An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Matrix: The Ultimate   Collection (6-disc) (Blu-ray) (BD) Matrix: The Ultimate Collection (6-disc) (Blu-ray)

af Warner Bros. WHV1000025732 / UPC# 085391167921

Matrix: The Ultimate   Collection (6-disc) (Blu-ray) (BD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Warner Bros. - 1999-2003
USA - Farve
Ønskeliste
ActionAdventureMartial ArtsScience Fiction
Filmens specifikationer
Original titel: Ultimate Matrix Collection
Instruktør: Andy Wachowski
  Lana Wachowski
Medvirkende:
Neo  Keanu Reeves
Morpheus  Laurence Fishburne
Trinity  Carrie-Anne Moss
Agent Smith  Hugo Weaving
Cypher  Joe Pantoliano
Tank  Marcus Chong
Oracle  Gloria Foster
Apoc  Julian Arahanga
Persephone  Monica Bellucci
Link   Harold Perrineau
Vis alle medvirkende...
Stikord: The Matrix
Artificial Intelligence
Cyberpunk
Futuristisk
Mind Puzzle
Oprør / rebeller
Virtual reality
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
Blu-ray pladens specifikationer
Oprindelse:  USA Blu-ray pladen har regionalkoden 0.Region:

Uden danske tekster

Tekster: Engelsk
Fransk
Spansk
Sprog: Engelsk
Fransk
Spansk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 47

Gennemsnit: 9.3 ud af 10

Du kan også stemme.   


Den ultimative Matrix samling

The Matrix

Forestil dig, at den virkelige verden slet ikke er virkelig, men en gigantisk computer-genereret drøm! Hvad nu, hvis du tror, du befinder dig i det 20. århundrede, men i virkeligheden er i det 22. århundrede? Og hvad nu, hvis du en dag vågner op af denne drøm til en verden overtaget af maskiner, der for at bevare magten tapper energi fra din krop? Hvad er sandheden? Og når den finder dig, tør du så tro på den?

The Matrix Reloaded

Efter at han i den første film valgte den røde pille og dermed accepterede sin skæbne som den udvalgte, fortsætter Neo (Keanu Reeves) sin kamp mod maskinerne. Neo og hans oprørsgruppe finder ud af, at Zion er ved at blive opdaget og ødelagt. Morpheus (Laurence Fishburne) og de øvrige indbyggere i Zion holder udelukkende modet oppe ved tanken om, at Neo kan redde dem. Han og Trinity (Carrie-Anne Moss) har fundet stor styrke i deres kærlighed til hinanden, men Neo plages af nogle forfærdelige drømme om en grusom skæbne for Trinity.
    Sammen med flere andre tager Neo, Trinity og Morpheus tilbage til Matrix for at forhindre Zions ødelæggelse og menneskehedens udslettelse. Her møder de stor modstand fra bl.a. agent Smith (Hugo Weaving), der egentlig burde være tilintetgjort. Men han er begyndt at få menneskelige følelser som eksempelvis vrede og jalousi og har aldeles ikke tænkt sig at opgive sin kamp mod Neo. En kamp, agent Smith endda står meget stærkt i, idet han har fået en evne til at kopiere sig selv i et uhyggeligt stort antal...

The Matrix Revolutions

I det sidste kapitel af Matrix-trilogien står Zions beboere over for den endelige og afgørende kamp mod maskinerne. Sentinellerne nærmer sig Zion, og truslen om udslettelsen af menneskeheden bliver stadig mere overhængende. Trinity, Morpheus, Niobe og resten af Zions beboere mobiliserer al deres kraft for at holde maskinerne ude, men kan de kæmpe imod, indtil Neo erkender det fulde omfang af sin magt og gør en ende på krigen?

Brugerne skriver om Matrix: The Ultimate Collection:

Anmeldt af Kasper, Aalborg SV 26. maj 2007
Matrix: The Ultimate Collection
Fantastiske Matrix's film.
Kan stært anbefales.

