An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Grudge, The (Takashi Shimizu) (DVD) Grudge, The (Takashi Shimizu)

Udgivet 27. oktober 2004 af Contender CTD51059 / UPC# 5030305510596

Grudge, The (Takashi Shimizu) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. 2002
Japan - Farve - 92 min
Ønskeliste
GysSkrækAsian CinemaThriller
Filmens specifikationer
Original titel: Ju-on: The Grudge
Dansk titel: Forbandelsen: The Grudge
Instruktør: Takashi Shimizu
Medvirkende:
Rika Nishina  Megumi Okina
Hitomi Tokunaga  Misaki Ito
Izumi Toyama  Misa Uehara
Chiharu  Yui Ichikawa
Katsuya Tokunaga  Kanji Tsuda
Mariko  Kayoko Shibata
Miyuki  Yukako Kukuri
Kazumi Tokunaga  Shuri Matsuda
Yuuji Toyama  Yoji Tanaka
Saeki Takeo  Takashi Matsuyama
Vis alle medvirkende...
Stikord: Juon / The Grudge
Forbandelse
Old Dark House
Overnaturligt / okkult
Spøgelser / onde ånder
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  England
Features:
Ja Anamorphic (16:9) Ja Trailer
Production Notes Music video
Documentary Music score
Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 1Denne udgivelse indeholder 1 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DD 5.1
DTS 5.1
Engelsk
Japansk
Engelsk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
1,85 : 1 Keep Case DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 58

Gennemsnit: 9.2 ud af 10

Du kan også stemme.   


Juon: The Grudge

Der er noget usædvanligt skummelt ved dette gamle hus. En forbandelse og unævnelig ondskab hviler over rummene. Da hjemmehjælperen Nishina bliver kaldt ud til huset falder hun om efter at have set et spøgelse. Politiet bliver tilkaldt. Man erfarer, at en lang række mennesker er forsvundet fra huset over en årrække. Det viser sig snart, at det hele begyndte, da en mand myrdede sin kone. Deres søn, der på det tidspunkt var seks år gammel, blev aldrig fundet.

Juon-sagaen

Det kan være temmelig forvirrende med alle de forskellige filmversioner af spøgelseshistorien Juon, idet den originale film - som blev lavet til TV/video i Japan i år 2000 - dels blev efterfulgt af en 2'er samme år, dels blev genindspillet i denne version til de japanske biografer af samme instruktør i 2003, hvilken siden blev efterfulgt af både en 2'er og en 3'er. For slet ikke at tale om The Grudge fra 2004, den amerikaniserede version med Sarah Michelle Gellar...

Klik her for alle film i Juon-sagaen.

Specielt om denne udgivelse:

 • Japansk DD5.1 / DTS5.1
 • Engelsk DD5.1
 • Valgfri engelske undertekster
 • Kommentarspor med den asiatiske filmekspert Bey Logan
 • Bey Logan biografi
 • Hong Kong Legends trailer galleri
 • Premier Asia trailer galleri

Brugerne skriver om Juon: The Grudge (Takashi Shimizu):

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 16. november 2006
Gys i opløsning
Ideen er der gennem tiden kogt megen gysersuppe på, men udførelsen og miljøet er forholdsvist nyt, dog med den bemærkning at Spielberg og King for længst har voldbrugt ideen om at lade gyset foregå i middelstandsforstadens almindelige huse. Denne film fyrer sit egentlige gys af i hvad der viser sig at være utide; for herefter ved vi, hvad der venter de mange stakler, som vi i øvrigt aldrig når at komme til at kende godt nok til at blive bange på deres vegne. Der lades hånt om de fleste af gyserfilmens dyrekøbte erfaringer, hvilket straffes med adspredthed hos et gyservant publikum. Vi ved, hvad der kommer.
Man kan ikke fratage filmen, at den rummer visuelle effekter, som, hvis de havde været præsenteret i en mere velovervejet sammenhæng, ville bringe publikum helt ud på kanten af stolen. Nu forbliver de bare hyggelige gimmicks, som man sidder og afventer alt medens de mange fremmede figurer flimrer over skærmen.
Gys handler om mulig identifikation, og det bliver der ikke tid til her.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 6. januar 2006
Spredte gys
Der hviler en uheldsvanger stemning over denne film som er ganske unik. Desværre er den rodet fortalt og der mangler en rød tråd til at holde éns opmærksomhed fanget. Men meget opfindsom og de gys der er fungerer ret upåklageligt. Mareridtet ligger lige under overfladen, navnligt "illustreret" med den temmelig klamme lydside, der er i en klasse for sig. Ærgeligt at filmen ikke er noget strammere komponeret - det ville have gjort underværker.

