An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Marx Brothers Collection (5 film) (polsk omslag) (DVD) Marx Brothers Collection (5 film) (polsk omslag)

Udgivet 24. november 2009 af Warner Bros. Z15S-67093 / UPC# 7321997670933

Marx Brothers Collection (5 film) (polsk omslag) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. M-G-M - 1935-1941
USA - Sort/Hvid
Ønskeliste
MusicalKomedie
Filmens specifikationer
Original titel: Marx Brothers Collection
Instruktør: Sam Wood
  Edward Buzzell
  Charles Riesner
Medvirkende:
  Groucho Marx
  Chico Marx
  Harpo Marx
  Zeppo Marx
Stikord: Marx Brothers
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Polen
Features:
Anamorphic (16:9) Ja Trailer
Production Notes Music video
Ja Documentary Music score
Ja Commentary Fact track
Ja Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Ja Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 5Denne udgivelse indeholder 5 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Standard Academy
DD 1.0
Engelsk
Tysk
Dansk
Engelsk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
1,34 : 1 Keep Case DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 1

Gennemsnit: 10.0 ud af 10

Du kan også stemme.   


The Marx Brothers Collection

Indeholder følgende film:
 • A Night at the Opera (1935)
 • A Day at the Races (1937)
 • At the Circus (1939)
 • Go West (1940)
 • The Big Store (1941)
A Night at the Opera
Marx-brødrene hjælper et ungt par, som begge er lovende operasangere. Men manden har problemer med at blive engageret, så brødrene må sørge for, at hans usympatiske konkurrent holdes væk, så den anden kan få sin chance.
    Marx'ernes vel nok bedste film er en af filmhistoriens store komedieklassikere, et overflødighedshorn af crazykomik, vanvittige replikker og gode sange, der for en gangs skyld synges af andre end dem selv. Det hele virker bare perfekt.
 • Kommentarspor med Leonard Maltin
 • Dokumentar: Remarks on Marx
 • Et sjældent set interview med Groucho Marx
 • Originale Marx Brothers-kortfilm, heriblandt Robert Benchley's Oscar-vinder How to Sleep
A Day at the Races
Croucho, Chico og Harpo hjælper en pige, der ejer både en væddeløbshest og et sanatorium. De skaber vild ravage i sanatoriet, hvor deres yndlingsoffer Margaret Dumont optræder som en velhavende hypokondrisk patient. Filmens højdepunkt er et forrygende hestevæddeløb.
    Sam Wood har instrueret denne topproduktion, der iøvrigt er den første, hvor bror Zeppo ikke længere er med.
 • Kommentarspor med Marx Brothers-eksperten Glenn Mitchell
 • Dokumentar: On Your Mark, Get Set, Go!
 • Sjældne audio outtakes
 • Klassiske tegnefilm
 • Robert Benchley's Oscar-nominerede A Night at the Movies
Disc 3-5 indeholder At the Circus, Go West og The Big Store uden nævneværdigt ekstramateriale.

Husk også samlingen The Marx Brothers at Paramount 1929-1933, der indeholder følgende fem film:
The Cocoanuts, Animal Crackers, Monkey Business, Horse Feathers og Duck Soup.

Specielt om denne udgivelse:

 • Polsk omslag: Bracia Marx Kolekcja
 • Audio: Engelsk DD1.0 Mono (+ tysk og spansk dubbing)
 • Undertekster: Engelsk, dansk, svensk, norsk, finsk, tysk, fransk, spansk, polsk m.fl.

Brugerne skriver om Marx Brothers Collection, The (Warner):

Anmeldt af Nicolas Barbano, Frederiksberg 9. maj 2018
Marxisme for viderekommende
De fleste har glade barndomsminder om at sidde foran et tv og more sig over Harpos klovnerier, Chicos klaverspil og Grouchos gakkede gangart. I Danmark opfattes Marx Brothers-filmene da også normalt som underholdning for børn, men i engelsksprogede lande bliver disse klassiske filmfarcer også værdsat af voksne.

Problemet herhjemme skyldes nok, at filmenes element af uoversættelige, engelsksprogede ordlege i årtier er gået hen over hovedet på de fleste danskere. Hvis man ikke forstår ordspillet
"Insanity Clause"/Santa Claus", er det blot to galninge, der river papir i stykker, og hvor sjovt er det?

I dag taler mange danskere så godt engelsk, at der burde være grundlag for en hjemlig Marx Brothers-renæssance. Ikke mindst nu, hvor stort set alle filmene er udsendt på dvd. Som dansk tilskuer har man nemlig på dvd den mulighed at se filmene med engelsksprogede undertekster, hvilket om nødvendigt kan hjælpe med at opfatte dialogens bredsider af drilske og hurtigt afviklede ordspil.

