×
An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Little Mermaid, The  (DVD) Little Mermaid, The

Udgivet 7. december 1999 af Buena Vista DIS18787 / UPC# 717951005861

Little Mermaid, The  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Walt Disney - 1989
USA - Farve - 83 min
Ønskeliste
MusicalFamiliefilmEventyrKomedieTegnefilm
Filmens specifikationer
Original titel: Little Mermaid, The
Dansk titel: Den lille Havfrue
Instruktør: Ron Clements
  John Musker
Medvirkende:
Ariel   Jodi Benson
Sebastian   Samuel E. Wright
King Triton   Kenneth Mars
Prince Eric   Christopher Daniel Barnes
Scuttle   Buddy Hackett
Flounder   Jason Marin
Ursula   Pat Carroll
Flotsam Jetsam   Paddi Edwards
Louis   Rene Auberjonois
Carlotta   Edie McClurg
Vis alle medvirkende...
Stikord: Walt Disney
H.C. Andersen
The Little Mermaid
Bryllup
Havfruer
Hekseri / trolddom
Talende dyr
Under vandoverfladen
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA
Features:
Anamorphic (16:9) Trailer
Production Notes Music video
Documentary Music score
Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 1Denne udgivelse indeholder 1 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DD 5.1
Engelsk
Fransk
Engelsk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
1,66 : 1 Keep Case DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 155

Gennemsnit: 9.7 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Niels Ole
Hans Kr.
Thomas
Søren

Den problematiske eftersynkronisering

The Little Mermaid betragter jeg efterhånden som en gammel ven. Hun kom ind i min tilværelse kort efter premieren i USA i november 1989, da hun gik direkte ind på 3. pladsen på den amerikanske biografhitliste. Det var egentlig ikke nogen stor præstation for en ny film - dengang gik enhver re-release af Walt Disneys gamle klassikere direkte ind på Top 3, men for første gang i årtier var anmeldelserne af en ny tegnefilm fra Walt Disney studierne overstadige, og The Little Mermaid blev ved at spille for fyldte biografsale, mens andre film forsvandt i glemslen igen. Anmeldere og publikum var kort sagt enige; Walt Disney Productions var efter en lang ørkenvandring endelig ved at finde tilbage til den gamle stil.
    Oscar-uddelingen var det første vidnesbyrd om noget stort. Ikke mindre end 2 af de 4 nominerede sange fra 1989 var fra The Little Mermaid, som vandt prisen med Under the Sea (min personlige favorit var nu Kiss the Girl), og komponisten Alan Menken vandt helt fortjent også en Oscar for bedste underlægningsmusik. Det var dengang en af mine mest spillede CD-plader med sine 13 temaer og 7 sange, som næsten hver og én er en Oscar værdig. Siden filmen året efter udkom på LaserDisc, har den været en af de mest spillede LaserDiscs i min filmsamling.
    Idag kan vi i tilbageblikkets klare lys endvidere se, hvilken enorm betydning filmen fik både for det skrantende Walt Disney studie og for tegnefilmen som helhed. Dens kunstneriske og økonomiske succes satte turbo på Walt Disneys tegnefilm-afdeling til stor glæde for Roy Disney, Walts nevø og nyudnævnt chef for afdelingen, og The Little Mermaid viste sig snart "blot" at være forløber for endnu større kunstneriske og økonomiske successer i de efterfølgende år: Beauty and the Beast (Skønheden og Udyret, 1991), Aladdin (1992) og The Lion King (Løvernes konge, 1994).

