An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Duel in the Sun  (DVD) Duel in the Sun

Udgivet 15. august 2017 af Kino Lorber KLSC21649 / UPC# 738329216498

Duel in the Sun  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. 1946
USA - Farve - 129 min
Ønskeliste
DramaRomantikWestern
Filmens specifikationer
Original titel: Duel in the Sun
Dansk titel: Duel i solen
Medvirkende:
Pearl Chavez  Jennifer Jones
Jesse McCanles  Joseph Cotten
Lewton 'Lewt' McCanles  Gregory Peck
Sen. Jackson McCanles  Lionel Barrymore
Scott Chavez  Herbert Marshall
Laura Belle McCanles  Lillian Gish
The Sinkiller  Walter Huston
Sam Pierce  Charles Bickford
Lem Smoot  Harry Carey
Helen Langford  Joan Tetzel
Vis alle medvirkende...
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA

Uden danske tekster

Tekster: Engelsk
Sprog: Engelsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 5

Gennemsnit: 5.8 ud af 10

Du kan også stemme.   


Duel in the Sun:

Da den smukke halvblodsindianer Pearl (Jennifer Jones) mister sin familie, bliver hun sendt til Texas for at bo hos den rige kvægbaron senator McCanles. Dennes to sønner Jesse (Joseph Cotten) og Lewt (Gregory Peck) er af væsen og temperament vidt forskellige, men begge bliver hurtigt lidenskabeligt forelsket i Pearl. Deres jalousi bliver til en sprængfarlig cocktail, der uundgåeligt fører til forræderi og et skæbnesvangert opgør. En erotisk og anderledes western.

Brugerne skriver om Duel in the Sun:

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 3. februar 2015
Kvindeskæbne
Lad mig slå fast straks fra begyndelsen: "Duel in the Sun" er efter min opfattelse ikke nogen særlig god film. Dens historie er kun ganske mildt underholdende og flere af skuespillerne har ikke styr på deres roller. Det gælder f.eks. i høj grad Lionel Barrymore, til en vis grad en ung Gregory Peck og hovedpersonen Jennifer Jones.
Filmen opviser et imponerende persongalleri, hvor vi bl.a. støder på en velspillende Lillian Gish, en Walter Huston uden mindste fornemmelse for at dosere sin rolle, Joseph Cotten med sans for sin victorianske placering, Harry Carey uden sin sædvanlige pondus, Charles Blickford drænet for sin velkendte farlighed og Butterfly McQueen, der blot gentager sig selv fra flere lignende roller. Orson Welles laver VoiceOver til ikke megen nytte.
Der er smurt rigeligt med Tecnichcolor på især solnedgangene, rytmen har ingen tænkt synderligt over og der er blot blevet plads til nogle få landskabsbilleder, som ikke skal spille nogen fremtrædende rolle i historien. Et par imponerende hesteopbud er fotograferet uden sans for de muligheder hesteoperaen opbyder i sig selv.

Hvordan kan denne film i det hele taget tilrane sig en plads i westernhistorien?
Ja, for det første var den et publikumsmæssigt tilløbsstykke i 40'erne. En af fire westerns, der formåede at indspille over $ 4.000.000.
For det andet blev den herostratisk berømt for sine sexuelle over- og undertoner. Produceren Zelznick, der selv skrev - sammen med bl.a. en ukreditteret Ben Hecht - forsøgte at gå lige til censurens grænser, og et par gange over: en scene mellem Peck og Jones, hvor Peck overrasker hende liggende med bagen i vejret under gulvvask, er kendt for sin abrupte klipning. Peck tiltvinger sig et kys, torden og lynild i vinduet, Jones føjer sig, Cotten dukker op og nu har Peck pludselig tydelige kradsemærker på højre kind. Meget tydelige.
En anden western, der også spillede 4 millioner hjem på den tid, trak ligeledes sexkortet: Howard Huges' (og Howard Hawks'): "The Outlaw".
Zelznick blev i øvrigt i den grad revet med af stemningen, at han giftede sig med Jennifer Jones efter indspilningerne.
Medvirkende til at gøre "Duel in the Sun" til en middelmådig oplevelse er de mange instruktører, Zelznick indforskrev. King Vidor er krediteret for filmen, men han måtte acceptere såvel Otto Brower, William Dieterle, Sidney Franklin, William Menzies og Josef von Sternberg som medinstruktører, ligesom Zelznick selv overtog instruktørstolen i perioder. Det siges, at Zelznick var rædselsslagen ved tanken om, at han muligvis aldrig ville overgå sin succes med " Gone With the Wind", hvilket gav sig udslag i meget lidt rationelle beslutninger under produktionen af "Duel in the Sun".
Alt dette måtte resultere i en middelmådig film.

