An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Groundhog Day (Blu-ray) (BD) Groundhog Day (Blu-ray)

af Columbia/TriStar SBR14594 / UPC# 5050629459418

Groundhog Day (Blu-ray) (BD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Columbia Pictures - 1993
USA - Farve - 101 min
Ønskeliste
RomantikKomedie
Filmens specifikationer
Original titel: Groundhog Day
Dansk titel: En ny dag truer
Instruktør: Harold Ramis
Medvirkende:
Phil Connors  Bill Murray
Rita  Andie MacDowell
Larry  Chris Elliott
Ned Ryerson  Stephen Tobolowsky
Buster Green  Brian Doyle-Murray
Nancy Taylor  Marita Geraghty
Mrs. Lancaster  Angela Paton
Gus  Rick Ducommun
Ralph  Rick Overton
Kenny  Willie Garson
Vis alle medvirkende...
Stikord: Tidsloop
TV/Radio-station
Vinter & sne
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
Blu-ray pladens specifikationer
Oprindelse:  England Blu-ray pladen har regionalkoden B.Region:

Med danske tekster

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 31

Gennemsnit: 9.0 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Niels Ole
Hans Kr.
Søren
Morten K.
Alexander
John

Det bli'r en meget meget lang dag...

Phil Conners (Bill Murray) er en mavesur tv-vejr-mand, der hvert år (meget mod sin vilje) bliver sendt til den lille flække, Punxsutawney. Her skal han interviewe byens eneste landskendte "person" – et murmeldyr, der efter sigende kan fortælle, om foråret er på vej, eller om vinteren fortsætter.
    Og Phil hader det. Han hader alt, der har noget med byen at gøre, og vil allerhelst væk derfra med det samme. Men da Phil vågner op på hotellet næste morgen, er det den samme dag som i går(?) Og sådan fortsætter det, dag efter dag – med den samme dag. Det har jo nogle fordele, for der er jo ingen "i morgen", og Phil kan gøre, hvad der passer ham uden at stå til ansvar for nogen dagen efter.
Niels Ole

Brugerne skriver om Groundhog Day:

Anmeldt af Vaesen, Nykøbing F 2. juni 2012
Original
Dette er en af mine yndlingsfilm (selvom jeg har en del af disse). Og samtidig er det en af disse film, der kan ses af begge køn.

Det er en feel-good romantisk komedie, som de fleste vil kunne lide. For der er noget for hvert køn i filmen. Romantik for tøserne og hylende grinagtige scener og en lige så sjov dialog for fyrene.

Bill Murray spiller Phil Connors, en selvbestaltet vigtigper, hvis Ego er på størrelse med den stat, han befinder sig i. Som vejrmand bliver han sendt til den lille by Punxsatawney, hvor byens indbyggere hvert år har tradition for, at spørge murmeldyret Phil om, hvordan deres vinter bliver. Meget modvilligt tager han derhen sammen med sin nye producer og sin kameramand.

Da dagen er omme og han har fået klaret sit arbejde, lægger han sig til at sove. Blot for at opdage, da han vågner, at det er den samme dag igen! Pludselig befinder han sig i et helvede, han ikke kan slippe ud af. Den samme dag bliver ved og ved med at gentage sig, om og om igen. Lige gyldigt hvad han gør, bliver den samme dag ved med at gentage sig. I ren desperation og frustration over, at at opleve den samme dag igen og igen, prøver han at begå selvmord ved bla. at stille sig ud foran en kørende bil, hoppe ned fra kirkens klokketårn og køre ud over en skrænt.

Da dette ikke hjælper overhovedet og han stadig vågner op til den samme dag, begynder han at tænke i nye baner. Nye muligheder går op for ham, han kan jo gøre som det passer ham uden at det får konsekvenser overhovedet.

Samtidig går det pludselig op for ham, at hans nye producer faktisk er en rigtig dejlig kvinde og han begynder at bejle til hende - uden den store succes til at starte med.
Men for hver samme dag der går, lærer han mere og mere om hende .... og finder måske sin udvej af det dødvande, han står i stampe i ....

Jeg synes så absolut, at det her er en af Bill Murrays glansroller. Det kan ikke være det nemmeste i verden for en skuespiller at skulle spille et overlegent røvhul med alt for meget ego til langsomt at blive en mere ydmyg, hjælpsom og kærlig mand. Kados til ham!

Andie MacDowell er endnu en gang utrolig charmerende og sød, men hun kan godt gå hen og blive "usynlig" et par gange i løbet af filmen, i forhold til det klasse-skuespil, Murray leverer!