Filmen er naturligvis baseret på H.C. Andersens eventyr Den lille havfrue, og det gør os danskere lidt stolte, men også en smule nærtagende overfor de ændringer, som har været nødvendige for at tilpasse historien til en tegnefilm for hele familien.
    Den begynder gråt og trist oven vande, hvor vi møder prins Eric og en flok sømænd, der på en fisketur diskuterer, hvorvidt havfolkenes hersker "King Triton" eksisterer. En forskrækket fisk, der var tiltænkt andre formål, tabes ud over rælingen og ender trygt og sikkert i havet, hvor den nu roligt kan trække vejret. Mens fisken bevæger sig længere ned mod bunden af havet, møder tilskueren forskellige kulørte skabninger og farverne begynder stille at dukke frem. Denne indledende scene kulminerer ved, at King Tritons overdådige slot kommer til syne, hvorefter man blot sidder i sin stol og må erkende, at "havet er skønt".
    Resten af filmen byder på mødet med Triton, hans teenage-datter Ariel (den lille havfrue), krabbekomponisten Sebastian med en kraftig jamaicansk accent, den kluntede havmåge Scuttle, Ariels bedste ven flynderen Flounder, den djævelsk lede havheks Ursula og hendes hjælpere, samt et væld af andre uforglemmelige figurer.
    At det ellers så pæne Disney-selskab har fået tag på voldskomikken, viser en scene, hvor Sebastian under et besøg i menneskenes verden har forvildet sig ind i køkkenet på slottet, hvor den gale, franske kok er i færd med tilberedningen af en alt-godt-fra-havet menu. Afhuggede fiskehoveder og andre ubrugelige dele flyver rundt i lokalet, og Sebastian får naturligvis en lidt underlig fornemmelse i maven ved synet af alle disse herligheder. Da kokken langt om længe får øje på den lille, labre, levende krabbe, sker der for alvor ting og sager. Denne scene er allerede gået over i historien som en af de morsomste og vildeste tegnefilmsekvenser nogensinde.

Nu er der gået mere end en halv snes år, siden jeg blev afvænnet for min The Little Mermaid-afhængighed, der påbød mig at se filmen mindst to gange ugentligt, og jeg er blevet opmærksom på, at filmen faktisk ikke er perfekt. Det gjorde Walt Disney-studiet nærmest selv opmærksom på ved umiddelbart efter at lave to film, som er endnu bedre, nemlig Beauty and the Beast og Aladdin. De satte helt nye grænser for perfektion, og de satte dermed The Little Mermaid lidt i perspektiv.
    Disse to efterfølgende film kan jeg stadig ikke sætte en finger på, men slutningen af The Little Mermaid har jeg det ikke så godt med mere. Man fornemmer problemet med at give filmen en happy-ending til erstatning for H. C. Andersens originale slutning, der både er upassende trist og ufilmisk. Filmen romantiserer livet under havet, og det er helt fint, og den tilsætter som i andre Walt Disney-film en masse humor via bi-figurerne, og det er også helt fint, og den formår i lighed med de bedste Walt Disney-film at fremstille en uforglemmelig, magtfuld og helt igennem ondskabsfuld skurk i havheksen Ursula.
    Men det kniber mod slutningen, hvor Hollywoods ufravigelige formel tvinger Ariel i den yderste knibe blot for at blive reddet i sidste øjeblik. Det er helt fint, at Ariel næsten når sit mål blot for at blive sat skakmat af den snedige Ursula, men det lykkedes aldrig for filmskaberne at finde et troværdigt hul i Ursulas brynje, så hun på en mere troværdig måde kunne tabe det afgørende slag, så Ariel og prinsen kunne få hinanden til sidst og leve lykkeligt til deres dages ende. Slutningen virker med andre ord for letkøbt, men det ændrer ikke, at filmens første 3/4 er en vidunderlig oplevelse.

