An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Indiana Jones and the Temple of Doom  (DVD) Indiana Jones and the Temple of Doom

af Fox-Paramount DK1139956 / UPC# 7332431029958

Indiana Jones and the Temple of Doom  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Paramount - 1984
USA - Farve - 118 min
Ønskeliste
ActionAdventureThriller
Filmens specifikationer
Original titel: Indiana Jones and the Temple of Doom
Dansk titel: Indiana Jones og templets forbandelse
Instruktør: Steven Spielberg
Medvirkende:
Indiana Jones  Harrison Ford
Willie Scott  Kate Capshaw
Short Round   Jonathan Ke Quan
Mola Ram  Amrish Puri
Chattar Lal   Roshan Seth
Capt. Blumburtt  Philip Stone
Lao Che  Roy Chiao
Wu Han  David Yip
Kao Kan  Ric Young
Chen  Chua Kah Joo
Vis alle medvirkende...
Stikord: Indiana Jones
George Lucas
Arkæologi
Overnaturligt / okkult
Skattejagt
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark

Med danske tekster

Tekster: Dansk
Engelsk
Norsk
Svensk
Finsk
Tysk
Fransk
Hollandsk
Sprog: Engelsk
Tysk
Fransk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 26

Gennemsnit: 7.7 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Mogens
Thomas
Søren

Indiana Jones and the Temple of Doom

Den berømte handlekraftige Dr. Indiana Jones drager endnu engang ud på eventyr i arkæologiens navn. Denne gang går turen til Indien i selskab med en natklubsangerinde. I en lille landsby forsvinder børnene, og befolkningen tror der er onde onder på spil. Dr. Jones bestemmer sig for at komme til bunds i sagen, hvilket endnu en gang betyder et livtag med det okkulte.

Temple of Doom har altid været det sorte får i den oprindelige Indy trilogi, men når man kigger tilbage på de tre film og sammenligner dem med moderne juks, fremstår den som et mesterværk. Den er mørkere end de to andre film, men stadig et fantastisk eventyr.

Brugerne skriver om Indiana Jones and the Temple of Doom:

Anmeldt af T. Ogre, Aalborg 17. juli 2012
Jeg må altså sande at jeg ikke er Indy-fan. Denne her lider af de samme problemer som forgængeren. Det tager intet mindre end en evighed før at den kommer i omdrejninger, og da det endelig sker, er det ikke særligt ophidsende (bortset fra minetogsjagten!). Jeg nåede aldrig at kede mig, og det skal den da have point for, men jeg er langt fra imponeret. Jeg håber (og tror faktisk også) at The Last Crusade vil overgå de andre i serien. Men jeg synes at Allan Quartermain and the Lost City of Gold er fuldt ud ligeså god som de 2 første Indy-film.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 18. april 2011
Spielbergsvigt
Med Temple of Doom har Spielberg i dén grad tabt pusten, at man næsten ikke forstår, at han kan have haft noget med filmen at gøre. Den er meget ujævn i sin pacing og alt for ofte gabende kedelig. Castingen virker tilfældig og dårlig, og ingen af figurerne har materiale til at blive interessante. Kate Capshaw forekommer ucharmerende og uinspireret. Godt, at der kom en 3'er.

Anmeldt af Jan, Viborg 2. marts 2008
YOU BETRAYED SHIVA
Elsker sgu denne film, ubetinget. Ved godt at der er fejl og mangler i den, men hvad faen... Ægte underholdning og tegneserieaction som mit filmhjerte har en stor svaghed for

Anmeldt af Monkeyman, København S 6. oktober 2007
Indy vender tilbage
Elsker alle Indiana Jones filmene, men 2'eren hér er nok min favorit. Spielberg selv og andre fans af triologien, syntes at denne film er den dårligste i serien. Bevares, den er anderledes end dens forgænger, men syntes at dette ''experiment'' er ekstrem vellykket. Der er fart over feltet fra start af og man kommer aldrig til at kede sig i et sekund. Tonen er meget mørkere og plotets tempo er i høj fart og nazisterne er skiftet ud men en ondsindt indisk kult, der uheldigvis har planer om at overtage verdens herredømmet. Andre kan mene hvad de vil, men Indiana Jones and the Temple of Doom holder ligeså meget som de to andre. Punktum

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 23. november 2006
For meget
Jeg er meget enige i de to sidste anmeldelser. Selvom filmen er energisk og et højt tempo, synes den præget af en leflen for den billige smag, hvilket bl.a. ses i offerscenen. Passer ikke rigtigt ind i "ånden" fra den første, men heldigvis kom Spielberg på sporet igen i 1989.

