An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Warner Bros. Controversial Classics (7 film) (DVD) Warner Bros. Controversial Classics (7 film)

Udgivet 10. maj 2005 af Warner Bros. WHV70179 / UPC# 012569701793

Warner Bros. Controversial Classics (7 film) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Warner Bros. - 1932-1964
USA - Farve & B/W
Ønskeliste
DramaKriminalfilmThrillerFilm Noir
Filmens specifikationer
Original titel: Controversial Classics
Instruktør: Mervyn LeRoy
  Fritz Lang
  John Sturges
  Richard Brooks
  Elia Kazan
  Otto Preminger
  Arthur Hiller
Medvirkende:
James Allen  Paul Muni
Joe Wilson  Spencer Tracy
Reno Smith  Robert Ryan
Liz Wirth  Anne Francis
Richard Dadier  Glenn Ford
Lonesome Rhodes  Andy Griffith
Robert A. Leffingwell  Henry Fonda
Sen. Seabright 'Seab' Cooley   Charles Laughton
Lt. Cmdr. Charles E. Madison  James Garner
Emily Barham  Julie Andrews
Vis alle medvirkende...
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA
Features:
Ja Anamorphic (16:9) Ja Trailer
Production Notes Music video
Ja Documentary Music score
Ja Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 7Denne udgivelse indeholder 7 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Standard Academy
DD 1.0
Engelsk
Engelsk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
  Box Set DVD9 Ingen

Denne collection indeholder

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 4

Gennemsnit: 9.0 ud af 10

Du kan også stemme.   


Controversial Classics

Warner har endnu engang gravet dybt i arkiverne og fundet 7 uundværlige film frem til alle os filmelskere!

I am a Fugitive from a Chain Gang
Paul Muni er overbevisende i en af datidens mest barske og samfundskritiske spændingsfilm, instrueret af Mervyn LeRoy i 1932. James Allen, filmens hovedperson, vender tilbage til sin hjemegn, hvor han afslår at genoptage sit gamle job som fabriksarbejder. I stedet involveres han i et røveri, og skønt uskyldig bliver han kædet sammen med nogle overordentligt brutale medfanger. Han undslipper, men fra nu af går det alvorligt ned ad bakke med hans liv.

Fury
Den østrigsk/tyske filminstruktør Fritz Lang, som emigrerede til USA i 30’erne for at komme væk fra nazisterne, bevarede sit samfundskritiske blik i det nye land. Hans første og iøvrigt nok bedste amerikanske film var en historie om flokmentalitet, massehysteri og hævn. Spencer Tracy spiller en mand, som uskyldigt arresteres for en forbrydelse, tilsyneladende lynches af en rasende menneskemængde, alligevel undslipper og derefter kun lever for at få hævn.

Bad Day at Black Rock
I denne bemærkelsesværdigt stramt fortalte historie, måske John Sturges’ bedste bidrag til filmkunsten, har Spencer Tracy en af sine ypperlige sene roller som en mystisk fremmed, der dukker op i en lille afsides by for at opklare en sag. Overalt i byen mødes han med mistro, frygt og had, og tydeligvis har nogen noget at skjule. Den offentlige mening holdes i stramme tøjler af en neurotisk og farlig Robert Ryan (aldrig set bedre), som efterstræber den fremmedes liv.

Blackboard Jungle
Glenn Ford, som engang i en undersøgelse blev erklæret for USAs populæreste skuespiller, spiller skolelæreren Richard Dadier, som får et job på en barsk high school i et slumkvarter og har sine problemer med at vinde elevernes respekt. Blandt de værste af de unge rødder ses Sidney Poitier, Jamie Farr (fra TV-serien Mash) og den senere filminstruktør Paul Mazursky. Bill Haley And the Comets optræder for første gang med nummeret ”Rock Around the Clock”.

A Face in the Crowd
Andy Griffith, som har en lang karriere som kendt TV- og birolleskuespiller bag sig, startede sin filmiske løbebane i 1957 med en betydelig hovedrolle i Elia Kazans A Face In the Crowd. Han spiller en smålig pralhans, som TV får øje på og med ét slag gør berømt. Han bliver uhyre populær, men bag kulisserne viser han sig at være et hævngerrigt uhyre, og journalisten, der bragte ham ind i varmen og har fortrudt dette, beslutter sig for at afsløre ham.

Advise & Consent
Otto Premingers politiske thriller analyserer de mørkere sider af arbejdet bag kulisserne i USAs senat. Da præsidenten udpeger en kontroversiel kandidat (Henry Fonda) til posten som indenrigsminister, sætter det gang i de politiske intriger med alvorlige konsekvenser til følge. Filmen kan sammenlignes med Frank Capras Mr. Smith Goes To Washington, men har ikke dennes humor. Blandt de medvirkende ses Charles Laughton, hvis sidste film det var.