Børnefilm og eftersynkroniseringer

Da filmen er en af mine personlige favoritter, har jeg anbefalet den til nær og fjern, gammel som ung, på videobånd eller LaserDisc eller DVD, eller hvilket medium filmen end måtte være indspillet på. Uanset hvilke genrer, man normalt interesserer sig for, vil man kunne glæde sig over The Little Mermaid og de andre store Walt Disney klassikere.
    Jeg har alligevel oplevet folk, der troede, at jeg gjorde nar, og uden at vide det mindste om filmen kunne finde på at svare:
    - Nej, det er en tegnefilm. Det er vist ikke noget for mig.
    - Har du set nogle af Disneys tegnefilm?
    - Nej, det har jeg ikke. Det er ikke lige mig, svares der med et smørret grin. Det sker af og til, at jeg får ren besked:
    - Tegnefilm? Jamen, jeg er en voksen mand!?
      Og det bringer mig frem til emnet:

Hvorfor tror mange danskere, at tegnefilm kun er for børn?

Tegnefilm kan være andet og mere end Cirkeline (en temmelig god børnefilm iøvrigt), Samson & Sally eller Rejsen til Amerika. Re-issues af gamle Walt Disney-tegnefilm når hvert år til tops på de amerikanske hitlister og ses af flere mennesker end mange store, dyre produktioner med stjernenavne. Over halvdelen af de 10 mest solgte film på video i USA er Walt Disney-tegnefilm, som i USA ikke kun betragtes som børnefilm.
    Hvorfor ser danskere så forskelligt på tegnefilm?
    Måske er svaret: Eftersynkroniseringen!

Det er min teori, at tegnefilm gøres til børnefilm! Med fuldt overlæg byttes det 10-100 årige publikum ud med det 5-10 årige. Filmen fratages sin troværdighed til fordel for ikke-læsende børn, som nu kan følge med i historien ved egen hjælp. Filmoplevelsen går til gengæld fløjten. Jeg er ikke meget for eftersynkroniseringer af følgende årsager:

1)  Personligheden tilpasses ikke stemmen.

En films succes er afhængig af, om figurerne/personerne i filmen er troværdige og har personlighed. Den betingelse skal tegnefilmen også opfylde.
    Det begynder med stemmen. Stemmen udvælges før en figur færdiggøres, og figurens personlighed og opførsel tilpasses stemmen. Dette gjorde Walt Disney altid meget omhyggeligt. F.eks. blev stemmen til Snehvide valgt, uden at Walt Disney selv så prøverne. Han stod bag et gardin for ikke at lade personens udseende få indflydelse på hans vurdering.
    Der vælges gerne ukendte skuespillere, så skuespillernes egen personlighed ikke ødelægger illusionen. Denne vigtige detalje tilsidesættes desværre ofte på de danske udgaver, hvor de danske distributører tværtimod prøver at få fat i kendte skuespillere, som i kraft af deres navn kan hjælpe til at sælge filmen. Der vælges ikke nødvendigvis skuespillere, som i kraft af deres stemme og talent gør filmens figurer troværdige.
    Resultatet er ofte, at tegnefilmfigurerne bliver utroværdige, fordi det er alt for tydeligt, at det er Jesper Klein, Claus Ryskjær eller Ove Sprogø, der taler!

2) Mundbevægelserne passer ikke.

Ved at indspille dialogen først, kan man også tilpasse mundbevægelserne nøjagtigt. Vi lægger ubevidst mærke til det og opfanger lynhurtigt, hvis en live-action film er asynkron. Hvis mundbevægelserne ikke passer til talen, er det en lille påmindelse om, at det i virkeligheden ikke er denne figur, der taler. Det gælder også for tegnefilm. Korrekte mundbevægelser er med til at skabe troværdighed, og det kan ikke lade sig gøre på "oversatte" udgaver.

3) Selve oversættelsen er tumpet.

Alle engelsk-kyndige ved, hvor fjollet eller direkte forkert undertekster ofte oversættes. Det er endnu værre, når en sætning skal siges på netop den tid, som munden bevæger sig. Det er svært, da almindelige dagligdags udtryk er meget forskellige fra land til land, og det går helt galt med sangene, der både skal rime og have versefødderne til at passe. En umulig opgave.
    Howard Ashman var tekstforfatter til The Little Mermaid i et enestående samarbejde med Alan Menken, der komponerede musikken. Deres samarbejde resulterede i en række film med sange, der både på en naturlig måde førte historien videre og fortalte os noget vigtigt om figurernes personlighed. Deres sange, som vandt Oscar for årets bedste sang hvert eneste år, de havde en sang med i en film, er helstøbte kunstværker. At oversætte teksterne er som at rive Leonardo da Vincis maleri af Mona Lisa over og lade en anden kunstner male den manglende halvdel.
    Det dur bare ikke.

