An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Rare Exports: A Christmas  Tale (Blu-ray) (BD) Rare Exports: A Christmas Tale (Blu-ray)

Udgivet 7. november 2011 af Icon Film Distribution ICON70232 / UPC# 5051429702322

Rare Exports: A Christmas  Tale (Blu-ray) (BD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. 2010
Finland - Farve - 84 min
Ønskeliste
ActionAdventureGysKomedie
Filmens specifikationer
Original titel: Rare Exports
Instruktør: Jalmari Helander
Medvirkende:
Pietari Kontio  Onni Tommila
Rauno Kontio  Jorma Tommila
Aimo  Tommi Korpela
Piiparinen  Rauno Juvonen
Riley  Per Christian Ellefsen
Juuso  Ilmari Järvenpää
Pietari's Elf  Peeter Jakobi
Brian Greene  Jonathan Hutchings
Sheriff  Risto Salmi
Main Elf  Jens Sivertsen
Vis alle medvirkende...
Stikord: Jul, julemænd & nisser
Julegyser
Sort humor
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
Blu-ray pladens specifikationer
Oprindelse:  England Blu-ray pladen har regionalkoden B.Region:

Uden danske tekster

Tekster: Engelsk
Sprog: Finsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 6

Gennemsnit: 7.0 ud af 10

Du kan også stemme.   


Rare Exports: A Christmas Tale

Rare Exports en kulsort anti-jule-adventurefilm for alle, der mener, at Julemandens ry måske er blevet lidt for poleret. For nu afsløres Julefars sande rå natur! Gennem lang tid er børn verden over blevet hjernevasket med myten om, at Julemanden er en hyggelig rund bamsefar med en rungende latter og et gavmildt sind, og at hans små hjælpere snitter legetøj og strigler rensdyr. Men det glansbillede står for fald - for dybt nede under den frosne jord i de nordfinske bjerge ligger julens fordækte hemmelighed gemt.

Et geologisk videnskabshold er i færd med at grave efter noget tæt på det hus, hvor drengen, Pietari, bor med sin far. Den gæve knægt fornemmer hurtigt, at en granskning af legenden om Julemanden vil få uoverskuelige konsekvenser og sammen med sin far og to skydegale naboer, indleder Pietari et kapløb mod tiden for at forhindre udgravningen af selve julens dna. Med sort humor, glossy 80'er æstetik og finsk far-out fantasy-vibe er Rare Exports den anti-julefilm, vi alle har sukket efter hver december.
Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om Rare Exports: A Christmas Tale:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 28. december 2018
Jul på finsk
En dreng lever alene med sin fader et sted i det højeste Finland, da han sammen med en af sine venner finder ud af, at julemanden er frosset ned i et bjergmassiv ikke langt derfra. Med kun få dage til jul bliver det et spørgsmål om tid, ikke om at få julemanden befriet, men derimod at få ham udslettet! Ganske munter anti-julefilm fungerer stort set upåklageligt i de første to tredjedele, men bliver så overladt til en del tilfældigheder og et utal af løse ender, hvilket desværre går meget ud over helhedsindtrykket. Filmens budget må have ligget i den tunge ende, for effektarbejdet er helt hæderligt, men historien burde have fået lidt mere opmærksomhed. Men et kig værd.

Anmeldt af Monkeyman, København S 30. april 2012
Og hvad ønsker du dig så.... lille ven!!!???
Vi ved at vore kære naboer i Norge og Sverige kan lave gode og spøjse film, men hvad med Finland... kan de diske op for noget interessant?
De ellers kun kendt for at lave mobiltelefoner, drikke vodka og ha' en dyb passion for saunaer, men de må da for helvede da også kunne lave en gang solid strimmel!
Det fik jeg hvertfald bevist i foregårs, da jeg var inde i biffen og se den suveræn morsomme film "Iron Sky", med nazister der bor på den anden side af månen. Men før den film, så havde de satans finnere kommet op med en anden gakket filmidé.
Hvad nu hvis en gruppe finske rednecks ´´kommer til´´ at kidnappe Julemanden... aaahh okay så ikke kidnappe, men så hvertfald holde ham fanget i håb om at det kunne udløse nogle kolde kontanter, med den konsekvens at Julemandens små hjælpere... må komme deres herre og mester til undsætning! Ja, det lyder lidt WACKY! Men i denne film så er Julemanden ikke den fromme og glade mand, der deler gaver ud til de små børnlille... NEJ DA, han er lidt af et ondskabsfuldt monster, der ikke har noget imod at kidnappe alverdens uartige børn, for at give dem en ordenlig gang SPANKING! Ligeledes er hans hjælpere heller ikke den traditionelle alf, der laver legetøj og fløjter muntre sange... NO WAY, de er selvfølgelig et par halv-morderiske væsner, der vil gøre hvad som helst for at tjene deres herre!

Ja, det lyder sgu som en super film idé. Og langt hen af vejen, så er dette et herligt bizart juleeventyr, der nok ikke vil muntre de mest fanatiske individer af disse højtider op.
Scenografien er flot og skuespillerne gør et fint arbejde, selvom jeg ikke kan lade være med at smile lidt, når det finske sprog kommer ud af munden på dem, da det er specielt og finurligt at hører.
Det lykkes også at skabe god stemning visse steder, og filmen har tydeligt et bankende hjerte for B-film og lign.... så det gi'r pluspoint i Abemandens håndbog.
Men jeg må også indrømme at jeg var noget skuffet! For jeg havde nok regnet med en lidt semi-hardcore gøjserfilm, med lidt godt blodspøjt til siderne.
For desværre, så ved jeg ikke helt hvad filmen er! Den har helt sikkert både fat på komedie og gyser elementerne, men i sidste ende så synes jeg det også var en børnefilm... altså en børnegyser fra dem fra 11 år og op efter!
"Rare Exports", var ikke ligeså vild, som jeg havde håbet på, hvilket er årsagen til at den får den lave karakter, selvom filmen nok er 3 store stjerner værd!

Det er en film man bestemt bør se, da den er fyldt med gode løjer... men mine forventninger havde håbet på en lidt mere blodfyldt og ubørnevenlig version af den store stygge Julemand!

Ret din egen anmeldelse af Rare Exports: A Christmas Tale - klik her

Start en debat om filmen Rare Exports: A Christmas Tale - klik her

Start en debat om denne udgave af Rare Exports: A Christmas Tale (Blu-ray) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45