Anmeldt af Holliday, Aalborg 2. september 2005
Små bitter
The Grudge er for så vidt en vel ment gyser i bedste asien tradition.

I forhold til de to andre succeser fra de breddegrader: The Ring og Dark Water, har den et betydelig højere pace, grundet filmen ikke er udstyret med decideret hovedroller, men er opbygget af talrige små skæbne afsnit. Det gør at den slow pace stemnings opbygning som kendetegner de to før nævnte film, aldrig finder vej til The Grudge. Og det er i mine øjne her, filmen for alvor fejler. For det resulterer desværre i, at man aldrig kommer tættere på figurerne, end at det kun kan at bliver til et lille spjæt i sofaen i ny og næ. Her til er bekendtskaberne simpelthen for flygtige, og den følelsesmæssige investeringen i personerne alt, alt for lille.

Sluttelig er The Grudge dog både velspillet og har et godt chok her og der, men det helt store gys udebliver.

PS: Nu må det snart være slut med skrækeffekten i små uafrettet sorthåret børn.

Anmeldt af Jim Skovrider, Randers C 22. maj 2004
Effektiv Gyser
Juon: The Grudge (Takashi Shimizu) Filmen: Først en lille forklaring på hvad Ju-on er. Ju-on er en forbandelse. Den opstår ved at en person bliver dræbt i raseri, af en der bærer nag over personen, den dræbte bærer forbandelsen. Forbandelsen findes det sted hvor personen levede. De personer der sidenhen kommer til dette sted, bliver ramt af forbandelsen og denne genopstår.
Filmen starter med at socialarbejderen Rika bliver sendt ud til et hus, for at kigge ind til en ældre dame. Da hun kommer til huset, fornemmer hun med det samme et eller andet ved det. Inde i huset finder hun den ældre dame. Damen ligner noget, der har set et spøgelse i bogstavligste forstand. Den ældre dame er heller ikke speciel informativ, hun siger ikke et eneste ord. Men Rika passer sit arbejde. Da hun er i færd med at gøre rent i huset, hører hun et eller andet ovenpå. Her finder hun en dreng, siddende i et skab, som var lukket til med tape. Drengen er heller ikke speciel informativ, men ikke desto mindre får Rika ham til at fortælle, han hedder Toshio.

Rika går nedenunder igen for at spørge den gamle dame om drengen. Da hun kommer ned, finder hun en mørk skikkelse svævende over damen....

