An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Commando (Director's Cut) (DVD) Commando (Director's Cut)

FOX2244079 / UPC# 024543440796

Commando (Director's Cut) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. 20th Century Fox - 1985
USA - Farve - 90/92 min
Ønskeliste
ActionAdventure
Filmens specifikationer
Original titel: Commando
Instruktør: Mark L. Lester
Medvirkende:
John Matrix  Arnold Schwarzenegger
Cindy  Rae Dawn Chong
Arius  Dan Hedaya
Bennett  Vernon Wells
Franklin Kirby   James Olson
Sully  David Patrick Kelly
Jenny Matrix  Alyssa Milano
Cooke  Bill Duke
Lawson  Drew Snyder
Leslie  Sharon Wyatt
Vis alle medvirkende...
Stikord: Bomber og eksplosioner
Hævn / selvtægt
Jungle
Kidnapning
Slå-på-tæven
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA
Features:
Ja Anamorphic (16:9) Trailer
Production Notes Music video
Ja Documentary Music score
Ja Commentary Fact track
Interviews Ja Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Ja Deleted scenes
Antal plader: 1Denne udgivelse indeholder 1 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DD 5.1
   
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
1,85 : 1 Keep Case DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 34

Gennemsnit: 8.6 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Lars
Søren

Commando

Elitesoldaten John Matrix (Arnold Schwarzenegger) har for længst trukket sig tilbage og lever en stille tilværelse i de californiske bjerge med sin 11-årige datter Jenny (Alyssa Milano). Freden slutter brat, da Jenny bliver kidnappet af en af Johns gamle soldaterkammerater Bennett (Vernon Wells). Bennetts boss - den latinamerikanske diktator Arius (Dan Hedaya) - vil forsøge at tvinge John til at myrde præsidenten i sit hjemland, så han selv kan tage magten. Men John har andre planer. Han dræber de mænd, der er sat til at passe på ham, og begiver sig af sted for at finde og udslette Bennett. Det kommer ikke til at gå stille for sig!

Schwarzenegger er i sit es i denne uforglemmelige 80'er perle, der ikke har mistet en smule af sin begrænsede charme. Instruktøren Mark L. Lester (Class of 1984, Firestarter) har skabt en herlig voldsklassiker med et livssyn, som kun Reagan æraen kunne have frembragt, mens Steven E. de Souzas (48 Hrs., Die Hard) manuskript leverer den ene one-liner efter den anden i en jævn strøm.

Please don't disturb my friend, he's dead tired.
David

Specielt om denne udgivelse:

  • Ny forlænget Director's Cut version!
  • Kommentarspor med instruktøren Mark Lester
  • Featurette: Pure Action
  • Featurette: Let Off Some Steam
  • Fraklippede scener
  • Foto gallerier

Brugerne skriver om Commando:

Anmeldt af kim, København N 22. april 2013
seværdig
absolut bedste film med arnold efter min mening.Jeg er absulut ikke hook på terminator og lign.Denne film er ligefrem spændende og har ikke noget med robotter at gøre eller andet unaturligt.
Denne er lidt mere meneskelig med et formål,at rede sin datter,fra det onde. og arnold får heldigvis sin hævn.
helt seværdig.....
og fremragende locations

Anmeldt af Holliday, Aalborg 26. august 2011
As time goes by...
Commando Lad os få en ting på det rene: Commando er på ingen måde hverken Arnolds bedste film eller rolle for den sags skyld. Men når det så er sagt, så uha da da hvor har vi med en vigtig film at gøre her. For Commando er vel om nogen the Kodak Moment på hvad 80’er actionfilm was all about. Og netop 80'er actionfilmenes betydning kan på ingen måde overvurderes. For sidder du nu fejlagtigt og bilder dig selv ind, at historiens største kulturelle mavepumper er anti Nam’ fredssange af Bob Dylan eller Give Peace a Chance med fredsterroristen John Lennon…then think again! Med små mirakler som Commando, Firstblood, Death Wish og Dirty Harry serien blev fundamentet nemlig lagt for en hel genre af one-man-army movies og ikke mindst en nyvunden selvbevidsthed om at dialog og fredsforhandlinger sucks! Og at svaret på enhver krisesituation lå gemt i selvtægt, steorider, onliners og fuldautomatiske våben. Med andre ord; Commando er våbenporno, eksplosioner, knivkamp og et par stykker på lampen. Nydeligt indrammet i et transparent plot, grotesk højt bodycount, klassiske onliners og så selvfølgelig nok testosteron til at fylde Grand Canyon – twice! Give peace a chance? No way in hell! Og som bonus er der endda blevet plads til at snige et par bare bryster med på menuen som ekstra eye candy i ren Walther Hill stil.