4) Stemmerne lægges oven i lyden.

På en original film er dialogen, dvs. stemmer, blot en bestanddel af det samlede lydbillede, som er en omhyggelig blanding af dialog, musik og effekter. Ved eftersynkronisering lægges dialogen ovenpå den originale lyd og fortrænger originallydsporet i stedet for at være en del af det samlede lydbillede. Den tekniske kvalitet forringes simpelthen.
    Det er et teknisk problem, og de digitale muligheder i de senere år har afhjulpet problemet betydeligt - hvis den danske producent vel at mærke vælger at bruge de nødvendige resourcer.

Den lille havfrue

Den danske tegnefilmudgave er forringet på så mange små, men hver især væsentlige punkter, at filmene ikke efterlader tilnærmelsesvist det samme indtryk som originaludgaven. Denne tradition for at eftersynkronisere tegnefilm (hvilket alene gøres af hensyn til børnene) har mere end noget andet bidraget til, at tegnefilm ikke tages alvorligt som film, men "bare" opfattes som underholdning for børn. Det er en trist misforståelse, som snyder mange mennesker for nogle fantastiske filmoplevelser i selskab med Walt Disneys klassiske tegnefilm.
    Prøv at forestille dig, at almindelige live-action spillefilm blev udsat for samme behandling! Hvor mange ville leve sig ind i Indiana Jones' univers og "tro på" disse films figurer, hvis f.eks. Jesper Klein skulle være stemme for Indiana Jones, og Ove Sprogø skulle tale i stedet for Sean Connery?

Jeg ofrede en biftur til den danske udgave af The Little Mermaid, og resultatet er bedre end sædvanligt. Først og fremmest er stereolydsporet bevaret, og det redder meget af den fantastiske filmmusik med de iørefaldende gennemgående temaer. Der er et lille tema til hver lejlighed, og hver hovedperson har sit eget diskrete tema, som kendetegner ham/hende. Der er mange surround-effekter, og de er bevaret. Den tekniske kvalitet er ganske god.
    Stemmerne er valgt, så de ligner de amerikanske, og det går rimeligt, når ikke der synges, selvom Kirsten Rolfes' stemme er så udpræget Kirsten Rolfes, at jeg ikke kan lade være med at tænke på tv-serien En stor familie, som placerede Kirsten Rolfes på mit landkort nogle år tidligere.

Det samlede resultat er alligevel en skuffelse. Det ér altså en musical, og det er musikken og sangnumrene, som er filmens absolutte højdepunkter. Filmen er bygget op omkring Ariels vidunderlige stemme, som fortryller prins Eric, og som Ariel bytter til et par ben.
    Så er det pinligt, at der ikke i Danmark findes én eneste kvinde, der synger godt nok til Ariel. Man har måttet ty til Sissel Kyrkjebø, og uagtet hendes kvaliteter iøvrigt ødelægges illusionen fuldstændigt, når Ariel bryder ud i sang med norsk accent og en stemme, vi kender alt for godt i anden sammenhæng. Jeg vil gerne opleve Sissel Kyrkjebø synge sange fra The Little Mermaid til en koncert, men med Sissel Kyrkjebø som stemme i filmen er Ariel som figur tabt på gulvet.
    Filmens absolutte musikalske højdepunkter er krabben Sebastians numre, de to Oscar-nominerede: Under the Sea og Kiss the Girl. Cabaret-numrene er så fantastisk udført, at de isoleret set slår enhver nok så fantasifuld musikvideo med flere længder. Sebastian har i Samuel E. Wright den mest fantastiske stemme, og den kan Thomas Eje ikke leve op til. Samtidig er
problemerne med gendigtningen af sangene alt for åbenbare, teksterne er frygtelig knudrede og tåbelige. De er heldigvis noget nær uforståelige, fristes man til at tænke.
    En dansk anmelder skrev rosende om Den Lille Havfrue, men han syntes alligevel, at filmen manglede noget varme og liv i personerne. Når den "mishandlede" danske udgave fik så stor en succes i biograferne herhjemme, siger det først og fremmest noget om, hvor fantastisk den var, inden den blev overladt til den danske producent.