Anmeldelse: ”Ju-on: The Grudge” er en rigtig god gyser. Hvis man undre sig lidt over det korte resume af filmen, er der en simpel årsag til dette. Filmen bygger nemlig meget på det uvisse og bruge denne uvidenhed til at skabe frygt hos dem, der ser filmen. Denne faktor virker helt sikker. Men der er også en lille ulempe.
Historien bliver fortalt i små afsnit, dette er fint nok, men der mangler lidt forklaring på hvornår de foregår, altså om det er efter første afsnit med Rika eller før. Dette skaber lidt forvirring, men dette er også eneste klage punkt i filmen. Instruktør og manuskriptforfatter Takashi Shimizu har lavet en særdeles stemningsfyldt og uhyggelig film, der flere gange er i stand til at frembringe gåsehud... faktisk mange gange frembringer gåsehud. Man bliver hele tiden bombet af skræmmende elementer, dette i så voldsom grad at man får lyst til at holde en lille pause i filmen for at få nerverne til at falde til ro.
Gysere har en tendens til at låne lidt af hinanden, dette er også tilfældet med ”Ju-on”, der er elementer med tydelig inspiration i ”Ringu” (den originale ”The Ring”), men på intet tidspunkt minder ”Ju-on” om en kopi eller genindspilning. Der er også et andet klassisk gyser element: børn. Børn bliver ofte brugt som dem, der kan se noget ondt er på vej, dette er også tilfældet i denne film. Men drengen i ”Ju-on” er anderledes, han fungere nemlig som en advarsel for de ting som kommer, men samtidig er han også det, eller noget af det, der kommer. Han virker som et spøgelse, der egentlig ikke vil skræmme folk, men han har ikke noget valg.
En ting der kendetegner speciel asiatiske gysere er skuespillernes præsentationer, de er ofte helt i top. Hvis man har set ”Ringu”, ”The Eye” og ”A Tale Of Two Sisters” ved i, hvad jeg mener. Dette er også tilfældet med ”Ju-on”. Man kan ikke sætte en finger på en eneste præsentation i denne film. Flotte, overbevisende, nærmest skræmmende gode er alle de medvirkende. Lige fra Megumi Okina, der spiller Rika, til Yuya Ozeki, der spiller drengen Toshio.
”Ju-on: The Grudge” er en film, man skal se.... hvis man tør.

Takashi Shimizu er manden bag hele Ju-on konceptet. Denne film er den tredje i serien. De to første (med titlerne ”Ju-on: The Curse” og ”Ju-on: The Curse 2”) blev lavet som tv-film. Dette er den første af to japanske biograffilm, efterfølgeren hedder simpel nok ”Ju-on: The Grudge 2”, men der er sågar endnu en på vej.... En amerikansk version SELVFØLGELIG men... den kommende US version er også skrevet og instrueret af Takashi Shimizu og der bliver også skuespillere fra de to japanske biograffilm, der dukker op igen. Blandt andet Yuya Ozeki, han spiller også drengen Toshio i den amerikanske udgave, ligesom han gør i begge ”Ju-on: The Grudge” film. US versionen har Sarah Michelle Gellar og Bill Pullman som største navne på rollelisten, den kommer i biograferne i USA den 29. oktober 2004. Den amerikanske titel er ”The Grudge”.

Anmeldt af Jan, Rødovre 7. november 2003
JU-ON
Nu har jeg endelig fået set JU-ON- The Grudge. Det er rigtigt at det faktisk er nr 3 i serien, og det er lidt ærgeligt at de ikke er udgivet med engelske undertekster, for nummer 3 i serien som er ovennævnte er virkelig spændende. Jeg vil ikke sige så meget om filmen andet end at hver person der nærmer sig huset bliver trukket af ondskab som venter. Den er ret godt filmet, lidt ligesom Dark water, den er nu efter min mening ikke så god som Dark Water men næsten. Den har bio premiere d 14 november, så skynd jer at se den før alle andre, den er det værd.

Ret din egen anmeldelse af Juon: The Grudge (Takashi Shimizu) - klik her

Deltag i debatten om filmen Juon: The Grudge (Takashi Shimizu) - klik på "svar"

 Forfatter Emne: Juon: The Grudge


Grudge, The (Takashi Shimizu) Ju-on: The Grudge
Se alle titler her
Sendt 2003/10/29 10:34:43 IP: Logget Svar...

ju-on

er den overhovedet god ? der er ingen meddelelse fra laserdisken
Le Samouraï

Sendt 2003/10/30 14:35:47 IP: Logget Svar...

