An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Close Encounters of the Third Kind: 30th Anniversary (3-disc) (DVD) Close Encounters of the Third Kind: 30th Anniversary (3-disc)

af Columbia/TriStar CTR21268 / UPC# 043396212688

Close Encounters of the Third Kind: 30th Anniversary (3-disc) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Columbia Pictures - 1977
USA - Farve
Ønskeliste
DramaThrillerScience Fiction
Filmens specifikationer
Original titel: Close Encounters of the Third Kind
Dansk titel: Nærkontakt af tredje grad
Instruktør: Steven Spielberg
Medvirkende:
Roy Neary  Richard Dreyfuss
Claude Lacombe  François Truffaut
Ronnie Neary  Teri Garr
Jillian Guiler  Melinda Dillon
David Laughlin  Bob Balaban
Farmer  Roberts Blossom
Barry Guiler  Cary Guffey
Robert  Lance Henriksen
Major Benchley  George DiCenzo
Ohio Tollbooth  Norman Bartold
Vis alle medvirkende...
Stikord: Klassiker
Rumvæsen / Alien
UFO
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  NTSC DVD-pladen har regionalkoden 1.Region:
Oprindelse:  USA
Features:
Ja Anamorphic (16:9) Trailer
Production Notes Music video
Ja Documentary Music score
Commentary Fact track
Ja Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Deleted scenes
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DD 5.1
DTS 5.1
Engelsk
Engelsk
Fransk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
2,35 : 1 Box Set DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 59

Gennemsnit: 9.4 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Niels Ole
Hans Kr.
Mogens
Lars
Søren
Morten K.
Jan
John

Vi er ikke alene

En aften, da Roy Neary er på arbejde, bliver han vidne til ankomsten af væsener fra en anden verden. Han ser en UFO, men denne gang er han ikke den eneste. Hele verden bliver vidne til den egentlige ankomst, og mens myndighederne forsøger at holde sandheden skjult, er der - som Roy - en række mennesker rundt omkring på kloden, der er blevet specielt udvalgt til at følge de fremmede til en anden verden. Dette er grundhistorien i Steven Spielbergs banebrydende science fiction film fra 1977, der på én gang markerede genrens genfødsel og intelligente fornyelse.

I 1980 udgav filmselskabet i samarbejde med Spielberg filmen en gang til, denne gang i en special-udgave, der rent faktisk er 2-3 minutter kortere end originalen. Spielberg klippede 16 minutter ud, indsatte 7 minutter med ubrugt materiale fra 1977 udgaven og tilføjede 6 minutters helt nyt materiale - blandt andet følger man til sidst Neary helt ind i moderskibet.
    Siden er der lavet dels en speciel TV version, der er længere, dels en LaserDisc-version, der er en sammenblanding af det hele.
Tekst fra omslag

Specielt om denne udgivelse:

 • Theatrical version (1977)
 • Special Edition (1980)
 • Director's Cut (1998)
Special Features:
 • Interview med Steven Spielberg
 • Dokumentar: The Making Of Close Encounters of the Third Kind

Brugerne skriver om Close Encounters of the Third Kind:

Anmeldt af Extract, Dyssegård 2. april 2018
Mr. Spielberg's Opus
Starter som et røvsygt familiedrama med umulige, skrigende unger. Farmand ser, efter et UFO-møde, et bjerg for sig, som han tegner, skulpturerer i kartoffenmos og ler, som viser sig at være taffelbjerget Devil's Hill i Wyoming. Mor bliver så sur på farmand, at hun losser ungerne ind i familiens stationcar for at køre over til søsteren. Farmand, sammen med flere andre forsøger at nå Devil's Hill, spærret af pga fingeret giftudslip. I slutningen kysser farmand med Melinda Dillons Jillian. Om det betyder at forholdet til konen er helt over, må vi vente og se til Close Encountes 2 udkommer(om nogensinde!). Mildt underholdende film af svingende kvalitet, skibet i Gobi-ørkenen er ganske flot lavet. Filmens Alien-encounter i slutningen er jeg ikke vild med. Lidt af en forbier fra Hr. Spielbergs side.