I Commando spiller Schwarzenegger ex commando soldaten Matrix. Bemærk her, at ex altid er populært i actionfilm. I stort set samtlige Steven Seagal film er manden med hestehalen ex. et-eller-andet. I Abow the Law er han ex. CIA (det er han i øvrigt også i Into the Sun). I Under Siege er han ex. Navy Seal. I Out of Reach er han ex. CSA agent. I Today You Die er han ex. tyv. I Pistol Whipped ex. politibetjent og i….nå, tilbage til Commando. Matrix lever nu et stille, tilbagetrukken og harmonisk liv i bjergene sammen sin pre teenage datter. Her får de tiden til at gå med at fodre bambier, fiske og diskutere hvorfor Boy George ikke hedder Girl George. Idyllen bliver dog afbrudt da medlemmerne fra Matrixs gamle commandogruppe pludselig bliver likvideret fra en side af …bang!..bang!..bang!….clik..clik…

Det lykkedes også til sidst for attentatmændene finde frem til selve Matrix og endda kidnappe hans datter. Det viser sig, at være en tidligere sydamerikansk general og diktator som står bag aktionen. Han er nemlig temmelig træt af at være civilist og vil i returpant for Matrixs datter, have Arnold til at tager tilbage til Sydamerika og myrder den folkevalgte præsident. Samme præsident i øvrigt som Matrix hjalp med at komme til magten. Matrix indvilliger i første omgang, meeeen allerede under take off slår han sin oppasser ihjel og hopper bogstaveligt talt af flyet! Nu har Matrix så…tik tak…elleve timer til at finde og befri sin datter før flyet lander i Sydamerika!

Du kan godt høre det ikke? Her er det ikke manuskriptudviklingen der har haft den højst prioritet på budgettet. Og ja, ja, indrømmet…historien er mildt sagt små idiotisk, but then again…who cares? Den leverer nemlig lige nøjagtig plot nok til at holde den del af gryden i kog og bevarer fremdrift og momentum til the final show down.

Commando misbruger modsat mange andre film nemlig ikke sin besøgstid på ligegyldige twist og subplots, som blot har det ene formål i livet, at vil gøre sig selv smartere og fremprovokeret en nåååee, det er sådan det hele hænger sammen reaktion. Her taler vi nemmerli’ erektion! Commando er om noget en 100% rendyrket popcornfilm, som aldrig på noget tidspunkt giver sig ud for at være noget den ikke er – eller ikke kan leve op til. Filmen sigter entydigt efter sit kernepublikum og hvad vigtigere er - rammer plet!

Arnold er desuden i topform og kan endnu ikke så meget som hverken skimte ølvom eller en politisk karriere. Han udstråler stor karisma og er leveringsdygtig i både hårdt pumpet (og olie indsmurte) muskler. Massevis af bodybags og endnu flere onliners. Hvad med f.eks.: Let out some steam Bennett eller: Remember when said i’d kill you last? I lied! Plus selvfølgelig: Don’t disturb my friend. He’s dead tired! Bliver det federe?

Et af Commandos mere ufrivillige underholdningsaspekter er, at den imellen alle guldkornene, også er leveringsdygtig i ufattelige mange fuck ups. En gul sportsvogn som for siden smadret, for så i næste sekund ikke længere at have det. Arnold der lander i en sump og er drivvåd for så i næste at være tør. Arnold som går ind i et storcenter i fuldt dagslys, for så kort tid efter at forlade det igen i total mørke og man kunne blive ved. Ganske underholdene i sig selv.