Anmeldt af Kalle Marx, Esbjerg 23. november 2006
Trilogiens sorte får
I bund og grund er Temple of Doom en ganske god film, der er værd at se fra tid til anden. Problemet er bare at den lider af nogle ret fatale skønhedsfejl i form af endeløse platheder, faktuelle fejl(og plothuller) og dramatiske stopklodser i form af Ford's to dybt, dybt enerverende medspillere. Temple of Doom mangler mange af de komponenter der gjorde dens forgænger god, nemlig sans for eventyr, spænding, action, stemning og humor. Virkemidlerne bliver også genbrugt til smertegrænsen filmen igennem. Heldigvis er det Spielberg der står bag roret og han formår da at lave nogle flotte billeder, men hvis en mindre instruktør havde stået med det script og cast.. Puha!

Anmeldt af Holliday, Aalborg 31. marts 2005
Mount Splashmore
Det er umiddelbart svært at vurdere, hvem der mest irriterende og samtidig skriger højest af Kate Capshaw og Jonathan Ke Quan? Når de så ikke skriger lungerne ud, bruger de den sidste rest af energi på at kappes om hvem der kan bidrage med mindst muligt til handlingen. Harrison Ford mangler i den grad kvalificeret modspil. Både blandt venner og fjender og det efterlader Temple of Doom som en temmelig slatten forestilling. Quan og Capshaw er intet mindre en historiske fejlcast og man kan sidde og blive helt opslugt over, hvor dårligt og påtaget de spiller (især scenerne hvor de skal være sjove, er rædselsvækkende). Alle ved hvem Capshaw har bollet for at få rollen, men Quan?

Modsat Raiders og Last Crusade, er det fraværende historiske og geologiske aspekt også en mangelvare som drivkraft for historien og selv manden med hatten tumler forvirret rundt i forsøget på at finde en menig med det hele. Det har han lige så svært ved som alle andre.

Temple of Doom lægger ud med en kedelig åbningsscene (og skurk) og fortsætter så i samme "tempo". Der sker simpelthen ingenting af relevans eller minimum af spænding. Desuden er filmen fyldt med scener som er trukket unødvendigt langt ud for at fylde flæsk på den i forvejen imponerende tynde historie. Den laaange flyvetur for bare at kunne lade flyet styrte ned. Scenen med ulækkert mad. Scenen hvor vores heltinde (som helt mirakuløst hverken er sjov, interessant, eller sexet) løber rundt ved lejerbålet og hilser på alle junglens dyr, mens Indy og kineserdrengen fordriver tiden med verdens mest påtaget pokerspil. Scenen hvor vores helt og heltinde kører et psykologisk spil om hvem der skal gå ind til hvem på paladset. Rent overkill.

Man burde i øvrigt have hyret de små drenge der gravede tunnel systemmet til at lave Metroen. Så havde vi haft Metro fra Kbh. til Viborg den dag i dag.


Anmeldt af Filt, København Ø 19. februar 2004
'Temple of Doom' er den tredjebedste af Indiana Jones filmene. Den er mørkere end de andre, og derfor skiller den sig ud. Kulisserne i templet er mageløse, virkelig skræmmende.

Ret din egen anmeldelse af Indiana Jones and the Temple of Doom - klik her

Deltag i debatten om filmen Indiana Jones and the Temple of Doom - klik på "svar"

 Forfatter Emne: Indiana Jones and the Temple of Doom
Monkeyman

Indiana Jones and the Temple of Doom Indiana Jones    and the Temple of Doom (Blu-ray) Indiana Jones and the Temple of Doom (Steelbook) (4K UHD)
Se alle titler her
Sendt 2012/07/17 03:26:28 IP: Logget Svar...

Det er jo det rene vanvidssnak!!!

Jeg respektere fuldt ud folks forskellige filmsmag, hvilket jeg finder facinerende.

Men, helt ærlig T. Orge fra Aalborg... "Allan Quartermain and the Lost City of Gold" skulle være ligeså god som "Indiana Jones 2"???!!! Jeg må indrømme at det var godt jeg ikke tog en tår af kaffen, for ellers havde jeg fået den galt i halsen.

