An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Lars von Trier's Europe Trilogy (4-disc) (DVD) Lars von Trier's Europe Trilogy (4-disc)

Udgivet 1. november 2006 af Electric Parc EP00004 / UPC# 5707708000046

Lars von Trier's Europe Trilogy (4-disc) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Zentropa - 1984-1991
Danmark - Farve
Ønskeliste
DramaKriminalfilmThrillerFilm NoirScience Fiction
Filmens specifikationer
Original titel: Lars von Trier's Europe Trilogy
Instruktør: Lars von Trier
Medvirkende:
Fisher  Michael Elphick
Osborne  Esmond Knight
Kim   Me Me Lai
Niels  Niels Vørsel
Lars  Lars von Trier
Leopold Kessler  Jean-Marc Barr
Kath. Hartmann   Barbara Sukowa
Lawr. Hartmann   Udo Kier
Uncle Kessler  Ernst-Hugo Järegård
Kramer  Jerold Wells
Vis alle medvirkende...
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark
Features:
Ja Anamorphic (16:9) Ja Trailer
Production Notes Music video
Ja Documentary Music score
Ja Commentary Fact track
Ja Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Ja Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 4Denne udgivelse indeholder 4 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DD 5.1
Dansk
Engelsk
Dansk
Engelsk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
  Box Set DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 32

Gennemsnit: 9.4 ud af 10

Du kan også stemme.   


Lars von Trier's Europe Trilogy

Hvordan slap Lars von Trier og Peter Aalbæk Jensen igennem Tyskland med en campingvogn fyldt til bristepunktet med ulovlige våben og "lig"? Dette og meget andet har man nu chancen for at finde ud af, hvis man giver sig i kast med dette hypnotiske 4-disc box-set med Europa-trilogien, som etablerede Triers internationale position som en af vor tids mest kontroversielle og stilskabende instruktører.

Udover restaurerede udgaver af Triers tre første spillefilm, Forbrydelsens element (1984), Epidemic (1987) og Europa (1991), indeholder boksen også en booklet skrevet af Trier-eksperten Peter Schepelern samt en bonusdisc proppet til randen med seriøst ekstramateriale, som kaster lys over trilogien og de enkelte film. Der er indsamlet diverse samtidige danske og udenlandske portrætprogrammer, men ellers er det omfattende materiale helt nyproduceret af Electric Parc.
     Der er særskilte interviews med fotografen Henning Bendtsen og komponisten Joachim Holbek samt ikke mindst et 45 minutter langt interview med Trier selv lavet af Weekendavisens filmanmelder, Bo Green Jensen.
     Desuden er der mindre dokumentarprogrammer med utallige anekdoter om Trier og de respektive film. Her kan man bl.a. høre om de bizarre hotel- og toiletforhold – og de fatale æbler! – som filmholdet måtte trækkes med i Polen under optagelserne til Europa; om hvordan man fik fordoblet antallet af døde dyr i Forbrydelsens element; og om hvem der vandt væddemålet mellem Trier og den daværende filmkonsulent, Claes Kastholm Hansen, om, hvorvidt Trier kunne lave en film for maksimalt 1 million kroner – og om de i det hele taget kan huske, hvad de væddede om? Desuden får man en humoristisk redegørelse for, hvordan Peter Aalbæk Jensen dresserede den svenske skuespiller, Ernst-Hugo Järegård, til at opføre sig ordentligt på settet af Europa.
     Anekdoterne, der åbner op for mange historier, som ikke tidligere har været kendt i offentligheden, leveres af Peter Aalbæk Jensen, Niels Vørsel, Jean-Marc Barr, Udo Kier, Tom Elling, Tómas Gislason, Per Holst og mange flere, som på forskellig måde var implicerede i en eller flere af de tre film.
     For de særligt dygtige er der også gemt to særdeles interessante Easter Eggs, der komplementerer billedet af Trier og hans tidlige værker.

Booklet: Introduktion til Europa-trilogien af Trier-ekspert Peter Schepelern

Disc 1: The Element of Crime (1984)

Triers stemnings- og billeddrevne debutfilm er en postmodernistisk kriminalhistorie om politimanden Fischer, der under opklaringen af en række bestialske mord på unge piger sætter sig så meget ind i morderens tankegang, at det til sidst tager overhånd.
 • Ny digital overførsel, ratio 1,85:1 (anamorphic 16:9)
 • Kommentarspor med Lars von Trier, fotografen Tom Elling og klipperen Tómas Gislason
 • Kommentarspor med Trier-eksperterne Peter Schepelern og Stig Björkman
 • Innenstadt Europa – About Lars von Trier - en original behind-the-scenes dokumentar fra 1984 gravet frem fra Zentropas arkiver (subtitled in English).
 • Anecdotes from Trier's Element of Crime - helt ny dokumentar (2005) baseret på interviews med filmholdet. Introduktion af Peter Schepelern (subtitled in English).
 • Easter egg: Lars von Triers filmskolekortfilm Nocturne med et nyt kommentarspor af Lars von Trier (subtitled in English – commentary in English)
 • Trailer
Disc 2: Epidemic (1987)

