An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Zulu Dawn  (DVD) Zulu Dawn

af Severin Films SRVN9052 / UPC# 663390000052

Zulu Dawn  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. 1979
USA - Farve - 113 min
Ønskeliste
ActionDramaAdventureKrigsfilm
Filmens specifikationer
Original titel: Zulu Dawn
Dansk titel: Opgør ved daggry
Instruktør: Douglas Hickox
Medvirkende:
Col. Durnford   Burt Lancaster
Lord Chelmsford  Peter O'Toole
C.S.M. Williams  Bob Hoskins
William Vereker  Simon Ward
Colonel Pulleine  Denholm Elliott
Q.S.M. Bloomfield  Peter Vaughan
Lt. Melvill  James Faulkner
Lt. Coghill  Christopher Cazenove
Pte. Williams   David Bradley
Cpl. Storey  Paul Copley
Vis alle medvirkende...
Stikord: Historisk
Afrika
Massakre
Militær / soldat
Zulu
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA

Uden danske tekster

Tekster: Ingen
Sprog: Engelsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 4

Gennemsnit: 5.0 ud af 10

Du kan også stemme.   


Zulu Dawn:

Den 22. januar 1879 - kun to år efter general Custer led nederlaget ved Little Big Horn - blev en britisk styrke i Sydafrika angrebet af utallige zulu-krigere. De britiske officerer, der overlevede, blev bagefter stillet for en krigsret og beskyldt for at være kujoner. Zulu Dawn er historien om et af de mest omtalte slag i moderne historie. Det er ikke bare en stjernespækket film, men også en af de mest realistiske krigsfilm, der nogensinde er lavet. Den begynder med mislykkede forhandlinger og afsluttes med den frygtelige krig mellem 1.800 englændere og 25.000 zulukrigere.
Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om Zulu Dawn:

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 14. september 2011
Den sidste kamp
Filmen, der er en prequel til Cy Endfields ganske udmærkede "Zulu" fra 1964 (han skrev iøvrigt manuskriptet til den), fokuserer på det afgørende slag der tilføjede det engelske imperium et afgørende nederlag mod de indfødte. Men derudover er det uklart hvad Hickox ellers er ude på med sin film for der er optræk til lidt af hvert undervejs, men intet af det tager for alvor form. Den første halvdel af filmen er meget omstændelig og det er først i anden time at den bliver i egentlig forstand spændende. Højdepunktet til sidst er fint sat i scene men spørgsmålet er om den lange forberedelsestid kan retfærdiggøre det. Bortset fra det så er der andre ting der kan påpeges som mangelfulde og det er blandt andet castingen: Burt Lancaster med styg irsk accent? Dét var vist en fejl! Peter O´Toole gør det bedre og er nok filmens bedste skuespiller og han prøver at forankre det hele ved sin intense og disciplinerede præstation. Men de øvrige har fået roller der ikke rigtigt giver dem noget at arbejde med og i det hele taget må man sige, at det er karaktertegningen det halter noget med og derfor bliver det lidt skabelonagtigt. Omvendt må man så rose Elmer Bernstein der har skrevet et godt score til filmen og hans musik passer fint til de iøvrigt meget smukke billeder.
Hvis man har set "Zulu" skal man ikke forvente at finde den samme kompleksitet og nerve som der var i dén film. For her er der mest tale om ramasjang og nogle forvirrede og uklare betragtninger over den engelske imperialisme - i bedste fald!

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 8. april 2010
Rigtige statister
"Zulu Dawn" giver mulighed for at se rigtige mennesker som statister i stort tal på det store lærred; hvis det var noget.
Filmens etableringsfase er ikke ganske uinteressant, fordi den er skildret i en løs struktureret stil, der synes adapteret med baggrund i 60-ernes britiske new wave. Det giver sig forfriskende udslag under troppernes afrejse til kamp. Hvorvidt der virkelig er tale om instruktørtalent eller ej, bringes man dog herefter stærkt i tvivl om, for den løse stil ødelægger resten af filmen. Handlingen er forankret i geografiske omstændigheder, som instruktøren ikke kan etablere; han har intet lært af hverken Ford eller Mann. Derfor ved vi aldrig, hvor vi er og alt udvikler sig uinteressant. Man kan så kigge lidt på de mange skuespillere, hvor Burt Lancaster vejer tungt. Instruktøren har imidlertid været svigtet af manuskriptet, og skuespillerne har intet at arbejde med. Derfor går næsten alt galt i denne film. Pas på den mærkeligt overspillede danske udgave, der udgør intet mindre end en skandale.

Anmeldt af MidnightCowboy, Aabenraa 17. februar 2006
Forfærdelig musik!
Film om slaget ved Indslwana i Sydafrika, det første i krigen mellem briterne og zuluerne, hvor den den britiske hær i 1879 led sit første nederlag til en indfødt hær. Zulu-kongen Cethewayos nægter at bøje sig for den britiske dronnings krav om at indføre engelsk lov i Zulu-land, hvorefter briterne invaderer Zulu-land. Den britiske general Lord Chelmsford (Peter O'Toole) undervurderer Cethawayo og deler sine tropper, hvilket betyder at 1800 britiske soldater ender med at stå overfor Cethewayos 30 000 zulu-krigere.
Kampscenerne er flotte, hvilket især skyldes et imponerende opbud af statister, men ellers filmen elendig. Manuskriptet er dårligt, Burt Lancaster overspiller, resten underpræsterer og Elmer Bernsteins musik er dominerende, rædselsfuld og fuldstændig ødelæggende for stemningen i filmen.
Tænk at have så mange penge og så mange gode skuespillere og så lave så elendig en film.

Filmen findes også med danske undertekster, men billedet er beskåret, hvilket betyder at personerne med jævne mellemrum bliver hovedløse midt i en replik, mens andre nøjes med at lade arme og ben tale, og på et tidspunkt dukker der såmend en usynlig mand og en usynlig hund op i filmen.

Ret din egen anmeldelse af Zulu Dawn - klik her

Start en debat om filmen Zulu Dawn - klik her

Start en debat om denne udgave af Zulu Dawn - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45