An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

De unge år  (DVD) De unge år

Udgivet 8. juli 2008 af SF Studios DVDS985 / UPC# 5706710009856

De unge år  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Zentropa - 2007
Danmark - Farve - 100 min
Ønskeliste
DramaKomedie
Filmens specifikationer
Original titel: De unge år: Erik Nietzsche sagaen, del 1
Instruktør: Jacob Thuesen
Medvirkende:
Erik Nietzsche  Jonatan Spang
Mads  Søren Pilmark
Hans Jørgen  Søren Malling
Selkoff  Dejan Cukic
Bent  Troels Lyby
Sammy  Nikolaj Coster-Waldau
Zelko  David Dencik
Göran  Carl Martin Norén
Karin  Therese Damsgaard
Margrethe   Mille Lehfeldt
Vis alle medvirkende...
Stikord: Biopic / biografisk
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark

- dansk film

Tekster: Dansk
Engelsk
Norsk
Sprog: Dansk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 8

Gennemsnit: 8.1 ud af 10

Du kan også stemme.   


De unge år

De unge år er en underholdende, udleverende dannelsesfortælling om det danske filmmiljø anno 1979-1982. En råt for usødet skildring af et filmmiljø og dens personager. Det er den evigt aktuelle historie om en ung, idealistisk filmstuderende, som påvirket af tidsånden og omgivelserne udvikler sig til en kamplysten, beregnende filminstruktør.

Erik Nietzsche er på mange måder en enspænder, der dog ikke er i tvivl om, at han skal være kunstner. I sommeren 1979 lykkes det Erik at opnå optagelse – om end under forunderlige omstændigheder - på Den Danske Filmskole. Men det går hurtigt op for ham, at filmverdenen ikke er, som han forestillede sig, da han ser sig omgivet af koleriske, ubehjælpsomme lærere, mærkværdige medstuderende, indbildske filmarbejdere og uskrevne regler.
     Det udvikler sig hurtigt til en angstprovokerende tid for Erik, og han kæmper med depressioner og hyppige toiletbesøg. Han føler sig mere og mere som en fremmed både på skolen og i filmbranchen, og han er ofte blot en iagttager af de absurde ting, der foregår omkring ham.
     På filmskolen forelsker Erik sig i skønne selvbevidste kvinder, der gerne vil gå i seng med ham, men bestemt ikke kysse for meget eller være kærester. Han bliver ikke helt frivilligt involveret i fagforeningsarbejde, fascineres af alt det tekniske grej og får lov til at lave de første film trods modstand fra skolens ledelse, der ikke forstår den unge, stædige instruktørs vision. Erik tvinges til at indgå kompromiser, men gennemtrumfer alligevel sin vilje.
     Først da Erik lærer spillets regler og tager kampen op mod filmbranchen, tager hans situation en anden drejning, og da filmen slutter, fornemmer vi, at der venter Erik en lys fremtid forude.

De unge år rummer et stort skuespil ensemble med nogen af dansk films største både nye og velkendte talenter. I hovedrollen som den unge Erik Nietzsche ses Jonatan Spang. Derudover medvirker blandt andre David Dencik, Therese Damsgaard, Mille Hoffmeyer Lehfeldt og Malin Brolin-Tani som Eriks medstuderende. I rollerne som lærerstaben ses Søren Pilmark, Troels Lyby, Søren Malling og Dejan Cukic.
     Endvidere medvirker Bodil Jørgensen i rollen som excentrisk skuespillerinde, Jens Albinus som anerkendt filminstruktør og Nikolaj Coster-Waldau som selvsikker filmmedarbejder.

Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om De unge år:

Anmeldt af Monkeyman, København S 31. juli 2008
Kampen for visionær overlevelse
Noget udvisket historie om den unge nye lærling Erik Nietzche, der starter på den danske filmskole, hvor han må kæmpe for sine evner og visioner, om at blive filmskaber.
''De unge år'' har en stor del af de største danske skuespillere på rollelisten, men alligevel bliver det aldrig 100 % interessant af følge vores unge håbefulde hovedperson.
Og det jeg aller mest savnede var, at man fjernede Lars von Triers langtfra tilstedeværende fortællerstemme, og bare lod filmen flyde med strømmen. Er enig i at, der er et par sjove scener i filmen, men jeg græd altså ikke som anmelderen T.A. gjorde af grin, nok mere små fnisede. Men hvis der kommer en 2'er, så må Patricia Schumann gerne være med igen, så vi kan beskue hendes dejlig bryst...... jeg mener smukke øjne. :)

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 24. juli 2008
Et geni taler ud
Selvom filmen flere gange er på grænsen til en slags selvudlevering i form af slet skjult skadefryd - bl.a. i form at Triers egen og ret irriterende voice-over - så formår filmen faktisk at være et ganske morsomt tidsbillede og en analyse af en mentalitet i samtiden. Det er klart, at Lars von Trier spiller den af offentligt, og specielt den første halvdel af filmen er en anelse for meget. Men så tager historien nogle sjove drejninger som nærmest ender i rendyrket farce, hvilket kalder på latteren ganske mange gange. Jonathan Spang spiller mærkelig nok lidt anonymt, men det er måske i virkeligheden tilsigtet når han, ligesom Tintin, befinder sig i en verden af karikaturer. En dejlig dame er der dog blevet plads til, i skikkelse af den saftige Patricia Schumann der viser alt, så helt Hergé er det nu ikke. Skuespillerne er fænomenale, specielt Søren Pilmark er fantastisk! Scenerne med filmvisningerne er i topklasse! Men også Jens Albinus i rollen som er mindst maskeret gør det rigtigt godt! Man græder af grin enkelte steder! Og det er i det hele taget rigtig skægt at sidde og gætte på, hvem de enkelte karakterer er!
Det bliver spændende med fortsættelsen!

Ret din egen anmeldelse af De unge år - klik her

Start en debat om filmen De unge år - klik her

Start en debat om denne udgave af De unge år - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45