An unknown error occurred:
UnexpectedClosure
INCLUDEFORM
!

[/!]
 
0.00 kr
Kurven er tom
Til kassen

Log ind

Nyhedsmail
Følg din ordre
FAQ
Sitemap

Fury (Brad   Pitt)  (DVD) Fury (Brad Pitt)

af Universal (DK) 52GSD6233871 / UPC# 5051162338710

Fury (Brad   Pitt)  (DVD) - Klik her for at se billedet i stor størrelse.

Denne vare føres
ikke i Laserdisken.

Klik her for eventuelle
andre udgaver af filmen

Medierådets aldersgrænse. Columbia Pictures - 2014
USA - Farve - 134 min
Ønskeliste
Krigsfilm
Filmens specifikationer
Original titel: Fury
Instruktør: David Ayer
Medvirkende:
Don 'Wardaddy' Collier  Brad Pitt
Boyd 'Bible' Swan  Shia LaBeouf
Norman Ellison  Logan Lerman
Trini 'Gordo' Garcia  Michael Peña
Grady 'Coon-Ass' Travis  Jon Bernthal
Sergeant Binkowski  Jim Parrack
Sergeant Davis  Brad William Henke
Sergeant Peterson  Kevin Vance
Lieutenant Parker  Xavier Samuel
Captain Waggoner  Jason Isaacs
Vis alle medvirkende...
Stikord: 2. Verdenskrig
Tank
Klik for alle udgaver af filmen
Same Cast
DVD-pladens specifikationer
TV-system:   PAL DVD-pladen har regionalkoden 2.Region:
Oprindelse:  Danmark

Med danske tekster

Billedgalleri:

Brugernes bedømmelse:

Antal stemmer: 7

Gennemsnit: 8.1 ud af 10

Du kan også stemme.   


Fury

I april 1945 gør de allierede sig klar til gøre et sidste forsøg i Europa i forbindelse med anden verdenskrig. Den kamphærdede sergent Wardaddy (Brad Pitt) beordrer en Sherman tankvogn og dens femmands besætning på en dødsens farlig mission bag fjendens linjer. Deres indsats mod det nazistiske Tyskland synes ulig og umulig, men missionen synes vigtigere end noget andet, og de er alle parate til at sætte alt ind på at vinde dette sidste slag.

Skrevet og instrueret af David Ayer, der lavede End of Watch og skrev Training Day.
Tekst fra pressemateriale

Brugerne skriver om Fury (Brad Pitt):

Anmeldt af Thomas Aquinas, Værløse 23. januar 2016
Tankguys
Selvom det ikke er en film der sætter sig varige spor som krigsfilm betragtet, så rummer den tilstrækkeligt mange interessante momenter til at man uden videre lader sig fascinere af den. Det er ikke en traditionel handlingsfilm på den måde, at det drejer sig om hvordan gruppen slipper afsted med at løse deres opgave. Derimod handler det om AT de løser den og hvordan de har det med det, så at sige. Det er med andre ord en psykologisk film mere end noget andet og selvom de enkelte karakterer ikke er tegnet helt skarpt op, så tror man på dem. Det er imidlertid Brad Pitts Don der bærer filmen og det skyldes for så vidt ikke mandens præstation, men den rolle som instruktøren lader ham spille i filmen; han er en sammenbidt type der samler trådene for enhver pris så han og gruppen kan komme igennem krigen. Det er faktisk dét filmen handler om og det er i dette spændingsfelt at den lykkes. Der er mere i filmen end man lige aner, så den kan og skal ses flere gange, men lad være med at sammenligne. Den er meget sin egen.

Anmeldt af Svend Erik, Løkken 17. december 2014
WWII (en herlig krig?)
Blandt kritikerne deler "Fury" ikke bare vandene, den splitter dem. Jeg har hidtil ikke haft meget rosende at sige om David Ayer, men med denne film dokumenterer han, at han både kan holde sammen på en historie og give den tilstrækkelig appel, til at man lader sig indfange. Jeg befinder mig derfor fint med de positive anmeldelser, filmen har modtaget.

Flere kritikere sammenligner filmen med "Saving Private Ryan" fordi dens kampscener ejer næsten samme type intensitet som Spielbergs landgang i Normandiet. Andre finder, at den minder om "Inglourious Basterds" fordi Brad Pitts håndtering af sin rolle ligger noget op ad hans metode i Tarantinos film. Og naturligvis står "Fury" på skuldrene af en lang række WWII-film. Den vedkender sig åbenlyst sin arv. Men var kritikerne tilstrækkeligt velbevandrede i krigsfilmcinemateket, eller troede, at publikum var, skulle de også drage sammenligninger med Fullers "The Big Red One" samt en lang B-filmstradition med typer som f.eks. Aldo Ray.
Men nok om det.

