An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

12 Monkeys  (DVD) 12 Monkeys

af Universal (DK) DSD8283389 / UPC# 5050582833898

12 Monkeys  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Universal - 1995
USA - Farve - 129 min
Ønskeliste
ActionDramaThrillerScience Fiction
Filmens specifikationer
Original titel: 12 Monkeys
Instruktør: Terry Gilliam
Medvirkende:
James Cole  Bruce Willis
Jeffrey Goines  Brad Pitt
Kathryn Railly  Madeleine Stowe
Dr. Peters  David Morse
Dr. Goines  Christopher Plummer
Jose  Jon Seda
Young Cole  Joseph Melito
Scarface  Michael Chance
Tiny  Vernon Campbell
Zoologist  Simon Jones
Vis alle medvirkende...
Stikord: 12 Monkeys
Epidemi / pandemi
Futuristisk
Galeanstalt
Hospital
Post-apokalyptisk
Psykiater / psykolog
Tidsrejse
Virus / biologiske våben
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark
Features:
Ja Anamorphic (16:9) Ja Trailer
Ja Production Notes Music video
Ja Documentary Music score
Ja Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Ja Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 1Denne udgivelse indeholder 1 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DD 5.1
Engelsk
Italiensk
Dansk
Engelsk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
1,85 : 1 Keep Case DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 64

Gennemsnit: 8.9 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Niels Ole
David
Hans Kr.
Thomas
Helle
Lars
Søren
Morten K.

The Future is History

En ensom tidsrejsende fra år 2035 er den eneste, der kan løse den gåde, der kan redde menneskeheden, men det kan komme til at sende ham ud på randen af vanviddet.
     Efter at det meste af Jordens befolkning er blevet udslettet af en dræbervirus, er de overlevende dømt til at leve i klaustrofobiske samfund dybt nede i jorden. Cole (Bruce Willis) melder sig frivilligt til at drage tilbage til fortiden for at finde et spor af den rene virus, således at videnskabsmænd kan udvikle en kur mod virussen. Undervejs støder han på et sindssygehospital på en smuk psykiater (Madeleine Stowe) og en patient (Brad Pitt) med lidt mere end en skrue løs. Men tiden er ved at løbe ud for Cole, der skal opspore "The Army of the 12 Monkeys", en yderligtgående gruppe, der er blevet sat i forbindelse med den dødelige sygdom.

Med sine storslåede skuespilpræstationer og enestående special effects er 12 Monkeys garanteret status som en moderne klassiker, der er fyldt med den sorte humor og helt unikke visuelle stil, der kendetegner instruktøren Terry Gilliam.
Tekst fra omslag

Specielt om denne udgivelse:


Brugerne skriver om 12 Monkeys:

Anmeldt af Extract, Dyssegård 1. november 2020
Abefest i galehuset
Terry Gillliam er en speciel instruktør der laver meget særprægede film,her en dystopi om en tidsrejsende fra en fremtidig diktaturstat, der sendes tilbage i tiden for at tilvejebringe en prøve af den rene virus før den forårsager en pandemi med 5 mia dødsfald. En kvindelig psykiater hives ufrivilligt med. Filmen går flere steder i stå og mangler et fortællemæssigt drive, Gilliam er, ligesom i Fisher King, mere interesseret i at forsøge at forstå mennesker med knald i låget. 12 Monkeys er en fortælling fra en nutidig og fremtidig galeanstalt og et eller andet sted gemmer der sig en rigtig god fortælling. Den bliver bare aldrig fortalt.

Anmeldt af Det Burde Være forbudt At Sælge VHS :) Og Snart Dvd'er, Aalborg SØ 30. november 2012
super
abe skøn

Anmeldt af René, Åbyhøj 5. august 2009
Monkey Business
Efter, indtil videre, at have set et særdeles broget udvalg af film fra Terry Gilliam's hånd, må jeg samtidig også konkludere, at han næppe vil blive én af mine favorit-instruktører. For som instruktør virker han alt for ustabil, efter min mening.

For godt 10 år siden blev jeg af min bror og hans kæreste inviteret til at komme på besøg og se en helt fantastisk film, som de lige havde fået på VHS. Der var ingen undertekster på videoen, og jeg husker, at jeg dengang fandt hele handlingen både lidt uinteressant at kigge på, samt lidt forvirrende at følge med i. Efter forevisningen af filmen blev jeg så efterfølgende spurgt, hvad jeg syntes om den. Entusiasmen virkede så rørende, at jeg simpelthen ikke nænnede at fortælle dem, at jeg syntes jeg havde spildt tiden godt og grundigt i selskab med "12 Monkeys".

Tiden gik, og efterhånden glemte (eller fortrængte) jeg helt filmen. Men så fik jeg for nylig øje på "12 Monkeys"Blu-ray - og ikke mindst på tilbud - i en amerikansk Web Shop. Og med danske subtitles, hehe. "Hmmm ..... Mon ikke tiden efterhånden er ved at være inde til et gensyn med de tolv aber?", tænkte denne mavesure anmelder ved sig selv.