Anmeldt af Nicolas Barbano, Frederiksberg 4. december 2006
Whoa!
Den oprindelige "The Matrix" (1999) tog verden med storm -- en ekstatisk begejstring, der står i skarp kontrast til seriens to efterfølgende film, "The Matrix Reloaded" og "The Matrix Revolutions" (begge 2003), som fik en nærmest hadefuld modtagelse.

Men var de virkelig så dårlige? Eller overvurderede vi originalen, og kompenserede med en tilsvarende overdreven nedsabling af opfølgerne? Som Morpheus siger: "Unfortunately, no one can be told what the Matrix is. You have to see it for yourself." Så det har jeg gjort, ved at begrave mig i "Matrix: The Ultimate Collection"-boksens otte timers film og over tredive timers ekstramateriale!

"The Ultimate Matrix Collection" består af ti dvd-skiver, hvoraf tre er helliget trilogien + kommentarlydspor, seks består udelukkende af ekstramateriale, og en svarer til den oprindelige "Animatrix"-skive med en blanding af tegnefilm og ekstramateriale. De ti skiver er fordelt i fem kartonfoldere, og starter lynhurtigt i afspilleren uden den normale skærsild af advarsler og logoer.

ORIGINALEN
Lad det være sagt fra starten: Et sammenhængende gensyn med alle tre film bekræfter først og fremmest 1’erens status som et banebrydende mesterværk, en perfekt afbalanceret blanding af science fiction, action og filosofi, med ambitiøst manuskript, perfekt rollebesætning, blændende stilsans og et overskud af opfindsomme effekter og tematiske tankelege.

I tilbageblik husker man først og fremmest de innovative "bullettime"-effekter, hvor tiden går i stå, mens kameraet cirkler om kombattanterne. Men filmens kvaliteter rækker videre, fra den urovækkende ide om verden som et blændværk styret af bevidste maskiner mens de udsuger vores livskraft, over skarpsindige dialogscener som Neos besøg hos oraklet ("There is no spoon!") og mageløs brug af kungfu, trykbølger og skydevåben ("Guns. Lots of guns!"), til frydefulde detaljer som Agent Smiths selvsmagende stemmeføring og Trinitys glinsende fetichkostume.

Wachowski-brødrene har aldrig skjult deres inspiration fra japanske tegnefilm og klassisk filosofi, og ideen om verden som en Virtual Reality-illusion går helt tilbage til Fassbinders tv-film "Welt am Draht" (1973). Men når man har trukket fra og lagt sammen, fremstår "The Matrix" stadig som en personlig, helstøbt og perfekt realiseret vision, så rig på ideer, action, subtekst og billedpragt, at den stadigvæk hører blandt de bedste argumenter for at eje en dvd-afspiller.

RELOADED + REVOLUTIONS
Blandt fortsættelserne højdepunkter hører mindeværdige sidefigurer såsom Franskmanden, Nøglemageren, Togmanden og Arkitekten, samt et antal massivt overvældende actionscener: Neos slåskamp med de mange Agent Smith-kloner, biljagten på motorvejen, og kampen i Zion-dokken, med videospilsagtig nedskydning af endeløse angrebsbølger. Det er sekvenser, der bliver bedre ved gensyn - især hvis man ser dem ude af sammenhæng, hvilket vidner om, at de to fortsættelser har et problem.

Selv med den bedste vilje er det ikke muligt at opleve opus 2 og 3 som præstationer på niveau med 1’eren. Begge tynges af trælse passager, hvor alting synker sammen i kværulerende ægteskabsdrama, politisk rundbordsdiskussion og konventionel krigsfilmspalaver, med et mylder af ukarismatiske skuespillere i overflødige sideroller. 2’eren plages af en svag start og finale, med gode ting ind imellem. 3’eren er så længe om at komme i gang, at man næsten opgiver håbet. Når først det sker, får man til gengæld en af de modigste, mørkeste slutninger nogen sinde i en filmtrilogi, med båden helten og heltinden aflivet og alle værdinormer vendt på hovedet.

De to fortsættelser er produceret ud i ét, samtidigt med at Wachowski-brødrene skabte video-spillet "Enter the Matrix" og tegnefilm-antologien "The Animatrix", så man forstår godt, at der ikke har været samme overskud til at udforme visionen. Hvilket er synd, for man kan bestemt ikke kritisere ambitionsniveauet, som er endnu højere end originalen.

