An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Barfly  (DVD) Barfly

Udgivet 4. oktober 2009 af Criterion Film 09-1731 / UPC# 5709624020078

Barfly  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Cannon Group - 1987
USA - Farve - 97 min
Ønskeliste
DramaRomantikKomedie
Filmens specifikationer
Original titel: Barfly
Instruktør: Barbet Schroeder
Medvirkende:
Henry Chinaski  Mickey Rourke
Wanda Wilcox  Faye Dunaway
Tully Sorenson  Alice Krige
Detective  Jack Nance
Jim  J.C. Quinn
Eddie  Frank Stallone
Janice  Sandy Martin
Ben  Joe Unger
Rick  Harry Cohn
Joe  Pruitt Taylor Vince
Vis alle medvirkende...
Stikord: Alkoholisme
Forfatter
Værtshus / Bartender
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark

Med danske tekster

Tekster: Dansk
Norsk
Svensk
Finsk
Sprog: Engelsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 16

Gennemsnit: 9.1 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Lars

I can't stand people, I hate them

I en mørk baggård i centrum af Los Angeles står en flok bargæster og hepper på to, som er i gang med en slåskamp. Den ene er Henry Chinaski (Mickey Rourke), "barfluen", som hænger ud i baren, fra før den åbner til den lukker. Den anden er Eddie (Frank Stallone), bartenderen. Henry er blodig og forslået, men da Eddie spørger, om han har fået nok, fnyser Henry:"Quittin' to you would be like swallowin' piss for eternity".

Således begynder Barfly, en sort komedie om den unge forfatter Henrys udsvævende oplevelser, og hans ustyrlige, men ømme kærlighedsforhold til den alkoholiserede Wanda (Faye Dunaway).
    Barfly er skrevet af en af Amerikas største kultfigurer, Charles Bukowski, og er en realistisk skildring af ham selv som ung.
Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om Barfly:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 1. maj 2007
Sidder på et værtshus
Det er sjovt som tiden enten forkaster et filmværk eller understreger dets betydning, og selvom "Barfly" måske ikke står lige så stærkt som den tilsyneladende gjorde ved sin fremkomst for 20 år siden - ALLE talte om den film synes jeg at kunne huske - så holder den ganske pænt. Det er ikke en alvorlig film, selvom den indeholder et alvorligt tema. Dét kan man forsikre sig om, ved at være opmærksom på starten og slutningen. I stedet prøver den blot at skabe et miljø og det sker gennem Rourke og Dunaways flotte præstationer - de er virkeligt gode. En meget speciel oplevelse, må man sige. Normalitetsbegrebet bliver sat under beskydning men på en meget diskret måde. Derfor er det også fint, at filmen ikke prøver at give svar på hvorfor Jeppe drikker etc.

Anmeldt af Benjamin Jensen, Brabrand 6. august 2004
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Mickey Rourke spiller Henry Chinaski, Charles Bukowski’s (1920-1994) alter ego, i denne pragtfulde, rå, dybe og komiske fortælling om livet (skrevet af C.B. og løst baseret på hans liv) som poet/romanforfatter, fuldbyrdet drukkenbolt, berygtede horekarl, slagsbror og begejstret beundrer af klassisk musik og hestevæddeløb i 5oernes Los Angeles. Henry finder kærlig hos Wanda spillede af Faye Dunaway og bliver involveret i den smukke unge forlægger af et litterær magasin som er besat af at “opdage” ham. Portrættet af C.B. bliver aldrig sentimental eller til en moralpræken da det er hans egne oplevelser og der bliver ikke lagt fingre imellem, det er råt for usødet, altid på jagt efter den næste drink. Filmen er “shot on location” hvilket nærmest gør den dokumentarisk. Ildsjælen Barbet Schroeder brugte 8 år på filmen, på et tidspunkt truede han Canon Films med at holde sultestrejke og skærer fingrene af foran deres bygning for at få de sidste forhandlinger på plads. Dialogen er en ren fornøjelse især mellem Henry og Wanda og så er det, efter min mening, Mickey Rourke bedste præstation til dato. 99 minutter i selskab med mennesker man normalt undgår, her ender man med at få stor sympati for dem. Masser af god musik som passer godt til de kornet billeder specielt startnummert (Booker T. & The MG’s Hip Hug Her) sætter sig fast, dog er der intet orginalt soundtrack. En varm anbefaling herfra også til C.B.’s bøger f.eks. Hollywood som handler om besværlighederne omkring indspilningen af filmen, han er en af efterkrigstidens store humorister med et klarsyn der sjældnet tipper over i sortsyn da det næsten altid blødes op med en mild selvironi og så var Dan Turèll vild med ham. God fornøjelse.

Ret din egen anmeldelse af Barfly - klik her

Start en debat om filmen Barfly - klik her

Start en debat om denne udgave af Barfly - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45  
testtest