Disse faktorer er imidlertid efter al sandsynlighed ikke tilstrækkelige til at sikre filmen sin lidt forbavsende levedygtighed i filmhistorikernes bevidsthed. Det er andre meritter, der holder liv i dens ry/rygte.
Den skildrer ikke Westen med samme nostalgi og heltedominerede ærefrygt, som andre westerns - hvis den da er en western? Tvært imod. Westen kan i filmens skildring opfattes som et lidet ønskværdigt sted at opholde sig. Specielt for kvinder. Jennifer Jones' Pearl kan ikke finde et ståsted. Hun er splittet mellem Lewt, der personificerer det vilde, utæmmede westen og den victoriansk velopdragne Jesse. Ingen af disse to mænd, der repræsenterer to sider af Pearls personlighed, er helte. Filmen gør opmærksom på sig selv ved netop fraværet af en helt. Det er ellers sædvane, at krumtappen i en western er helterollen. Med andre ord kan det være Zelznicks forsøg på en pointe, at westen ikke var det lutrende og opdragende sted, som westernlegenden ellers påstår. At der ikke var nogen helte til at tage vare på kvinderne, som derfor måtte klare sig selv eller gå til grunde.
Filmen er særlig derved, at den anskuer westenlegenden fra en kvindes udgangspunkt. Således har Zelznick fat i en ide, der kunne have resulteret i en glimrende film, men som han selv formåede at forkludre på næsten alle niveauer.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 24. september 2007
In Technicolor
Overeksponeret og retorisk film som oppebærer klassikerstatus i manges øjne, men som grundlæggende er ret banal. Et imponerende cast: En ung og relativt uprøvet Gregory Peck overspiller som slem cowboy, Joseph Cotten er god som den stabile storebror, Lionel Barrymore fyrer den af som den racistiske faderpatriark, Lillian Gish er helt igennem ægte som den jordbundne moderskikkelse, og Jennifer Jones (hvis talent for skuespilkunsten er lige så omdiskuteret som hvem der myrdede Kennedy) er den lidenskabelige Pearl, fanget mellem de to mænd. Det bliver ikke mere melodramatisk end det her! King Vidors evne til at holde fokus på fortællingen (der iøvrigt snildt kan tolkes freudiansk, hvis man er til dén slags) halter imidlertid, og ens opmærksomhedsfelt er kun i den første halve time synkront med hvad der sker på skærmen/lærredet. Flot klimaks, selvom man ikke føler at man sidder med livet i hænderne.
Filmen er efter min mening noget overvurderet.

Ret din egen anmeldelse af Duel in the Sun - klik her

Deltag i debatten om filmen Duel in the Sun - klik på "svar"

 Forfatter Emne: Duel in the Sun
Thomas Aquinas


Se alle titler her
Sendt 2009/07/21 17:28:59 IP: Logget Svar...

Duel in the Sun

Hej Svend Erik!

Du har vel på forhånd gættet hvad jeg vil spørge om?!
Svend Erik

Sendt 2009/07/26 14:21:20 IP: Logget Svar...

Duel i solen

Denne film, som har en stor plads hos flere amerikanske westerninteresserede og i mange værker om westerns, får ikke mit westernhjerte til at banke særligt hurtigt - så vidt jeg da husker. Jeg har lovet at køre den for en af mine western-venner. Så jeg kommer med mine bemærkninger i løbet af en måneds tid.
Thomas Aquinas

Sendt 2009/07/26 15:32:10 IP: Logget Svar...

King Vidor

Nej, jeg mener også at den er temmeligt overvurderet.
Har du forresten læst min anmeldelse af "Man Without A Star"?
Svend Erik

Sendt 2009/07/27 01:15:38 IP: Logget Svar...

Man Without a Star

Jeg husker denne film svagt. Jeg må have fat i den. Jeg husker også "Lonely Are the Brave", som jeg i øvrigt erindrer som en nogenlunde sen-western - med manus af Dalton Trumbo..
Thomas Aquinas

Sendt 2009/07/27 11:21:27 IP: Logget Svar...

Lonely Are the Brave

Anmeldelse følger meget snart - filmen oppebærer vist status som semi-klassisk moderne western. Men lad os nu se.
Ja, du må ned i din lokale afdeling af NETTO!
Thomas Aquinas

Sendt 2011/09/14 19:50:48 IP: Logget Svar...

Duel in the Sun

Øøhh, jeg synes det trækker lidt ud med en anmeldelse, Svend Erik?!?
Svend Erik

Sendt 2011/09/14 23:25:30 IP: Logget Svar...

Små tre år...?

... Måske kunne du væbne dig med en smule tålmod?
Thomas Aquinas

Sendt 2011/09/15 07:44:14 IP: Logget Svar...

Kun godt to år, men.....

.....jeg er da en tålmodig mand, så afventer blot!

Start en debat om denne udgave af Duel in the Sun - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45