Sin iderigdom til trods er 1’eren nemlig både tematisk og ideologisk en relativt lettilgængelig film, der ikke udfordrer tilskueren: Verden er en illusion skabt af maskiner, Neo er helten, vi er de gode, og de andre er de onde, halleluja. I 2’eren derimod opdager Neo, at Oraklet er et program, og at han selv er slave af determinisme, den seneste generation i en nøje planlagt, regelmæssigt tilbagevendende systemfejl, som skal holde menneskene glade. Således relativeres begreberne, så maskinerne antager menneskelige træk, mens menneskene (inkl. tilskueren) i stigende grad fremstår som biologiske maskiner, og begge parter indgår i et gensides afhængighedsforhold.

Hvor "Matrix Reloaded" handler om fri vilje, kausalitet og årsagsforhold, er 3’eren især en religiøs parafrase med temaer som treenighed, apokalypse og frelse (stærkt inspireret af Miyazakis anime-mesterværk "Nausicaä of the Valley of the Winds", 1984). Således må både Neo og tilskueren gang på gang revidere sin opfattelse af seriens univers og trænge dybere ind i dens gåder og kompleksitet, som der i øvrigt kunne skrives mange sider om. Men alle steder i ekstramaterialet gælder det, at 3’eren er den film, de lærde har sværest ved at sige noget meningsfuldt om.

Ingen tvivl om at Matrix 2+3 vil mere end 1’eren - de kan bare mindre. Det er således ægte kultfilm, skæve og utilpassede, ikke egnet for mængden, men fulde af kraft og krudt for den, der orker. Og det gør man vel, hvis man investerer i denne formidable dvd-boks.

ANIMATRIX
Ud over trilogien rummer boksen også "The Animatrix", en samling af ni fascinerende og udfordrende animationsfilm, som udvider og uddyber "Matrix"-seriens univers, med bidrag fra en række af verdens førende tegnefilminstruktører og animatorer.

Blandt højdepunkterne er den computeranimerede kungfu-striptease i "Final Flight of the Osiris"; blandingen af dokumentarisme og dommedagsvision i den foruroligende, politiske parafrase "The Second Renaissance I+II"; brugen af skitseagtig blyantsanimation under skateboard-flugten i "A Kid’s Story"; den drømmende, poetiske stemning i "Beyond"; samt den psykedeliske "Matriculated", hvor et menneskes drømme udforskes af en robot, der får noget at tænke over. Det gør tilskueren også.

"The Animatrix" er tematisk sammenhængende, stilistisk alsidig og kunstnerisk ambitiøs, en slags transcendental "Fantasia", der indbyder til mange gensyn og er et sublimt supplement til de tre "Matrix"-spillefilm.

KOMMENTARLYDSPOR
Hver af de tre biografspillefilm har to kommentarlydspor, med henholdsvis to filosoffer, der er vilde med "Matrix"-serien, og tre filmanmeldere, der kun kan lide 1’eren. Målet er at placere filmene midt i en kontrastrig dialog og derved anspore tilskueren til at drage sine egne konklusioner.

Filosofferne lukker op for mange berigende tanker, men bliver anstrengende i længden. Én ting er, at de som venner af instruktørerne er ensporet positive (en af dem medvirker sågar i filmene); værre er, at de i stigende grad snakker indforstået til hinanden, mere ivrige efter at imponere med deres skarpsindighed end at formidle deres tanker. Det er meget sjovt, at Søren Kirkegaard inddrages i analysen af et kungfu-slagsmål, men det havde ikke gjort noget, hvis man også forstod, hvorfor.

Filmanmeldernes snak er mere alsidig og fattelig, men også mere overfladisk, præget af filmreferencer og vurdering af kameraarbejdet etc., mens "there is no spoon"-scenen afvises som "metafysisk mumbo-jumbo a la Star Wars"! Samtidigt er det modigt og forfriskende at lade filmenes modstandere komme til orde, og anmeldernes perspektiveringer gør faktisk seriens svagheder mere interessante.