Hans Kristian

Specielt om denne udgivelse:

Ingen special features

Brugerne skriver om Little Mermaid, The (Walt Disney):

Anmeldt af goggly, Brønshøj 6. august 2013
kedelig
En skrækkelig overfladisk Disney film, der ligger langt fra Hc Andersens oprindelige eventyr. Et forsøg, der dersværre er overlæsset og mindre børn vil kede sig. Ikke en af de vigtigtige Disney film, se hellere Dumbo og Robin hood

Anmeldt af Monkeyman, København S 23. august 2009
Havet er skønt !
Selve skitsen er taget fra vor egen H.C.Andersen, men ellers har historien ikke meget af gøre med det originale plot.
PYT MED DET !
For ''Den Lille Havfrue'' er et dejlig Disney-eventyr, der tydeligvis stråler af godt håndværk, fin pacing og et godt sukkersødt soundtrack.
De danske stemmer er i top, og Kirsten Rolffes er især særdeles skræmmende god som havheksen Ursula.

Anmeldt af René, Åbyhøj 1. november 2006
Aaah ... Den var nok værd at vente på!
Smukt restaureret - og i anamorphic 16:9-format - er denne tegnefilms-klassiker nr. 28, som efter mange års panikagtig famlen rundt i blinde med ét slag fik trukket Disney Productions op af hængedyndet. De følgende 10 år var Disney Studios frem til 1999 nærmest urørlige, med en perlerække af film-succes'er som: "Aladdin", "Løvernes Konge", "Skønheden og Udyret", "Pocahontas", "Mulan", "Herkules", "Klokkeren fra Notre Dame", "Kejserens nye flip", "Tarzan". I den periode syntes alt, hvad de rørte ved, at blive til guld.

Så mangler vi vel efterhånden også bare at få "Pocahontas" og "Herkules" på banen, i en ordentlig 16:9-udgivelse.

Anmeldt af Sofie, Bjerringbro 28. september 2006
Under the Sea
Der er ikke meget H.C.Andersen over Walt Disney's "The Little Mermaid" fra 1989. Men det er stadig en sjov og sød Historie, som man her har valgt at fortælle.

"Den lille Havfrue" skal ikke mindst ses for sin dejlige Oscar - vindende musik, samt det spændende og farverige liv under havets overflade.

Anmeldt af Jørgen Jan Elon Karl Jørgensen, Aabybro 21. september 2006
Ursula/Vanessa!
HeH, har altid elsket denne film, det var faktisk den første tegnefilm jeg så som barn! Og jeg var helt væk! Min yndlingsperson i filmen er Havheksen Ursula. Hun e da total sej af en skurkinde at være! Og når hun forvandler sig om til den smuke Vanessa! Så bliver man ikke smukkere!

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 25. maj 2006
Disneyvand
Disney når de er allerbedst.

Anmeldt af Holliday, Aalborg 24. maj 2006
Rewritten
Er Disney ved at omskrive 'historien'?

Dette spørgsmål er måske relevant set i lyset af de mange historier som igennem årene har været igennem Disney blenderen og kommet ud med en happy ending sløjfe i den anden ende.

Pocahontas, Klokkeren fra Notre Dame, Mulan og Den lille havfrue, for blot at nævne toppen af kransekagen.

