An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Adventures of Ichabod and Mr. Toad, The  (DVD) Adventures of Ichabod and Mr. Toad, The

af Buena Vista WD19581 / UPC# 717951008466

Adventures of Ichabod and Mr. Toad, The  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Walt Disney - 1949
USA - Farve - 68 min
Ønskeliste
FamiliefilmTegnefilm
Filmens specifikationer
Original titel: Adventures of Ichabod and Mr. Toad, The
Dansk titel: Hr. Tudse og Søvnigdalens Legende
Instruktør: James Algar
  Clyde Geronimi
  Jack Kinney
Medvirkende:
Sleepy Narrator   Bing Crosby
Willows Narrator   Basil Rathbone
Mr. Toad   Eric Blore
Mole   Colin Campbell
C. Proudbottom   J. Pat O'Malley
Prosecutor   John McLeish
Angus McBadger   Campbell Grant
Rat   Claud Allister
Additional voices   The Rhythmaires
Stikord: Walt Disney
Legend of Sleepy Hollow
Wind in the Willows
Antologi
Talende dyr
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA

Uden danske tekster

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 10

Gennemsnit: 7.5 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Niels Ole
Hans Kr.
Jan

Hr. Tudse og Søvnigdalens Legende

Walt Disneys 11. Klassiker Hr. Tudse og Søvnigdalens Legende fra 1949 byder på to eventyrlige historier: The Adventures of Ichabod og Mr. Toad. Takket være Disneys magiske animationsteknik fik filmen i 1950 en Golden Globe Specialpris: "Best Cinematography Award".

Mød alletiders mest livsglade figur, Mr. Toad, der lever i sus og dus og trods stor gæld er hans største ønske at købe en bil. Men da drømmen går i opfyldelse, forvandles den hurtigt til et mareridt.

I The Adventures of Ichabod flytter skolelæreren Ikkipot Ravn til den lille by Søvnigdalen. Han bliver hurtigt populær, især hos damerne i byen. Lidt for populær, synes mændene, der beslutter sig for at skræmme Ikkipot væk, ved at genoplive myten om den hovedløse ridder...
Tekst fra omslag

Brugerne skriver om Adventures of Ichabod and Mr. Toad, The:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 27. januar 2020
Disney-double
Ganske munter animation med to sjove udlægninger af karakterer fra "Vinden i piltræerne" og "Sleepy Hollow", hvor den sidste nok må siges at være den mest formfuldendte. Stregen er ikke fra den øverste hylde, men den er god alligevel; dog er det historierne man skal hæfte sig ved. Ikke noget gedigent resultat, men absolut værd at se, og man morer sig udmærket undervejs. Basil Rathbone og Bing Crosby er begge gode valg som fortællerne, og selvfølgelig synger Crosby også et par toner. For ikke-puritanere af Disney kan filmen sagtens gå an.

Anmeldt af René, Åbyhøj 22. august 2013
Når nøden er størst, er kompromis'et nærmest
I 1949 var Disney Studios ganske vist tæt på - men stadig ikke helt parat til - at producere dets første store tegnefilm i spillefilmslængde, siden "Bambi" fra 1942. Så i stedet skuede man bagud mod "Fun and Fancy Free" fra to år tidligere, og tænkte, at konceptet med to halvlange tegnefilm - i stedet for én lang - sikkert ville kunne genbruges med held. Valget af historier til filmen faldt så på én af fortællingerne fra Kenneth Grahame's klassiske børnebog, "The Wind in the Willows". Og til filmens anden historie valgte man Irving Washington's fortælling på vers om "The Legend of Sleepy Hollow".

Begge historier var oprindelig tiltænkt fuld spillefilmslængde, men for "The Legend of Sleepy Hollow"s vedkommende gik det dog ikke så godt med at få materialet til at strække helt så langt (i "The Wind in the Willows" måtte man derimod skære flere scener bort, for at få filmen bragt ned til en mere praktisk længde). Så løsningen blev i den sidste ende at 'klippe en tå og hugge en hæl', og så i stedet præsentere de to halvfærdig film som en pakkeløsning. I og med, at disse to vidt forskellige historier ikke komplementerer hinanden særlig godt, så fremstår "The Adventures of Ichabod and Mr. Toad" da også - i det mindste i min vurdering - som én af de svagere Disney-"klassikere" fra 1940'erne.

Valget af skuespilleren Basil Rathbone i rollen som fortælleren i "The Wind in the Willows" er ganske udmærket. Hans britiske diktion passer fint ind i historien. Men at man så også hyrede crooneren over dem alle, Bing Crosby, som fortællerstemmen i "The Legend of Sleepy Hollow" er til gengæld ikke helt så let at forstå. Med mindre, naturligvis, at bagtanken med det har været at bruge hans navn og popularitet, til at hjælpe med at sælge et halvfærdigt produkt til publikum. Hvis ikke man ligefrem er stor Bing Crosby fan, så tror jeg at hans croonede 'bo-bo-bo-bo-oh' fordrag af filmens to til tre indlagte sange vil føles om et plagsomt irritationsmoment. Men hvis vi nu ser lidt bort fra Bing, så er "The Legend of Sleepy Hollow" næsten hele filmen værd.

P.S.: Da jeg researchede Bing Crosby på internettet fandt jeg ud af, at han faktisk var med til at opfinde (eller i det mindste udtænke) teknikken bag amerikansk Sitcom's værste svøbe: DÅSELATTEREN!!!

Anmeldt af hikari-Emiru.com, København Ø 2. oktober 2005
Jo ikke ligefrem Tim Burtons Sleepy Hollow men denne udgave holder tæt endnu.

Ret din egen anmeldelse af Adventures of Ichabod and Mr. Toad, The - klik her

Start en debat om filmen Adventures of Ichabod and Mr. Toad, The - klik her

Start en debat om denne udgave af Adventures of Ichabod and Mr. Toad, The - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45