An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

American Gangster: Steelbox Edition (2-disc) (DVD) American Gangster: Steelbox Edition (2-disc)

Udgivet 11. marts 2008 af Universal 8253510 / UPC# 5050582535105

American Gangster: Steelbox Edition (2-disc) (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Universal - 2007
USA - Farve - 157 min
Ønskeliste
ActionDramaKriminalfilm
Filmens specifikationer
Original titel: American Gangster
Instruktør: Ridley Scott
Medvirkende:
Frank Lucas  Denzel Washington
Richie Roberts  Russell Crowe
Huey Lucas  Chiwetel Ejiofor
Det. Trupo  Josh Brolin
Eva  Lymari Nadal
Det. Lou Toback  Ted Levine
Nate  Roger Guenveur Smith
Fred Spearman  John Hawkes
Moses Jones  RZA
Alphonse Abruzzo  Yul Vazquez
Vis alle medvirkende...
Stikord: Frank Lucas, Superfly
Based-on-a-true-story
Gangster
Mafia
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:  PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  England
Features:
Ja Anamorphic (16:9) Trailer
Production Notes Music video
Ja Documentary Music score
Ja Commentary Fact track
Interviews Gallery
Multi-angles Cast & Crew
Hidden Features Outtakes
DVD-Rom features Ja Deleted scenes
Antal plader: 2Denne udgivelse indeholder 2 plade(r).
Billedformat Lydformat Sprog Tekster
Letterbox
DD 5.1
Engelsk
Dansk
Engelsk
Aspect Ratio Kassette Pladetype Faste tekster
1,85 : 1 Special DVD9 Ingen

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 26

Gennemsnit: 8.5 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

David
Thomas
Lars

American Gangster

En mand sidder bundet til en stol; der bliver sat ild til ham, og meget koldblodigt bliver han efterfølgende skudt. Starten er dermed gået til den største gangsterfilm i 2007, som er instrueret af den levende legende Ridley Scott. Filmen er baseret på den sande historie om den sorte gangster, Frank Lucas (Denzel Washington), som efter sigende var hævet over selveste La Cosa Nostra mafiaen i sin 'regeringstid'. Frank Lucas opbygger hele sit magtemperium ved at sælge heroin, som han importerer fra Vietnam med hjælp fra det amerikanske militær. Man følger Frank Lucas’ liv på godt og ondt, gennem kærligheden, volden, mordene og familielivet. Alt imens Frank Lucas vokser sig større og større og sikrer sine forretninger ved at bestikke de korrupte betjente, er en enkelt mand ved navn Richie Roberts (Russell Crowe) i færd med at jage bagmændene.

Både Frank Lucas' og Richie Roberts' liv er rigtig godt skildret, og vi formår virkelig at forstå personerne. Richie Roberts er en lidt kluntet politimand, hvis private liv er noget rod. Han er manden, der finder 1 million dollars og rapporterer det i stedet for at beholde dem selv. På trods af dette bliver han ikke betegnet som nogen helt, men en lidt for naiv strisser, hvis eneste hæderlige holdepunkt er hans arbejde. Frank Lucas er derimod den snu mand med mange ansigter. Han er enormt charmerende, klog og fornuftig. Han går meget op i at klæde sig anonymt og holde sig uden for de store overskrifter, men alligevel har han et heftigt temperament, som kan skræmme enhver.
     Over hele linjen er der blændende skuespil, og især Denzel Washington spiller aldeles fortrinligt. Lige meget hvor mange liv Frank Lucas har spoleret, så kan man ikke lade være med at falde for hans charme. Hvilket jo perfekt viser, hvordan han kunne nå så langt og få så mange mennesker over på sin side. Denzel Washington fortjener stor hæder for sit skuespil i American Gangster. Det er ganske uovertruffent.
     Både den virkelige Richie Roberts og den virkelige Frank Lucas var med på settet under indspilningerne. Her har de begge været med til at fortælle, hvordan det virkelig gik til, og dermed skulle man mene, at filmen ligger tæt op ad den rigtige historie. En sjov lille gimmick er, at de rent faktisk viste sig at være bedste venner.

