An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Machinist,   The  (DVD) Machinist, The

Udgivet 9. maj 2005 af DVD6225 / UPC# 5706141762252

Machinist,   The  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Independent - 2004
USA - Farve - 102 min
Ønskeliste
DramaThriller
Filmens specifikationer
Original titel: Machinist, The
Instruktør: Brad Anderson
Medvirkende:
Trevor Reznik  Christian Bale
Stevie  Jennifer Jason Leigh
Marie  Aitana Sánchez-Gijón
Ivan  John Sharian
Miller  Michael Ironside
Jackson   Larry Gilliard Jr.
Jones  Reg E. Cathey
Mrs. Shrike  Anna Massey
Nicholas   Matthew Romero Moore
Supervisor Furman  Robert Long
Stikord: Flashback sekvenser
Insomnia / søvnløshed
Sygdom
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark
Features:
Ja Anamorphic (16:9) Ja Trailer
Production Notes Music video
Ja Documentary Music score
Ja Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Ja Deleted scenes
Antal plader: 1Denne udgivelse indeholder 1 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DD 5.1
DTS 5.1
Engelsk
Dansk
Norsk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
2,35 : 1 Keep Case DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 28

Gennemsnit: 9.0 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Thomas
Lars

The Machinist

Christian Bale spiller hovedrollen i denne dybt foruroligende thriller om maskinarbejderen Trevor, der lider af søvnløshed. Han har ikke sovet i over et år og ligner nu nærmest et spøgelse. Da Trevor er skyld i, at en af hans kollegaer kommer ud for en ulykke, mister han stille og roligt grebet om virkeligheden. Han er overbevist om, at han bliver forfulgt, og da en eller anden begynder at efterlade nogle truende sedler i hans lejlighed, slår det for alvor klik.

The Machinist er en langsomt simrende thriller, der trækker sin inspiration fra blandt andet David Lynch's film, og der mærkes også en snert af Memento. Den har en modbydelig ond stemning, der stille og roligt bliver mere og mere intens, efterhånden som Trevor glider længere og længere ud i vanviddet.
     Første gang man ser The Machinist vil man have svært ved at tage øjnene fra Christian Bale. Han tabte adskillige kilo for at spille rollen som Trevor, og han ligner simpelthen et levende lig. Han er så tynd! Huden klæber sig tæt til skelettet, hver en knogle er synlig, og det virker, som om han ville kunne knække sammen hvert øjeblik! Manden ser syg ud! The Machinist ER en god film, men det er Christian Bales præstation, der gør, at den bliver ved med at spøge i tankerne, længe efter at man er færdig med at se den.
David

Specielt om denne udgivelse:

  • Kommentarspor
  • Making of
  • Fraklippede scener
  • Trailer

Brugerne skriver om Machinist, The:

Anmeldt af Mercy, Odder 19. februar 2021
The thin man
Tematisk lidt udpint emne, også for den periodes film. Men alligevel seværdig for Bale, der endnu engang bærer en film egenhændigt.

Jeg havde dog den samme indvending som Svend Erik vedrørende vægttabet som en gimmick og tænker ikke filmen kunstnerisk var besværet værd.

Især den første times tid er ganske glimrende indtil det paradoksalt fiser ud, samtidig med at det spekulative plot udfoldes. Tættere på 2.5 stjerner end 3.5. Der er ikke helt kød nok på setup og karaktererne, so to speak. Filmen er stærkest om natten og i de dunkle indelokationer. Udenfor viser filmen sig mærkeligt flegmatisk og uvirkelig, hvilket kunne være en pointe, men bare virker billigt.

Nb. Hvem ville ikke blive lidt tosset af at blive forfulgt af en Brando-klon. Hæsligt castet.

Anmeldt af lookalot, København K 19. september 2009
sort kold kaffe & syrlige æbler med orm?
En film der er værd at se for Christian Bale´s præstation alene.

Bonus Info: da en ivrig journalist spurgte Bale om dennes "slankemetode", svarede Bale, at han havde tabt de mange kilo ved udlukkende at spise æbler og drikke kaffe! Dét synes jeg er beundringsværdigt i sig selv. (Ps: don´t try this at home!)

Anmeldt af Kalle Marx, Esbjerg 30. januar 2007
Skyldfølelse
God film, helt bestemt. Håndværket er i orden og der arbejdes med suspense og historiefortælling på et fornuftigt plan. Filmrytmen er god, filmen har et fedt udseende og Bale er i stødet. Problemet ligger i at konceptet er for eksklusivt til at særligt mange film kan tage det op og stille sig op over de andre. Faktisk er den, til trods for lidt overraskelse i slutningen, i store træk ret gennemskuelig og derfor ikke så engagerende som andre i stilen. Dette er ikke Fight Club, men det er god underholdning.

Anmeldt af spagnum master, Vejle 1. oktober 2006
Den er god, men man ser den ikke ti gange over et helt livsforløb
Dette er film noir: mørk, dyster og grum. Den er som en ubehagelig vandretur ned igennem en ulækker smøge. Og så har den en ganske okay forløsning på problemstillingen. Det giver, om end ikke andet, mening til sidst. Christian Bale er over betragtelig. Manden er udsultet og udmarvet som en KZ-fange. Og det ikke uden grund. Han er med andre ord perfekt som den forpinte og altdominerende hovedrolle-indehaver. Se den, hvis du er frisk på en omgang intelligent, anderledes mindpuzzle.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 26. juli 2006
Udpint
Temaet personlighedsspaltning virker udpint, som det behandles her, og det gør Bales tynde krop også. Hans vægttab udnyttes aldrig i dramatisk forstand som bidrag til historien og forbliver derfor et gimmick. Vi gribes ikke af nysgerrighed, fordi det varer alt for længe før plottet afslører, hvorledes Bales karakter er impliceret. Derfor sidder vi lidt alene tilbage og må nøjes med at betragte filmen som en af de stiløvelser, der er så mange af.