Lars von Trier og Niels Vørsel har netop mistet hele det manuskript, de har arbejdet på i 1½ år. Om mindre end en uge kommer filmkonsulenten på besøg i den tro, at han vil blive præsenteret for et færdigt projekt. Lars og Niels må tænke hurtigt. De får idéen til filmen Epidemic, der handler om et udbrud af en mystisk pest i Europa. Hvad de ikke ved er, at mens de fokuserer på at skrive deres manuskript, bryder en rigtig pest ud, præcist som de beskriver i deres manuskript.

Fakta og fiktion blander sig på smukkeste vis i Lars von Triers mesterværk Epidemic. Filmen starter uskyldigt, nærmest som en spoof på filmindustrien og ikke mindst sig selv. Filmens rigtige konsulent, Claes Kastholm, stiller oven i købet op som sig selv, manden med en vindjakke-fetish.
     Undervejs i filmen ser vi scener fra det manuskript, Trier og Vørsel er ved at skrive, mens de diskuterer den verden, de er ved at bygge op. I det nye, pestbefængte samfund kan man blive præst på 3 dage, fordi det bare ikke kan lade sig gøre at planlægge længere frem i tiden! Som Trier tørt konstaterer: "Så får vi også chancen for at gøre nar af religion... Det er jo aldrig af vejen." Og mens vi er ved citaterne, så er en af de bedste ting ved filmen faktisk, at næsten hver eneste replik er det perfekte filmcitat. "Der er ikke noget som trøfler. De kan fylde en stor bolig med duft", udbryder Niels Vørsel under middagen med filmkonsulenten, iscenesat for at få hans opmærksomhed væk fra det faktum, at de ikke har et manus klar til ham alligevel. "Jo... det smager", svarer han uimponeret.
    Men gradvist bliver tonen mere og mere alvorlig. En alvidende fortællerstemme holder os up-to-date med pestens fremmarch i den virkelige verden, mens Trier og Vørsel løber rundt og skærer flerfarvede tandpasta-tuber op for at finde ud af, hvordan massen i en pestbyld ville fordele sig på en naturlig måde.
    Epidemic er et glimrende eksempel på, hvordan Trier engang var i stand til at manipulere med sit publikum - uden at miste glimtet i øjet altimens han legede virtuost med mediet. Epidemic er filmet på lækker, grynet, sort/hvid 16mm film, mens scenerne fra filmen i filmen er lavet på 35mm. Sammen med The Element of Crime og Europa står Epidemic som et monument over en genial filmkunstner, der desværre ikke er iblandt os længere. En lille forvirret, neurotisk mand har taget hans plads, uden at nogen har lagt mærke til det. Det lyder næsten som plottet på en bizar science-fiction film - sådan én, som Trier engang selv kunne have fundet på at lave.
 • Ny digital overførsel, ratio 1,66:1 (anamorphic 16:9)
 • Kommentarspor med Lars von Trier og medforfatter Niels Vørsel
 • Anecdotes from Trier's Epidemic - helt ny dokumentar (2005) baseret på interviews med filmholdet. Introduktion af Peter Schepelern (subtitled in English).
 • Easter egg: Lars von Trier's graduation film Images of Liberation (subtitled in English)
 • Trailer
Disc 3: Europa (1991)

Leopold Kessler (Jean-Marc Barr) ankommer til Tyskland efter krigens afslutning i 1945 med et naivt ønske om at hjælpe landet på fode igen. Han vil forsøge at forholde sig fuldstændig neutral, men det er lettere sagt end gjort, og snart er han en brik i et politisk spil om magten i det ødelagte land.
    Med sine guddommeligt smukke billeder og sin hypnotiske fortællestil (godt hjulpet af Max von Sydows voice-over) er Europa en unik oplevelse, man ikke må snyde sig selv for.
 • Ny digital overførsel, ratio 2,35:1 (anamorphic 16:9)
 • Kommentarspor med Lars von Trier og skuespillerne Jean Marc-Barr & Udo Kier
 • Kommentarspor med Lars von Trier og producer Peter Aalbæk Jensen
 • The Making of Europa - en original behind-the-scenes dokumentar fra 1991 gravet frem fra Zentropas arkiver (in English).
 • Anecdotes from Trier's Europa - helt ny dokumentar (2005) baseret på interviews med filmholdet. Introduktion af Peter Schepelern (subtitled in English).
 • Trailer
Disc 4: Hypnotic Features
 • A conversation with Lars von Trier - helt nye interviews med Lars von Trier af journalisten Bo Green Jensen (subtitled in English)
 • Trier's Elements - DR dokumentarprogram fra 1991 (subtitled in English)
 • Portrait of Lars von Trier - TV2 dokumentarprogram fra 1991 (subtitled in English)
 • One Day with Peter - fransk dokumentarkortfilm fra 2004 om Peter Aalbæk Jensen (subtitled in English)
 • Im Laboratorium des Lars von Trier - tysk dokumentarprogram fra ZDF (subtitled in English)
 • Lars von Trier Anecdotes - dansk dokumentar fra 2005
 • Europa – The Faecal Location - dansk featurette fra 2005
 • Europa promo
 • Storyboarding The Element of Crime with Cinematographer Tom Elling – dansk featurette fra 2005
 • The Emotional Music Script for Europa with Composer Joachim Holbek – dansk featurette fra 2005
 • From Dreyer to von Trier with Cinematographer Henning Bendtsen – dansk featurette fra 2005
 • Trailere fra Lars von Triers efterfølgende film – fra Breaking the Waves til Manderlay