Hvis du er vild med gangster film, som undertegnede, så er denne film et rigtig friskt pust, hvor det lige pludselig ikke er den italienske mafia, der sidder med trumfen, men derimod en sort mand, der svinger pisken. Det er dog ikke nødvendigt at være vild med gangsterfilm for at se den. Den kan nemlig også anbefales til alle, der gerne vil se en rigtig god film. For det er American Gangster!
Thomas

Specielt om denne udgivelse:

Disc 1: American Gangster
 • Indeholder to versioner af filmen:
  • Original Theatrical Version (spilletid ca. 2 timer, 30 minutter)**
  • Unrated Extended Version (spilletid ca. 2 timer, 48 minutter)
 • Den forlængede version indeholder mere end 18 minutters ekstra optagelser, som ikke blev vist i biografen, og en alternativ slutning
 • **Kommentarspor med Ridley Scott og manuskriptforfatteren Steven Zaillian (Theatrical)
 • Audio: Engelsk DD5.1
 • Undertekster: Engelsk, dansk, svensk, norsk, finsk, islandsk, arabisk, ungarsk
Disc 2: Special features
 • Slettede scener, heriblandt en alternativ åbningssekvens
 • Dokumentar: Fallen Empire - Making American Gangster (ca. 80 minutter)
  A feature-length documentary that provides an in-depth look at the film's production, from the real-life characters behind the story to exotic location shoots, costumes, setting up the famous Ali vs. Frazier fight and more!
 • Bag kulisserne: Case Files
  Three in-depth behind-the-scenes segments reveal how the art of collaboration brings the film's script to life, how actual police drug testing techniques add "streetwise" on-screen realism and what it takes to stage the film's explosive climax.

Brugerne skriver om American Gangster (Denzel Washington):

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 17. maj 2008
The Negro Connection
Det er rigtigt at filmen ikke er en traditionel gangsterfilm, men lige så meget handler om en turbulent periode i amerikansk historie. Man skal lige vænne sig til den meget afdæmpede og mørke billedstil der til at begynde med virker meget forstyrrende på øjet, men efterhånden finder sit naturlige leje. Selve fortællingen er håndteret stilfærdigt, hvilket afstedkommer lidt stilstand midtvejs, men ikke noget graverende. Skuespillerne kan der ikke siges andet end godt om, ligesom slutningen også er godt håndteret.

Anmeldt af Monkeyman, København S 8. maj 2008
Afroamerikansk Godfather
Ridley Scott's ''American Gangster'' fik mig ligeså meget op af stolen af begejstring, som Martin Scorsese's ''The Departed''. Begge er fabelagtige gangsterfilm, der ikke spare på den mindste detalje.

Denne hér film bygger på virkelige begivenheder, og man føler konstant undervejs, at folkene bag dette værk, har gået grundigt ned i deres stof, og givet det hele en god gang 60'er - 70'er realisme.

Man skal ikke sætte sin næse op, og håbe på at man nu skal gå igennem en bunke skyderier og likvederinger i 2 1/2 time, for det langt fra ligeså blodigt som f.eks. ''Scarface'', men filmen er stadig fint intens og brutal i sin helhed, og viser folks succes på andres fald.

Denzel Washington og Russell Crowe spiller virkelig godt, og det er sådan set ingen af de to, der stjæler billedet fra hinanden (nogen ville nok mene at Denzel var den bedste mand). Dog er det først til sidst i filmen, at de to endelig mødes sammen.

