An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Munich (Blu-ray) (BD) Munich (Blu-ray)

af Universal 5320481 / UPC# 5056453204811

Munich (Blu-ray) (BD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. DreamWorks - 2005
USA - Farve - 165 min
Ønskeliste
DramaKriminalfilmThriller
Filmens specifikationer
Original titel: Munich
Dansk titel: München
Instruktør: Steven Spielberg
Medvirkende:
Avner  Eric Bana
Steve  Daniel Craig
Carl  Ciarán Hinds
Robert  Mathieu Kassovitz
Hans  Hanns Zischler
Daphna  Ayelet Zorer
Ephraim  Geoffrey Rush
Avner's Mother  Gila Almagor
Papa  Michael Lonsdale
Louis  Mathieu Amalric
Vis alle medvirkende...
Stikord: 1970'erne
Based-on-a-true-story
De Olympiske Lege
Gidseltagning
Terrorisme
Tragedie
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
Blu-ray pladens specifikationer
Oprindelse:  England Blu-ray pladen har regionalkoden B.Region:

Med danske tekster

Tekster: Dansk
Engelsk
Sprog: Engelsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 74

Gennemsnit: 9.5 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Niels Ole
Thomas
Lars

München

Da palæstinensiske terrorister i september 1972 bryder ind i den olympiske lejr i München, dræber to israelske atleter og tager ni andre som gidsler, bliver det en mediebegivenhed. Alverdens TV-stationer er allerede på plads og rapporterer time for time om udviklingen, der slutter med en forfejlet redningsaktion, hvorunder alle gidsler og de fleste terrorister dræbes. Med gammeltestamentlig vrede beslutter Israel at slå igen og opretter en tophemmelig gruppe, der i strid med national og international lov skal opspore og likvidere 11 palæstinensiske ledere, der udpeges som ansvarlige for aktionen.
     Filmen Munich er historien om disse fem mænd, der udrustet med ubegrænsede midler og en fast overbevisning om at gøre det rette tegner et blodigt spor gennem Europa og Mellemøsten. Det er også historien om, hvordan aktionerne påvirker dem og får dem til at stille spørgsmålstegn ved denne spiral af hævn over hævn.

Steven Spielberg dykker endnu engang ned i et af historiens afgørende øjeblikke, det øjeblik, hvor terroren første gang rykkede ind i folks stuer på TV-skærmen. Eric Bana, Daniel Craig, Ciaran Hinds, Mathieu Kassovitz og Hanns Zischler spiller de fem mænd, der skal håndhæve Israels hævn, men som undervejs må stå ansigt til ansigt med det ene moralske dilemma efter det andet. Munich er en thriller om en anden, brutal agentverden end den, vi normalt ser på det hvide lærred, og samtidig en tankevækkende film om terrorens væsen.
Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om Munich (Steven Spielberg):

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 18. oktober 2007
Araberdræberne
Jeg synes virkelig at det er en svær film at anmelde. Der er ingen tvivl om, at Spielberg sætter fingeren på en række ømme punkter og stiller de nødvendige og ubehagelige spørgsmål. Men hvorfor skal han bruge så formidabelt lang tid på det? Og så er valget af Bana ganske rigtigt ret uforståeligt. Selvom han ikke er direkte dårlig, så er han alt for farveløs en skuespiller til at han på egen hånd kan inkarnere den splittethed som er hele filmens grundtema. Endelig må det - på trods af Spielbergs tekniske virtuositet - påpeges, at filmen i grunden ikke er særligt spændende, sådan rent elementært. Det må siges at være en middelmådig indsats, selvom temaet er presserende og nødvendigt i en tid, hvor konflikter bare bliver ved at adskille mennesker og forurene vores dømmekraft.

Anmeldt af Kasper, Aalborg SV 9. juni 2007
München
Ved OL i München 1972 i bliver 11 israelske atleter myrdet af palæstinensiske terrorister. Straks bliver en gruppe af de hårdeste medlemmer af den Israelske efterretningstjeneste Mossad sat på sagen. De får til opgave at finde de ansvarlige og myrde dem.
En af de bedste film der er lavet i 2005 efter min mening.
Jeg synes det er noget af det bedste Steven Spielberg har lavet. En utrolig spændende film.
Vil anbefale at man køber eller Leje den.

Anmeldt af Extract, Dyssegård 8. januar 2007
Sær film og hævn om paranoia
Den første del af filmen handler om den trofaste Mossadmand, Avnil, der sendes på hemmelig mission for at finde og dræbe terroristerne der foranstaltede massakren på de 11 jødiske atleter ved OL i München. Den del er sikkert temmeligt tæt på virkeligheden. Den anden halvdel handler om at Avnils folk selv bliver dræbt og han selv føler sig forfulgt og får paranoia. Det er afgjort en sær film i sin sammenblanding af hævntogt og paranoia og det er ikke noget der kommer mesterværker ud af, dertil er dens stilbrud for voldsomme. Lidt af en fuser. Bedre held næste gang Spielberg!