Anmeldt af Holliday, Aalborg 26. juli 2006
Vægtvogterne
Er faktisk rørende enig i Renés betragtninger. Filmen formåede heller ikke at krybe ind under huden ved undertegnede. Selv om at The Machinist var en af de film, som jeg på forhånd var positivt stemt for, så forblev den et underligt stilstudie frem for den store indlevelse. Filmen har absolut sine øjeblikke og Bale er jo nærmest skræmmende at iagttage.

I øvrigt er filmen med de to turtelduer: Never Talk To Strangers, som jeg har største forståelse for du har glemt. Der i mod er De Palma's Drees To Kill fremragende.

Anmeldt af René, Åbyhøj 25. juli 2006
En sær film,
som aldrig rigtigt formåede at få tag i mig. Og slutningen fandt jeg dybt utilfredsstillende. Nu har det så nok også noget at gøre med, at jeg dybest set er ved at være godt træt af at se underlige film, der til slut bare viser sig at handle om en eller anden gut, der er skizzofren. Endnu engang .....
(undskyld, hvis dette afslører noget vigtigt for nogen)

- Først med "The Fight Club"
- Dernæst med "A Beautiful Mind"
- så med "The Machinist"
- og nu her for nylig; "Hide And Seek" med Robert De Niro

Og før alle disse var der for øvrigt også en B-films agtig, erotisk thriller med Rebecca de Mornay og Antonio Banderas (titlen har jeg lykkeligt fortrængt), helt efter samme koncept. Og sikkert også andre film jeg ikke har kendskab til, eller ikke lige kan komme i tanke om. Jeg synes også, at der foresvæver mig noget om en B-films thriller af Brian de Palma ("Klædt af (eller på) til mord").

Men hvor længe kan det i grunden vedblive at være interessant at se nye film, der for gud ved hvilken gang driver rovdrift på temaet: "personlighedsspaltning"?
Så, til d'Herrer/damer manuskriptforfattere og filmproducenter: Ryst lige posen!

Vil man derimod se en original film om skizzofreni, som stadig holder den dag idag, så se hellere Hitchcock's PSYCHO.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 25. juli 2006
Trauma
"Dobbeltgængeren" møder "1984" der igen møder "Vertigo" og nogle andre film som jeg ikke lige kan huske. Resultatet er mildest talt nerveracking! Den altid fremragende Bale (det er skræmmende så tynd han gjorde sig selv til denne rolle!) spiller Trevor Reznik, en nedbrudt og svækket mand der arbejder på en fabrik. Hans liv er ved at gå i opløsning, men han har kun set starten på det, for noget eller nogen er ved at undergrave hele hans eksistens totalt! Skræmmende film -ikke HELT gennemført desværre- med ufatteligt dragende musik af Roque Baños. Billederne er rigtigt gode. At denne film er lavet af den samme mand som skabte "Session 9" er ret uforståeligt.

Anmeldt af Nicki Jensen, København S 2. februar 2005
Suveræn - Dostovjeskij, Lynch og Kafka fans vil elske denne!
Hvad kan man sige andet end chockerende fremragende, noget af det suverænt bedste fremvist på det gyldne lærred i 2004. Denne film understreger en ganske positiv udvikling, i retning af at udsende "store" uafhængige amerikanske film.

En komplet anmeldelse kan læses andet sted end netop hér, det er jeg for dovn til at skrive. Derimod vil jeg blot skamrose filmen, således at andre filmnørder tager en kommende oplevelse til efterretning...så måske en god idé at læse anmeldelse et andet sted!

Filmen er efter min mening ganske enkelt komplet. Det visuelle og audiotive stemings billede er intents dragende. Mystisk, absurd og drømmeagtigt mørk er Trevor Rezniks verden (helt fantastisk spillet af Christian Bale, der for alvor markere han er andet end fitness yuppie babe...han tabte sig 29 kg til rollen.), hvor man mærker en art uro der virusagtigt har bredt sig mental og fysisk. Han har lidt af søvnløshed i et år, og filmen er en rejse ind i Rezniks befængte univers for at løse gåden om hans egen tilstand og forvrænget verdensbillede. En desperat tilstand, hvor han ikke ved hvad der er et produkt af insomnia eller virkeligt - hvis der overhovedet er noget, der er virkeligt.
Altså en psykologisk-eksistentiel-film noir-krimi-thriller ting eller noget i den stil!

Denne rejse ind i den menneskelige psyke er noget af det bedste, jeg længe har set. Dostovjeskij, Lynch og Kafka fans vil elske "The Machinist" og jeg vil endda gå så langt som at kalde den en interessant nyfortolkning af Dostovjeskijs "Forbrydelse og Straf".

Givetvis en film for film- og bognørder, men tror alle bliver fanget af dette - efter min mening - uomgåelige mesterværk.
Se den, hvis "Pi" var sagen.

-Nicki Jensen

Ret din egen anmeldelse af Machinist, The - klik her

Start en debat om filmen Machinist, The - klik her

Start en debat om denne udgave af Machinist, The - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45  
testtest