An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Donnie Darko: Limited Edition (4K UHD) (UHD) Donnie Darko: Limited Edition (4K UHD)

Send mig en mail, når den udkommer

Donnie Darko: Limited Edition (4K UHD) (UHD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.
Laserdisken (DK)
Pris: 349.00 kr Klik for at lægge i Laserdiskens indkøbskurv.

Udkommer 26/4-2021

Bestil filmen i Laserdisken!

Medierådets aldersgrænse. Newmarket - 2001
USA - Farve - 113 min
Ønskeliste
DramaGysThrillerScience FictionUngdomsfilm
Filmens specifikationer
Original titel: Donnie Darko
Instruktør: Richard Kelly
Medvirkende:
Donnie Darko  Jake Gyllenhaal
Eddie Darko  Holmes Osborne
Elizabeth Darko  Maggie Gyllenhaal
Gretchen Ross  Jena Malone
Samantha Darko  Daveigh Chase
Mrs. Rose Darko  Mary McDonnell
Frank  James Duval
Jim Cunningham  Patrick Swayze
Prof. Monnitoff  Noah Wyle
Karen Pomeroy  Drew Barrymore
Vis alle medvirkende...
Stikord: Allegorisk
Flystyrt
Jordens undergang
Parallel Universe
Paranoia
Tidsloop
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
4K UHD-pladens specifikationer
Oprindelse:  England 4K UHD-pladen har regionalkoden 0.Region:

Uden danske tekster

Tekster: Engelsk
Sprog: Engelsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 163

Gennemsnit: 9.4 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Niels Ole
David
Thomas
Klaus
Lars
Søren
Dennis
Morten K.

Og en kæmpekanin fortalte, at Jorden vil gå under...

Tag lidt American Beauty, bland det med en klat teenie-film med over-gennemsnitlig intelligens. Tilføj en god portion David Lynch-vanvid og smag til med god solid X-Files-mystik...
    Det er opskriften til Donnie Darko, en solid kandidat som en af sidste års bedste film!

Vi skriver 1988, og det amerikanske præsidentvalg er i fuld gang. Donnie Darko er en ikke helt almindelig teenager i en meget almindelig amerikansk familie. Han går til psykolog pga. "følelsesmæssige" problemer. Han går i søvne og vågner op mærkelige steder. Og han lider af en livsfarlig, ikke nærmere defineret sygdom.
    En nat bliver Donnie vækket af en stemme, der beder ham stå op og gå udenfor. Stemmen tilhører en dæmonisk kæmpekanin, der præsenterer sig som Frank. Kaninen fortæller Donnie, at Jorden vil gå under om 28 dage, 6 timer, 42 min og 12 sek... Kort efter falder en løsreven motor fra en jumbojet ned fra himlen. Den smadrer lige ned i Donnies værelse og destruerer det fuldstændigt. Næste morgen vågner Donnie op midt på en golfbane. Da det går op for ham, hvad der er sket, indser han, at Frank har reddet ham fra døden. Men er det en god ting...? Hvem er Frank, og hvad er det egentlig, han vil med Donnie? Og vil Jorden virkelig gå under om mindre end en måned...?

At gå mere i detaljer med handlingen vil spolere den veltilrettelagte historie, så det vil jeg undlade, men blot konstatere, at den ikke bliver mindre mærkelig, efterhånden som den skrider frem!
    Donnie Darko er en film, der kræver tålmodighed. Den er langsomt og stemningsfuldt fortalt, og den er gennemsyret af mystik. Tingene bliver ikke altid forklaret lige godt for os. Det har jeg det egentlig fint med. Der er noget forfriskende over den måde, filmen bruger mystik på. Ikke ligesom i X-Files, hvor det bliver mere og mere tydeligt, at vi aldrig nogensinde får svaret på noget som helst. Donnie Darko giver nogle svar, men efterlader også dunkle områder. Vel at mærke områder, hvor man kan mærke, at løsningen lurer lige uden for rækkevidde. Det er dette aspekt af filmen, der gør, at man øjeblikkeligt har lyst til at se den igen!
    Donnie Darko er som et puslespil spredt for alle vinde. Vi bliver præsenteret for situationer og småting, der ikke giver nogen mening. Brudstykker af et større billede, men hold øjne og ører åbne, og pludselig begynder de mest ligegyldige detaljer at give mening. Langsomt bliver puslespillet samlet, og det færdige billede er både originalt, vanvittigt, poetisk, og foruroligende. Filmen fanger slut-80'er-stemningen ret godt. Den er spækket med små varme og vedkommende detaljer, og så har den en underlig tør humor. Lyt bare til Donnies knivskarpe analyse af smølfernes samfundsstruktur...! Undervejs får filmen både stukket til det amerikanske forstadsmiljø (det er der, American Beauty-sammenligningen bliver aktuel), eksperimenteret med tidsrejsefænomenet og leget teenagefilm.

