An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Patriot, The (4K UHD) (UHD) Patriot, The (4K UHD)

af Universal UHDR30441UV / UPC# 5050630044191

Patriot, The (4K UHD) (UHD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Columbia Pictures - 2000
USA - Farve - 165 min
Ønskeliste
ActionDramaKrigsfilm
Filmens specifikationer
Original titel: Patriot, The
Dansk titel: Patrioten
Instruktør: Roland Emmerich
Medvirkende:
Benjamin Martin  Mel Gibson
Gabriel Martin  Heath Ledger
Charlotte Selton  Joely Richardson
Will Tavington  Jason Isaacs
Harry Burwell  Chris Cooper
Jean Villeneuve  Tchéky Karyo
Reverend Oliver  Rene Auberjonois
Anne Howard  Lisa Brenner
Gen. Cornwallis   Tom Wilkinson
Dan Scott  Donal Logue
Vis alle medvirkende...
Stikord: Historisk
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
4K UHD-pladens specifikationer
Oprindelse:  England 4K UHD-pladen har regionalkoden 0.Region:

Med danske tekster

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 34

Gennemsnit: 8.4 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

David
Thomas
Klaus
Lars
Søren
Peter J

Frihed fremfor alt...

Mel Gibson svinger tomahawk’en og kløver atter hoveder på det britiske imperies lakajer.

Selv om det lyder bekendt, er her ikke tale om Braveheart 2: The Chopping is Never Stopping. Derimod er Mel godt gal i skralden på englænderne under den amerikanske uafhængighedskrig i 1776. Specielt da en ualmindelig nederdrægtig og sadistisk engelsk officer dræber hans ene søn, brænder hans hus ned, truer resten af hans børneflok, stjæler hans bomuldsslaver og voldtager hans ged (øhm... næsten altså), synes Mel, det er på tide at drage i krig. Sammen med sin ældste søn danner han tappert og patriotisk (og en smule hævngerrigt) en militsgruppe, som spreder død og ødelæggelse blandt besættelsesmagten.

Folkene bag ID4 har skabt en usædvanlig flot ramasjangfilm med lidt skelen til historiebøgerne i ny og næ. Under de store slagscener sidder man nærmest og dukker sig for ikke at få hovedet revet af af vildtfarende kanonkugler (tro mig, det er der flere filmstatister, der IKKE når!).
    Patriotiske Mad Mel er absolut KANON-underholdning (sorry, jeg ku’ ikk’ dy mig), hvis man ellers kan tåle den megen flagviftning.

Spilletid - Biograf version: 165 min.
Spilletid - Forlænget version: 175 min.
Peter J

Brugerne skriver om Patriot, The (Mel Gibson):

Anmeldt af Romeo, Slagelse 26. november 2009
det her er bare fedt
Når der skal være krig så lad der være krig og lad det helst være sådan her det foregår. Det er sådan her man tester sit mod til det yderste, sidder du i dit telt og vasker din sidemands blod af eller ligger du sammen med ham på den kolde jord når dagen er forbi året er 1776. you do the math.

Anmeldt af Frank Løvkvist, Tjele 11. marts 2008
Endnu en GREAT film med Mel Gibson. jeg synes den måler sig lidt med braveheart.

Anmeldt af Monkeyman, København S 19. oktober 2007
Kampen for et frit Amerika
Folkende bag Stargate, ID4 og Godzilla har her lavet en film, hvor Amerikanerne vil ha' selvstændighed og smide de forbandet djævelske englændere ud landet. The Patriot er sådan set en ret underholdende og udemærket film, der har masse af kampe med krudtpulver og kanonkugler, men det bliver lidt langtrukken med tiden og historien er heller ikke den stærkeste suppe i kantinen. Gibson gør det udemærket i hans tapre rolle, men det er Jason Isaacs som en ondskabsfuld engelsk officer der efter min mening stjæler billedet.

Anmeldt af René, Åbyhøj 28. juli 2007
King George: Beware!
"The Patriot" er en flot film, der - nogle mangler til trods - absolut er seværdig. Men nu er jeg jo også lidt forudindtaget, idet jeg netop finder den tids-epoke som filmen omhandler vældig fascinerende.

Og ja, Emmerich svinger ganske rigtigt den brede malerpensel (han kan formentlig slet ikke lade være), men har alligevel formået at frembringe en vedkommende og medrivende film om Benjamin Martin - en forhenværende krigshelt i den britiske kolonihær, der dog nu har nedlagt våbnene og genoptaget pløjningen hjemme på farmen hos sine børn. Uroen ulmer i kolonistaterne, og en løsrivelse fra Storbritanien synes faretruende nær. Benjamin er imidlertid neutral i konflikten, men overværelsen af briternes mord på amerikanske krigsfanger, nedskydningen af en af hans egne sønner, samt nedbrændingen af hans farm tvinger ham til at vælge side. Og Far er ikke skuffet: Far er VRED!