Anmeldt af lookalot, København K 3. marts 2014
Tror du på ufo'er?!
En af spielbergs mest underholdende film

Anmeldt af Det Burde Være forbudt At Sælge VHS :) Og Snart Dvd'er, Aalborg SØ 21. juli 2012
må sige at bluray har kastet lys over filmen og man kan nyde 3 versioner af filmen

Anmeldt af Matias, Hjallerup 5. februar 2008
Spielberg skuffer
Jeg så for nylig - for første gang "Close Encounters of the Third Kind". Jeg blev meget skuffet, især over slutningen, hvor der foregår en musisk samtale mellem mennesker og aliens, den virkede ikke rigtig på mig. Jeg synes filmen var meget langtrukken og den ku sagtens ha været en halv time kortere efter min mening.

Den ene stjerne jeg har givet filmen, får den for effekterne og ikke for historien.

Anmeldt af René, Åbyhøj 23. januar 2008
Vi er ikke alene
"Nærkontakt af tredie grad" er et typisk produkt af sin tid (1977), og kan godt her 30 år efter virke en smule bedaget. Jeg finder filmens semi-religiøsitet, med dens referencer (bevidst eller ubevidst) til Jesu genkomst/opstigning - lettere kvalmende. Men hey, det er jo Spielberg, vi taler om, ikke? Manden der også lavede "E.T.". Effekterne i filmen er dog stadig ganske imponerende. John Williams' musik tilhører til gengæld en periode i hans produktion, som jeg finder ulidelig at lytte til. Men smag og behag ....

På Blu-ray udgivelsen (30th Anniversary Ultimate Edition) finder man hele tre versioner af filmen: Biograf-version, 'Special Edition' og 'Director's Cut'. Så kan man jo selv vælge sin favorit-udgave af filmen. Min favorit er original-versionen, hvor afslutningen ikke virker helt så pinefuldt langtrukken, som på de øvrige to. Men nok ikke en film, der står i nogen umiddelbar risiko for at slides op i afspilleren hos mig.

Og som Monkeyman ganske rigtigt bemærker: What's the Fuzz?
P.S.: Når en udgivelse lokker med "Ultimate Edition" - som her med BD-udgaven - så bør vi vel heller ikke frygte flere fremtidige udgaver af filmen? Hehe, jeg mener: Vi taler jo om den ultimative udgivelse. Eller er jeg naiv? Det er jeg nok.

Anmeldt af Monkeyman, København S 3. november 2007
What's the fuzz ?
Har altid været vild med film lavet af Spielberg, men ''Close Encounters of the Third Kind'' er én af dem jeg ikke er vild med. Mange syntes at filmen er et sandt mesterværk og komplet overdådig, og nok efter deres mening den bedste UFO/Rumvæsen film der til dato er lavet.
Ja, filmen er flot scenograferet og effekterne er flotte når tænker på at vi har at gører med et værk fra 1977. Historien omkring Richard Dreyfuss der for sin tredje grads oplevelse og dernæst driver sin familie til vanvid, fordi han bliver drevet af væsnerne, er bestemt ikke et plot der for mig op af stolen.
Slutningen med musikkomunikationen faldt heller ikke i min smag og slutning var efter min mening bestemt ikke tilfredsstillende. Efter min menig gjorde Spielberg det meget bedre 5 år efter, da han lavede E.T., men det er jo en smagssag. Dog, kan jeg trøste fans af filmen med at sige, at jeg syntes bestemt ikke filmen stinker.... nej langt fra!!! Det er en film man bør have på hylden og det da alt i alt en udemærket klassiker.

Anmeldt af Kalle Marx, Esbjerg 11. maj 2006
Faaaantastic!
"Close Encounters" er virkelig en af Spielbergs bedste da den bl.a holder sig et forløb og spændingsopbygning som kun han kan lave det når han er i topform! "Nærkontakten" med UFO'erne er bygget op perfekt, som de tre grader der nu engang skulle findes: Først "fornemmelse" i form af lys og andet, dernæst nogle stærkere visuelle billeder for til sidst en fuldbyrdet kontakt i det glimrende klimaks. Roy Neary er den perfekte hovedrolle: En fuldstændig almindelig amerikaner med et almindeligt job, hus, kone og børn. Han er ikke nogen håbløs UFO-fanatiker, men alligevel vendes hans liv på hovedet af hans oplevelser og netop det er med til at gøre hele molevitten langt mere troværdig. Filmen er visuelt god og Spielberg disker som sædvanlig op med nogle fantastiske billeder som da drengen Barry står i dørkarmen, men det er lydsiden der virkelig slår benene væk under mig. Jeg tror aldrig jeg har set en film, udover 2001, der er så auditivt orienteret og i høj grad også virtuos. Det gælder både filmens mere eller mindre aktive lyde og underlægningsmusikken der forstærker de forskellige hændelser. Det er en sand fryd for sanserne!