Der skal ikke herske et sekunds tvivl om, at Arnold er kongen i Commando, men uden skurk, ingen helt. I spidsen for the bad guys i står Bennett. Bennett som er tidligere medlem af Matrixs commandoenhed, men fik et los i røven og blev smidt ud på grund af……brutalitet! Den lader vi lige stå et øjeblik!

Bennett spilles af Vernon Wells som gør det aldeles fremragende. Bennett er nemlig en af de få skurke igennem tiden, som ikke drukner i Arnold’s skygge. Wells lægger faktisk så meget power og energi i sin figur og spiller stort set hver eneste scene på Red Bull og med et så fantastisk psykopatisk overdrev, at det vel kun overgåes af hans figurs total mangel på tøjsmag?

Det endelige opgør på øen er legendarisk. Her påtager Arnold sig ene mand at nedlægge omkring 100 svært bevæbnet kampsoldater med assistance fra alt fra en rocketlauncher til knive, håndvåben, maskingevær og savklinge. Det er intet mindre end filmhistorie når vores østrigske ven zig-zagger imellem blomsterbede, potteplanter og pløjer soldater ned til højre og venstre som alle selvfølgelig, står pænt i kø og venter på at det bliver deres tur. Faktisk tæller Commando 101 on screen kills. Her skal det lige indskydes, at en enkelt soldat med skæg dør tre gange. Om det så tæller for tre gange, eller kun den ene, skal være usagt. Apropos the final countdown. Synes du så at der sniff sniff dufter af noget genkendelig ved huset som Arnold indtager på øen og befrier sin datter fra (ups spoiler)? Så kan det skyldes, du har set Berverly Hills Cop. Det er nemlig samme hus, at skurken fra den film havde udset sig til sit slutopgøret mod Murphy og co.

Sluttelig, så smider man ikke en film som Commando i dvd-afspilleren og sætter sig til rette i stuens bedste stol for at blive intellektuelt stimuleret. Du sidder heller ikke med tilbage holdt åndedræt i spænding for at skulle lægge øre til Meryl Streep’s seneste dialekt. No siree! Der i mod så bør disse fantastisk pacet 90 min. r å n y d e s i Arnolds selskab i en rendyrket atmosfære af mayhem, krudtrøg, eksplosioner, vittig dialog og over the top action. Krydderet selvfølgelig, med en komplet mangel på realisme, logik og et historisk højt bodycount.

Mark L. Lester (Class of 1984, Firestarter og Showdown in Little Tokyo) er manden vi kan takke for, at denne filmperle kan hives ned fra hylden og nydes igen og igen. Alt imens tankerne glider tilbage til dengang, man kunne lave actionfilm og sangene der repræsenterede Danmark ved Melodi Grand Prix var Video, Video. Kloden Drejer og Sku’ du spør’ fra no’en? Kulturmaskinkanon hvisker du? I think so!


Anmeldt af René, Åbyhøj 3. januar 2009
Stereotyp actionfilm
Jeg kan altså heller ikke helt tilslutte mig begejstringen for denne film:
1980'erne har spyttet så uendelig mange halvdårlige film og ringe musik ud, at denne Schwarzenegger-film, "Commando" næsten må siges at være ganske repræsentativ for samtlige årtiets dårligdomme.

En muskelsvulmede og konstant sammenbidt Arnold Schwarzenegger - en del af tiden også med itureven skjorte og halvnøgen, svedig overkrop - affyrer det meste af filmen igennem pistoler, maskinpistoler og missiler, når han ikke også lige kaster med granater og knive, eller udløser højeksplosive miner. Den øvrige del af tiden fordriver han så med biljagter, hand-to-hand combat og lignende interessante sysler, der er en forhenværende commandosoldat værdig. Når Arnie's imponerende våbenarsenal i løbet af kampens hede slipper op, søger han naturligvis tilflugt i et redskabsskur, forsyner sig med inventaret dérfra, og fortsætter succesfuldt kampen med høtyve, hæksakse, økser og rundsavs-klinger. Alt sammen til akkompagnement af noget af det mest påtrængende og crappy firser-soundtrack, man næsten kan tænke sig serveret med dåselyd.