Donnie Darko er på det nærmeste ubeskrivelig. Dels fordi den ikke er til at presse ned i én kategori, men også fordi den rummer en ekstra magi. Den er mere end summen af sine dele. Det er så nemt bare at sige: se den! Men... for GUDS SKYLD, SE DEN!
    Titelrollen bliver spillet af Jake Gyllenhall (October Sky). Han er fænomenal, hold øje med ham i fremtiden. Drew Barrymore ses i en mindre rolle som Donnies engelsklærer, Patrick Swayze (Dirty Dancing) er en slags nyreligiøs prædikant, og Noah Wyle (E.R.) er fysiklæreren, der må lægge øre til, da Donnie bliver besat af idéen om tidsrejser.
    Filmen blev desværre syltet af de amerikanske biografer. Den var i forvejen et svært salg, og terrorbegivenhederne den 11. september hjalp bestemt ikke. De færreste havde åbenbart lyst til at se historier om fly-vragdele, der falder ned fra himlen! Go figure!

Bottom Line:

Ved første øjekast ligner Donnie Darko bare endnu en teenie film. Endnu en I Still Know... eller Urban Legend. Men denne sammenligning er ikke mere relevant, end hvis man kalder Fight Club for endnu en Rocky film! Donnie Darko har en helt anden dagsorden og en fuldstændig unik vision. En film, som man ikke bør snyde sig selv for.
David

Specielt om denne udgivelse:


Brugerne skriver om Donnie Darko:

Anmeldt af Martin Christensen, Munkebo 17. august 2008
Sci-fi når det er bedst
Lånte denne film ved blockbuster i sin tid og havde egentlig ikke de stor forventninger til den.
Men må indrømme at jeg blev meget betaget af den. Fed historie, gode skuespillerpræstationer, fede timetravel elementer får denne film helt op at ringe. Den skal ses et par gange før man ligger mærke til det hele. Men rigtig fed film.

Anmeldt af Extract, Dyssegård 11. august 2008
Særlingen
Donald Darko er lidt af en særling, han ser syner, han får forvarsel om verdens undergang, han begynder at interessere sig for tidsrejser. Af samme grund går han til psykolog. Han er måske - måske ikke involveret i hærværk og brandstiftelse og en dag falder der er en flymotor ned i familiens hus. Alt i alt en sær oplevelse. Jeg synes ikke den er særligt helstøbt, men stemningen holder. Den minder mig en hel del om den temmeligt ubehagelige "The Butterfly Effekt". Donnie Darko er dog en mere behagelig oplevelse.

Anmeldt af Kasper, Aalborg 15. oktober 2007
Donnie Darko
Donnie er en pæn velfungerende gymnasiedreng fr aen pæn familie i et pænt forstadskvarter. Alt er i den skønneste orden, indtil Donnie en dag begynder at se syner. Mærkværdighederne tager til og den ellers så pæne dreng kommer stadig mere ud af kontrol. Hverken psykoterapi eller selvhjælpsgrupper har nogen normaliserende virkning - Donnie ser stadig 2 meter høje kaniner.

"Donnie Darko" var ikke ligefrem en film der sagde mig ret meget, synes faktisk det var en noget underlig film, men det er jo vær sin smag.
Men et par Scary scenre det var der da en del af.

Anmeldt af Monkeyman, København S 6. september 2007
MAD WORLD
Der er huller i historien, og tror at det er til for at vi skal sætte vores hjerne igang og føle Donnie's færd. Filmen er meget sanselig stimulerende, ligesom American Beauty. Bestemt ikke en film man bør undgå.