Men som sagt er det en utrolig morsom film, der kan ses af hele familien, af folk i alle aldre og af folk med forskellig smag. Jeg anbefaler absolut, at ser denne film mindst én gang. Medmindre man får et deja vu og mener, at man allerede har set den. I så fald er man i den rette stemning og humør til denne film :D ;)

Anmeldt af Extract, Dyssegård 1. januar 2012
Jagten på den perfekte dag
Intet mindre end den perfekte dag kan bringe Phil ud af den evige løkke han er fanget i, men øvelse gør mester(værk). Utrolig sød og sjov romatisk komedie med den dejlige Andie MacDowell som pigen på TV stationen som Phil er varm på, og det man jo godt forstå. Skal næste dag også blive Murmeldyrsdag eller kan Phil komme ud af løkken? Bill Murray er glimrende som Phil, der skal forsøge at gøre dagen perfekt.

Anmeldt af lookalot, København K 3. august 2011
Dét sagde han/hun også igår!
Vellykket romantisk-fantasy-komedie, med Bill Murray i absolut topform! En sød og skæg og helt igennem underholdende feel-good film der bestemt tåler gensyn. Denne 15 års jubilæums udgave har et ganske pænt ekstramateriale, så hvis man er vild med filmen, bør man klart overveje at anskaffe sig denne udgave.

Trivia: filmen er valgt som en af de 50 bedste komedier nogensinde, af Premiere i 2006.

Og The American Film Institute har den som No.34 på sin liste over all-time funniest movies.


Bill Murray blev bidt 2 gange af murmeldyret under "skydningen"!

Harold Ramis ønskede i begyndelsen at Tom Hanks skulle spille Bill Murray, men ændrede mening, idet, at han efter nærmere overvejelser, kom til den konslusion, at netop Tom Hank var alt for "nice"!Anmeldt af Monkeyman, København S 3. juni 2009
The same thing over and over again
Herlig lille lårklasker med en super veloplagt Bill Murray, der viser hvor stort et komisk talant han er. Jeg er dog enig med Karina omkring Andie MacDowell, hun virker altså lidt for kedelig, og ja, hvorfor skal Murrays karrakter gå så meget igennem, for at få fingrene i lige netop hende. Men lige meget hvad, så overskygger filmens historie/plot alt andet man kan pege negativt på, for når det kommer til stykket, så blev man absolut godt underholdt.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 16. juli 2006
Idag er imorgen
En sjov og idérig variation over Dickens-motivet, excellent gennemspillet og fortalt. Bill Murray er virkelig god her! Blandt de bedste scener er dén hvor han stopper en hel flødeskumskage i hovedet og dér hvor han går ned i restauranten i sin pyjamas! En fin film! Jeg er glad for, at jeg langt om længe fik den set!

Anmeldt af Candyman, Hjørring 14. april 2006
Dejlig amerikansk film for hele familien. Murray er halvt så arrogant som i filmen KINGPIN, men der er alligevel lidt McCracken over ham i denne film. Den kan uden tvivl ses igen og igen og igen...

Anmeldt af Karina, Søborg 12. oktober 2005
Fiks komedie med bid
Hele opsættet virker, og Bill Murray er ganske enkelt fantastisk i rollen som den arrogante idiot og halvkendte vejrmand, som tvinges til at leve den samme dag igen og igen i en by, der står for alt det, han hader. Murray taber på intet tidspunkt stemning og fokus, og man kan bare ikke andet end at elske ham. Værre er det med McDowell, som bare er for kedelig. Den kvinde har absolut ingen udstråling eller charme, og hvorfor han skulle være så vild med at få fat i hende, er ikke lige klart for mig. Men det fratager hverken filmen eller Murray den enorme underholdningsværdi, der ligger i Groundhog Day.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 3. juni 2005
Sædekomedie
Der er noget Caprask over denne komedie om en arrogant, selvoptaget, indbildsk og blasert TV-meterolog, der lærer at blive nærværende, engageret og - elskværdig. Han må opholde sig i helvede, hvor alle dage er ens, indtil han kommer på bedre tanker. Ramis og Murray får med deres intelligente samarbejde en enkel ide til at fungere, så vi ivrigt deltager i Bob's forbedringsproces - mærkeligt nok også ved hvert gensyn.

