam for det kunne være blevet en god film.

Anmeldt af Pintoz, Herlev 23. oktober 2004
Dejlig film med spænding og godt skuespil hele vejen!

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 15. juni 2004
Hvem sagde Agatha Christie?
Her har vi så Robert Altmans bud på Agatha Christie, og det er blevet en blændende flot parafrase. Én lang tour de force: Superb fotografering, fantastisk kameraføring, nøjagtig koreografi, super skuespilpræstationer (kun Stephen Fry klarer ikke balancen mellem at virke komisk og at være komisk) - alt falder i smukkeste folder. De forskellige plots holder i sig selv interessen fangen. Det er elegant at ridse stilkontrasterne op ved at implantere en amerikaner i løjerne. Helt klart en af Altmans bedste film.

Anmeldt af Jesper Andersen, Taastrup 15. juni 2004
Robert Altman ER overvurderet
Men denne film er dog hans bedste (af dem jeg har set).
En smule langtrukken, må jeg indrømme. Men skuespil og instruktion er godt.

Ret din egen anmeldelse af Gosford Park - klik her

Deltag i debatten om filmen Gosford Park - klik på "svar"

 Forfatter Emne: Gosford Park
TheM

Gosford Park (tysk omslag) Gosford Park Gosford Park (Blu-ray)
Se alle titler her
Sendt 2002/07/02 11:24:45 IP: Logget Svar...

Et mesterværk!

Simpelthen en nydelse fra start til slut! Two thumbs - waaaaaaaaaaaaaaaaaaay up!!
Yoda

Sendt 2002/07/10 11:57:55 IP: Logget Svar...

Enig

Var i tvivl om filmens kvalitet før jeg så den i biografen, hvilket dog ikke havde været nødvendigt, da den holder fra start til slut.

Filmen bør ses, det er en perle - intet mindre!

Start en debat om denne udgave af Gosford Park - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45