"Indiana Jones and the Temple of Doom" er måske meget tyndplottet, men der er tempo, der er charme, skuespillet er herligt overspillet, skurken er ligner en rigtig skurk, effekterne er set med datidens øjne nær perfekte og så er dette jo bare verdens bedste rutchebane-tur der er skabt på film.

Hvorimod "Allan Quartermain and the Lost City of Gold", har en fuldstændig forkert sammensat historie, med dertilhørende tonsvis og atter tonsvis at ucharmerende sekvenser, der hvertfald gav mig til at skære tænder. Effekterne er ligeledes uhyre ringe visse steder, og så var producerne fra Cannon Films kendt for at lave ringe produktioner (selvom jeg gerne vil indrømme at de har ramt plet et par gange). "Allan Quartermain and the Lost City of Gold" er ligeså inspirerende som "Superman 4", som Cannon Film sjovt nok også lavede... og derpå ødelagde superheltens filmimage i næsten 20 år.

Okay, du er ikke til Indy... men at sige at Quartermain filmen er bedre eller ligeså god, den må du længere ud på landet med.
Eller hvertfald så forklar mere dybt, hvorfor?

Hilsen Monkeyman
Extract

Sendt 2012/07/17 08:55:32 IP: Logget Svar...

Smagsløgsjustering

Hvis man, som T. Ogre synes at Allan Quatermain and the Lost City, som er ren Cannon fodder, er ligesågod som de 2 første Indy film, så trænger man da vist til en smagsløgsjustering.
Holliday

Sendt 2012/07/17 12:34:12 IP: Logget Svar...

Indiana Jones and the Temple of Doom

Sucks big time, jeg vil hellere se Allan Quartermain anyday of the week. There, I said it.
Falkbøll

Sendt 2012/07/17 14:40:31 IP: Logget Svar...

"Allan Q. --Vs-- Dr. Jones"

jeg vil nu gå hén til min film-hylde..... Nu er jeg tilbage igen!, - jeg hár altså "Indy" Boxen! (alm. 3 disk DVD fra Kvikly 99 kr. - dvs UDEN! den ikk' alt for Fede "fart 4!").. JA der skulle stå Fart!.
.... MEN!, jeg har Sørme IKKE "Allan Q".. Såeeee "3-0" til 'Indy'.

PS - Er ham Allan ikke Bøss?
Holliday

Sendt 2012/07/17 15:09:52 IP: Logget Svar...

Det er korrekt Falkbølle

Det tænder dig en smule...eller?

Jeg vil dog konkludere, at Allan aldrig har taget den så dybt i røven, som Han Solo gør det i Indy 4
T. Ogre

Sendt 2012/07/17 18:17:40 IP: Logget Svar...

Hej Monkeyman (og I andre)

Det er rigtigt at Indy-filmene's effekter er en del bedre end dem i Quartermain, men som ren charme- og underholdningsfilm er de jævnbyrdige. Jeg følte ikke mere for figurerne i Indiana Jones end i Quartermain. Jeg vil dog ikke udelukke at det måske hænger sammen med, at jeg havde forventet meget lidt af Quartermain og derfor blev overrasket over at jeg ikke fandt den dårlig, hvorimod med den ikon-status som Indy-filmene har, troede jeg de var bedre. Ellers synes jeg mine kritikpunkter af filmen er ret klare.
Falkbøll

Sendt 2012/07/17 18:23:27 IP: Logget Svar...

....og kan vi nu også,

være HELT sikker på det?? - altså dét med hvor dybt hvem har taget hvor meget i Anus!
Og til det med, at "tænde på?"... du ved - nogen af os bliver bare aldrig ældrer énd, at En Rask lille Bøss-joke kan redde éns dag!(Skyldig).

Fuldstændig enig - "Indy 4" Smokede Mega Pole!
Holliday

Sendt 2012/07/17 22:21:49 IP: Logget Svar...

Mine gode Hr. Falkpølle

Har du set Indy 4, kan du ikke være i tvivl
Falkbøll

Sendt 2012/07/19 13:09:52 IP: Logget Svar...

Hej T. Ogre....

I frygt for at lyde som "Kliché Professoren".. Absolutly! - smag og behag.. snakkede med min Far for 4-5 dage siden, han havde lige set 'Fantomet' med Bill Zane, Jeg citerer - 'Den var Sku God!.. og godt lavet!.'
Han kunne som sædvanlig bare ikke liiige huske i hvadfor én film han havde set ham i før? - Jeg måtte så fortælle ham, at det var som Skurk i 'Titanic'.... Nåååååååh(sagde Far så). Trods jeg selv har 'Fantomet'... et eller andet sted, og syntes den er sådan lidt strømpebuks-plat!.. Så sidder manden over for mig, og siger den er Cool!.. Så nu tæker jeg - måske skulle jeg gi den en Chance til??.