Ayer har skrevet, instrueret og samproduceret denne WWII-film, som også Brad Pitt står bag. Dens klassiske handling er historien om en gruppe tilsyneladende barske mænd med hærdede og kyniske facader. Mænd, der har været med i deres Shermantank siden Afrika og nu bevæger sig gennem et mudret Tyskland i krigens sidste dage mod Berlin. Krigen har umiddelbart afstabiliseret deres moralske gyro, og en del af filmens suspence udgøres af den fornemmelse, at hver især i tankens 5-mandsgruppe pludselig kan eksplodere i utilregnelighed. Dette demonstrerer Ayer med ubehagelig tydelighed i en lang scene, hvor Pitt og Lerman besøger to tyske kvinder i deres lejlighed.
Filmens forudselige ærinde er bl.a. at bevæge sig ind bag de hårde ansigter og fortælle noget mere, ikke meget, om mændene.
Fortællingen bygger altså på den gennemprøvede antikrigsmodel, der viser krigens forrående virkninger. Hertil kommer, at den også er en slags coming-of-age beretning, som flere af 50'ernes B-krigsfilm. Logan Lerman kommer som afløser for tankgruppens netop faldne reservekører og maskinkanonskytte. Han har ingen erfaring i noget som helst andet end at skrive på maskine, og skal nu hærdes til mand gennem slagene og samværet med de barske typer. På den måde bruger Ayer et greb, der er afprøvet i utallige film, til at sætte tingene i perspektiv.
Typerne er klicheer, handlingen er kliche, kampscenerne er kliche, holdningerne er kliche og filmens forkortede skildringer af tingene er kliche. Hvordan kan det udløse 3,5 stjerner?
Ganske enkelt fordi de i øjeblikket ikke virker som klicheer, men snarere som loyal omend ikke altid traditionel overholdelse af publikumskontrakten.

Brad Pitt, Shia LaBeouf, Michael Pena, Jan Bernthal, Jim Parrack og ikke mindst Logan Lerman spiller deres klichefyldte roller godt. Særdeles godt. De tilføjer et moderne aspekt men forholder sig så loyalt til genren, at det ikke giver nyttig mening at sammenligne med hverken Basterds eller Private Ryan.
Filmens flow er i orden til trods for sine 134 minutter. Medens det hele står på, fornemmer man ikke, at den kører et minut for længe. Det skyldes spillet, men også de velproducerede kampscener, hvor f.eks. tre Shermans hundeslagsmål med en tysk Tiger vækker opmærksomhed.
Stemningen - eller om man vil: tidsepoken - er indfanget, fastholdt og skildret, så det næsten udgør en lille historie for sig. Filmen er velproduceret, velfotograferet og fint klippet. Trods sit tema er den en nydelse at se, i hvert fald hvis man betrager håndværket.

Filmen er i sit udgangspunkt en B-film. Den overdocerer ikke sit umiskendelige antikrigsbudskab. Prikker det blot ind og stoler på at publikum selv kan gøre den del af budskabet færdigt. Den psykoanalyserer ikke sine personer, gør det blot klart, at det er umuligt at opføre sig normalt, når al normalitet i øvrigt er suspenderet. Den har de moderne krigsfilms udpensling af blodige optrin, men det forekommer her selvfølgeligt, at sådan må det være. Turen til Berlin var en blodig og mudret affære, ikke en picnic for Pattons velfriserede drenge.
Som en ordentlig B-krigsfilm med antikrigsbudskab er der skabt plads til skildring af kammerateriet, malebondingen og heroismen. Så vi kan forstå, hvordan 5 vidt forskellige mænd kan blive en velfungerende kampenhed på Sherman'ens meget mindre og mere klaustrofobiske plads end Pedersen tildeler mændene i Das Boot
Så vi med Ayers knappe sprog kan få (endnu en) forståelse af, hvad det var for mænd og holdninger, der vandt og vinder krigen for os.

Se filmen på min anbefaling ;-)

Ret din egen anmeldelse af Fury (Brad Pitt) - klik her

Start en debat om filmen Fury (Brad Pitt) - klik her

Start en debat om denne udgave af Fury (Brad Pitt) - klik her

Klik her for print-venlig udgave

 
Tlf: (+45) 98 13 22 22      mail@laserdisken.dk      CVR: 10 19 42 45