Man får lyst til at høre instruktørernes kommentarer til anmeldernes kommentarer, men som sædvanlig er der ingen bidrag fra Wachowski-brødrene selv. Ydermere har man udeladt den oprindelige "The Matrix"-dvd’s kommentarlydspor med bl.a. Carrie-Anne Moss, hvilket gør, at den nye boks ikke føles helt ultimativ. Men det er tæt på. Blandt boksens bonus-lydspor er også kommentarer til fire af "Animatrix"-tegnefilmene, samt en musikantologi med over tre timers dancetracks udvalgt af Wachowski-brødrene.

BACKSTAGE
En dyr Hollywood-produktion som "Matrix"-trilogien bliver naturligvis dokumenteret af et separat filmhold, der arbejder nonstop gennem hele forløbet. Bokssættets mange backstage-dokumentarer har således timevis af materiale og kommer vidt omkring, så vidt at det næsten er for meget af det gode. Keanu Reeves træner kungfu med forstuvet hals, Hugo Weaving får trykluft hamret i ansigtet som forstudie til Neos superknytnæveslag i 3’eren, filmholdet bygger en motorvej, lydmanden optager noget støj, osv.

Man kan godt blive overmættet af disse spfx/action/teknik-fikserede interviews med filmarbejdere, der ikke har de store følelser investeret, men sagligt forklarer, hvorfor det fx tog halvandet år at filme et sammenstød mellem to lastbiler. Et sted forklarer producenten Joel Silver på autopilot, at angrebet på Zion er en banebrydende kombination af trickeffekter blablabla, og tilføjer uden at tænke over det: "It’s just Hollywood at its most insane!" Ja måske, for stort set ingen snakker om historien, dramaet eller følelserne, som ellers er rygraden i enhver god filmoplevelse.

Så bliver man opløftet, når en flok australske statister tropper op i deres egne fetichkostumer og føres ind i kulissen, hvis bondage-udsmykning får en af dem til at udbryde: "I’m in heaven!" Eller når skuespilleren Lambert Wilson levende og indsigtsfuldt fortæller om sin karakter The Merovingian. Den slags er der alt for lidt af.

En godbid for kompletister er uden tvivl 23 liveaction-scener fra videospillet "Enter the Matrix", hvor Naobi og Ghost møder Agent Smith, kysser Persephone og kommer Morpeus og Trinity til undsætning på motorvejen. Scenerne er instrueret af Wachowski-brødrene selv, men er ikke nær så interessante som "The Animatrix".

Sidstnævnte ledsages af en kort men præcis dokumentar om japanske tegnefilm samt en fremragende 55-minutters making of-dokumentar, "Execution", der kommer tættere på "Animatrix"-kunstnerne, deres interntioner og visioner, end dokumentarerne om selve trilogien.

Alle dokumentarerne om "Animatrix" ligger på selve "Animatrix"-skiven. Gid det øvrige bonus-materiale var lige så logisk organiseret. Hver af de tre spillefilm ligger i en separat æske sammen med en dvd med backstage-optagelser fra den pågældende film, så langt så godt. Men på 1’erens bonus-disc er materialet organiseret dels som en to timers dokumentarfilm, "The Matrix Revisited", dels som tre tyve minutters programmer med yderligere backstage-optagelser i kaotisk rækkefølge.

Film 2+3 belyses dels af hver sin separate backstage-dvd, dels af en fælles dvd, "The Burly Man Chronicles", udformet som en dagbog over optagelsesforløbet, og placeret på en fjerde dvd, som ligger i en særskilt æske, kaldet "The Matrix Experience", sammen med to andre bonus-dvd’er, der begge relaterer til alle tre film. Forvirrende? Ja! Ydermere er "The Burly Man Chronicles" udformet som et hovedprogram med en række underprogrammer, som man kan se for sig eller hoppe til undervejs, når man ser en blinkende kanin (som man får lyst til bare at skyde).

Alt dette er måske vældigt smart men ikke særligt brugervenligt. Det hjælper, at boksens teksthæfte har en komplet indholdsfortegnelse.