Filmen er herlig da den gør op med de andre "UFO-film" idet rumvæsenerne hverken skyder med laser, kommer for at overtage Jorden eller hvad der skulle ligne. I stedet fungerer det meste af filmen som en slags forløber for klimakset: Roy Nearys halv-banale liv følges, hvordan hans familieliv ændrer sig i takt med at han selv gør og efter de første tegn på UFO'er ser/hører man dem faktisk stort set ikke før et godt stykke senere. Den endelige kontakt er en slags frelse for ham, samtidig med at den i høj grad også er en stor forløsning for tilskueren. Vi lærer hvad der sker, hvad de vil og hvor Roy Neary ender. Filmen udfordrer personen der ser den, for man sidder faktisk bare og venter på at rumvæsenerne pludselig skal destruere alt med det frygtindgydende moderskib, der sætter menneskelig teknologi og militær kraft til skamme. Når det modsatte bevises forundres man og indser at det gamle citat "Den største frygt er frygt for det ukendte" nok har meget hold alligevel.

Anmeldt af Borgen, København NV 7. august 2005
En anelse forældet, men stadig imponerende værk fra Steven Speilberg. Han evner som få at gøre Sci-fi menneskeligt og konstruere fortællingen så den flyttes ned på menneskeniveau.
Effekterne ser noget gamle ud, og filmen er derfor falmet, men fortælling er Hollywood når det er bedst – emotionel, stærk og vedkommende.
Også John Williams’ score er fremragende og casten er fin

Anmeldt af Pintoz, Herlev 27. oktober 2004
"Who are you people?"
Helt klart en fremragende film. I mine øjne bl.a. Spielbergs bedste. Sad som hypnotiseret fra start til slut, jeg er ellers ikke den største fan af Si-Fi, men dette mesterværk er virkelig værd at se engang til!

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 15. oktober 2004
Men IKKE 3.grads underholdning!
Usædvanlig vellykket SF som formår at få én til at sidde og iagttage sine egne vildfarne fordomme, da de lange aliens nærmest viser sig at være dybt venlige og interesserede i vores sølle civilisation. En perle af en film med en velplaceret Francois Truffaut som den milde og nysgerrige videnskabsmand, og en ihærdig Richard Dreyfuss som manden der først oplever de paranormale begivenheder.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 7. oktober 2004
Forvirrende tilværelse
Spielbergs fremragende UFO-film har ført en omskiftelig tilværelse, men nu er den tilbage med en acceptabel slutning. I øvrigt er det diskutabelt, hvorvidt det holder, at kalde den sci-fi. Den indeholder ikke mange traditionelle sci-fi-elementer. Filmen er bemærkelsesværdig p.gr. af sin holdning; den ser fra "almindelige" menneskers synspunkt, og hæren står ikke parat til at smadre eller tilfangetage the aliens, hvilket giver den en optimistisk tone. I grunden stiller den spørgsmålet: hvordan tackler vi det nye, udfordrende og ukendte? Hvorledes behandler vi vores egen kreativitet og inspiration? Filmen holder godt i dette nye årtusinde.

Ret din egen anmeldelse af Close Encounters of the Third Kind - klik her

Deltag i debatten om filmen Close Encounters of the Third Kind - klik på "svar"

 Forfatter Emne: Close Encounters of the Third Kind
Holliday

Close Encounters of the Third  Kind Close Encounters of the Third  Kind: 40th Anniversary (2-disc) (Blu-ray) Close Encounters of the Third Kind: 40th Anniversary (2-disc) (4K UHD) Close Encounters of the Third Kind: 40th Anniversary (3-disc) (4K UHD) Close Encounters of the Third Kind (Blu-ray)
Se alle titler her
Sendt 2008/01/28 14:59:07 IP: Logget Svar...

Ang. Mr. Williams

Så ved jeg selvfølgelig ikke hvor lang tid den periode som Williams var inde i 'omkring Close Encounters' (77) strækker sig for dig René, men jeg synts til gengæld det var hans bedste periode: Jaws (75), Superman (78), Star Wars (77), The Empire Strikes Back (80) Raiders (81).

Start en debat om denne udgave af Close Encounters of the Third Kind: 30th Anniversary (3-disc) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45