Anmeldt af sten, Aalborg 4. juni 2007
Fantastisk, intet mindre
Første gang jeg så Donnie Darko, sad jeg bagefter med en fornemmelse af; "Hvad skete der lige der?". Jeg synes det var en god film, jeg helt klart skulle se igen.
Efter at have set den utallige gange, kan jeg kun sige: Se den, se den igen, se den så igen og så se den igen. Gå så ind på IMDB og læs om den. Tag evt den tour, der ligger på hjemmesiden donniedarko.com. Jo flere gange man ser den, jo flere detajler opdager man. Og tro mig, der er rigtig mange detajler. Jeg kan kun sige at donnie darko er klart min yndlings film. Jeg kan se den igen og igen og stadig være fascineret.
Så sæt dig foran fjernsynet og se den!

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 29. marts 2007
De store spørgsmål
En meget svær film at forholde sig til. Den rejser nogle store problemstillinger, men det er svært at få øje på instruktørens vision. Er det meningen at vi ikke skal vide alt i livet, og har vi dén tid der er afsat til os? Hvad stiller vi op med den viden vi har, og kan man rejse tilbage og ændre sine gerninger o.s.v. o.s.v. Det hele virker noget rodet, og slutningen mener jeg er malplaceret eller ihvertfald temmelig uklar. Men jeg har heller ikke set Directors Cut. Måske er det en ganske anden film? De 20 min. hvor alt falder i hak?

Anmeldt af Kalle Marx, Esbjerg 29. oktober 2006
Skizofrene visioner
Denne anmeldelse er ud fra Director's Cut.

Jeg nød faktisk Donnie Darko på flere punkter. Jeg følte mig underholdt og nød filmens billed- og lydside. Historien kan forekomme med løse ender hist og her, men den kan dog reddes hjem. Jeg kan lide de små overgange mellem scenerne hvor sider fra bogen vendes osv. og så er hele tidsrejse/skizofreni-temaet også lidt underholdende. Måske ikke så fantastisk som Richard Kelly havde sigtet efter, men en god og stemningsfyldt film.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 16. februar 2006
Sympatisk forsøg
Sympatisk men lidt usammenhængende forsøg på at se alvorlige problemstillinger gennem en ung skizofrens oplevelser. Jake Gyllenhaal gør sit bedste for at holde sammen på sagerne, men det er ikke hans bedste præstation.

Anmeldt af ChelseaHotel, København SV 15. februar 2006
god film men en smule forklaring her og der ville nok ikke have gjort ondt
Til at starte med vil jeg lige sige at jeg ikke har set directors cut, så jeg kan kun udtale mig om udgaven der blev sendt i biograferne.
Forvendter man de store gyser-momenter i filmen, ligesom jeg gjorde, vil man blive svært skuffet - ligeledes hvis man forventer det helt vilde sci-fi trip. For det er ikke helt det donnie darko handler om. Faktisk er problemet at filmen er sådan et mix af genrer at man ikke er helt sikker på hvad den egentlig handler om. Hvilket kun bidrager til det ene store spørgsmål, man står med efter filmen er færdig, nemlig: "hva'?"
Ønsker man en film der svarer på dette, skal man ikke købe Donnie Darko.
Jeg skriver købe, fordi jeg mener at man i alle tilfælde burde se den. På trods af den klarhed jeg synes filmen mangler, er den helt klart en interessant film, med en spændende stil.

Anmeldt af dre, Galten 27. marts 2005
Why are you wearing that stupid Human-suit??
Endnu en gang har det givet "pote" at bestille en film, som Laserdisken anbefaler, uden at vide et klap om filmen.
Fremragende, psyko-logisk/-patisk og virkelig mind-twisting.
En genial måde at tilbringe påske-søndag. Smid op på projectoren og på lærredet og SÅ kører det ellers derupaf.
Ten thumbs up Homer-style til endnu en fremragende anbefaling fra Laserdiskens egne film-nørder.

Det er rart at vide at man ikke er alene...

Anmeldt af Pintoz, Herlev 7. januar 2005
En rigtig flot film med et mærkeligt plot! Filmen er bare ikke gennemført såå godt som potentialet viser! Denne film kunne blive bedre endnu. Jeg har dog ikke set Director's Cut versionen endnu, det kan være den giver filmen nogle extra point hos mig!