Det er derfor vanskeligt for mig at finde noget positivt at sige om dette håbløse makværk fra 1985, der utvivlsomt er blevet til på baggrund af følgende kalkulation:

Terminator-helten Arnold Schwarzenegger i hovedrollen + en hel masse non-stop action = Kassesucces! (De giver ham endda også lejlighed til at gentage sin guld-replik fra "Terminator"-filmen, året før: I'll Be Back!)

Hele filmen er nemlig generelt alt for prætentiøs i sin handling, til at den et-par-og-tyve år senere helt kan undgå at virke ufrivilligt komisk. (Noget, som "Commando" desværre også har til fælles med både Rambo II og III). Klichéerne er der i al fald ikke sparet på i filmen. Og Arnie? Han er bare alt for sammenbidt og macho - og i det hele taget lidt for meget af det gode. En smule selv-ironi kunne muligvis ha' reddet filmen .... men nej. Når jeg så alligevel tildeler "Commando" en enkelt stjerne i stedet for et kors, er det fordi filmen trods alt indeholder en brøkdel underholdningsværdi - hvis man altså vælger at skrue helt ned for dåselydsporet, så man undgår de pinlige replikker og den latterlige musik, og bare nøjes med at se på billederne.

Mit "yndlings-citat" fra filmen:

- Arnie (med dæmpet, ildevarslende germaner-røst): "Remember, Sully, when I promised to kill you last? ....."
- Skurken (lettere panisk, og dinglende i benene ud over en afgrund): "That's right, Matrix. You did!"
- Arnie: "I lied".
(Lidt efter) - Stewardessen: "What happened to Sully?"
- Arnie: "I let him go".

Min "yndlings-scene" er så dér, hvor Arnie sprænger tre militær-barakker i luften på én gang. Udenfor alle barakkerne er der posteret en række "soldater", der har en umiskendelig lighed med voksmannequin'er, iklædt militær-uniformer. De bevæger sig ikke det mindste, da al dynamitten går af bag dem. Ret kikset.

Anmeldt af Extract, Dyssegård 16. juni 2008
Aktion Arnie
Commando Arnie er tilbage som kommandosoldat, der hopper af et passagerfly ved starten via hjulbrønden, så har han 11 timer til flyet lander og de slemme fyrer, der har taget hans datter som gidsel, finder ud af at han ikke er med. Arnie shanghajer en lækker stewardesse i Rae Dawn Chongs skikkelse til at køre sig rundt. Han spytter kugler og svedige one-liners i rå mængder. Aldeles fornøjeligt! Vernen Wells' Bennett er en god skurk, der (selvfølgelig!) får sin bekomst. Sørg for at købe DIRECTOR'S CUT, hvem gider se på klippede versioner?

Director's Cut udgaven udmærker sig ved at have splatterscenerne ucensureret, tak for det!


Anmeldt af Frank Løvkvist, Tjele 20. marts 2008
don't mess with him!
Schwarzenegger er da for hård i denne actionfilm. jeg var godt og grundigt underholdt her. han er for ond.

Anmeldt af Monkeyman, København S 29. august 2007
Let's Party
Commando er i sandhed en film med stort bodycount og flyvende projektiler. Men filmen er mere sjov og morsom end spændende og nervepirrende, det hele er bare så overgearet og plat. Så er der som et stort + mange fejl i Commando, og de er meget nemme at få øje på. Det er lige ud af landevejen med historien, men hvad havde du regnet med. I'll be back....

Anmeldt af Kasper, Aalborg SV 26. maj 2007
Commando
En spændende Action film med Schwarzenegger og Milano.

Anmeldt af Rasmus, Aalborg SØ 16. august 2005
Hylende Morsom
Denne film er så åndsvag og urealistisk, at den faktisk går hen og bliver hylende morsom. Jeg skriger af grin, når jeg ser den. Det var ikke en film jeg gad inkludere i min filmsamling, men kommer den på TV, så ser jeg den gerne.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 2. juli 2005
Lille Arnold
Arnold går amok i endnu en overgearet actionfilm.

