An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Jørgen Leth 06-11: Sportsfilmene (6 film) (DVD) Jørgen Leth 06-11: Sportsfilmene (6 film)

Udgivet 23. november 2007 af Det Danske Filminstitut LETH2 / UPC# 9788770552424

Jørgen Leth 06-11: Sportsfilmene (6 film) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. 1970-1983
Danmark - Farve - 348 min
Ønskeliste
DokumentarDramaDocu-drama
Filmens specifikationer
Original titel: Jørgen Leth Collection
Instruktør: Jørgen Leth
Stikord: Sport
Cykel / cykling
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  PAL DVD-pladen har regionalkoden 0.Region:
Oprindelse:  Danmark

- dansk film

Tekster: Engelsk
Sprog: Dansk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 15

Gennemsnit: 7.1 ud af 10

Du kan også stemme.   


Jørgen Leth 06-11: Sportsfilmene

Med et omfattende samlet værk skabt gennem fem årtier er Jørgen Leth en af dansk films markante kunstnere. Dette ikke mindst i betragtning af, at værket i sin helhed er præget af en eksperimenteren med filmmediet, dets muligheder og begrænsninger. Det er på den baggrund, at Filminstituttet har udgivet Jørgen Leths filmværk på DVD, samlet i seks box sæt.

Husk iøvrigt også Tómas Gislasons film om Jørgen Leth, Fra Hjertet til Hånden (1994).

Indhold i Jørgen Leth Collection #2:
  1. En forårsdag i helvede / A Sunday in Hell (1976, 111 min)
  2. Stjernerne og vandbærerne / Stars and Water Carriers (1974, 93 min)
  3. Den umulige time / The Impossible Hour (1975, 45 min)
  4. Pelota (1983, 47 min)
  5. Kinesisk bordtennis / Chinese Ping Pong (1972, 14 min)
  6. Motion Picture (1970, 20 min)
Ekstra materiale:
  • A Conversation with Jørgen Leth (2003, 9 min)
  • Monument (1969/2007, 9 min)
Denne anden boks i serien The Jørgen Leth Collection indeholder Leths sportsfilm med hovedvægten på cykelfilmene, hvor Stjernerne og vandbærerne og En forårsdag i helvede står som nyklassikere indenfor genren. Instruktøren var træt af den kliché-redne sportsjournalistik og mere optaget af "det indre, psykologiske drama i slagene mellem de store ryttere".

Stjernerne og vandbærerne skildrer Giro d'Italia i 1973, hvor Ole Ritters enkeltstart er det filmiske og emotionelle højdepunkt. I En forårsdag i helvede blev det navnkundige et-dagsløb Paris-Roubaix indfanget med 27 kameraer placeret strategiske steder på ruten. Dermed var det lagt i manges hænder, om det lykkedes at indfange dramaet. Begge film har med de givne spilleregler karakter af en kunstnerisk udfordring, hvilket også gælder Den umulige time, der skildrer Ole Ritters forsøg på at generobre timerekorden.

Pelota udtrykker igen Leths store fascination af det enestående menneske, der præsterer det sublime. Her illustreret gennem en lille eksklusiv sport fra Baskerlandet.

Endelig rummer boksen to tidlige eksperimenterende film. Motion Picture har tennisspilleren Torben Ulrich i centrum og undersøger fænomenet "bevægelse indenfor et absolut billedudsnit". Kinesisk bordtennis skildrer det hurtige spil og arbejder kunstnerisk med billedbeskæring, hvorved spillets hastighed og skønhed understreges.
Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om Jørgen Leth 06-11: Sportsfilmene:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 24. august 2022
Det' Leth
En forårsdag i helvede **

Titlen på denne Jørgen Leth-dokumentar om 1976-udgaven af Paris-Roubaix kunne fint være blevet omdøbt til "En sommerdag i drømmeland", for den er så fortryllende kedelig og dramatisk uinvolverende, at det faktisk ville være en bedre titel. I betragtning af at cykelsport allerede for snart 50 år siden var Leths passion og fascination, så mærker man ikke dette ét eneste øjeblik undervejs i skildringen af rytternes strabadser undervejs i et af de (i hvert fald dengang) hårdeste løb der findes. I stedet hører man bare Leth kommenterer på det helt indlysende som fremgår af hvad man ser; intet om den enkelte rytter, ingen aforismer, ingen metaforer der er værd at skrive hjem om, kun kommentarer til hvem der ligger hvor i feltet og hvornår. Man spejder forgæves efter en dramatisk slutspurt, men denne udebliver. Det er ikke nogen rigtig god film, og at Leths cykelfilm har fået så megen omtale og nærmest ikon-status er ret ubegribeligt.

Stjernerne og vandbærerne ** ½

Lavet før "En forårsdag i Helvede" fortæller Leth her langt bedre og mere detaljeret med flere sprogblomster om Giro D'Italia i 1973. Det er i grunden overraskende, at han så tre år senere kunne lave en så mærkbart ringere film, men måske var løbet ikke så interessant for ham . Dette er i hvert fald den bedste af de to film.

Den umulige time ** ½

I 1975 forsøgte Ole Ritter at slå Eddie Mercxx's timerekord i banecykling, samtidigt med at han tilstræbte at slå sin egen. Ligesom i de foregående film er Leth optaget af at skabe en mytisk stemning omkring cykelsporten, og her krydret med få men velvalgte udtalelser fra Ritter selv undervejs i hans kamp for at forbedre sig selv. Stor kunst er det bestemt ikke, men det er medrivende nok på egne betingelser. Det er afgjort muligt, at man vil finde disse film virkeligt spændende, hvis man - som Leth - er meget optaget af cykelsporten og alle dens aspekter. Alle andre kan bare slappe af.

Skriv din egen anmeldelse af Jørgen Leth 06-11: Sportsfilmene - klik her

Start en debat om filmen Jørgen Leth 06-11: Sportsfilmene - klik her

Start en debat om denne udgave af Jørgen Leth 06-11: Sportsfilmene (6 film) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45