En ting er Helt sikkert!.. "Allan Q" er 100% Adventure Kitch - om man kan lide det eller Ej!.. og PS - tror faktisk, at Falkbøll Senior syntes "Allan" er "the SHIT!"

Han var trods alt med i 'Tornfuglene'. (Pre-Bøss)
T. Ogre

Sendt 2012/07/19 16:51:14 IP: Logget Svar...

Hej Falkbøll

Jeg er tilbøjelig til at give din far ret mht. til Fantomet. Den er fin underholdning.

Jeg foretrækker måske bare kitsch frem for "The Real Deal"
Falkbøll

Sendt 2012/07/19 22:56:32 IP: Logget Svar...

Kitsch Kult frem for "the Real Deal"?

... Tit, og ofte!.
Eksempel: Skal vi sige, står valget imellem 'Play-Mate of the Apes' frem for 'Planet of the Apes'??.. bliver jeg nød til, at sige - Any day of the week and twice on sunday!
Monkeyman

Sendt 2012/07/20 10:58:03 IP: Logget Svar...

Indy & Allan Q

Jeg siger ja tak til begge dele.... men som Hardcore fan af de 3 første Indy-film, så må jeg indrømme at disse tre iblandt mine favorit eventyrsfilm, sammen med den første "Conan" film og selvfølgelig "Army of Darkness"!!!

Men hvad angår "Allan Quartermain", så er "Kong Salomons Miner" sgu da langt mere fornøjelig at se på end 2'eren "the Lost City of Gold", selvom den første film heller ikke ser al for godt ud!
René

Sendt 2012/07/20 12:35:45 IP: Logget Svar...

Allan Quatermain

Er det ikke i "King Solomon's Mines", hvor Richard Chamberlain med en seksløber i hånden braser ind i en togvogn fuld af tyske koloni-soldater, der alle retter riflerne imod ham? Chamberlain's forlegne grin da fejltagelsens omfang pludselig går op for ham, og tricket med at trutte i et signalhorn og få tyskerne til at synge med på: "Doo-da, doo-da" inden han hastigt lister af igen, fik mig i al fald til at kluk-le ganske fornøjet.

Og er det ikke i "The Lost City of Gold", at Sharon Stone tvinger en modvillig Richard Chamberlain til at tage noget engelsk Tweed-kluns og plusfours på, for at få ham til at se mere præsentabel og gentleman-agtig ud? Scenen lige efter, hvor han efter en løbetur igennem noget ufremkommeligt jungle-vegetation, og med lidt rask håndgemæng med et par fjendtlige indfødte til følge, vender tilbage til huset - med Tweed-jakken hængende i laser, men med et saligt udtryk over hele femøren - fik mig helt sikkert også til trække kraftigt på smilebåndet.

Som vi allerede véd, så er smag og behag jo en personlig .... nå ja, smagssag. Tøhø. Og de to Allan Quartermain-film er i min bog da heller ikke i nærheden af bare at nå "Indy"-filmene til sokkeholderne. Men derfor behøver det ene vel ikke at udelukke det andet? Jeg finder både "King Solomon's Mines" og (omend i mindre grad) "The Lost City of Gold" ganske morsomme og charmerende. Finder jeg dem en dag på Blu-ray format til billige penge, så siger jeg nok 'haps' ....

P.S.: Der findes også en "King Solomon's Mines"-indspilning med Patrick Swayze i hovedrollen. Og en "Allan Quartermain & The Temple of Skulls", som jeg endnu ikke selv har set. Så der findes trods alt alternativer til Richard Chamberlain.
Falkbøll

Sendt 2012/07/20 17:49:54 IP: Logget Svar...

Man fornemmer jo nærmest...

at "Allan Q" er ved af få Kult status hér på hjemmesiden
- Army of Darkness

Det der ér Fandens! ved den hér debat er - nu bliver jeg jo NØD TIL, at købe de Skide! "Allan" film næste gang de ligger i NETTO til 25 kr. ØJJJJH!.

Deltag i debatten om denne udgave af Indiana Jones and the Temple of Doom - klik på "svar"

 Forfatter Emne: Indiana Jones and the Temple of Doom
Holliday


  Se varen her
Sendt 2013/04/27 20:50:21 IP: Logget Svar...