Anmeldt af Patrick Eriksen, Hvidovre 13. maj 2005
kan ikke deltage i den begejstring som jeg spore for dette mildt sagt stykke filmiske bras af de helt store dimisioner.bevares der er da bestemt masser af action,specielt i sidste halvdel sker der meget dog hviler der en ret sjusket udførelse over hele adfæren..ohh glemte jeg os at kommentere hvor hæsligt skuespil der bydes på..så er du tilhænger af ligegyldig tonser action og grotesk dårligt skuespil er denne her en keeper..men for os andre med en nogen lunde intakt smag rendes der udenom den i en stor bue...så er i advaret.

Anmeldt af ch, Odense C 13. maj 2005
Mage til fravær af realisme skal man lede længe efter, og alligevel må man bare overgive sig når man snakker ren action-underholdning. Jeg har ikke tal på, hvor mange maskingeværssalver og eksplosioner der er i Commando, men mon ikke levandørerne af det løse krudt gnider sig i hænderne. En hel del humor viser dog, at filmen ikke tager sig selv alvorligt, og derfor kan man bedre klare det temmelig urealistiske scenario.

Anmeldt af Nicolai Selck, Odense C 13. februar 2005
commando
den er genial! action packed peavy!

Ret din egen anmeldelse af Commando - klik her

Deltag i debatten om filmen Commando - klik på "svar"

 Forfatter Emne: Commando


Commando (Theatrical Cut) Commando (Director's Cut) (Blu-ray)
Se alle titler her
Sendt 2009/04/09 00:13:47 IP: Logget Svar...

Commando

Monkeyman

Sendt 2011/08/26 18:34:00 IP: Logget Svar...

Co Co Comando!!!

Jeg må lige tage hatten af for dig, Holliday!
Super fed anmeldelse, og selvom jeg ikke ville give filmen 4 stjerner, så er jeg klokke klart enig med resten!

Det ville også være interessant at høre Falkbøllens mening om "Commando", der uden tvivl nok er en ´´pikke fed´´ film for ham
Extract

Sendt 2011/08/26 20:47:14 IP: Logget Svar...

En tur på sæbekassen

Tak skal du ha' for en valgtale du kom med der, Holliday Noget i retning af Arnie for President! Du må være kraftigt inspireret af det udskrevne valg i dag, siden du gav Arnie 4 af de fuldfede.
Lad os bevare den gode valgkampstemning med Arcadias Election Day:


René

Sendt 2011/08/26 23:15:55 IP: Logget Svar...

Ex-Commando .....

Mange tak for anmeldelsen, Holliday! Dén nød jeg virkelig i fulde drag - ikke mindst p.g.a. en uovertruffen og sublim underholdningsværdi, som selve filmen nok aldrig helt kom i nærheden af.

Desuden er ægte entusiasme jo altid foruroligende smittende. Det var s'gu lige før jeg næsten fik lyst til et gensyn med "løjerne". Thumbs Up.

Og ja, lad os se at få Arnie valgt ind i Det Hvide Hus. Der har jo tidligere siddet generaler, jordnødde-farmere, skuespillere og enfoldige texanere i chef-stolen .... så hvorfor ikke også en ex-bodybuilder?
Thomas Aquinas

Sendt 2011/08/27 10:36:03 IP: Logget Svar...

Lille Arnold

Arnie for president - NOW!
Holliday

Sendt 2011/08/27 12:59:55 IP: Logget Svar...

Ang. 4 stjerner.

Det er simpelthen ikke muligt at give Commando mindre. Gør man alligevel dette, så kommer Matrix in person og sikre at du ikke nøjes med den ene stjerne du har

Ang. valg. Ren tilfældighed Extract. Jeg tænder først for tv eller radio igen d. 16-09. Min tiltro til vores folkevalgte og deres ageren i højsø er ca. på højde med sandsynligheden for, at Hollywood ikke producere en Sequel i 2012.
Monkeyman

Sendt 2011/08/27 15:01:10 IP: Logget Svar...

