An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Accidental Tourist, The  (DVD) Accidental Tourist, The

Udgivet 20. marts 2006 af Warner Bros. 1000085635 / UPC# 7321900288781

Accidental Tourist, The  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Udgået

Det er ikke længere muligt
at bestille denne udgave.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Warner Bros. - 1988
USA - Farve - 121 min
Ønskeliste
DramaRomantik
Filmens specifikationer
Original titel: Accidental Tourist, The
Dansk titel: Turist ved et tilfælde
Instruktør: Lawrence Kasdan
Medvirkende:
Macon Leary  William Hurt
Sarah Leary  Kathleen Turner
Muriel Pritchett  Geena Davis
Rose Leary  Amy Wright
Porter Leary  David Ogden Stiers
Charles Leary  Ed Begley Jr.
Julian  Bill Pullman
Alex Pritchett   Robert Hy Gorman
Mr. Loomis  Bradley Mott
Ethan Leary  Seth Granger
Vis alle medvirkende...
Stikord: Forfatter
Travel / rejse
Turist
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  England

Uden danske tekster

Tekster: Engelsk
Fransk
Italiensk
Rumænsk
Arabisk
Sprog: Engelsk

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 9

Gennemsnit: 8.4 ud af 10

Du kan også stemme.   

Laserdiskens vurderinger:

Niels Ole

Turist ved et tilfælde

En forfatter af rejsehåndbøger (William Hurt), som ikke selv bryder sig om at rejse, bliver både frustreret og deprimeret, da hans søn bliver dræbt, og hans kone forlader ham. Men så møder han en kvindelig hundetræner (Geena Davis i en Oscar-vindende rolle), og hans syn på livet tager en ny drejning. Denne særdeles velspillede film er instrueret af Lawrence Kasdan og var med i Oscar-opløbet om prisen som årets bedste film i 1988.

Brugerne skriver om Accidental Tourist, The:

Anmeldt af Monkeyman, København S 19. oktober 2009
lænestols tourist
Alle spiller rigtig godt, og set fra oven er dette et godt stykke drama, med et bund solidt og fornemt budskab. Men jeg fandt altså filmen lidt for kedelig og sløv i tempo'et, så desværre kaster jeg to stjerner efter denne film, der efter min mening er lidt overvurderet.

Anmeldt af Allan, Kalundborg 11. august 2005
Mesterværk
En kommentator har beskrevet "The Accidental Tourist" som 'én lang rejse mod et smil' (bemærk at William Hurt ikke smiler særlig ægte før i filmens slutscene), og hvis man ikke forstår dette, vil filmen ikke sige en ret meget.

Forklaringen er den, at filmens handling sættes i gang af to tunge tragedier: et dødsfald og en skilsmisse, hvilket på papiret jo ikke ligefrem ligner grundlaget for en KOMEDIE. Men det er ikke desto mindre lige netop hvad "The Accidental Tourist" er: en varm, livsbekræftende komedie om en mand, der er følelsesmæssigt hæmmet og indadvendt som følge af sorgen over sin søns død og et ægteskab hvor kærligheden ligeledes er død. Ved mødet med en usædvanlig ligefrem og noget påtrængende kvinde - spillet af Geena Davis - nærmest provokeres manden, der er rejsebogsforfatter, til at ændre på sin noget træge personlighed og revurdere sin tilværelse. Ikke mindst kvindens hund og hendes barn får betydning i denne henseende.

Geena Davis modtog helt fortjent en Oscar for bedste kvindelige birolle i 1988 for sin rolle som kvinden der invaderer rejsebogsforfatterens liv. Bill Pullman bør også fremhæves i rollen som rejsebogsforfatterens forlægger - det er nok en af Pullmans bedste roller vi her ser ham i. Desuden er alle scenerne med rejsebogsforfatterens noget specielle familie alle pengene værd. Og så må jeg udtrykke dyb forundring over ovennævnte anmeldelse fra Aquinas, Roskilde, der kalder slutningen for klæbrig og konventionel: det er en decideret usandhed, idet det jo netop er pointen med hele filmen, at vores hovedperson træffer et valg for livet, og måden vi som tilskuere får dette vist på, er så afdæmpet, usentimental og u-amerikansk som en slutning af en film overhovedet kan være: ikke noget kys eller nogen omfavnelse, men blot to blikke der mødes og William Hurt hvis ansigt for første gang i hele filmen klarer op i et stort, ægte varmt smil.

I øvrigt må det karakteriseres som en skandale at filmen endnu ikke er udgivet i region 2-format og med danske undertekster. Sover de danske filmdistributører??????

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 6. september 2004
Liv eller død
Man bliver hurtigt fanget ind af denne charmerende skildring af en rejsebogsforfatter, der midt i en eksistentiel krise får mulighed for at vælge livet, repræsenteret ved en særdeles nærværende hundetræner, eller den fortsatte "død", repræsenteret ved sin kone og familie. Filmen fortæller om, at den, der vælger livet, må tage dets kvaler og uorden med i handlen. Valget er ikke så ligetil for vor forfatter. Herlig film, der står fint her 16 år efter premieren.

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 2. juni 2004
Stilfærdig melankoli
Gribende og vedkommende drama om en forfatter der må skilles fra sin kone gennem mange år, da deres søn bliver myrdet. Han murer sig følelsesmæssigt inde og først da han møder en ganske anden type kvinde, der er hans totale modsætning, begynder han at kunne se smerten i øjnene. Filmen er helt igennem fantastisk fra starten, med rigtigt godt spil af William Hurt (han er altid god!), men desværre er slutningen altfor klæbrig og konventionel og sænker mulighederne for et næsten mesterstykke. Det er en kærlighedshistorie, bevares ja, men den traditionelle behandling af dette tema står i skærende kontrast til det rent eksistentielle og menneskelige som hovedpersonen står midt i og tegningen af hans dødkonservative familie. Havde filmen formået at spille langt mere på dette, ville den have været tæt på at være genial.

Ret din egen anmeldelse af Accidental Tourist, The - klik her

Deltag i debatten om filmen Accidental Tourist, The - klik på "svar"

 Forfatter Emne: Accidental Tourist, The
Thomas Aquinas

Accidental Tourist,   The (polsk omslag) Accidental Tourist,  The (Warner Archive) Accidental Tourist,  The (Warner Archive) (Blu-ray)
Se alle titler her
Sendt 2005/08/11 15:43:13 IP: Logget Svar...

*

*

Start en debat om denne udgave af Accidental Tourist, The - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45