An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

30 Days of   Night (Blu-ray) (BD) 30 Days of Night (Blu-ray)

Udgivet 3. juni 2008 af Nordisk Film 1733531 / UPC# 5708758673327

30 Days of   Night (Blu-ray) (BD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Ghost House Pictures - 2007
USA - Farve - 113 min
Ønskeliste
GysSkrækThriller
Filmens specifikationer
Original titel: 30 Days of Night
Instruktør: David Slade
Medvirkende:
Eben Oleson  Josh Hartnett
Stella Oleson  Melissa George
Marlow  Danny Huston
The Stranger  Ben Foster
Beau Brower  Mark Boone Junior
Jake Oleson  Mark Rendall
Denise  Amber Sainsbury
Billy Kitka  Manu Bennett
Iris  Megan Franich
Doug Hertz  Joel Tobeck
Vis alle medvirkende...
Stikord: 30 Days of Night
Alaska
Blod & Splat
Drab / mord
Vampyr
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
Blu-ray pladens specifikationer
Oprindelse:  Danmark Blu-ray pladen har regionalkoden B.Region:

Med danske tekster

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 25

Gennemsnit: 8.8 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Thomas
Lars

30 Days of Night

Hver vinter er der 30 dage, hvor den lille isolerede by Barrow i det nordlige Alaska befinder sig i en tilstand af totalt, arktisk mørke. Solen er sunket til under horisontlinjen, og de fleste af Barrows indbyggere drager mod mildere himmelstrøg sydpå, mens kulden og mørket har overtaget. Da mørket langsomt, men sikkert falder på, dukker der denne vinter pludselig en mystisk gruppe af fremmede op i den ellers øde by. Det er en gruppe blodtørstige vampyrer, som søger føde blandt de tilbageblevne beboere. Barrows sherif Eben (Josh Hartnett), hans kone Stella (Melissa George) og en lille gruppe af byens beboere må gøre alt, hvad de kan, for at undgå et blodbad og holde sig selv og hinanden i live, indtil solens stråler igen rammer den hårdt plagede by. 30 Days of Night er en skræmmende effektiv og hændervridende uhyggelig gyser, som på elegant vis puster ny og frisk energi i den bloddryppende myte om vampyrer. Det er gysermesteren Sam Raimi, som har produceret, og David Slade (Hard Candy), som har instrueret.

Klik her for hele serien 30 Days of Night.
Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om 30 Days of Night:

Anmeldt af Tiggara, Slagelse 16. november 2009
30 days of hell.
Jeg havde for en gang skyld sat min næse op til en god gammel vampyrer film fyldt med kolde kyniske klicer gys og skræk, for ikke tale om en giga god sammenhængende historie der tager flere drejninger en jorden selv, med masser af godt skuespil og et fantastik godt plot, ingen af delende fik jeg, i stedet for fik jeg en usammenhængende historie med en eller anden form for en uren vampyr klan som bare slå ihjel for ren nydelse og slet ikke tænker på slægtens vider føgleser, oppe lidt nord for alaska vakkler denne film på nordens afgrund, den er kort sagt noget bras,da de slet ikke overholder nogle af de normer eller regler som en ægte vampyr film skal leve op til, fortrækker langt heller vampyr film som en vampyres bekendelse, vampires, from dusk till dawn, Dracula 2001, dracula 2, 3, blade the daywaker, eller den nye frostbite er tydligt tegn på at vi dansker som så mange andre lande kan lære noget af svenskerne, faktisk ret nedende.

Anmeldt af Ulrich Jarl Christiansen, Aalborg 10. januar 2009
God? No God.
Overrasket mig mere end forventet, da jeg altid har set Josh H som en teenie weenie. Men det ændret sig i hvert fald for mit vedkommende.

En af de fedeste scener er hvor han hakker hovedet af ham ved gyngen, Uhm.

Anmeldt af Extract, Dyssegård 7. september 2008
Vampyrernes vinternat
30 Days of Night Vi er i Alaskas frosne vidder, solen går ned og vil være væk i en måned og byen Barrows henligger i mørke og total isolation: Så er der dømt blodfest for den gruppe af vampyrer der opsøger det lille samfund, hvis borgere kæmper en tilsyneladende håbløs kamp mod blodsugerne, så spænding og rædsel stiger og indbyggertallet falder drastisk. Dette er en elegant twist på varmpyrgenren, den er velspillet og rigtigt flot fotograferet. Vampyrerne er dejligt fæle. Filmen er en godt små to timers skruestik, godt gået.

Anmeldt af Frank Løvkvist, Tjele 7. september 2008
Jeg tror måske jeg havde lidt for store forventninger til filmen, men jeg syntes den var langtrukken i dele af filmen og der er for store spring i dagene til at jeg kunne holde spændingen. Den kan da sagtens ses og var da også godt fundet på og hartnett spiller rigtig godt.

Anmeldt af jona, Køge 8. august 2008
En rigtig spændende film.

Anmeldt af Jan, Viborg 17. juni 2008
DE ER TILBAGE
Superfed vampyrfilm med en veloplagt Josh Hartnett i hovedrollen som sheriffen, der må se sin by blive fuldstændig rendt over ende af blodtørstige vampyrer. Dejligt med en afveksling fra zombie-filmene, som er så dominerende for tiden. Masser af blod og masser af underholdning. Der anbefales varmt herfra.