Et gensyn med filmen afslørede dog, at det jo nok ikke var den manglende tilstedeværelse af undertekster sidst, der gjorde "12 Monkeys" til en skuffelse. Selv om det denne gang ganske vist lykkedes for de fleste af brikkerne i historien at falde på plads kort før mål, så efterlod filmen mig også denne gang indtrykket af en lidt for lang film, med en semi-syret handling i. Der var gode øjeblikke i filmen - men så sandelig også dårlige. Så jeg føler mig defor mere på linie med T.A.'s holdning.

Jeg er udmærket klar over, at denne film sikkert har en stor og loyal fanskare. Men en fanskare, som desværre ikke inkluderer undertegnede. Og jeg har heller ikke nogen klar fornemmelse af, at tredie gang for mig vil være lykkens gang med "12 Monkeys".

Anmeldt af Monkeyman, København S 2. januar 2008
Abeskøn film
Magisk visuelt og godt skruet sammen, det er lige præcis hvad Terry Gilliams ''12 Monkeys'' er. Willis og Pitt er fantatiske i deres hel' vidt forskellige roller, og jeg kan kun rose dem og filmen op til skyerne, for at give mig en meget sanselig oplevelse, og noget til eftertanke. Tusind Tak, Terry !! :) :) :)

Anmeldt af Kalle Marx, Esbjerg 28. november 2006
Stil og substans
Overdådig film fra Gilliams hånd. Med 12 Monkeys formår han flere gange i filmens forløb at skifte stemning, publikumsidentifikation, udseende og tempo for at nævne nogle enkelte ting, ja tilmed historien synes at skifte spor op til flere steder. Det er en både underholdende og på alle måder stimulerende film. Hvis spænding og historie ikke er nok, kan man frydes over vanvids-spørgsmålet, der heldigvis også medvirker til at gøre plottet labyrintisk - og dermed mere holdbart. Jeg vil gå imod strømmen og udråbe denne film til at være Terry Gilliams bedste.

Anmeldt af vandelay, Ølstykke 25. februar 2006
Gilliam i overdrive.
Hvis der er nogen der kan fortælle mig, hvad min overskrift egentlig betyder, så er de velkomne. For er han egentlig ikke altid det...i overdrive? Gilliams "Twelve Monkeys" adskiller sig dog fra mange af hans andre film, ved at være et reelt box-office hit. Fortjent skal det siges. Dette er et rendyrket mesterværk der, sjovt nok, ikke mindskes i styrke, selvom man kender slutningen. Whoa, future...!!!

Anmeldt af Rasmus, Aalborg SØ 7. august 2005
En af 1990ernes Bedste Sci-fi Film.
Som andre allerede har nævnt her på siden, så er 12 Monkeys ikke helt så god som Brazil. Men jeg vil mene, at det er tæt på. Filmen behandler mange interessante emner, og Gilliam har et unikt touch, som gør tingene ekstra seværdige. Helt klart en af 1990ernes bedste sci-fi film.

Anmeldt af Karina, Søborg 22. juli 2005
Hvad skete der egentlig??
Jeg er ikke sikker på, at jeg har debateret andre film så intenst, som denne. Alle synes at forlade den med en ny tolkning. 12 monkeys er dybt fascinerende. Der er ikke mange, der slipper godt fra det med tidsrejser, og det er jo så åbenbart også spørgsmålet, om denne film gør... men i det mindste er det til stadig diskussion.
Blændende skuespil og hypnotiserende forvirring placeret midt i en rigtig interessant problemstilling: Må, skal og kan man ændre fortiden??

Anmeldt af Holliday, Aalborg 10. april 2005
Monkey Shines
Gilliam er visionær og har han så en historie der matcher hans talent, er han rigig god. Det har han her.

12 Monkeys er ikke Brazil, men det vil heller ikke være retfærdigt, at sammenligne den eller hvilken som helst anden af Gilliams produktioner med den.


Anmeldt af Pintoz, Herlev 12. oktober 2004
Fed film!
Jeg er ofte ret enig med dig, Jes Beier, men her er vi dybt uenige. Jeg synes det er en film som har det hele! Den er simpelthen guld værd... Og den står selvfølgelig i min DVD-samling! Vi kan godt blive enige om at Brazil er bedre, men denne film fangede mig på anderledes og mere CRAZY måde! Dog kan intet slå De Niro i BRAZIL - selvom han har en birolle... så lyser han skærmen op!

Forresten er musikken fandme genial!

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 30. april 2004
Lidt halvrodet Gilliam
Ja, jeg var da også fanget men ikke særligt fascineret. Jeg synes klart at BRAZIL er en bedre film. Men jeg bør måske nok bare gense den?!

