An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
FAQ
Sitemap

Udkommer 17/8-2020

Spartacus: 60th Anniversary Edition (4K UHD)


Udgives 17. august 2020 af Universal
Send mig en mail, når den udkommer
8321162 / UPC# 5053083211622

Laserdisken (DK)
Pris: 299.00 kr Klik for at lægge i Laserdiskens indkøbskurv.

Udkommer 17/8-2020

Bestil varen i Laserdisken!

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 29

Gennemsnit: 9.2 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Niels Ole
Hans Kr.
Mogens
Thomas
Søren
Jan
John

I'm Spartacus! No, I'm Spartacus!!

Stanley Kubrick fortæller her historien om Spartacus (Kirk Douglas), den modige gladiator, og Varinia (Jean Simmons), kvinden der troede på hans kamp. I konfrontationen med den magtgale general Crassus (Laurence Olivier) bliver Spartacus tvunget til at kæmpe mod sine tidligere herrer og selve det kejserlige Roms mægtige hære.

Spartacus er baseret på en virkelig beretning om menneskets evige kamp for frihed, og filmen er et bevægende drama om kærlighed og engagement i en kombination af historiske fakta og fiktiv kreativitet.
Tekst fra omslag

Brugerne skriver om Spartacus (Kirk Douglas):

Anmeldt af Extract, Dyssegård 4. januar 2020
De kom fra arenaen
Kubricks episke fortælling om oprørsslaven Spartacus tager sit udgangspunkt i minerne i Libyen, hvor han bliver fundet, for så at blive transporteret til en gladiatorskole i Capua, italien. Kirk Douglas som Spartacus, er sekunderet af en perlerække af gode skuespillere, der formår at sætte deres præg på filmen, ikke mindt Peter Ustinov og Charles Laughton. Bag kulissen var manuset skrevet af Dalton Trumbo, en af Hollywood Ten sortlistede manusforfattere under McCarthyismen. Her brød Kubrick sortlisteblokaden og gav Trumbo screencredit som manusforfatter. Da filmen i sin tid havde premiere blev den censueret, en scene i badet hvor Crassus(Laurence Olivier) taler med kropsslaven(Tony Curtis) om "snegle og østers", slet skjult hentydning til homofili, blev klippet før premieren. Den blev restaureret i 1991, men lyden manglede og da Olivier var gået bort, måtte Anthony Hopkins indtale hans rolle. Spartacus virker dog ret mainstream ift, hvad Kubrick senere har lavet.

Anmeldt af Holliday, Aalborg 1. maj 2005
Kan De li' Østers?
Kubrick mainstream så afgjort, og måske den mindst 'Kubrickske' film af dem alle. Men er så sandelig på alle planer, en helt vidunderlig oplevelse, og det siger måske mere om mandens talent end noget andet.

Kirk Douglas har den alt dominerende hovederolle, men det er alligevel birollerne der stjæler billedet. Charles Laughton og Ustinov er intet mindre end fremragende. Især i deres samspil må man overgive sig. Helt utrolig karakterskuespil og kemi.

Eneste minus i Spartacus er, at det endelig slag mellem Rom og slavehæren halter i voulume. Slagmarken scenen bidrager aldrig med et troværdigt billede af de mange slaver, som vi er vidner til både før og efter slaget.

Men en film som den nye byge af Hollywoods sværd og sandalfilm ikke når til øhh...sokkeholderne.


Anmeldt af Svend Erik, Løkken 3. april 2005
Mainstream-Kubrick
Spartacus havde/har af indlysende årsager større publikumstække, end hans øvrige film. Det er interessant at se, hvorledes han magter mainstream - her som sværd og sandal - så filmen bliver seværdig på flere niveauer. Den har sine kommentarer til det koldkrigeriske indenrigspolitiske klima, den har storslået produktionsdesign, fantastiske skuespilpræstationer og en medrivende fortælling. Det er en "storfilm" i mere end én forstand - selv om Kubrick ved flere lejligheder har lagt lidt luft til den.

03.03.2011
Snyd ikke dig selv for blu ray udgaven. Efter såvel VHS- som DVD-oplevelser med Spartacus blev jeg meget overrasket over at se dybde og nuancer i farverne for ikke at tale om skarphed og detaljetegning.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 13. februar 2004
Slaverne slår fra sig!
Gigantisk kolossal-film om slaven Spartacus der bliver leder af oprøret mod den romerske overmagt behøver ikke mange ord med på vejen. Et fantastisk episk værk, Kubricks ubetinget mest ambitiøse, og med en Kirk Douglas i den altdominerende hovedrolle. Fremragende filmkunst på højeste plan og den mest nuancerede og politiske af alle romer-film! Uanset om man er optaget af perioden historisk eller blot vil se gladiatorkampe og kæmpelslag bliver man ikke skuffet over SPARTACUS!

Ret din egen anmeldelse af Spartacus (Kirk Douglas) - klik her

Start en debat om filmen Spartacus (Kirk Douglas) - klik her

Start en debat om denne udgave af Spartacus: 60th Anniversary Edition (4K UHD) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45