Jeg talte med min niece omkring netop Klokkeren fra Notre Dame den anden dag, og hun nægtede at tro på Victor Hugo's originale slutning på historien, for hun havde jo set Disneyfilmen. Ganske uskyldigt ja, men alligevel tankevækkende.

Dette skal selvfølgelig ikke afholde undertegnet fra at hylde The Little Mermaid som sin favorit Disneyfilm all time, sammen med Fantasia.

Humoren og timingen er fantastisk og som altid er Disneyfilm bedst, når der er en kvindelig 'skurk'.

Favorit nummer: Kiss the Girl, bliver det bedre?

Anmeldt af Malene Brinkmann Andreasen, Øster Vrå 17. oktober 2005
Disney mesteren!
Den lille Havfrue slår alle andre disney film, med historien. Denne film lever du dig virkelig ind i. Jeg er stor fan af alle Walt Disney´s film´, men det er denne film man altid vil huske som et mesterværk. Den er fantastisk flot og når ariel synger glemmer man alt andet omkring sig. Dette er en film der bare skal ses! og hvis du ikke selv går op i disneyfil, så snyd ikke dine børn for denne oplevelse!

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 12. juli 2005
H.C. hvem?
Glem alt om det danske eventyr og nyd Disney-filmen som stort set alle holder så højt i ære!

Anmeldt af Jesper Andersen, Taastrup 5. maj 2004
Disneys 28. klassiker
En af Disneys absolut bedste film.
Dog er der lavet om på eventyret, men filmen holder og det vil den gøre langt ud i fremtiden.

Anmeldt af Lærke Thomsen, Løsning 26. april 2004
den æ bar go´
den æ bar go´

Ret din egen anmeldelse af Little Mermaid, The (Walt Disney) - klik her

Deltag i debatten om filmen Little Mermaid, The (Walt Disney) - klik på "svar"

 Forfatter Emne: Little Mermaid, The (Walt Disney)
Nick

Little Mermaid, The (Walt Disney) Little  Mermaid, The (Walt Disney) (Blu-ray) Little  Mermaid, The (Walt Disney) (4K UHD & Blu-ray)
Se alle titler her
Sendt 2003/08/26 17:12:26 IP: Logget Svar...

Kommer den igen???

Klart en af mine yndlings Disney, men startede først dvd-samling for et år siden, og dengang var den også udgået... minus smed! Jeg ville bare hører om den kommer igen, og hvis, om det så bliver snart? Jeg vil nødig gentage min personlig succes jeg havde med Riget. Køber engelsk version (med faste undertekster!), fordi at jeg ikke havde kunne læse mig til en dansk udgivelse (i den nærmeste fremtid), og to måneder senere ligger den i butikken!!!

Vil bare have svar på om den snart kommer i en dansk udgivelse eller om jeg skal nøjes med en amerikansk version?!
Hans Kristian (Laserdisken)

Sendt 2003/08/26 19:03:40 IP: Logget Svar...

Kommer den igen?

Det er den slags ting, der gør livet så spændende. Skal man sikre sig en film her og nu - eller tør man satse på, at der kommer en ny udgave i fremtiden?
    Udgangspunktet er, at man aldrig kan være sikker på noget. Jeg har lært at købe, når jeg har chancen (og har råd til det), for måske var det sidste chance i meget lang tid. På den måde har jeg sikret mig adskillige klenodier og samlerobjekter. Men der er altid en mulighed for, at der kommer en ny, bedre eller billigere udgave i fremtiden, og så ærgrer man sig måske - ligesom når man betaler forsikring, og huset alligevel ikke brænder.