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 27. april 2004
... og så går vi i ring...
Den korte tolkning af Terry Gilliams film er, at det er vanskeligt at afgøre, hvem der er såkaldt normal og hvem der er såkaldt skør, og spørgsmålet er, hvem der skal have lov at afgøre... spørgsmålet. Det kan bidrage til forvirringen, at alle kan opleve ting og tilstande, hvor man kan bringes til at betvivle sin egen indre logik: drømme, dejavu, fornemmelser, forudanelser, ideer om reinkarnation osv. Skal man selv beslutte sig for ikke at være rablende gal? Sådanne overvejelser lever filmen af, og på billedsiden profiterer den af blændende spil fra Bruce Willis, Brad Pitt, Madeleine Stowe, Christopher Plummer og David Morse + et meget typisk Terry Gilliam regi. Ikke sært, at mange ser denne film igen og igen - som en slags tidssløjfe.
Filmen skal efter sigende være inspireret af Chris Markers stilbilledværk "La Jetee".

Anmeldt af Bobcat3003, Fredericia 30. oktober 2003
Genial film
12 Monkeys er udentvivl en af nyere tids bedste sci-fi film, ok nyere tid er måske så meget sagt da filmen er fra 95, men det ændre skam ikke kvaliteten.
Nogen jeg rigtig godt kan li' ved en er, at den har rigtig mange gode twist, der virkelig sætter tænkeren igang for at finde en logisk forklaring.

Skuespillet er også helt i top, alle gør et fremragende stykke arbejde. Jeg kan specielt godt li' Brad Pitt' sindsyge rolle, han er virkelig underholdene (selvom det måske ikke helt var hensigten).

12 Monkeys er måske ikke en helt original film, men den formår stadig væk at holde publikum fanget hele vejen igennem, med en fantastisk historie, rigtig godt skuespil, og en god billede og lyd side. Det her er en "must have" titel til alle sci-fi timetravel fans, og den kan også anbefaldes til alle andre med hang til lidt action og spænding.

Ret din egen anmeldelse af 12 Monkeys - klik her

Deltag i debatten om filmen 12 Monkeys - klik på "svar"

 Forfatter Emne: 12 Monkeys


Twelve Monkeys (Blu-ray) 12 Monkeys (Collector's Edition) (Blu-ray) Twelve Monkeys 12 Monkeys (Collector's Edition) (4K UHD)
Se alle titler her
Sendt 2002/10/08 15:57:01 IP: Logget Svar...

Ret fed film...

Så vidt jeg husker er det en rigtig fed film...
glenn

Sendt 2003/01/23 17:28:40 IP: Logget Svar...

For sjov!!

12 Monkeys er en mærkelig film, helt sikkert fed. Terry Gilliam har en meget speciel stil. Unik...

Brad Pitt han er nok for sjov i den her film!!! Grineren og komplet rundt på gulvet.
Karina

Sendt 2005/08/23 20:05:59 IP: Logget Svar...

Skal man altid sammenligne??

Der er flere, der i deres anmeldelse nævner, at Brazil er bedre... hvorfor? Bliver en film ringere af, at instruktøren tidligere har lavet noget bedre? Jeg synes egentlig det er en pudsig måde at bedømme film på...?
Holliday

Sendt 2005/08/24 12:52:50 IP: Logget Svar...

Nej, ikke nødvendigvis..men

I bund og grund et spændende oplæg. Skal og kan man sammenligne en kunstners arbejde med hans tidligere? Og bør man?

Ja, og nej mener jeg.

I tilfældet Gilliam og 12 Monkeys og Brazil, vil der være en hvis logik i det, da filmene befinder sig indenfor samme genre. De fleste kunstnere bevæger sig i løbets af deres karriere, om vi så snakker billedkunst , musik, film osv.

Holder vi her fast i 'vores' medie, filmmediet, og tager udgangspunkt i f.eks. Francis Ford Coppola. Så har den amerikanske instruktør 29 film på samvittigheden fra 1960 -2000. Ser man så bort fra det rent subjektive aspekt, at nogle syntes at Jack er mandens bedste film og andre finder Apocalypse Now, til at være en tand bedre. Så kan man overordnet følge en linie i hans produktioner og den værdi filmene skaber. Det sig enten være kommercielt, kunstnerisk, eller samfundsmæssigt. Og her finder jeg at det er retfærdigt at sammenholde en kunstner med hans tidligere arbejde. Dels i forhold til at forstå ham, og hvor han kommer fra, men også hvor han er på vej hen.
Thomas Aquinas

Sendt 2006/01/11 14:55:22 IP: Logget Svar...

Hvornår skal man så ikke...

...sammenligne?! Men bortset fra det, så er det vel auteur-teorien du peger på: er der en linje i en kunstners værk og hvordan udfinder man den. Teorien er efter de flestes mening, og min, blevet skamridt idet man kan hævde at eks. Bresson og Spielberg er lige meget udtryk for en auteur-fysionomi. Og det er ikke et kvalitetsstempel, men udtryk for om en kunstner, i det her tilfælde en filminsttruktør, har en vis kompromisløshed i sine værker eller ej. Spændende diskussion!
Karina

Sendt 2006/01/12 16:27:25 IP: Logget Svar...

Kører to steder...

Jeg ved ikke rigtig, om jeg skal svare her eller på Generel filmsnak...?

Start en debat om denne udgave af 12 Monkeys - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45