Anmeldt af Borgen, København NV 6. januar 2005
Noget overvurderet film, hvor i sær slutningen er tynd. Men stadig en fin sag

Anmeldt af Kenneth, Horsens 11. november 2004
Why are you wearing that stupid Bunny-suit?
Donnie Darko høre til den slags film man enten elsker som sin egen søn eller hader som gang en herpes....
Det var lidt af et tilfælde at jeg så filmen, jeg havde set anmeldelsen af den i DR2s Filmland, men helt ærligt; hvem tager efterhånden deres anmeldelser alvorlige? Så da jeg så filmen i Blockbuster tænkte jeg: "Hvorfor ikke?!" Og så var jeg hooked.

Jeg vil ikke fortælle hvad filmen handler, den er efter min mening nemlig een af de film man helst skal være open minded for at få mest ud af.

Men ligesom de fleste andre her inde kan jeg kun sige: Se den!

Anmeldt af Kasper Mose, Rødovre 18. oktober 2004
Donnie er genfødt
Så er alletiders kult-fænomen tilbage i director´s cut. De fleste, som elsker denne film, vil måske mene, ligesom jeg, at der manglede noget i den gamle version. Filmen er ganske vidst åben overfor enhver fortolkning, som den enkelte person måtte have, men det var som om der manglede logik i det hele!?!?!

Anyway, jeg elsker Donnie darko, er MEGET glad for denne director´s cut. Dog, er jeg ked af, at man har rodet med musikken i filmen, kan godt se hvorfor, men man tænker: "Danm, hvorfor lige det, det var så perfekt!".

Men de varmeste anbefalinger herfra!!

Ret din egen anmeldelse af Donnie Darko - klik her

Deltag i debatten om filmen Donnie Darko - klik på "svar"

 Forfatter Emne: Donnie Darko
Danny Mattissen

Donnie Darko - The Director's Cut (2-disc) Donnie   Darko (Theatrical Version) Donnie   Darko (Theatrical  Version) (Remastered) Donnie Darko: Limited Edition (4K UHD)
Se alle titler her
Sendt 2002/06/30 10:27:10 IP: Logget Svar...

Donnie Darko

Køb den, stjæl den, SKAF den..

Denne film skal stå i enhver sci-fi fans samling, den er simpelthen storslået....!!!

Primalsage

Sendt 2002/06/30 15:53:42 IP: Logget Svar...

Donnie Darko

Jeg er enig med dig i at det er en rigtig fed film, men hvis man ikke har set den skal man ikke forvente meget scifi, for det har den ikke.
Danny Mattissen

Sendt 2002/06/30 17:09:27 IP: Logget Svar...

Donnie Darko

Jeg mener man med rette kan kalde den en Sci-fi ud fra de elementer som filmen er bygget over. Men jeg vil da godt give dig ret i at hvis man forventer Sci-fi i stil med Starwars/Startrek så bliver man nok skuffet. Hvis filmen intet havde med sci-fi at gøre, så stod den slet ikke i min samlingNu skal jeg så bare have skaffet Soundtracket...!!
skylla

Sendt 2002/07/28 05:20:05 IP: Logget Svar...

soundtrack

yup... filmen er rigtig fed. den er måske ikke den mest tilgængelige... hvis man hvirkelig vil have noget ud af den, kræver det man følger godt med i filmens omgang med tidsrejsers filosofi. så får man til gengæld en film, der kan ses igen og igen, hvor man stadig opdager nye detaljer. tilmed er det en virkelig stemningsfuld film, hvilket ikke mindst skyldes soundtracket.

hvis man ikke kan få fingre i soundtracket (det er så vidt jeg ved ikke i import i danmark), kan det købes online hos www.cdbaby.com (findes under genren electronic).
chrisengholm

Sendt 2004/10/08 05:55:02 IP: Logget Svar...

Ekstra matriale

Ohøj, er der nogen her, der ved hvad der findes af ekstra matriale på denne DVD udgivelse ?????
Willkillforcandy

Sendt 2004/10/19 19:39:11 IP: Logget Svar...

Ang. ekstramateriale

Jeg har netop modtaget den danske region 2-udgave af "Donnie Darko" som gave. Ifølge coveret (den er stadig plomberet!) indeholder den kun en trailer som "ekstramateriale". Jeg har derfor tænkt mig at skille mig af med den, så jeg i stedet kan købe den amerikanske region 1 dvd, som både indeholder kommentatorspor, slettede scener mv. I øvrigt glæder jeg mig til at stifte bekendtskab med filmen efter at have læst Davids rosende omtale ...

Start en debat om denne udgave af Donnie Darko: Limited Edition (4K UHD) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45  
testtest