Let off some steam, Monkeyman!

Ha ha.. Tror jeg forskanser lejligheden i tilfælde af at John Matrix skulle møde op!!! Men, han kommer nok ind alligevel.
Holliday

Sendt 2011/08/27 16:03:16 IP: Logget Svar...

Ang. personlig sikkerhed....

så tror jeg, du skal sikre dig med mere end en enkelt dørlås

Nysgerrighed. Hvor gammel er du? Du nævnte lidt omkring din alder i en tidligere anmeldelse (kan desværre ikke huske hvilken) og hvorfor "Monkeyman? Vil du ikke svare, har det ingen konsekvenser. John Matrix er i kort snor
René

Sendt 2011/08/27 21:06:47 IP: Logget Svar...

Du kan vist godt slappe af, Monkeyman ....

Jeg tror nemlig, at dét med 'den ene stjerne' muligvis også kunne være møntet på min anmeldelse, og du står meget længere nede på listen over folk, som Matrix godt ved hvor bor. Så du kan roligt afblæse katastrofe-alarmen, og gå ned i DEFCON 1. Hvis nogen får besøg først af John Matrix, så bliver det nok mig - når han altså lige først har været et smut forbi R.D.S. i Hvidovre.

Jeg er muligvis ikke helt up-to-date med al den nymodens slangudtryk, men det lykkedes mig vist alligevel at fatte den overførte betydning af: "stjerne".

P.S.: Når der inden for filmbranchen ofte tales om 'en stjernebesat rolleliste' - menes der så ikke snarere: 'en flok røvhuller'? Hvar?
Monkeyman

Sendt 2011/08/28 01:20:31 IP: Logget Svar...

I eat Green Berets for breakfast!

"Commando", er en herlig film, men jeg kan ikke give den 4 stjerner, koste hvad det vil.... så må Matrix kaste et par rundsave efter mig, hvis det er det han vil.
Derimod synes jeg at "Predator", med Arnie (måske mandens bedste film, sammen med den første "Terminator"), er en ren 4 stjernet oplevelse.... den er bedre sammensat, hvertfald fra mit perspektv!
Ang. min alder, ja så er jeg 26 somre gammel, hvis du er interesseret. Jeg har måske nogle gange en tendens til at nævne, hvis ikke min alder, så hvertfald min barndom, der bød på forældre uden filmfilter... så den lille Monkeyman var allerede fan af "Alien" og "Fluen", som 5-6 årig. Sjovt nok kan jeg huske at min mor gav mig "En Amerikansk Varulv i London", på VHS som påskeæg, da jeg var 7 år.... det er der sgu ikke mange mødre der kunne finde på at gøre sådan noget idag. Men hvorfor jeg absolut nogle gange skal nævne alder eller barndom i en anmeldelse.... ja, det må jeg være et svar skyldig. It's just something i do
Holliday

Sendt 2011/08/28 13:07:16 IP: Logget Svar...

Hatten af...

det kan man da kalde en mor, som har styr på klassikerne

Og hov, mit andet spørgsmål skulle ikke forståes som hvorfor du refererede til din alder, men hvorfor navnet Monekyman?
Monkeyman

Sendt 2011/08/29 11:48:08 IP: Logget Svar...

Why Monkey?

Ordet eller navnet Monkeyman, var noget jeg i gymnasietiden blev kaldt... eller bare abemand, men det er dog ikke fordi jeg ligner dyr, men måske fordi at jeg dengang havde en så overgearet humor, at man mente jeg var sjov som en abe! Så jeg har kærligt taget navnet til mig...

Deltag i debatten om filmen Commando - klik på "svar"

 Forfatter Emne: Commando


Commando (Theatrical Cut) Commando (Director's Cut) (Blu-ray)
Se alle titler her
Sendt 2009/04/09 00:14:48 IP: Logget Svar...

Commando

En Dødspændende action med Arnold Schwarzenegger.

Start en debat om denne udgave af Commando (Director's Cut) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45