Anmeldt af Denis Gusic, Brædstrup 1. december 2006
Et af de bedste fra 2005
jeg ville sige at Munchen er en af bedste film fra 2005, og blev nomineret for 5 oscars blandet for bedste film. I 1972 bliver 11 israelske atleter dræbt af palæstinensiske teorister.

Historien fortæler så om de fem mosad agenter som blev hyret til at dræbe dem der var med til at planlægge. Dette er hans Steven Spielbergs bedste film siden Saving Private Ryan i min mening.

En film som man ikke kan gå glip, med skuespillerene Eric Bana og Daniel Craig.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 26. august 2006
Variationer over en gentagelse
Hvis Spielbergs ærinde er at demonstrere, at terror ikke kan imødegås med terror, er filmens budskab selvfølgelig vigtigt og sympatisk. Men helt reelt får vi faktisk kun en historie om en bande, der efter rutinemæssige procedurer og skiftende held myrder 9 mennesker. Det kan ikke holde interessen fangen i næsten 3 timer. Man venter på, at en midtvejspointe skal give filmen en drejning, men forgæves. Til sidst bliver Eric Bana sympatisk nok træt af sit arbejde, men da er tilskueren allerede træt af ham.

Anmeldt af Kalle Marx, Esbjerg 25. juni 2006
Stærkt comeback
Jeg er ret ligeglad med det politiske aspekt af filmen. Spielberg krydser ikke grænsen og tager nogens parti. I stedet belyser han bare emnet på hans sædvanlige vis.

Selve filmen er helt ekstraordinær. Det er hans bedste film af nyere tid. Der er visse ting jeg ikke brød mig om i filmen, men Spielbergs universelle beherskelse af de bedste filmiske virkemidler, gør at han griber fat om publikummet og ryster det rundt. Noget af det bedste er fx en virtuos demonstration af suspension i en scene hvor en bombe er monteret i en telefon. Jeg vil selvfølgelig ikke give for meget væk, men jeg kan afsløre at hjertet sad i halsen hos undertegnede. De forskellige scener der leder op til de forskellige mord, især planlægningen, er også blandt de bedste man kan finde. Noget andet er et klip hvor en atlet bliver skudt og blodet sprøjter en væg til. Mens man ser blodet dække muren fader Spielberg til et billede af et flyvindue hvor blodpletterne bliver et med himlen og danner et rødligt skær. Ikke kun disse lækre, små nipsting giver filmen visuelt kick, det hjælper omgivelserne og farverne også rigeligt med. Man må sige at det både er de små og store ting i denne film der gør den god. Og tro mig, den er god.

Anmeldt af vandelay, Ølstykke 18. juni 2006
Spielberg tilbage på sporet.
I nogle år har vi fans af denne store instruktør, haft sværere og sværere ved at forsvare mandens meritter. Den ene fejlslagne underholdningsfilm efter den anden, har givet ham et blakket ry. Men med "Munich" er Spielberg tilbage. En gennemført og flot film, der formår at kombinere underholdning og politik i en fornøjelig, og rystende, cocktail. Filmen er på mange punkter "Schindlers List" og "Saving Private Ryan" langt overlegen, ganske simpelthen fordi den holder bedre fokus. Tak Spielberg og "keep up the good work".

Anmeldt af windfeldt, Nørresundby 18. juni 2006
Flot film
Jeg var utrolig godt underholdt af munich Spielberg viser os igen at han er en klasse instruktør.
Det eneste problem jeg har med filmen er, at den er for lang.

Anmeldt af Chesney, Brædstrup 13. februar 2006
Munich er en god film, og budskabet er klart - vold avler vold, og det er jo et tema som aldrig bliver forældet, men godt at blive mindet om engang imellem. Med filmen her, er Spielberg tilbage på rette spor, og den er et godt bud på bedste film, med henblik på årets oscar uddeling, som ligger lige rundt om hjørnet.

Anmeldt af Borgen, København NV 9. februar 2006
Spielbergs bedste film siden Minority Report bruger terror angribet i 1972 som udgangspunkt til at skabe en fabel om hvordan bekæmpelse af terror udvikler sig til terror i sig selv. På trods af den lange spille tid og den lidt mærkelige ingentings skuespiller Eric Bana (som gør det fint, men ikke rigtigt er født til hovedroller) holder filmen en konstant spænding og en fyldig slutning markerer at Spielberg er tilbage på rette kurs efter sit kæmpe flop med War of Worlds. Den virker vedkommende i nutidens splittede verden

Ret din egen anmeldelse af Munich (Steven Spielberg) - klik her

Start en debat om filmen Munich (Steven Spielberg) - klik her

Start en debat om denne udgave af Munich (Blu-ray) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45