Anmeldt af Rasmus Lundberg, Valby 27. april 2008
Bidende kulde
Opvejet mod nutidens helt store trend, zombierne, synes vampyrerne lidt som noget, den moderne gyserfilm er vokset fra. Da jeg hørte at en ny vampyrfilm - altså denne - var under opsejling, lød præmissen om skarpladt mundtøj, lange negle og iturevne halse ærlig talt lidt sløj. Med den talentfulde David Slades seneste udspil, "30 Days of Night", bør der dog langt fra kimses af det blodtørstige folkefærd - vampyrer er nogle satans bæster, hvilket hans blot anden spillefilm slår en overordentlig tyk streg under.

Efter sine to, visuelt overvældende veludrustede film bør der næppe herske tvivl om, at David Slade er en mester i filmbilleder. Hvor den fantastiske debut, "Hard Candy", lod vægfarver og blegt solskinsindfald forvandle et nydeligt parcelhus til en vaskeægte mareridtskulisse, lægger ”30 Days of Night” ligeledes en underliggende kunst i at visualisere en form for skærsild i jordnære rammer. Denne gang skal byen males rød - og på imponerende vis får Slade gjort en snedækket, mørkelagt og vampyrbefærdet by i Alaska til et sted, der påminder seeren om sine værste mareridt og som fluks indtræder på alle tiders liste over de mest mindeværdige lokaliteter i gyserfilmens historie.

På det stilmæssige plan er ”30 Days of Night” ikke blot bjergtagende flot, men også overraskende brutal. Allerede fra filmens ildevarslende start, hvor en flok hunde slagtes med en nådesløshed så selv det halve kunne være nok, anes den visuelle brutalitet filmen drives frem ad, og ikke længe efter er den klasket ud i hele synsfeltet.
Kranier flækkes, kroppe pulveriseres og halse skambides, men gennem et så talentfuldt filmsprog at man nærmer sig et visuelt stadie lignende ”Sin City”. Særligt i en af filmens flotteste sekvenser kan denne sammenligning siges at holde vande, ved det nærmest smukke syn af en blodtørstig vampyr på taget af en kørende bil, der fuldkommen lader skikkelsen falde i ét med billedets skyggeomrids som en kulsort tegning (enhver der ikke sov under filmen burde vide hvad jeg snakker om).

David Slade og hans ledsagende fotograf, Jo Willems, får med andre ord stablet et sublimt gudsforladt univers på benene - et univers hvor hvert et billede af alt fra knivskarpe vampyrtænder til dalende snefnug og blodstænkte snedynger bliver gjort til den mest drabelige form for ægte billedpoesi. Selvom filmens underholdningsværdi lider store tab af midterdelens manglende opfindsomhed, så vinder den på sin unikke, sin makabre stemning, sin blodige visuelle poesi og sin formidable slutning. ”30 Days of Night” er vampyrernes eftertrykkelige comeback - og en film ultimativ tæt på den femte stjerne.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 26. april 2008
Mørketid
I et alt for omstændeligt sprog, præget af dårlig timing, skildrer David Slade nogle vampyrers angreb på en isoleret by i Aalska den dag solen går ud. De viser sig at være nogle trælse fyre, der udrydder byens beboere en efter en på samme ensformige og uopfindsomme måde. Man skal virkelig være high strung for at være spændt på, hvad der vil ske.
Filmen får en halv stjerne fordi nogle af skuespillerne spiller deres repetitioner meget pænt. Men kedeligt er det.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 18. april 2008
Vintervampyrer
Ikke det bedste genren kan diske op med, men brugen af en fed location (eller måske snarere skabelsen af en) og god makeup sikrer da en nogenlunde oplevelse. Skuespillerne er også gode. Problemet med filmen er dog i sidste ende at den ikke er ordentligt bygget op og at man aldrig for alvor føler sig skræmt eller truet. Men: den HAR faktisk en hel del stemning, så i sidste ende må filmen siges at være bestået.

Anmeldt af Monkeyman, København S 8. december 2007
30 dage i selskab med polarvampyrer
Efter jeg havde set traileren til denne film, havde jeg i den grad glædet mig til at se den på det store lærred, men min glæde falmede lidt bagefter.
Idéen med at lave en film om en lille landsby oppe i det aller nordligste Alaska, hvor der i én hel måned ikke kommer noget dagslys lyder ikke spændende, men hvis man så pepper plottet lidt op med en stor gruppe blodtørstige vampyrer der har tænkt sig at mæske sig løs i lokalbefolkningen i de 30 dages mørke, så får piben jo én helt anden lyd.
Filmen begynder for langsomt efter min mening og persongalleriet man bliver præsenteret for er ikke det mest interessante. Når så de blodhungrene bæster kommer, så kradser man sig lidt i hovedbunden, for de ser sgu mere sjove end uhyggelig ud. Bevares, de er stærke, hurtige og meget tørstige, men de ligner altså nogle stive festgøglere med spidse fastelavnstænder. Så har vampyrene også deres eget sprog, og når det lyder som en blandning af bøvser, hvalsang og grønlandsk, så kan jeg kun grine (desuden, så fyrer vampyrlederen nogle replikker ud, som jeg ikke fatter én pind af). Men der er skam også plusser i filmen, og det er i form af en fin underholdningsværdi, og et par chok her og der.
´´30 Days of Night'' køber jeg garanteret når den kommer ud på dvd, men det ikke en film jeg vil se igen og igen, men der er sikkert nogle af jer fra Laserdisken, hvor den ville falde bedre i jord.

Ret din egen anmeldelse af 30 Days of Night - klik her

Start en debat om filmen 30 Days of Night - klik her

Start en debat om denne udgave af 30 Days of Night (Blu-ray) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45