Om Marx på dvd vil medføre et kvantespring i voksne danskeres værdsættelse af denne unikke og ret geniale komiker-trup er svært at forudsige, men muligheden er der i alt fald. Læg dertil filmenes befriende anti-autoritære sindelag, og der er simpelt hen ikke længere nogen undskyldning for ikke at være fan af The Marx Brothers.

End ikke for piger, eftersom nu også deres romantiske MGM-film er ude på dvd.

Marx-brødrenes karriere startede med en række Broadway-hits, som naturligt førte truppen til Hollywood. Filmkarrieren kan deles ind i to faser, hos henholdsvis Paramount (1929-33) og MGM (1935-41).

Paramount-filmene bygger på brødrenes teaterforestillinger og markeres af en løssluppen, anarkistisk humor med et minimum af plot. Perioden kulminerende med "Duck Soup" ("En tosset diktator", 1933), som i dag er Marx-brødrenes mest elskede film, men dengang var et megaflop, der fik Zeppo til at forlade truppen og nær havde sluttet Marx-brødrenes karriere.

Redningen kom fra MGM’s unge producent Irving Thalberg, som engang afvise at filmatisere "Borte med blæsten", fordi "ingen borgerkrigsfilm nogensinde har tjent penge". Men han var altså smart nok til at se mulighederne i Marx-brødrenes galskab, og gav brødrene en helt ny formular, som gjorde deres film attraktive også for et kvindeligt publikum.

MGM-filmene er således præget af musikalsk skønsang og romantiske dramaer, hvor brødrenes humor tjener en højere sag i form af to unge elskende, som reddes fra konkurs mm. af Groucho, Chico og Harpo.

Paramount-filmene fremstår i dag som trioens mest kompromisløse og geniale, men det var de mere konventionelle MGM-film, der nåede det helt store publikum og holdt gang i brødrenes karriere. Og det er dem, der er udsendt i denne dvd-boks:

Seks klassiske Marx Brothers-film, hvoraf de to bedste er "A Night at the Opera" (1935) og "A Day at the Races" (1937). I begge tilfælde valgte Thalberg at lade Marx-brødrene turnere med en sceneversion af filmene, fire forestillinger hver dag i fire uger, så de tre spasmagere havde mulighed for, inden kameraerne rullede, at finstemme samtlige gags ned til mindste detalje foran et levende publikum.

Det er også de to film, der på dvd har fået den royale behandling i form af kommentarlydspor og halvtimes-dokumentarfilm, hvor en række autoriteter fortæller om baggrunden for brødrenes særlige humor. Glenn Mitchells kommentarlydspor på "A Day at the Races" er skuffende, med så lange pauser at man glemmer, han er der. Til gengæld er Leonard Maltin en super-veloplagt fortæller på "A Night at the Opera" (1935), der også rummer et tv-show, hvor Groucho erindrer dengang, Thalberg kom for sent til et møde med brødrene, der i protest sad nøgne på gulvet i hans kontor og stegte kartofler.

Blandt højdepunkterne i "A Night at the Opera" er kontraktscenen, den overfyldte kahyt, piloternes tale og actionfinalen, hvor Harpo spreder kaos i det fine operahus. Nogle vil måske have det som Groucho, der skælder en kusk ud for at køre så hurtigt, at han er i fare for ikke at komme for sent til operaen, men faktisk er operasekvenserne fint indarbejdet i filmens drama og rytme, som velkomne kunstpauser mellem latterbrølene.

I sammenligning er "A Day at the Races" noget langtrukken, især en springvands-opera/ballet, hvor Glenn Mitchell på sit kommentarlydspor anbefaler én at udnytte dvd-teknologien til helt at springe den over, hvorpå han selv forlader mikrofonen, for det her gider han ikke kigge på!

Men det er i denne film, Grouchos dyrlæge forsøger at købe staldtips af Chicos isforhandler, og hvor Harpo mimer sætningen "Hackenbush is being framed", så det er afgjort en film, man har lyst til at eje. Og ligesom i "A Night at the Opera" er der talrige musikalske højdepunkter, såsom da Harpo smadrer et flygel og bruger strengene som harpe, eller anfører en flok fattige negere i et storslået jitterbug-nummer med Duke Ellingtons orkester blandt de ukrediterede statister.