Jeg kan derfor kun anbefale hér til slut, at man styrter ned til Laserdisken for at købe denne film, for der er bestemt ingen tvivl om at ''American Gangster'' var årets gangsteroplevelse anno 2007.Anmeldt af Svend Erik, Løkken 20. februar 2008
Godt, det blev Ridley
Det var næppe faldet så heldigt ud, hvis Brian De Palma havde bundet an med denne opgave. Denne film kalder på Ridley Scotts evne til at skabe substans i sine skuespilleres præstationer, at lade setdesignet spille en væsentlig rolle og fortælle det hele i insiterende billeder.
American Gangster er nok en gangsterfilm, hvor vi inviteres indenfor i miljøet - både på den "rigtige" og den "forkerte" side af stregen - men det er ikke en gangsterfilm, der skal klare sig gennem actionscener. Og tak for det, for hvad vi får, er langt mere interessant og spændingsmættet. Hvert øjeblik er seværdigt, fordi alt passer ind i helheden, og Ridley er nået dertil, at hans fortælling virker uanstrengt og hans stil er knap så påtrængende, som vi før har set. Det er dét, der kendetegner en mester udi filmkunst.

Anmeldt af Holliday, Aalborg 5. januar 2008
Snow White
American Gangster (Denzel Washington) [Mini spoiler]

Ridley Scott er en travl mand og selv om den tidligere engelske reklamefilminstruktør nu har rundet de 70 år, er et medlemskab af Ældre Sagen og en velfortjent pension ikke lige sådan at skimte i hans horisont. Alene i de sidste otte år, har syv film fra hans hånd haft biografpremiere, og han er i gang med intet mindre end tre mere: ”Body of Lies” med surprise Russell Crowe også Leonardo DeCaprio i hovedrollerne, også venter ”Nottingham” (Robin Hood trekantsdrama) og western ”Blood Meridian” på den produktive englænders øje.

”American Gangster” er en film hvor Scott flere gange har været forsøgt tilknyttet (det samme har bl.a. Brian De Palma og Scorsese) men hvor andre projekter hver gang har stået i vejen. Til sidst lykkes det at få begge ender til at nå hinanden og vi har endnu et stykke amerikansk gangster historie til samlingen.

Frank Lucas (Denzel Washington) er chauffør og livvagt for den aldrene gangsterkonge af Harlem Bumby Johnson. Men da Bumby pludselig dør af et hjerteslag, oplever Frank at hele Harlem sejler. Alle vil have en del af kagen, men Frank har ikke tænkt sig at smide håndklædet i ringen, han vil viderefører hvad Bumby har opbygget og gøre sin position endnu stærkere end sin mentors. Det gør han bl.a. ved det geniale træk, at importerer ren heroin fra Vietnam via sin fætter og sælge et renere produkt til den halve pris på gaden, med det resultat, at konkurrenterne bliver blæst af banen og snart er den ukendte Frank Lucas kongen af Halem.

På modsatte banehalvdel står Richie Roberts (Russell Crowe) som er den uorganiserede, men moralske, korrekte og ubestikkelige New Yorker betjent, som følger reglerne til den bitre ende. Det eneste Roberts ikke har styr på er sit eget liv: Ægteskab, barn, kone og damerne. Nærmest ved et tilfælde falder Roberts og hans makker over en bil med små 1 million$ i kontanter. En velsignelse for enhver politibetjent på sulteløn, men ikke Roberts. Han insisterer på at indleverer pengene, selv om hans makker protesterer højlydt. Ikke kun pga. de mange rare kontanter, men også fordi de vil blive kigget skævt til af enhver betjent som selv tager imod bestikkelse i byen (og det er mere reglen end undtagelsen) og vil blive ’blacklistet’. Roberts ry for ubestikkelig gør dog, at han får mulighed for at sammensætte en specialenhed som skal kortlægge de største narkohandlere i byen og sætte dem bag tremmer. Konfrontationen er trukket op.

