An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Warlock (tysk omslag) (DVD) Warlock (tysk omslag)

Udgivet 30. august 2019 7771677 / UPC# 4250148716776

Warlock (tysk omslag) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. 20th Century Fox - 1959
USA - Farve - 122 min
Ønskeliste
Western
Filmens specifikationer
Original titel: Warlock
Dansk titel: Den lovløse by
Instruktør: Edward Dmytryk
Medvirkende:
Johnny Gannon  Richard Widmark
Clay Blaisdell  Henry Fonda
Tom Morgan  Anthony Quinn
Lily Dollar  Dorothy Malone
Jessie Marlow  Dolores Michaels
Judge Holloway  Wallace Ford
Abe McQuown  Tom Drake
Bacon  Richard Arlen
Curley Burne  DeForest Kelley
Skinner  Regis Toomey
Vis alle medvirkende...
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Tyskland
Features:
Ja Anamorphic (16:9) Ja Trailer
Production Notes Music video
Documentary Music score
Commentary Fact track
Interviews Ja Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 1Denne udgivelse indeholder 1 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DD 2.0
Engelsk
Tysk
Ingen
Tysk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
2,35 : 1 Keep Case DVD5  

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 3

Gennemsnit: 8.0 ud af 10

Du kan også stemme.   


Den lovløse by

Denne spændende, filosofiske western fra 1959 er et ofte overset lille mesterværk med Henry Fonda, Richard Widmark og Anthony Quinn i hovedrollerne. En lille by engagerer en professionel gunfighter (Fonda) og udnævner ham til sherif i håbet om at få "ryddet op" i byen. Han accepterer, under forudsætning af at han får frie hænder, og advarer samtidig byrådet om, at de vil elske ham i starten, men efterhånden hade ham for hans metoder.

Brugerne skriver om Warlock (Richard Widmark):

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 27. oktober 2012
Den lovløse by
Habil western med en flot stjernebesætning der alle løfter i flok. Historien er ikke så kompleks som i andre af Dmytryks western, f.eks. "The Broken Lance", men den er handlingsmættet og båret af en flot billedside, ligesom den er sikkert instrueret. Hvis man skal have det fuldstændige udbytte af filmen forudsætter instruktør og manusforfatter at man kan sætte sig ind i den periode hvor lov og orden for alvor begyndte at gøre sit indtog i Amerika. Er man ikke klædt på til dette, vil man ikke forstå konflikten og ikke bare den konkrete, men tillige de psykologiske som dette bragte med sig. Denne film udforsker disse kriser og gør det på en rigtig interessant måde. Et must for western-devotees.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 22. juni 2009
God western med små problemer
Dmytryk tager fat i et klassisk tema med den lille by, der regeres af banditter og beslutter at ansætte et par gunmen til at indføre lov og orden. I sine bestræbelser på ikke at ende med en gennemsnitswestern fylder han ret mange detaljer på plottet og indfører hele 3 centrale shootouts, så filmen er på nippet til at miste fokus eller ende som en ikke-western. Taket være rutine, et par dramatiske greb og gode skuespillere, der ikke forfalder til manier, klarer Dmytryk dog skærerne og løber efter hvert højdepunkt sin historie igang igen.
Vi kender temaet fra andre westerns, der beskæftiger sig med forskellige holdninger til begrebet "law and order" og fra "De syv samuraier". Sidst skelede Ed Harris meget direkte til denne film, som alt i alt lige præcis hiver den sidste halve stjerne hjem.

"Warlock" er en af de film, der har bragt kritikere til at spekulere på, hvorvidt der er homoseksuelle antydninger i forholdet mellem "heltene". Såfremt Anthony Quinns figur skal ses som eksponent for homoseksualitet, kan man sikkert gå ud fra, at hans skæbne i filmen skal opfattes som rightwing-instruktøren Dmytryks kommentar til, hvorledes ærkeamerikaneren bør forholde sig til "den slags".

Men når nu filmen trods alt er fra 50'erne er det nok mest sandsynligt, at dens overordnede tema drejer sig om male bonding versus civilisation. Male bonding symboliserer sammenholdet mellem mænd, der kan medvirke til indførelse og opretholdelsen af lov og orden, så kvinder og feminine dyder kan gøre deres indtog. Det sammenhold betyder, at Fonda og Quinn kan bruge "ulovlige" metoder til at opretholde lov og orden. De skal ikke spørge nogen.
Civilisationen, som de kæmper for, truer samtidigt deres bonding, deres måde at gøre tingene på. Det civiliserede, feminiserede samfund er uomgængeligt på vej, og det fortrænger den maskuline handlemåde, som ødemarken kræver af sin mand.
Da Fonda overgiver sig til en kvinde, overgiver han sig til civilisationen. Han kan ikke fortsat male bonde. Det bliver undergangen for westerns lov og forholdet til Quinn.
På den måde handler filmen, som så mange westerns før og efter, om den amerikanske bekymring for hvad der skal blive af den maskuline handlekraft, som de mener byggede samfundet op.

Ret din egen anmeldelse af Warlock (Richard Widmark) - klik her

Start en debat om filmen Warlock (Richard Widmark) - klik her

Start en debat om denne udgave af Warlock (tysk omslag) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45