Jeg føler mig overbevist om, at Den lille havfrue kommer igen på et tidspunkt, men der kan måske gå 1-2-3-4-5 år?
    Formelt er Laserdiskens hjemmeside stadig en testside under udvikling, men tiden nærmer sig, hvor vi har helt styr på alting. Og så kan jeg love, at nyhederne vil blive præsenteret på hjemmesiden, så snart de bliver offentliggjort.
arturmeinild

Sendt 2003/09/02 17:25:05 IP: Logget Svar...

den kommer...

Den lille havfrue kommer som en del af Disney's Platinum Collection. Indtil videre ser planen således ud:

The Lion King: Fall 2003 (Platinum)
Aladdin: Fall 2004 (Platinum)
The Little Mermaid: Fall 2005 (Platinum)

Herefter har jeg hørt at Disney vil til at udgive 2 Platinum titler om året. De resterende titler bliver så Bambi, Cinderella, Lady and the Tramp, 101 Dalmatians, The Jungle Book, Pinocchio, Fantasia, Sleeping Beauty, og Peter Pan. De sidste 4 er nye tilføjelser til det oprindelige schedule.
la

Sendt 2004/04/26 10:14:14 IP: Logget Svar...

kommer den igen

nej den kommer ikke igen da der ikke er nogle der gider se den

HA HA HA

bare for sjov
Pernille

Sendt 2004/06/05 23:45:33 IP: Logget Svar...

Jeg stå desværre i samme situation som Nick og er utolig glad for arturmeinild svar. Og krydser så fingre for om det er sandt ^_^

Det er min personlige farvorit, og har været det lige siden den kom ud (nok meget fordi da den kom, var jeg lige i alderen til havfruer og den slags...)
Zenia

Sendt 2004/11/12 09:53:24 IP: Logget Svar...

Disneys - Den lille havfrue nr. 28

Nu finder jeg mig selv som lidt af en ekspert i Disney film...

Den lille havfrue i dansk version udkommer i platinum DVD år 2006 som følge af Disney's klassiker-kampagne.

Jeg synes den er værd at vente på
Thomas

Sendt 2004/12/30 12:07:23 IP: Logget Svar...

Er enig med Hans Kristian

da jeg var i løggstør. For et par dage siden, var jeg inde i en bog butik. Og jeg var på jagt efter Skønheden og Udyret på dvd. Og så var jeg så heldig at den stod på hylden. Men jeg vidste godt at man i Føtex kunne få to Disney dvder for 250, og det kunne være at den var der. Men hvis den ikke var der, så havde jeg spildt min chance, og så var det jo ikke sikkert at jeg kunne få fat i den alligevel. Så jeg købte den. Den lille havfrue er helt klart min yndlings over alle yndlings af Disney film. Men jeg syntes nu ikke at Marie Ingerslev er så dårlig som Ariel, og de andre figurer er da også ok. Men det der ireterre mig er at det ikke er den samme person der snakker, som der synger for Ariel. For det er irreterende med den Norske accent. Og jeg foretrækker helt klart Jodi Benson som Ariel.
Jeanett

Sendt 2005/12/12 21:35:48 IP: Logget Svar...

Kommende udgivelser

Der er planlagt følgende re-udgivelser fra Disney de næste par år:

Askepot er jo lige udkommet her i 2005
2006 Lady og vagabonden, klassiker nr. 15 ((februar)
2006 Den lille havfrue, klassiker nr. 28 (oktober)


Desuden går der rygter om at de næste 2 efter disse skulle være Junglebogen og 101 Dalmatinere.
Sofie

Sendt 2006/12/25 09:16:02 IP: Logget Svar...

2-disk

Bingo så står re udgivelsen hvos på alle hvore hylder.
Men hvor vil bare gerne sige at det er unfair at ingen af platinium to disk udgaverne er udkommet i Danmark!!!
Den lille havfrue er jeg en del af disneys projekt hvor de udsender en af deres klassikere hvert år frem til år 2010 (startede i år 2000) og alle filmene er også udkommet i en 2-disk platinium udgave i USA, men ikke her i norden ÆV

Start en debat om denne udgave af Little Mermaid, The - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45