An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Tornerose (Walt Disney) (Blu-ray) (BD) Tornerose (Walt Disney) (Blu-ray)

Udgivet 25. september 2014 af Buena Vista (DK) BMY6004015 / UPC# 8717418139612

Tornerose (Walt Disney) (Blu-ray) (BD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Walt Disney - 1959
USA - Farve - 75 min
Ønskeliste
MusicalFamiliefilmEventyrTegnefilm
Filmens specifikationer
Original titel: Sleeping Beauty
Dansk titel: Tornerose
Instruktør: Wolfgang Reitherman
  Clyde Geronimi
  Eric Larson
  Les Clark
Medvirkende:
Princess Aurora   Mary Costa
Prince Phillip   Bill Shirley
Maleficent   Eleanor Audley
Flora   Verna Felton
Merryweather   Barbara Luddy
Fauna   Barbara Jo Allen
King Stefan   Taylor Holmes
King Hubert   Bill Thompson
Samson Horse   Mel Blanc
Goons   Billy Bletcher
Stikord: Walt Disney
Sleeping Beauty
The Brothers Grimm
Based-on-a-fairytale
Drager
Dystert slot
Feer
Magi
Prinser og prinsesser
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
Blu-ray pladens specifikationer
Oprindelse:  Danmark Blu-ray pladen har regionalkoden B.Region:

Med dansk tale

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 42

Gennemsnit: 9.0 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Niels Ole
Hans Kr.
Helle
Søren
Peter J
Jan

Tornerose var et vakkert barn...

Da Prinsesse Aurora bliver født, jubler hele kongeriget! Alle, undtagen den onde fe. Hun udsteder en forbandelse, at før sin 16 års fødselsdag skal prinsessen stikke sig på en ten og falde i evig søvn. Men Auroras gudmødre - de tre gode feer - bruger deres gode kræfter og får mildnet forbandelsen til, at prinsessen kan vækkes igen, hvis hun får et elskovskys. For at beskytte hende vokser hun op i de gode feers hus, og for at ingen skal vide, hvem hun er, bliver hun kaldt Tornerose. Men alligevel bliver hun fundet af den onde fe - og forbandelsen sker. Nu skal Prins Philip besejre den onde fe for at redde kærligheden.
    Oplev den fortryllende kærlighedssaga, det fængslende eventyr og den vidunderlige historie om Tornerose. En af Disneys mest elskede klassikere.
Tekst fra omslag

Brugerne skriver om Sleeping Beauty (Walt Disney):

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 8. maj 2016
Den sovende skønhed
Man kan mene hvad man vil om animationsstilen i denne omdiskuterede Disney-tegnefilm, men det er først og fremmest den manglende loyalitet over for eventyret der springer i øjnene. Studiet har simpelthen taget sig alt for mange friheder med historien som fremstår som noget helt andet. Men når filmen generelt er så vellavet som tilfældet er, så gør det ikke så meget i sidste ende. Disney skal jo ikke være Brødrene Grimm og var eller blev det aldrig. Jeg tror at det er et spørgsmål om temperament og hvor puritansk man er i forhold til den oprindelige fortælling, men jeg tilslutter mig iøvrigt klagekoret over tegnestilen der forekommer mig irriterende, selvom den godt kan opleves på sine egne præmisser. Sådan er der så meget.

Anmeldt af Tiggara, Slagelse 9. april 2013
Tornerose.
Bestemt en af Disneys meste bane brydende klassiker, et folke eventyr der er skrevet af Brødrene Grimm, og jeg selv er vild med den ca 200 år gammel eventyr.
Har Disney for en gang skyld været meget tro mod historien, nej det er rigtigt hun sover ikke i 100 år, og der kommer ikke en frø ind til dronningen, og den onde fe, forvandler sig ikke om til en ond heks der sidder og spinder på spinde-rokken.
Og hvad så, syntes faktisk at denne handling er meget mere realistisk.
Samt er den da fantastisk flot lavet, i en helt unik tegnestil der nok desværre aldrig kommer igen.
Treikovcsky har fået lagt sin vidunderligt bevægende legendedrariske musik til der gør den helt igennem fortryllelig.
Og så burde man nok også give det en tanke at vi taler om at der ikke dengang var noget der hed computer animation.
Og desuden gik produktionen af tronerose allerede i gang i 1951, det siges også at Disney var ved at gå konkurs mens de lavet den.
Men de klaret ærten, og filmen blev så stor en succe at det reddet Disney for konkurs.