Anmeldt af ch, Odense C 3. juni 2005
I got you babe
Når clockradioen hver morgen spiller Sonny og Chers "I got you babe" er en ny dag oprunden. Ja, det vil sige for Phil Conners alias Bob Murray er det den samme dag, som han bliver ved at vågne til. Jeg husker tydeligt da jeg hin dag så denne film i biografen. Det er en herlig komedie tilsat et strejf af sci-fi. En komedie som virkelig holder den dag idag, og viser Bill Murrays komiske talent.
Det hele går simpelthen op i en højere enhed.

Anmeldt af Holliday, Aalborg 2. juni 2005
Deja vu
Amerikansk humor behøves nødvendigvis ikke at fiske efter den lavest fællesnævner. Eller hoppe på den tilsyneladende uendelige bølge af parodifilm, som vi har set i de seneste år. Det er Groundhog Day et herligt og befriende bevis på. Groundhog Day er i min bog en lille perle.

Harold Ramis genforenes her med Bill Murray i en opfindsom og godt sammenskruet historie med en både vittig og yderst velskreven dialog.

Murray som altid er en fornøjelse at følge, og samtidig er en begavet skuespiller, der kan hæve bund niveauet på enhver film. Tænk bare på den forholdsvis kedelige What About Bob?.

Murray stråler her som en sort sol, og får virkelig lov til at give prøver på sit komiske talent og timing. Murray spille sin rolle helt til grænsen, og formår faktisk at berøre alle de følelsemæssige facetter, før filmen er slut. Samtidigt har han en evne som få, til at spille med en lige delt arrogance, flabethed og charme som gør ham helt umulig ikke at holde af. Selv når han er aller mest urimelig. Der ud over er han er faktisk med i næsten hver eneste scene, det kræver sin skuespiller. Se hvor galt det gik for Gibson i What Women Want.

Filmen har logisk nok, en del scener som er "repriser", men Ramis tillader aldrig historien at gå i tomgang. Han er snu nok til, at tilføje små nye detaljer og det virker. Groundhog Day bliver aldrig kvalmende eller selvhøjtidlig. Dens tone og balancegang mellem komik, alvor og romance, er ramt til UG af de herre Ramis og Danny Rubin.

Over for Murray spiller Andie MacDowell, hvis romance måske aldrig lige frem slår gnister, men den virker plausible fordi den ikke forsøges over solgt.

Groundhog Day er en af de komedier der overlevede 90'erne, og kan tages frem og nydes igen og igen.

Ret din egen anmeldelse af Groundhog Day - klik her

Deltag i debatten om filmen Groundhog Day - klik på "svar"

 Forfatter Emne: En ny dag truer
Holliday

Groundhog Day (15th Anniversary Edition) Groundhog Day (Collector's Edition) (Blu-ray) Groundhog Day (4K UHD & Blu-ray)
Se alle titler her
Sendt 2005/06/03 21:23:31 IP: Logget Svar...

*

*
Svend Erik

Sendt 2005/10/14 11:34:48 IP: Logget Svar...

Ja, ja...

Bill - Bob same thing
Holliday

Sendt 2009/06/04 12:07:33 IP: Logget Svar...

Ang. McDowell manglende udstråling

Så syn's jeg absolut, det er et af filmens plus. Ikke at hun "ingen" har, for det er jeg slet ikke enig i, men at hun netop ikke er en superhot babe, som der ellers typisk vil blive castet i denne slags film, for at sælge de sidste billetter. Og ang. kærlighed, så er der jo ingen regelbog for hvem folk bliver tiltrukket af. Flere af mine venner har foretaget valg som jeg slet ikke forstår, så hvorfor ikke Murray?
Svend Erik

Sendt 2009/06/04 23:05:43 IP: Logget Svar...

Fru McDowells udstråling

Hun er squ da nemli' sød - Hollywood. Hvis hun ikke lige reklamerer for noget sæbe... eller hvad det nu er du fortjener. Og... når jeg tænker mig ordentligt om... lidt for sød til Murray.
Personligt vil jeg sige, at hvis hun... nå, det bliver måske for privat.
Extract

Sendt 2012/01/01 01:36:42 IP: Logget Svar...

Fru McDowells udstråling

Jeg kan godt følge dig Svend Erik, hun skal ikke gå mange gange rundt om min seng før jeg spænder ben
Extract

Sendt 2012/01/01 01:38:47 IP: Logget Svar...

Mark Van Dale with Enrico - Power Woman

Her er en musikvideo der i allerhøjeste grad er inspireret af Groundhog Day:

Start en debat om denne udgave af Groundhog Day (Blu-ray) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45