Selv om ”American Gangster” lægger op til en gangsterfilm, er det alligevel med et hvis forbehold at Scott leverer hvad titlen ellers så tydelig antyder. ”AG” er ikke en gangsterfilm i traditionel forstand. Hvis man sætter sig til rette i biografmørket og forventer at se en ny Godfather, Scarface eller Goodfellas, bliver man slemt skuffet. Filmen har selvfølgelig klassiske elementer fra denne amerikanske genre, men det er lige så meget et tidsbillede på et land i moralsk frit fald. Vietnam-krigen raser, Watergate lurer sammen med raceoptøjer og narkotikaene har for alvor meldt sig på banen som samfundets problem nr. 1, og med et fast greb om amerikanernes hovedpulsåre. Et greb den endnu ikke har sluppet.

”AG” handler om to mænd, hvis samfundssyn er vidt forskelligt også alligevel ikke. De bliver begge sat i en situation hvor de kan vælge at ’overgive’ sig, eller kaste sig ind i kampen, plus at de begge tror klippefast på deres egne værdier. Washington er fremragende som Frank Lucas og brænder igennem billedet fra første sekund (i bogstavlig forstand). Washington forstår eminent at veksle mellem den rolige og velafbalanceret forretnings og familiefar også eksploderer i ukontrolleret vold. Han lægger endnu et lag til sit brud med klassens pæne dreng, som han påbegyndte i ”Training Day”. Russell Crowe portrættere den ubestikkelige Richie Roberts, som ikke blot kæmper med kollegaer, men også på at holde sammen på sin familie. Det sidste opgiver han dog hurtig i erkendelse af, at hans æres kodeks og moralske overbevisning ikke holder på hjemmefronten. Crowe leverer en professionel og troværdig fremstilling, uden de helt store udsving på skalaen, men han fremstiller heller ikke på nogen måde en super cop i klassisk Hollywood forstand. Tvært i mod. Eneste anke mod de to herre er, at man som tilskuer aldrig bliver 100% opslugt af hverken Lucas eller Roberts historie og skæbne, det er svært ikke bare at observere dem på 'afstand', man kommer aldrig ind under huden på dem.

”AG” er spækket fra A-Z med prægtige skuespillere i stort set samtlige roller. Her bør bare nævnes en helt igennem usympatisk og fremragende Josh brolin i hans bedste rolle længe og en udsøgt Armand Assante.

”AG” største styrke er dog miljøbeskrivelsen af New York anno slut 60’erne. Scott viser endnu engang eksempel på sit helt igennem eminente blik for at kreerer et troværdig tidsbillede, om vi så befinder os der hvor ingen kan hører os skrige, eller midt under Napoleonskrigene. I ”AG” har vi simpelthen sat os ind i en tidsmaskine og rejst tilbage i tiden. Fotografen Harris Savides billeder af New York er af en klasse som man tror man står der selv. Han var desuden ligeledes fotograf på en anden eminent tidsrejse i 2007, nemlig David Finchers ”Zodiac”, som også foregik i samme tidsperiode, det kommer om noget Scott til gode her.

”AG” er en lang film og uden specielt meget vold eller action. Det er også en gangsterfilm, som hverken tilbeder, eller gør gangstere eller strømere ’cool’. Den er et billede på et samfund, hvor det var så utænkeligt, at en sort mand kunne være narkobaron, at de fleste nægtede at tro på det. ”AG” er om noget en handlingsdrevet film, og man kan vælge at se den som en politimands intensive jagt på en kriminel, eller to mænd som gjorde det ingen troede på. Hverken deres få venner, eller mange fjender.

Ret din egen anmeldelse af American Gangster (Denzel Washington) - klik her

Deltag i debatten om filmen American Gangster (Denzel Washington) - klik på "svar"

 Forfatter Emne: American Gangster (Denzel Washington)
Falkbøll

American Gangster:  Extended  Edition American Gangster:  Extended   Edition (Blu-ray) American Gangster (4K UHD)
Se alle titler her
Sendt 2008/05/17 19:17:54 IP: Logget Svar...

Skuffet!......

Slatten gangster drama - næsten 3 timer, med ikke meget action. gangbar til en enkelt gennem-kikning, og så er den Røv barberet.

Start en debat om denne udgave af American Gangster: Steelbox Edition (2-disc) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45