Imponerende

jeg havde helt glemt hvor elendig Doom er. Skuespillet er jo rædselfuldt og helt uden timing. Historien er helt uden mening og rytme. Alt er trukkent ulidelig langt ud og skurkene vil være bedre fundet i Pløresødalen. Jeg tror faktisk ikke, jeg ville ringe til politiet hvis jeg så Kate Capshaw blive massevoldtaget. Omvendt ville jeg snitte min hovedpulsåre, blev jeg tvugen til at deltage.
Miles

Sendt 2013/07/28 06:33:48 IP: Logget Svar...

Jeg er imponeret over din vid og begavelse.
René

Sendt 2013/07/28 16:00:56 IP: Logget Svar...

Imponerende

@Miles:
Jamen, vent hellere til han er ordentligt varmet op. SÅ skal du bare se løjer!

@Holliday:
Sådan noget tager politiet sig vist heller ikke af længere. Ét eller andet med nedskæringer, og omprioritering af ressourcerne. Men sjovt nok synes der altid at være masser af ressourcer til at møde talstærkt op til fodboldkampe på Århus Stadion, og mandsopdække tilrejsende hooligans. Måske især derfor, at den stakkels Kate Capshaw så bare må klare sig selv i en massevoldtægt? ("Desværre, frue. Hele regionens politistyrke er ude til fodboldkampe i dag")

- Siden du jo åbenbart heller ikke har tænkt dig at gribe ind.
Holliday

Sendt 2013/07/28 17:24:27 IP: Logget Svar...

Massevoldtægt og Kate Capshaw

Det skulle da kun være for at advare staklerne der stod på kanten til at skulle kaste sig ud i ugerningen René

Miles. Jeg er voldsomt benovet, da jeg føler der skal rigtig meget til.
Monkeyman

Sendt 2013/07/30 01:10:34 IP: Logget Svar...

Best of The best

Jeg er af den opfattelse af alle de tre første Indiana Jones film er fede, men min personlige favorit er DOOM/2'eren! Det er en stor rutchebanetur... og jeg nyder den stadig! Nu skal det også siges at Indiana JOnes altid har været ment som og er en B-film... så en madamme der hyler op hver andet minut, groft overspillede skurke... rører mig ikke! Nej, det her er HERLIGT! Det er ægte ramasjang... og kan man lide Army of Darkness, ja så kan man forhulen også lide denne skønne perle... ellers riv hjertet ud på dig selv
Extract

Sendt 2013/07/30 19:35:14 IP: Logget Svar...

Best of the Beasts

Nu er det godt nok mange år siden jeg sidst har set Indianer Jones og det forbandede Tempel, men jeg husker den som værende kollosalt underholdende, fra udelikate delikatesser der serveres til hjerteudrivning og en rutchebanetur og så den dejlige Kate Capshaw. Fantastisk atmosfære. For mig er det en bedste film i serien.
Holliday

Sendt 2013/07/31 01:32:40 IP: Logget Svar...

Indy og det forbandet tempel

Så vil jeg forslå dig Extract, at hælde et glas med 30-40 blodigler ned i underbukserne, rulle dig i glasuld og kravl ned i en sovepose som du så lyner helt op og ødelægger lynlåsen i. Det vil være en bedre oplevelse. Og er det alligevel ikke, kan du bare lege det er en hyldest til en b-film, for så sættes alle kritiske parametre åbenbart ud af drift

P.S. Og ja, Indy II er da en rutsjebanetur. En af dem hvor man hænger med hovedet ned af i seks-syv timer på årets varmeste dag, mens forlystelsesparkens teknikere slå ud med armene.
Monkeyman

Sendt 2013/07/31 04:13:37 IP: Logget Svar...

Sving pisken

Tortur? Nej, Indy II er THE SHIT! Men hver sin smag ... bare så længe jeg slipper for at se "Allan Quatermain and the Lost City of Gold" nogensinde igen!
Holliday

Sendt 2013/07/31 14:14:25 IP: Logget Svar...

The Shit?

Sjældent har du haft mere ret. Indy II er et rimjob på en 450 pund tung sommer svedig luder fra The Bronx.
Extract

Sendt 2013/07/31 17:57:44 IP: Logget Svar...

Doc i det sadistiske hjørne

Her er lidt S&M du kan muntre dig med Doc

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45