The Americanization of Emily
Under opbygningen af den store invasion, D-dagen i 1944, er England vært for mange tusinde amerikanske soldater. En af dem er løjtnant Charlie Madison (James Garner), som ved alt om, hvordan man gør livet så behageligt og risikofrit som muligt. Men tingene kompliceres, da han falder for engelske Emily Barham (Julie Andrews), og værre bliver det, da hans overordnede får et nervøst sammenbrud, som betyder, at Charlie sendes på en nytteløs og farlig mission.

Peter S

Brugerne skriver om Warner Bros. Controversial Classics:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 21. februar 2005
BRAVO!
Warner folder sig virkelig ud for tiden! Det ene obligatoriske box-set følger efter det andet, så ikke et øje er tørt! Eureka!


I am a Fugutive from a Chain Gang ***1/2

Flammende indigneret social anklage der må have vakt mere end almindelig opsigt i 1930´ernes Amerika. Paul Muni er fremragende i hovedrollen, men det er den tæt komponerede og stramme filmrytme der skaber filmen som helhed. Utrolig holdbart drama og meget barsk at se selv for et hærdet nutidigt publikum.

Fury ***1/2

Stærkt drama om en mand der anklages for mord og processen mod ham. Fritz Lang analyserer med køligt overblik de primitive følelser der vækkes til live, når masserne får fat i dem og gejler hinanden op (et sideblik til den spirende nazisme). En rigtig god film!

Bad Day at Black Rock ***1/2

Spencer Tracy har en af sine bedste roller i denne unikke film om en lilleby, hvor noget lurer under overfladen. Lee Marvin er totalt cool som flabet bølle. Læg mærke til hvordan han stjæler stort set alle scener han medvirker i! Utroligt godt disponeret er det tillige et af hovedværkerne inden for socialt kontroversielle film der siden hen blev en genre for sig (en film som "I nattens hede" er i samme stil og indtager formentlig 1.pladsen).

Blackboard Jungle ***1/2

Ung idealistisk lærer får hænderne fulde, da han skal undervise en flok småkriminelle og fuldstændigt respektløse knægte (ingen piger!) i en totalt nedkørt skole i New York. Filmen, der vakte berettiget sensation ved sin fremkomst, virker naturligvis noget mindre stærk idag, men den er utroligt godt disponeret, castet og gennemført med en masse underliggende bibetydninger, som giver filmen en ekstra dimension. Måske ikke så subtil, men det var måske heller ikke ligefrem hvad man kunne forvente af en instruktør som Richard Brooks! Eneste egentlige anke: det er totalt plat med det liberalistiske sludder, at Glenn Ford først for alvor får hænderne op ad lommen, da hans kone udsættes for terror; her sælges det som en dybsindig sandhed om at først i DET øjeblik er moralen truet. Men bortset fra det står filmens tematik og dramatiske virkemidler stort set helt intakt efter 50 år! Sidney Poitier, som her spiller "buffer" mellem Ford og resten af klassen, skulle selv komme til at spille en lignende rolle en del år senere i dramaet I DEN HÅRDE KLASSE.

A Face in the Crowd ***1/2

Elia Kazan har instrueret dette kontroversielle drama om betydningen af berømmelse og de illusioner der skaber den. Meget karikeret til tider, men samtidig båret oppe af rigtig gode præstationer, navnlig Andy Griffith, som de fleste sikkert vil huske som "Matlock" og Walther Matthau i en vigtig birolle. Patricia Neal er attraktiv, men som skuespiller er hun lidt farveløs. Budd Shulberg, der også skrev forlægget til "I storbyens havn" og "Jo hårdere falder de" har forfattet denne skarpe analyse af medieliderlighed, som vel kun er overgået af Paddy Chayefsky´s "Nettet" 20 år senere.

Advise and Consent ***

Omstændeligt men fascinerende drama om spillet bag kulisserne i forbindelse med det amerikanske Senats valg af en ny minister. Fremragende cast der alle giver ypperlige præstationer (herunder navnlig Charles Laughton der krukker det bedste han har lært!) gør, at filmen hæver det lidt tynde materiale ganske betydeligt. Det er ikke en stor film, men holder stadig ret pænt efter godt 40 år.

The Americanization of Emily ***

Tvetydig komedie-drama der foregår et par dage forud for D-Dag blandt nogle ledende officerer af planlægningen. Et veldisponeret cast og en god filmrytme gør det til en seværdig film, men meget af Chayefsky´s noget groft udskårne og ætsende pointer skinner for ofte alt for tydeligt igennem i dialogen, og det hele kunne være lavet LIDT mere subtilt end tilfældet er. Men en rigtig god film med den helt rigtige slutning.

Skriv din egen anmeldelse af Warner Bros. Controversial Classics - klik her

Start en debat om filmen Warner Bros. Controversial Classics - klik her

Start en debat om denne udgave af Warner Bros. Controversial Classics (7 film) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45  
testtest