Brugerne skriver om Lars von Trier's Europe Trilogy:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 30. maj 2007
Europa
Anmeldelsen gælder kun "Europa". De to andre film kan fås selvstændigt og er derfor anmeldt andetsteds på sitet. Extramaterialet er selvfølgelig optimalt og kan vel ikke roses nok.
Von Trier siger med vanlig ubeskedenged i ét af de interviews der er i denne box, at han med "Europa" ville lave et mesterværk. Det gjorde han nu ikke. Men han har lavet en fascinerende film om en rejse igennem det ødelagte Tyskland efter krigen, og han gør det med et maksimum af klaustrofobiske kneb og smarte fiduser. Filmen er én lang kliché, og dét er i sig selv en bedrift. Ikke overraskende fik den juryens tekniske specialpris.
Det er iøvrigt også morsomt at se, hvor meget Von Trier låner fra Welles´ "Processen" og en masse andre film.

Anmeldt af Kalle Marx, Esbjerg 29. november 2006
Interessante værker
Europa trilogien, lavet af manden som alle elsker at hade, er stadig spændende filmstof. Von Trier har tilsyneladende haft idéen at tilskueren skulle drages så langt muligt ind i filmene som muligt, en mistanke jeg danner mig på baggrund af det gennemgående hypnose-tema. De tre film hænger nogenlunde sammen, i hvert fald tematisk, men de efterlader et forskelligt indtryk:

Element of Crime: Trilogiens bedste film, med en helt igennem forfriskende visuel stil. Den er svær at æde i ét hug, men er båret af ekspressiv visualitet og gennemført fortællestil. Man kan nærmest skære gennem atmosfæren til tider. En spændende sanseoplevelse.

Epidemic eller "Lars von Trier's 8½" som jeg kan lide at kalde den: En ganske interessant og gloomy meta-film. Von Trier når selvfølgelig aldrig samme højder som Fellini, men filmen er interessant også som en forgænger for dogme-stilen. Jeg kan især lide slutningen, hvor han forener filmens virkelighed med film-filmens virkelighed gennem en hypnose(som han også prøver at påføre tilskueren i trilogiens sidste film).

Europa: Dette er efter min mening den svageste film i trilogien. Den er ikke lige så opfindsom som de to andre og så er den først og fremmest ret langtrukken og svær at interessere sig for. Der bydes på nogle spændende inputs, men den er nemt overgået af forgængerne.

Trilogien stammer tydeligvis fra dengang von Trier selv følte han havde noget at bevise og derfor vil mange nok mene disse film er mere spændende end senere værker. Andre vil mene at hele balladen er noget prætentiøst og/eller perverst rod, men Europa trilogien er bestemt et interessant kapitel i dansk kunstfilms historie.

Anmeldt af John Foss, København S 2. september 2005
Geniaaalt
Denne udgivelse er umulig at rose nok. BÅde for film og ekstramateriale. Utroligt, at den ikke er udkommet noget før. ET absolut must for alle filmelskere, ikke kun nødvendigvis von Trier-
aficionados. Ekstramaterialet er aldeleles sublimt, blandt meget andet får vi film skolefilmene "Nocturne" og "Befrielsesbilleder".
Man må sige, at sættet lever op til sit navn på alle mulige måder.
Hypnotisk. Fantastisk. Genialt, for ikke at tage munden for fuld.
Og så får vi omsider "Europa" i det rigtige 16:9 format.
Køb for guds skyld dette sæt, om du så skal leve af havregrød resten
af måneden !!! Wauw!!

Ret din egen anmeldelse af Lars von Trier's Europe Trilogy - klik her

Start en debat om filmen Lars von Trier's Europe Trilogy - klik her

Start en debat om denne udgave af Lars von Trier's Europe Trilogy (4-disc) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45