Under de sidste ca. 40 minutter af filmen vælter læsset dog, idet Emmerich vanen tro kammer helt over i et eksalteret orgie af amerikansk patriotisme og vajende faner. Og John Williams' musik lægger desværre heller ikke fingrene imellem. Men sandt nok, at det i allerhøjeste grad er Mel Gibson's fortjeneste, at filmen alligevel holder vand. Og lur mig, om ikke han boltrer sig som en fisk i vandet i denne rolle i en film, der dybest set bare handler om 'røvere og soldater' med krudthorn og forlade-geværer.

Anmeldt af Kasper, Aalborg SV 18. juli 2007
The Patriot
Engang var han en helt og en legende i krigen mod franskmændene og indianere. I dag ønsker Benjamin Martin (Gibson) kun at opfostre sine syv børn i fred og frihed. Men da britiske soldater trænger ind i South Carolina og truer hans familie og hans frihed, griber han atter til våben. Sammen med sin ældste søn Gabriel (Ledger).

En noget spændende film, men dog også noget langtrukket ind imellem.
Har da set bedre film med Mel Gibson end The Patriot.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 9. september 2006
Et Gibson mix
Jeg synes faktisk at den er halvkedelig. Flotte billeder - og nogle herligt grafiske krigsslag, men et dræbende langsommeligt tempo, og filmen er repeterende til det enerverende. Historien er i orden, sådan da, men den kan ikke holde interessen fangen i over to en halv time. Gibson er dog så god, at man hænger på. Filmens hovedproblem er dog sort hat/hvid hat-etableringen, der simpelthen er for tåbelig for en historisk film. Hvis man skal være ædruelig giver man den 2 stjerner, men jeg synes som sagt Gibson holder filmen på plads.

Anmeldt af Pintoz, Herlev 29. april 2005
elendig! en rigtig amereikansk lortefilm!

Anmeldt af Holliday, Aalborg 18. april 2005
Mad Max goes civil
"The Patriot" skulle nok nærmere ha' hævner i titlen, da det er det der er filmens sande tema. Emmerich har parkeret fireben og fjendligsindet aliens i garagen, og kastet sig fråden over den amerikanske borgerkrig, som han så i øvrigt, er total ligeglad med. Emmerich maler som sædvanligt med den store pensel, og alle scener fremstår som høj poleret postkort med evig blå himmel og store vider. Persongalleriet er som som altid strømlinet og karikeret. Leder man efter den påstået patriotisme, må den skulle lokaliseres i de utallige slowmotion scener med flag og afskudte lemmer. På lydsiden spare John Williams på kreativiteten, og kopiere sig selv fra Born on the 4. of July.

Taget i betragtning hvor mange historier der må gemmer sig i den amerikanske borgerkrig, er det underligt, at det aldrig rigtigt er lykkes at lave en god film om emnet?

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 2. april 2004
Til stort lærred
Roland Emmerich er en god håndværker, og det viser han ved at styre The Patriot sikkert i havn. Ingen tomgang og løse ender. Forudsigelig, javel, men det er der adskillige udmærkede film, der er. Mel Gibson spiller Mel Gibson, Chris Cooper spiller Chris Cooper, Tom Wilkinson spiller Tom Wilkinson og Jason Isaacs spiller Jason Isaacs... hvilket betyder, at skuespillerne alle er i gang med det, de er bedst til, og det er ikke så slemt. Heath Ledger gør det rigtigt godt i det selskab som den idealistiske søn, der gennemgår en modningsproces under alle strabadserne.
Handlingen udspiller sig på baggrund af den amerikanske borgerkrig, men det er kun et påskud. Mel Gibson vil ikke kæmpe og gør det alligevel - eftertrykkeligt. Store og små kampscener, alle vel iscenesatte. Meget blod, mange heste, faner, dydige kvinder, onde - meget onde - englændere, godt de får nogen bank.
Det, der især er godt, er at Emmerich ikke er forfalden til at konstruere billeder, der kun alt for åbenlyst er beregnet for TV-skærmen. Denne film er til STORT lærred.
Drengerøve, tag godt mod: The Patriot.

Ret din egen anmeldelse af Patriot, The (Mel Gibson) - klik her

Start en debat om filmen Patriot, The (Mel Gibson) - klik her

Start en debat om denne udgave af Patriot, The (4K UHD) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45