TANKER
I en klasse for sig er bonus-dvd’en "The Roots of the Matrix", som redegør for de tanker, der ligger til grund for serien. Kloge udsagn fra talrige eksperter kombineres i højt tempo med klip fra "Matrix"-serien, så alting føles relevant. Det er næsten værd at købe dvd-boksen blot for at erhverve denne ene skive. Jeg tænker, derfor ser jeg!

"Return to the Source", den første af discens to timelange dokumentarer, gennemgår de filosofiske tanker bag "Matrix"-serien, fra gnostisk kristendom (hvor man skal vågne op til indsigt) frem til moderne filosoffer og menneskets vedvarende problem med at fastslå, om virkeligheden rent faktisk eksisterer uden for vores eget sanseapparat, og om vi selv er med til at skabe den.

I "The Hard Problem" indkredses muligheden for kunstig intelligens. Descartes’ dualisme satte skel mellem krop og sind, men med den digitale computer blev der i 50’erne lukket op for den tanke, at "sindet" kan defineres som noget mekanisk og kvantificerbart. Forskerne har dog stadig problemer med blot at definere, hvad bevidsthed er, og forsøgene på at bygge robotter er direkte pinlige, så vi er nok stadigvæk langt fra de tænkende maskiner i "The Matrix".

Som om det ikke var nok, indeholder denne disc også otte påskeæg, som man finder ved at gå fra undertekst-menuen mod højre, klikke på creditboksen og derefter lede efter fremhævede digitalkoder. Påskeæggene består af tre klip om robotter samt uddybende diskussioner om seriens betydningslag, såsom bibelreferencer skjult i personernes nummerplader, og Agent Smith som Jesus!

Den sidste af de ti dvd’er rummer 5 trailers, 22 tv-spots, et galleri med hundredevis af storyboards, skitser, designs, osv., en kort dokumentar om computerspillet "The Matrix Online", 2 musikvideoer samt en såkaldt Rave Reel, hvor det store korstykke fra 3’eren ledsages af en montage af ufærdige visuelle effekter. Komponisten Don Davis forklarer andetsteds, at sangteksten er hentet fra Upanishaderne og betyder: "Før mig fra vildfarelse til sandhed, før mig fra mørke til lys, før mig fra døden til evigt liv".

Jep, sådan kan det godt føles at pløje gennem "The Ultimate Matrix Collection". Hvordan kunne vi nogensinde være tilfredse med vhs-bånd? Syv år efter udgivelsen af den oprindelige "The Matrix"-dvd er Wachowski-brødrenes filmserie stadig et af de bedste argumenter for at eje en dvd-afspiller!

Anmeldt af Kalle Marx, Esbjerg 2. april 2006
Moderne klassiker
Matrix-filmene er i sig selv ret gode. Der er en okay historie med masser af flotte billeder. Det vigtigste er dog den indflydelse Matrix har haft og vil have på film fremover, især på det punkt hvori Matrix virkelig var noget for sig selv: Kampscener. I alle tre film er kampscenerne meget centrale, og det er som om 2'eren og 3'eren begge prøver at overgå forgængeren. Og de er meget imponerende koreograferet og også overskuelige. Det er lidt som en fusion af både ældre og nyere asiatiske film og senere vestlige film. Også skyderiet og alt det andet voldelige er essentielt for filmen. Matrix har virkelig også sat spark i lommefilosofien i nyere film. Popfilosofi kan man sige, men det er ligemeget for filmen virker ellers. Til slut må man sige at også tøjstilen går igen i mange film efter Matrix. Det må dog siges at Matrix også har draget fra andre film, men det er det endelige resultat der er vigtigst. Vigtig, vigtig trilogi også selvom der er blevet lavet en del gode(og bedre) film i 90'erne.

Ret din egen anmeldelse af Matrix: The Ultimate Collection - klik her

Start en debat om filmen Matrix: The Ultimate Collection - klik her

Start en debat om denne udgave af Matrix: The Ultimate Collection (6-disc) (Blu-ray) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45