Ja, den er da okay. Den følger lidt den samme formular som Ringu med en forbandelse, der går fra person til person. Der er god stemning og et par udmærkede gys. Den kan måske føles en smule for fragmenteret, fordi den ikke har nogen egentlig hovedperson, og fordi der langt inde i filmen stadigt introduceres nye personer blot for at slå dem ihjel. Men hvis det ikke er et problem for dig, så er det udmærket tidsfordriv.

Jeg håber dog personligt, at et eller andet selskab får smidt instruktørens to tidligere direkte-til-video-produktioner (Ju-On og Ju-On 2) ud på gaden også. The Grudge er stort set genbrug herfra: Nye situationer og personer, men grundidéen er den samme, og den fungerer endnu bedre i lavbudgetsfilmene. Desværre kan de pt. kun købes uden engelske undertekster i Japan (hvorfra jeg har set dem).
Eraserhead

Sendt 2003/10/30 16:20:58 IP: Logget Svar...

Den er god!

Filmen er i samme genre som The Ring, Kairö og The Eye. Man følger en gruppe menneskers møde med et "ondt" hus og der igennem forbandelsen.
Modsat de ovennævnte film er der fra start dømt neglebideri og kuldegysning. Der går ikke mange minutter før den første bukker under for forbandelsen og det viser sig hurtigt at gennemsnitslevetiden er meget lav.
Filmen kan til tider virke lidt low-budget men dette er bare med til at forstærke uhyggen og giver til tider nogle ret spooky billeder som overlader det meste til fantasien (modsat alt det Hollywood crap der pumpes ud).
Slutningen er dog lidt corny - men det er jo ligegyldigt når man allerede er skræmt til døde
Rammy

Sendt 2003/11/07 11:38:07 IP: Logget Svar...

Ju-on - de 2 andre film ?

Nogle der har set de 2 andre film i serien ? Og hvor kan de købes ??

Jeg har hørt at Ju-on: The Grudge faktisk er nr.3 i serien ? Og at man er temmelig lost hvis ikke man ser de andre 2 først - HVOR KAN JEG KØBE DEM - PLZ HELP !!

Ju-on: The Grudge - http://www.imdb.com/title/tt0364385/
Ju-on 2 - http://www.imdb.com/title/tt0330501/
Ju-on - http://www.imdb.com/title/tt0330500/
Jan

Sendt 2004/02/24 19:37:09 IP: Logget Svar...

Juon er god! De janpanske gysere er ved at tage over! =) Der er mange gode janpanske gysere fremme nu f.eks. The Eye , The Ring1+2 , Dark Water. Men indtil videre er min favorit Juon! 2`eren må jeg vente på =(
dena

Sendt 2005/01/27 11:09:00 IP: Logget Svar...

Jeg vil tro du kan købe Ju-on 1 og 2 på Ebay Det har jeg ihvertilfald gjort


Sendt 2005/02/27 02:26:10 IP: Logget Svar...

JO-ON

En ok film. det er jo ikke alle der forstår japansk/kinesisk.og under tekster gider man ikke læse altid.
Benny Ramone

Sendt 2005/03/24 01:54:38 IP: Logget Svar...

Den er ikke bare god..!

Den er fantastisk! Aldrig før har jeg set så effektiv en gyser.. Har lige set den sammen med en ven.. Vi er begge forholdsvis vel bevandrede i gyset, men han sad hele filmen igennem og lød som om han var ved at tude.. Jeg selv var glad for at have besørget mig få sekunder før filmen.. Ellers havde jeg gjort det under filmen..


Sendt 2005/04/01 12:04:42 IP: Logget Svar...

den er fed og er ju-on 2 også men min farvorit inde for de japaske gyser er klart a tale of two sisters det er den mest uhygelige film jeg nogensinde har set.

Start en debat om denne udgave af Grudge, The (Takashi Shimizu) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45