Denne klassiker er desværre udgået, men bliver dog udgivet igen i Bluray format i efteråret 2014.
Dog kan den stadig fås på dvd på filmpusher.dk, men bemærk dog at filmen er meget dyr der.
Sorry laserdisken for den lille reklame, men vis folk vil havde noget så vil de havde noget, og det skal de havde ret til.

Anmeldt af goggly, Brønshøj 20. juni 2012
Mesterværk
Denne film er et mesterværk, et kunst stykke af meget høj karat, og gudskelov at den skiller sig ud fra andre Disney film. Et must i enhver seriøs Disney samlers samling, uden den mangler der noget. Fantastisk ligesom Snehvide og langt bedre end fks Askepot.

Anmeldt af René, Åbyhøj 3. juni 2006
Væsentlig bedre end sit rygte
Med denne tegnede udgave af eventyret om Tornerose var Walt Disney meget opsat på at frembringe noget helt nyt og anderledes. Og især noget, som ikke bare ligende en gentagelse fra stilen i "Snehvide" eller "Askepot". Det må man nok sige lykkedes! Også den helt bevidste brug af Tjajkovski's klassiske musik fra balletten "Tornerose" placerer denne tegnefilm i en kategori for sig selv, og giver den nærmest et slags fjernt slægtsskab med "Fantasia".

Kulisse-tegningerne i filmen er blevet beskyldt for at være for moderne. Og ganske rigtigt er det meget tydeligt, at der er tale om noget helt anderledes fra tidligere Disney-tegnefilm. Men faktum er snarere, at kulisse-tegnerne hentede deres inspiration fra middelalderens og renæssancens billedekunst (de markante lodrette og vandrette linier i billedekompositionen), netop for at ramme noget der skulle virke stiliseret "gammeldags" - og mere i tråd med filmens gotisk/middelalderlige fortælling.

Og nej; der findes vel ikke nogen egentlig hovedperson i denne film - selv om de tre feer næsten stjæler billedet fra de øvrige figurer. Var der tale om en teaterforestilling ville man nok kalde det en "Ensemble-præstation"; alle bidrager med noget væsentligt til filmen. Men det, der virkelig kan ødelægge oplevelsen af Disney's "Tornerose" for mig, er den skamferede danske Pan & Scan version. "Tornerose" er indspillet i Cinemascope-format (ligesom "Lady og Vagabonden") og billedeoplevelsen er et fantastisk skue, når f.eks. lange processioner af mennesker og heste i starten af filmen langsomt bevæger sig op imod slottet. Det siger da sig selv, at en beskæring af billedet uvægerligt vil ødelægge alle filmens intentioner. Men nu er der vel snarligt håb for, at også denne film vil blive genudgivet i dens originale format (som det heldigvis også skete med "Lady og Vagabonden").

Ellers kan man muligvis stadig være heldig at finde U.K. udgaven i butikkerne, hvis man ikke kan vente på en ordentlig dansk release. For man bør virkelig unde sig selv at se denne film i sit oprindelige format. Det gør en utrolig stor forskel - så man næsten er villig til at glemme de kritikpunkter, der er blevet nævnt i de andre anmeldelser.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 22. januar 2005
60'er-stil
Jeg er klar over, at kulissetegningerne i denne film blev berømmede for deres moderne tilsnit, men jeg synes at sammenblandingen af de traditionelle disneyfigurer og 60'erbaggrunden virker uheldig. Desuden er historien underligt uoplagt fortalt. Tornerose tælles bestemt ikke blandt mine disneyfavoritter.

Anmeldt af Jesper Andersen, Taastrup 5. maj 2004
Disneys 16. klassiker
En smuk film fra Disney, det må man sige.
En af deres bedste.

Værd at se.

Ret din egen anmeldelse af Sleeping Beauty (Walt Disney) - klik her

Start en debat om filmen Sleeping Beauty (Walt Disney) - klik her

Start en debat om denne udgave af Tornerose (Walt Disney) (Blu-ray) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45