Irving Thalberg døde under optagelserne af "A Night at the Opera", og Groucho havde fornærmet MGM’s chef Louis B. Mayer, så deres efterfølgende MGM-produktioner var middelmådige b-film. Alle har dog inspirerede øjeblikke, såsom da Groucho synger "Lydia the Tatooed Lady" i "At the Circus" (1939), eller den imponerende actionfinale i "Go West" (1940), hvor brødrene holder fut i et afsporet lokomotiv ved at hugge det til pindebrænde.

Den svageste af MGM-filmene er "The Big Store", som næsten retfærdiggør opfattelsen af Marx-brødrenes film som eftermiddagsforestillinger for børn. Det blev brødrenes sidste film for MGM, og der gik fem år, før de fik lov at lave en ny.

"A Night in Casablanca" (1946) er meget konventionel og forudsigelig, men formår alligevel at byde på masser af Marx og et minimum af opera og romantik, og hører derfor blandt de bedste af gruppens senere film. Man savner Margaret Dumont, som i de øvrige film er trofast mål for mange af Grouchos fornærmelser, men denne har i stedet nogle fyndige orddueller med den rumænske femme fatale Lisette Verea ("I shall be in the Supper Club. Will you join me?" Groucho: "Why? Are you coming apart?").

Handlingen centrerer sig om en naziskat gemt på et hotel, hvor Harpo og Chico tjener penge (og udløser kaos) ved at skaffe gæsterne siddepladser på dansegulvet, og til orientering for zombiefans er det fra denne film, vi har Grouchos udødelige replik: "This is like living in Pittsburg. If you can call that living!"

Bonus-materialet til alle fem MGM-film omfatter som mindstemål en trailer og et par comedy-shorts fra samme periode som hovedfilmen. Disse tjener til at illustrere, hvor sjove selv de svageste af Marx-brødrenes film er i sammenligning med, hvad der ellers blev lavet dengang, men kan også på egen hånd fungere som underholdning for et yngre publikum.

kortfilmene rangerer lige fra "Knold og Tot"-tegnefilm til sammenklip af slowmotion-optagelser, fra fupdokumentarer med Robert Benchley ("How to Sleep" etc.) til en faktisk meget relevant rejsefilm om San Franciscos første jernbane.

Blandt forfilmene kan nævnes "The Big Store"-traileren, hvor en kæmpe menneskemængde protesterer, da Marx-brødrene erklærer, at de vil trække sig tilbage.

Over de efterfølgende ti år formåede brødrene kun at lave yderligere to film, men takket være bølgen af Marx Brothers-dvd’er, med høj cigarføring hvad angår billed- og lydkvalitet, kan man lade som om de aldrig for alvor træk sig tilbage, men for evigt vil stå på spring for veloplagt at trække tæppet væk under ethvert antræk til kedsommelig, opblæst selvhøjtidelighed:

"And now, on with the opera. Let joy be unconfined. Let there be dancing in the streets, drinking in the saloons and necking in the parlor."
– Groucho i "A Night at the Opera"

(ovenstående tekst blev oprindeligt publiceret i Alt Om DVD)

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 9. maj 2018
For Marxister!
A Night at the Opera ****

Absolut en af brødrenes bedste film! Kahyt-scenen og "Sanity-clause"-rutinen er blot et par eksempler på en iderigdom der er ved at flyde over. Kun et klægt romantisk plot hæmmer denne fantastiske film!

A Day at the Races ***1/2

"Tutsy-fruitsy icescream: You scream for I scream", "Either you´re dead, or my clock has stopped!" o.s.v. Klassisk vanvid!

At the Circus **1/2

Brødrenes sidste egentligt seværdige film mangler meget i at nå de tidligere værkers spontane vanvid. Der er dog enkelte magiske øjeblikke, men de er for få. Scenerne mellem Dumont og Groucho holder helt pænt, men figurerne er blevet for "pæne" og der mangler syrlighed i hans kommentarer. Idéerne lider under et alt for traditionelt script der kun momentvis liver op. Men filmen kan naturligvis ikke udelades fra samlingen. Det kan ingen af deres film!

Go West! **

Afgjort brødrenes svageste film, hvor man skal være meget opmærksom hvis man vil få fat på de få gyldne one-liners der findes. God finale imidlertid, hvor de må hugge toget i stykker for at have træ nok. Tilpas gakket til at kunne blive set igen.

The Big Store **

Kræfterne er sluppet op i denne knirkende film, hvor stort set intet virker. Enkelte ting fungerer, men filmen synes ude af kontrol.

Ret din egen anmeldelse af Marx Brothers Collection, The (Warner) - klik her

Start en debat om filmen Marx Brothers Collection, The (Warner) - klik her

Start en debat om denne udgave af Marx Brothers Collection (5 film) (polsk omslag) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45