An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Omsen & Momsen: Alle 6 afsnit  (DVD) Omsen & Momsen: Alle 6 afsnit

af Nordisk Film 1702431 / UPC# 5708758671453

Omsen & Momsen: Alle 6 afsnit  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Danmarks Radio - 1987
Danmark - Farve - 162 min
Ønskeliste
MusikfilmFamiliefilmKomedie
Filmens specifikationer
Original titel: Omsen & Momsen
Instruktør: Hans Kragh-Jacobsen
Medvirkende:
Momsen / Jess   Jess Ingerslev
Omsen / Tom   Tom McEwan
Lullu - Jess' pet  Vici Händel
Mus - Tom's pet  Lars Bjerregaard
Stikord: Klassiker
Kult-favorit
For børn
Nostalgi
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark
Features:
Anamorphic (16:9) Trailer
Production Notes Music video
Documentary Music score
Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Antal plader: 1Denne udgivelse indeholder 1 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Standard Academy
DD 1.0
Dansk
Dansk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
1,34 : 1 Keep Case DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 5

Gennemsnit: 9.0 ud af 10

Du kan også stemme.   


På børneværelset med Tom og Jess

Hvad sker der inde hos de voksne? Det er godt, man har et nøglehul at kigge igennem. Det er ikke altid lige nemt for lillebror Tom at forstå, hvordan verden er skruet sammen: Hvad er f.eks. en tv-avis? Hvad vil det sige, at noget er uhyggeligt? Og hvad sker der, når familien får besøg af en "helsedille"? Heldigvis har storebror Jess altid en forklaring på alle de spændende ting, der sker, når man ser ind ad nøglehullet til de voksne! Uden Jess ville Tom aldrig vide, hvad man må – og hvad der er "fy, fy, skamme, skamme, fy, fy, ah, ah, slemme, slemme, fy, fy, næ, næ, nix, nix, slut, forbudt!"

Filminstruktøren Søren Kragh-Jacobsen er manden bag manuskriptet og alle de uforglemmelige børnesange i Omsen & Momsen – et af DR's mest elskede og populære børneprogrammer fra 1980'erne.
Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om Omsen & Momsen (TV-Serie):

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 1. december 2012
På børneværelset
Tom og Jess er tilbage i fuld vigør og tager endnu engang tykt gas på den kedelige voksenverden over for det fantasifulde børneunivers. Mange sjove musik og sangnumre. Måske nok ikke helt så morsomt som "Nu er det ikke sjovt længere", men stort set lige så opfindsomt.

Anmeldt af lookalot, København K 14. september 2010
Tom & Jess på toppen
En herlig børnetime serie, der kan nydes af både børn og voksne og voksne og børn:O):O)

Anmeldt af René, Åbyhøj 9. juni 2008
Tom, Jess .... og Søren Kragh-Jacobsen på slap line
Jeg så desværre ikke selv "Omsen & Momsen", dengang tilbage i 1987. Det var en periode, hvor jeg ikke så særlig meget fjernsyn. Men efter fra forskellige sider at ha' fået genfortalt detajler derfra, med meget entusiasme, var det til sidst næsten som om jeg selv havde set afsnittene. Så da jeg opdagede "Omsen & Monsen" stå i en musikbutik på DVD til en sølle halvtredser, var der vel ikke så meget at betænke sig på. Så, haps! Nu var jeg jeg jo i forvejen bekendt med d'herrer Tom McEwan & Jess Ingerslev's humor fra udsendelser som "Kaptajn Klydes Filmmer-cirkus" og "Nu er det ikke sjovt længere!". Så jeg var forberedt på det værste, hehe. Serien forgår i børneværelset, hvor Storebror (Jess Ingerslev) og Lillebror (Tom McEwan) vågner op til dåd i den halve time, hvor forældrene sidder inde i stuen ved siden af og ser TV-avis om aftenen.

Jeg frydede mig over afsnit 1, hvor Jess skal lære Tom, hvordan de voksne ser fjernsyn ... og hvad "moms" er for noget. Jeg jublede over afsnit 2, hvor Storebror (inspireret af at smugkigge igennem nøglehullet, ind til de voksne i stuen ved siden af) skal lære Lillebror, hvordan de voksne fester .... og at enhver voksenfest's højdepunkt er, når lysekronen falder ned. Jeg skraldgrinede over afsnit 3, hvor Far og Mor har lejet videomaskine og film, og rigtig skal hygge sig med "Vampyren med de blodige tænder", mens Storebror 'keder sig' ..... og også synes, at det altså også er lidt uhyggelig. Far og Mor er nu heller ikke alt for stolte ved situationen. Jeg morede mig også lidt over afsnit 4, hvor Far skal demonstrere for Mor, hvorledes man sætter sig i respekt i børneværelset ..... og hvordan Storebror og Lillebror får vænnet ham af med dén tvangstanke igen.

Og derefter ændrede stemningen sig i de resterende to afsnit, selv om omslaget i vejret egentlig allerede kunne fornemmes svagt i afsnit 4. De sidste afsnit (hvor Storebror og Lillebror i afsnit 5 åbenbarer skjulte kulinariske talenter, og far lugter penge og berømmelse - Og afsnit 6, hvor Mor og Far er blevet besatte af en 'helsedæmon', og også forlanger armbøjninger og kondiløb i børneværelset) er mere fjollede, end egentligt morsomme. "Nu er det ikke sjovt længere", fristes man til at citere d'herrer McEwan og Ingerslev. Jeg regner med, at de lidt tyndbenede sidste to afsnit nok er et resultat af, at Søren Kragh-Jacobsen har været bagud med manuskriptet, og at en deadline pludselig truede. Ærgerligt, at serien bare blev liret af til sidst.

Jeg ville helst ha' været i stand til at kunne gi' fuldt hus, men må i stedet desværre nøjes med at tildele "Omsen & Momsen" 'sølle' tre stjerner.
P.S. Tom McEwan er i øvrigt forrygende morsom som den brovtende Far, og Jess Ingerslev som den cerut-rygende Mor.

Ret din egen anmeldelse af Omsen & Momsen (TV-Serie) - klik her

Start en debat om filmen Omsen & Momsen (TV-Serie) - klik her

Start en debat om denne udgave af Omsen & Momsen: Alle 6 afsnit - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45